La Thuile Italia - La Thuile Laskettelunautintoa kahden maan edestä!

Lasketteluhelmi kahdessa maassa. Hiihtomatkat Italiaan ja Ranskaan 18.1.-29.3.2025

Rajatonta laskettelun riemua kahdessa eri maassa. Lumivarma ja ruuhkaton La Thuile sijaitsee Italian Aostan laaksossa aivan Ranskan rajalla. Yhteinäinen hiihtoalue jatkuu kätevästi Ranskan La Rosieren rinteille, jonka aurinkoisiin ja mukaviin rinteisiin hakeutuu mielellään useampana päivänä. Hintataso on ilahduttavan kohtuullinen ja kaiken lisäksi hissilippu käy kahtena päivänä Aostan laakson muissakin hiihtokeskuksissa. Esimerkkinä Courmayeur, jonne  skibussilla matka taittuu helposti noin puolessa tunnissa.

 • Kiireetön ja leppoisa kylä, jossa ei hektisyys häiritse. Täällä saat keskittyä hiihtoon!
 • La Thuilen hiihtoalue sijoittuu lumivarmuuden kannalta korkealle. Ylin hissi vetää 2800 metriin saakka ja kyläkin sijaitsee 1450 metrissä.
 • Hyvätasoinen lumetusjärjestelmä ja korkea sijainti mahdollistavat kyläänlaskut tavallista paremmin.
 • Useimmiten ruuhkaton eikä jonoja. Sopii monipuolisuutensa vuoksi perheille, kehittyneemmille laskijoille sekä pesunkestäville puuterihaukoillekin!

Lue lisää

La Thuile

Aostan tarkkaan varjeltu aarre

La Thuile sijaitsee syvällä Aostan laakson uumenissa historiallisen kauppareitin varrella Italian ja Ranskan rajalla. Lähialueiden taivaita kohti kurottavia vuorenhuippuja ja laajoja jäätiköitä riittää runsaasti, lisäksi lähellä sijaitsee runsaasti toinen toistaan kuuluisampia laskettelukeskuksia. Juuri naapurissa sijaitsevien jättiläisten vuoksi La Thuilessa saakin vuodesta toiseen viettää laskettelulomaa vailla pelkoa ruuhkista ja jonoista. Suuri yleisö suuntaa muualle.

Lumivarma hiihtoalue tarjoaa ensiluokkaiset rinneolosuhteet korkean sijaintinsa ja verrattain vähäisen kävijämääränsä vuoksi. La Thuilea on pidetty perinteisesti perheiden suosikkipaikkana, mutta laskettavaa löytyy myös muulle rinnekansalle. Pääosin sinisistä ja punaisista rinteistä koostuva laskettelukeskus tarjoaa nautinnollista kurvailua, mutta mustaakin löytyy. Erityismainintana voidaan suositella Franco Berthodin mustaa kolmosrinnettä. Pätkä on monelle alppihiihdon ystävälle maailmancupin osakilpailuista tuttu Italian jyrkin rinne! Kaikkein nälkäisimpien puuterinmetsästäjien kannattaa myös pitää mielessä, että helihiihto onnistuu tässä keskuksessa. Esimerkkinä klassinen panoramareitti Mont Ruitorin huipulta (3485m) Ranskan puolelle, jossa jo pelkkää korkeuseroa kertyy laskun aikana yli 2000 metriä!

Ja kun Italian puoli keskuksesta on koluttu, on aika siirtyä naapurimaa Ranskan puolelle La Rosieren rinnealueelle. Piipahtaminen on näppärää kun sen voi tehdä suksilla saman keskuksen alueella ja samalla hissilipulla. Ranskan puolella rinneprofiili on vauhdikkaan sporttinen, lunta on tyypillisesti runsaasti ja aurinko lämmittää mukavasti jo tammikuussa. Kohteessa on varsinkin Italian puolella mukavia rinneravintoloita, joissa on syytä rentoutua laskettelun lomassa!

La Thuilesta on helppo tehdä päiväretkiä läheisille alueille, vaikkapa puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Courmayeriin. Mt. Blancin juurella sijaitsevan alppikeskuksen rinteet tarjoavat mukavan lisän viikon laskuihin, eikä siinä kaikki. Kylästä nousevalla 360 astetta akselinsa ympäri pyörivällä Skyway-hissillä kelpaa nousta Punta Helbrunnerille 3462 metriin. Jo täältä avautuvat huikeat maisemat Alppien korkeimman vuoren ympäröimille jäätikköalueille, mutta matkaa on mahdollista jatkaa täältä vielä eteenpäin. Jos aikaa varaa riittävästi, on hissiyhteydellä Punta Helbrunnerista mahdollisuus tehdä matka jäätikön yli aina Aiguille du Midille ja Chamonixiin saakka!

Toinen mielenkiintoinen ja hisslippuun sisältyvä laskettelukohde on Pila, jonne voit lähteä oppaamme järjestämällä lisämaksullisella päiväretkellä. Nimestään huolimatta Aostan kaupungin yläpuolella sijaitseva rinnekeskus ei ole mikään vitsi, vaikka kohteen noin 70km rinteitä saakin hymyn leviämään kasvoillesi. Pohjoisen suuntaisissa rinteissä lumi säilyy laadukkaana ja maisemat sekä Mont Blancin huipuille että Grand Paradison suuntaan ovat kerrassaan hulppeat.

La Thuilen WEBKAMERAT>>
La Thuilen RINNEKARTTA >>

FAKTAT

Ajankohta: 18.1.–29.3.2025 (la-la)

Opaskohde:

Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 152 km
Sinisiä rinteitä: 62 km
Punaisia rinteitä: 75 km
Mustia rinteitä: 15 km
Hissejä: 38
Ylin / alin hissi:
1190 m / 2800 m
Kyläkorkeus:
1441 m
La Thuilen kotisivut:
https://www.lathuile.it

Alustava lentoaikataulu Milanoon

AY1751: HEL 08:00 – MXP 10:15
AY1752: MXP 11:10 – HEL 15:30

Lentokenttäkuljetukset: Noin 2 h 45min

You Travelin opas:

La Thuilen oppaana työskentelee Sakke Kerimaa.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu (noin 60-75 euroa) menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Milano Malpensa – La Thuile (n. 2h – 45 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hintaan sisältyvät lennot ja lentokenttäkuljetus, jonka kesto noin 2h 45 min.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 60-75 euroa menopaluu.
 • Kohteessa on You Travelin opas.

Hissilippujen hinnat

La Thuilen hissilippujen hinnat 6pv:
(matalasesonki 20–27.1.2024 / korkeasesonki 27.1.–23.3.2024)

 • Aikuiset: 264 euroa / 285 euroa

 • Seniorit (31.5.1959 tai sitä ennen synt.): 235 euroa/250 euroa

 • Nuoriso (s 31.4.2005-31.10.2009): 232 euroa/250 euroa

 • Lapset (s. 1.11.2009-31.10.2015): 185 euroa/199 euroa

 • Pienet lapset (s. 1.11.2015 tai sen jälkeen): ilmainen

Kuuden päivän hissilippu kattaa Espace San Bernardon koko hiihtoalueen (La Thuile ja La Rosiere). Lisäksi mahdollisuus kahteen hiihtopäivään Aostan laakson muissa hiihtokeskuksissa, esimerkkeinä Courmayeur ja Pila.

Hyvä tietää

 • Ei ruuhkia, erinomainen ruoka- ja juomatarjonta, runsaasti mukavia rinneravintoloita ja rinteet lähes poikkeuksetta hyvässä kunnossa.
 • La Thuilessa pääset laskettelemaan myös Ranskan puolelle La Rosiereen. Yhteinen hissilippu kattaa molempien maiden rinteet, muista varata paluumatkaan Ranskan puolelta tarpeeksi aikaa.
 • Lähietäisyydellä Alppien tunnetuimpia keskuksia Chamonixista Courmayeriin ja Les Arcsiin. Mont Blancin massiivi on myös saavutettavissa päiväretkenä.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Du Glacier

YLEISTÄ

Viihtyisä, omistajapariskunnan pieteetillä ylläpitämä hotelli. Hintaan sisältyy buffetaamiainen, Viihtyisät oleskelutilat ja baari, wifi, aamiaishuone sekä suksihuone.

HUONEET

Tilavat ja jokin vuosi sitten uusitut 2h huoneet, erikseen pyydettäessä 1h huone ja huone lisävuoteella, puu/laminaattilattia, sat-TV, kahvin/vedenkeitin, siisti kylpyhuone, jossa wc, suihku ja hiustenkuivaaja. Huoneissa on parveke.

SIJAINTI

Kylästä nousevan tien varrella, rinteeseen oikopolkua noin 150-200m, monet ravintolat ja eri palvelut kohtalaisen etäisyyden päässä majoituksesta.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, buffetaamiainen.

LISÄMAKSUSTA

Yhden hengen huone (mikäli saatavana)

Huoneistot Planibel

YLEISTÄ

Parivuotta sitten uusitut huoneistot hotelli Planibelin yhteydessä, jotka sijaitsevat useammassa eri rakennuksessa. Ei aterioita, keittomahdollisuus.

HUONEET

Uusitut kaksio huoneistot 2-4 hengelle (n. 35-40m2), jossa erillinen makuuhuone sekä oleskelutila. Huoneistoissa parketti/laminaatti lattia, makuuhuoneessa (1) parivuode sekä oleskelutilassa levitettävä vuodesohva ja avokeittiö jossa keraaminen liesi, jääkaappi ja mikro sekä kaksi kylpyhuonetta/wc:tä (toisessa kylpy, toisessa suihku).

SIJAINTI

Erinomainen sijainti ski-in/out päähissin lähellä, palvelut rakennuksien yhteydessä, kylän vanhan osan keskustaan noin 300m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus ilman aterioita

LISÄMAKSUSTA

Tilavammat kahden makuuhuoneen huoneistot 4-6 hengelle (ei online myynnissä) Hotelli Planibelin fitness osasto, jossa sauna ja uima-allas (huom! uimalakki pakollinen), kertamaksu aikuiset 28 euroa ja lapset (3-14v) 10 euroa, maksu paikan päällä. HUOM! Ota oma allaspyyhe mukaan tai vuokraa se paikanpäältä.

Hotel Planibel

YLEISTÄ

Vastikään monilta osin uusittu, iso ja keskeinen hotelli, jossa ravintola, baari ja oleskelutilat, wifi ja iso fitness-osasto, jossa mm. kuntosali, sauna ja sisäuima-allas.

HUONEET

Tyylikkäät ja 2021 uusitut 2h huoneet, joissa parivuode tai erilleen vedettävät sängyt, myös huone yhdelle ja lisävuode mahdollinen. Talletus, sat-TV ja minibaari, osassa huoneista parveke. Suihku, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Erinomainen sijainti ski-in/out päähissin vieressä, kyläänlaskurinne suoraan hotellin eteen. Monet palvelut samassa hotellikompleksissa, kylän vanha keskusta noin 300m

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus ja puolihoito eli buffetaamiainen ja illallinen, fitness osaston sauna ja uima-allas (Huom! uimalakki pakollinen), lisävuodealennus.

LISÄMAKSUSTA

Huone yhdelle.

Hotel Boton d´Or

 

YLEISTÄ

Pidetty alppityylinen hotelli lähellä hissiasemaa, viihtyisät oleskelutilat ja baari, suksihuone, aamiaishuone, wifi, sekä sauna ja poreallas.

HUONEET

Kahden hengen huoneet (lisämaksusta superiortaso), joissa parketti/puulattia, parivuode tai erilleen vedettävät sängyt (superior vain parivuode). Erikseen kysyttäessä yhden hengen huone (mikäli vapaana). Huoneissa sat-TV, minibaari, vedenkeitin sekä suihku, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Rauhalllisella sivukadulla, matkaa päähissille/rinteeseen noin 200m, suosittu Taverna Coppapan ravintola hotellin vieressä.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus ja buffetaamiainen 2h huoneessa. Huone yhdelle kysyttävä erikseen (mikäli saatavana).

Kuvia La Thuilesta

La Thuilen videoesittely

Varaa matka

Ota yhteyttä