Algarve Portugali - Algarven Nautiskeluviikko Patikointi Algarven helppotasoisilla reiteillä ja nauti Lissabonin urbaanista sykkeestä

Patikoi Portugalin auringossa

Maltillisen tason patikointia rauhallisilla poluilla, hiekkarantoja kalliomuodostelmineen ja valtameren kohinaa. Algarven rannikko yhdistettynä yöpymiseen Portugalin pääkaupunki Lissabonissa nyt tarjolla Algaraven patikoinnin Nautiskeluviikolla!

 • Helpot ja rauhalliset patikkapolut kaukana tungoksesta
 • Hyvin helppo vaellusohjelma aloittelijalle ja rauhallisesta menosta pitävälle
 • Kuvaukselliset rannat ja vaikuttavat kalliomuodostelmat
 • Miellyttävä ilmasto ja täydellisen rauhallinen ajankohta sesongin ulkopuolella
 • Matkan viimeinen yö pääkaupuki Lissabonissa

Vaativuustaso

Algarven Nautiskeluviikko on helppotasoinen patikkamatka, joka edellyttää maltillisen tason kuntoa. Reitit kulkevat pääosin hyväkuntoisilla poluilla ja niiden korkeuserot ovat pieniä. Päiväetappien pituus on noin 6-12 km, kävelyosuuksien kesto keskimäärin noin 3-8 tuntia (ei sis. taukoja). Päiväkohtaiset nousut ja laskut ovat maksimissaan alle 100 m.

Lue lisää

Algarve

Patikointia Atlantin rannoilla

Aivan eteläisen Portugalin kärjessä Espanjan vieressä sijaitseva Algarve tarjoaa You Travelin syksylle helppotasoisen ja maltillisen nautiskeluviikon rennosta meiningistä pitäville patikoitsijoille. Matkalla yövytään Algarvessa lähellä Espanjan rajaa Tavirassa ja lopuksi vielä Lissabonissa, jonka urbaanista miljööstä nautitaan matkan kahden viimeisen vuorokauden aikana.

Patikoilla riittää kantamuksena kevyt päiväreppu, johon voit pakata mukaan hieman evästä, juotavaa ja tarvittaessa esim. kevyehköt vaihtovaatteet, lippiksen ja puhelimen. Matkan lopussa vaihtopäivä Lissaboniin hoituu tilauskyydeillämme. Matkan kaupunkiosiota varten mukaan kannattaa lisäksi pakata tavanomaiset kaupunkivaatteet.

Algarven patikat ovat hyvin maltillisia ja soveltuvat erinomaisesti vähemmän kokeneille ja rauhallisesta tahdista tykkäävälle ulkoilijalle. Sää on Portugalissa on marraskuussa miellyttävän lämmin, jopa kesäinen, joten puitteet leppoisalle lomalle ovat kohdillaan. Sesongin ulkopuolinen matka-aika takaa lisäksi ruuhkattomat polut, kaupungeissakin ajankohta on selkeästi rauhallisempi.

Patikoiden aikana pääset nauttimaan merimaisemista Atlantille ja Gibraltarille päin. Hengästyttävän kauniit kalliomuodostelmat ovat maailmankuuluja, upeita rantoja riittää ja historiaakin matkalla pääsee kokemaan vanhojen kylien ja kaupunkien maisemissa. Ruokakulttuuri Algarven alueella keskittyy pääasiassa erilaisiin merestä saataviin herkkuihin. Matkaan kuuluu You Travelin suomalaisen oppaan palvelut.

Alk.  1525 €
FAKTAT

Ajankohta, syksy:
1.–8.11.2024 (pe-pe)

Majoitukset (aamiainen):
6 yötä Tavira, Hotel Maria Nova Lounge
1 yö Lissabon

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Vaelluspaketti: You Travelin vaelluspaketti kuuluu matkan hintaan

Vaativuustaso: 1

Alueen kotisivut:
www.visitalgarve.pt

Alustava lentoaikataulu:
AY1739: HEL 12:30 – LIS 15:25
AY1740: LIS 16:35 – HEL 23:15

Lentokenttäkuljetukset:
Lissabon – Tavira 3h 30 min

Portugalin Nautiskeluviikon poluilla sinua opastaa You Travelin Lee Kasemets.

Algarve – alustava vaellusohjelma

Portugalin Algarven vaellusmatkaan sisältyy neljä oppaan johdolla tehtävää vaellusta sekä yöpymisen Lissabonissa. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

1. päivä

Lento Lissaboniin, josta kuljetus Algarveen, viehättävään Taviran kaupunkiin (n. 3h 30min). Saapuminen Hotelliin, AP Maria Nova Loungeen, joka sijaitsee hyvällä rauhallisella paikalla Taviran keskustassa. Hotellissa on kattoterassi ja pieni spa, jossa myös sauna sekä ravintola.

2. päivä

Altura – Cacela Velha – Cabanas de Tavira:

Vaelluksen pituus: noin 12 km
Korkeusero: nousua ja laskua noin 30 m
Kesto: noin 3,5 tuntia.

Ensimmäinen vaelluksemme kulkee itäisen Algarven rantamaisemissa. Helppokulkuisella ja upeita maisemia tarjoavalla patikalla pääsemme ihastelemaan Manta Rotan upean hiekkarannan lisäksi Ria Formosan suistoaluetta, Cacela Velhan kylää ja Cabanas de Taviraa. Ria Formosa on saarien, laguunien, suoalueiden ja hiekkarantojen täyttämä luonnonpuisto, joka on myös erinomainen kohde lintujen bongaukseen. Cacela Velhan kylä on yksi Algarven viehättävimpiä ja parhaiten alkuperänsä säilyttäneitä asuinpaikkoja, johon ovat jättäneet jälkensä kansat toisensa jälkeen. Patikka päättyy Cabanas de Taviran kalastajakylään, jonka lukuisat rantabaarit ja -ravintolat tarjoavat erinomaisen levähdyshetken kävelyn jälkeen.

3. päivä

Fuseta – Praia do Barril

Pituus: noin 10 km
Korkeuserot: nousua noin  60 m, laskua noin 40 m.
Aika: noin 3,5 h

Aloitamme vaelluksen Fusetan kalastajakylän upealta rannalta. Reitti vie meidät Ria Formosan kautta lähelle Santa Luzian kylää, ja siellä sijaitsevalle Praia do Barril -rannalle. Vanha ja perinteikäs elinkeino Taviran Castro Marimin ja Olhãon alueilla on suolan kuivattaminen merivedestä. Reitin varrella kuljetaankin lukuisten suola-altaiden maisemissa, jossa on myös hyvä mahdollisuus nähdä flamingoja!

4. päivä

Vapaapäivä

Halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle retkelle Monterosan oliiviöljytilalle Moncarapachon kylään.

Hinta: 40,00/hlö min. 8 hlö

5. päivä

Monte Gordo – Vila Real – Ayamonte:

Vaelluksen pituus: noin 7 km
Kesto: kokopäiväretki

Lähdemme aamulla paikallisjunalla kohti Monte Gordoa. Monte Gordosta kävelemme suojeltua mänty- ja dyynialuetta pitkin Vila Real de Santo Antonion pikkukaupunkiin. Kannattaa pitää silmät auki, sillä tämä on kameleonttien pesimäaluetta! Vila Real, tai tuttavallisemmin VRSA, on rajajoki Guadianan varrella. Täällä hyppäämme lauttaan, joka vie meidät naapurimaa Espanjan puolelle Ayamonten kylään. Ayamonteen saavuttuamme teemme kävelyn ja vietämme lisäksi vapaa-aikaa.

6. päivä

Praia da Marinha – Praia da Barranco Este:

Vaelluksen pituus: noin 6 km
Korkeusero:  nousua noin 60 m, laskua noin 90 m.
Kesto: noin 3 tuntia.

Matkan viimeinen patikka starttaa upealta Praia da Marinhalta. Patikan aikana pääset ihailemaan upeita kalliomuodostelmia, alhaalla avautuvaa sinistä ulappaa sekä kauniita rantoja. Päivän aikana ja ainakin lopuksi kannattaa pulahtaa uimaan, joten pakkaa uikkarit mukaan!

7. päivä

Lissabon:

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti pääkaupunki Lissabonia, jonne saavumme noin klo 13. Samalla jää koko loppupäivä ja seuraava aamupäivä aikaa tutustua Lissaboniin. Voit hypätä esimerkiksi raitiovaunuun nro 12, jonka reitti kulkee läpi Vanhankaupungin. Tai jos Taviran ravintolatarjonta herätti himon portugalilaiseen ruokaan niin voit käydä ihmettelemässä kauppahallin tarjontaa. Siellä löytyy myös useita pieniä ravintoloita.

8. päivä

Aamupäivällä ehdit hyvin vielä tutustua Lissaboniin, tehdä tuliaisostoksia ja nauttia lounasta. Kuljetus Lissabonin lentokentälle (n. 20-30min) ja lento Helsinkiin.

Lisätietoja matkasta

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot reittikoneella Lissaboniin. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset ja ohjelmassa tarvittavat kuljetukset, Lissabon – Tavira  – Lissabon sekä Lissabonin keskustasta lentokentälle.
 • You Travelin suomalainen opas
 • Vaellusohjelma, siihen liittyvät kuljetukset ja vierailut
 • Majoitus ja aamiainen, kuusi yötä Tavirassa ja yksi yö Lissabonissa (hotelli keskustassa)
 • Lisämaksusta: Retket lähialuaille

Hyvä tietää

 • Portugalissa loppusyksy on hyvä aika vaeltamiselle, ei liian kuuma vaikka usein onkin aurinkoista, myös sademäärät ovat vähäiset.
 • Matkojemma ajankohtana on Algarvessa yhä turistmin suhteen rauhallista.
 • Majoitus kolmessa eri hotellissa: 6 yötä Tavirassa, ja yksi yö Lissabonissa. Tilauskuljetukset kohteiden välillä sisältyvät matkan hintaan.
 • Hyvätasoiset majoitukset keskeisellä sijannilla
 • Portugalissa ravintolassa syöminen on edullista ja raaka-aineet tyypillisesti tuoreita ja laadukkaita.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Maria Nova Lounge

 

YLEISTÄ

Hyvätasoinen hotelli Taviran keskustassa, aula ja oleskelutilat, ravintola, saunaosasto, ulko- ja sisäuimaltaat sekä kattoterassi.

HUONEET

Kahden hengen tai yhden hengen huoneet, joissa erilliset sängyt, klinkkerilattia, satelliitti-TV, talletus sekä suihku, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Hotelli sijaitsee Taviran keskustassa. Kaikki palvelut löytyvät lyhyen kävelymatkan etäisyydeltä.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneessa aamiaisella

Kuvia Algarvesta

Videoesittely Algarve

Varaa matka

Ota yhteyttä