Pyöräilymatkat UKK UKK / Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Usein kysyttyä pyörämatkoista

Pyöräilymatka Alppien vuoristoon, Välimerelle, kotoisaan Suomeen tai Balkanin alueelle on elämys. Alta löydät useimmin esitettyjä kysymyksiä matkoistamme.

Onko pyöräilymatka liian vaativa normaalikuntoiselle?

Pyöräilymatkojen valikoimastamme löytyy kattavasti reittejä erilaisille pyöräilijöille. Retkipyöräilyä tarjoamme leppoisassa maastossa ja kevyemmillä etapeilla, maastopyöräily taas normaalisti sijoittuu teknisempään tai haastavampaan ympäristöön. Kohdekohtaiset tiedot löydät matkan omilta sivuilta. Voit kysyä tarkempia tietoja soittamalla, olet myös aina tervetullut toimistollemme juttelemaan matkoista lisää.

Mitä varusteita on hyvä ottaa mukaan?

Kevyt setti pyörän korjaamiseen, esim. pumppu, rengasraudat, monitoimityökalu ja vararengas on hyvä olla mukana. Lisäksi mukana on hyvä olla evästä ja tarpeeksi juotavaa.

Miten pitkiä pyöräilyetapit ovat?

Etappien pituus riippuu kohteesta ja siitä, onko kyseessä retki-, maantie- vai maastopyörämatka. Matkan pituuden lisäksi korkeusero ja maaston teknisyys vaikuttavat reitin haastavuuteen. Retkipyöräilyssä etapit ovat helpoimmillaan muutaman tunnin ja joidenkin kymmenien kilometrien luokkaa. Nousua retkipyöräilyssä kertyy yleensä maltillisesti reittien kulkiessa helpohkossa maastossa pyöräteillä, järvien reunoilla, kaupungeissa ja leveillä poluilla.

Maasto- ja maantiepyörien päiväpituudet vaihtelevat muutamasta kymmenestä yli sadan kilometrin etappeihin, jolloin pyörän selässä vietetään 6-8 tuntia ja nousuja kertyy muutamista sadoista metreistä yli kilometriin. Vastaavasti laskuosuudet ovat myös pitkiä ja nautinnollisia. Maastopyöräreitit kulkevat leveitä metsäteitä, kapeita polkuja ja maanteitä pitkin. Maantiepyörillä poljetaan asfaltilla.

Kaikkein raskaimmilla Trans Alp -maastopyörämatkoilla etapit ovat haastavimpia. Kaikkein teknisimmissä paikoissa voi hetkellisesti joutua myös kantamaan pyörää lyhyen matkan ajan.

Voinko huoltaa pyörää matkan aikana?

Kaikissa pyöräilykohteissamme on pyörälle soveltuvia pesu- ja huoltopaikkoja. Pyörän saa myös yöksi lukittuun suojaan. Sähköpyörille on kaikissa paikoissa latausmahdollisuus. Pyörille löytyy myös normaalisti korjaamoja, joihin voit jättää pyörän huoltoon.

Pärjäänkö ilman sähköavusteista pyörää?

Reittimme soveltuvat normaalisti aivan tavallisille luomupyörille, mutta kauttamme on mahdollista vuokrata sähköavusteisia pyöriä. Lisäksi järjestämme erityisiä sähköpyörämatkoja, jolloin reitit kulkevat erikseen näitä varten suunnitellussa maastossa.

Voiko pyörän vuokrata?

Kaikissa kohteissamme on normaalisti hyvät vuokrapyörämahdollisuudet. Ilmoita kokosi ja pyörän tyyppi (maasto- maantie- tai retkipyörä ja sähköavusteinen tai tavallinen). Olethan meihin riittävän ajoissa yhteydessä, jotta saamme varattua sopivan pyörän.

Mitä kaikkea vuokravälineisiin kuuluu?

Kohteesta riippuen valittavanasi on erilaisia pyöriä ja lisävarusteita satulalaukuista kypäriin ja telineisiin. Tarkemmat tiedot vuokravälineistä saat kohdesivuilta.

Miten saan varaamani vuokrapyörän ja muut välineet?

Vuokrapyörän ja sen varusteet saat kohteeseen saavuttuasi. Omatoimikohteissa pyörä noudetaan normaalisti vuokrapisteestä tai se toimitetaan sinulle majoituspaikkaasi. Opaskohteessa pyörä ja varusteet käydään noutamassa oppaan avustuksella paikalliselta toimijalta.

Voinko ottaa mukaan oman pyörän?

Ainoastaan sähköpyörien kuljetus lentokoneessa on kielletty. Muussa tapauksessa oman pyörän voi ottaa mukaan. Ilmoitathan asiasta meille, jotta voimme varata lentokenttäkuljetukseen sopivasti tilaa. Muista myös varata pyörällesi paikka lennolta ajoissa.

Voinko ottaa lennolle oman pyörän?

  • Oman pyörän kuljetus Euroopan lennolla 140-160 euroa menopaluu
  • Ilmoitathan polkupyörästä varausta tehdessäsi, jotta voimme tiedustella, mahtuuko pyörä mukaan lennolle.
  • Polkupyörät tulee pakata suojakoteloon, joka on tarkoitettu polkupyörien kuljettamiseen. Ohjaustangon tulee olla käännettynä eturenkaan suuntaisesti, polkimet tulee irrottaa ja renkaiden ilmanpaine tyhjentää minimiin. Huomioithan, että jos polkupyörää ei ole pakattu kunnolla, lentoyhtiö ei välttämättä hyväksy sitä kuljetettavaksi eikä ole vastuussa mahdollisista vaurioista.
  • Polkupyörän maksimipaino on 23 kg. Jos polkupyöräsi on painavampi, veloitamme painavan matkatavaran lisämaksun (32 kg asti).
  • Sähköpyöriä ei saa kuljettaa matkatavarana, vaikka akku olisi kytketty irti tai poistettu.
  • Saavuthan lähtöselvitykseen hyvissä ajoin ennen lentosi lähtöä, sillä polkupyörät vaativat erikoiskäsittelyä.

Voiko lennolle ottaa mukaan sähköpyörän?

Sähköpyörän kuljettaminen lennoilla on valitettavasti kielletty vaikka akku olisi poistettu pyörästä.

Mitä pyörämatkan hintaan sisältyy?

Kohteesta riippuen pyörämatkan hintaan sisältyy normaalisti lennot, majoitus ja transfer lentokentältä majoituspaikkaan sekä takaisin. Kohteiden muut hintaan sisältyvät palvelut vaihtelevat. Löydät tarkemmat kuvaukset yksittäisen matkakohteen hintaan sisältyy -osiosta.

Miten varaan pyöräilyn omatoimimatkan?

Omatoimimatka varataan ottamalla yhteyttä toimistoomme puhelimitse 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai omatoimikohteen kohdesivun alaosassa olevalla lomakkeella. Omatoimimatkoja ei voi valitettavasti varata verkkosivujemme kautta.

Omatoimisilla pyörämatkoilla hoidamme normaalisti puolestasi majoitukset ja tarjoamme valmiiksi suunnitellut reitit ohjeineen ja matkatavarankuljetuksineen.

Omatoimimatkoillamme matkapaketin hintaan lisätään aina You Travelin varausmaksu (70€/hlö).

Lennot voit hankkia itse tai You Travelin kautta.