pyöräilymatkat aikataulut You Travelin matkojen lisäehdot kesä

You Travelin matkojen lisäehdot vaellus ja pyöräily

HUOM! Tämän sivun ehdot koskevat kauden 2024 matkojamme.

Talven You Travelin matkojen lisäehtoihin pääset klikkaamalla tästä.

Matkatoimisto You Travel Oy on päivittänyt tietosuojakäytäntönsä vastaamaan 25.5.2018 voimaan tullutta EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoa näet klikkamalla tietosuojaseloste linkistä.

You Travelin ehtojen lisäksi noudatamme voimassa olevaa valmismatkalakia. Voimassa olevat Yleiset Valmismatkaehdot näet klikkaamalla edellä olevaa linkkiä.

Lisäksi voit haluttaessasi hakea tai tilata ne toimistostamme, osoite Isokaari 44, 00200 HELSINKI, puhelin 0201-55 11 00. Toimistomme on avoinna ma-pe 11-17.

Matkatoimisto You Travel Oy:llä on 1.7.2018 voimaan tulleen lain mukaisista valmismatkoista annettu takuu kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) www.kkv.fi .

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo@kkv.fi

Rekisteri vakuudenasettamisvelvollisista, matkatoimisto You Travelin tunnus: 3275/00/MJ MV.

Matkojen hinnoittelu euroalueen ulkopuolisissa maissa perustuu 20.11.2023 voimassa olleisiin hintoihin ja valuuttakursseihin. Matkanjärjestäjällä on oikeus muutoksiin hintojen ja/tai valuuttakurssien muuttuessa (esim. polttoainelisä lennolla).

Erityisehtojen soveltaminen:
Kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (kuten reittilentojen varaus- ja myyntiehdot) sekä matkan erityisluonteesta johtuvien poikkeuksellisten majoitusehtojen vuoksi, sovellamme matkoillamme erityisehtoja. Matkan peruutuskulut:

– 45 vrk ennen matkan alkua = 100 euroa/hlö
– 44-32 vrk ennen matkaa = ennakkomaksu 200 euroa/hlö
– 31-16 vrk ennen matkaa = 50% matkan hinnasta
– 15-0 vrk ennen matkaa = 100% matkan hinnasta

HUOM! Majotuskiintiön ulkopuolelta varattavissa lennoissa ja majoituksissa peruutusehdot voivat poiketa yllä mainituista.

Matkavakuutus ja matkustusasiakirjat yms:
Suositamme matkavakuutuksen ottamista jo matkavarauksen yhteydessä peruutuskulujen ja mahdollisen sairastumisen varalta. Matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Vakuutus on peruutuskorvauksien saamiseksi maksettava viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkua. Suosittelemme tarkistamaan voimassa olevan vakuutuksen korvausehdot vakuutusyhtiöstäsi. Maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voit tilata verkossa Kelan asiointipalvelussa tai Kelan konttoreista. Kortilla saat lääketieteellisistä syistä välttämättömän sairaanhoidon EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä. Kohteiden turvallisuutta ja muita vastaavia tietoja on saatavissa ulkoministeriöstä ja terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta; esim. kyseisten tahojen Internet-sivustoilta www.formin.fi ja www.thl.fi.

Matkustajan on itse huolehdittava tarvittavista asiakirjoista, kuten rokotustodistukset ja passi/henkilökortti sekä tarkistettava niiden riittävän pitkä voimassaolo sekä varauksiin annettujen nimien oikeellisuus ja vastaavuus henkilöllisyystodistuksiin. Tarkista myös kuljetusten lähtöajat. Emme vastaa vahingosta, mikäli matka estyy tai keskeytyy puutteellisten tai virheellisten matka-asiakirjojen (esim. rikkinäisen passin tai niiden voimmassaolon) tai viisumin epäämisen tai puuttumisen vuoksi.

Matkapaketit, hinnat/henkilö sisältäen:
Lennot, yhden viikon majoitus (ellei toisin mainittu) jaetussa kahden hengen huoneessa tai huoneistossa, mahdolliset ateriat sekä lentokenttäkuljetukset, jotka hoidetaan You Travelin tilausbussilla, paikallisella lentokenttäkyydillä tai junalla.

1) Osassa opastetuista vaellusmatkoistamme (kuten Itä-Tirol, Mayrhofen, Cortina) on kohteisiin mahdollista hankkia lisämaksullinen vaelluspaketti (hinta kohteen esittelysivulla). Vaelluspaketti kattaa ohjelman mukaisilla vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset, hissiliput (osassa kohteissa viikkokortti) sekä You Travelin oppaan palvelut vaelluksilla.

2) Osassa kohteista kuten Teneriffa, Amalfi, Alppitupla-matkat jne. sekä opastetuilla majalta majalle -vaelluksilla vaelluspaketti sisältyy matkan hintaan (vaellusohjelma, tarvittavat hissinousut, kuljetukset ja mahdolliset ateriat). Ellei toisin mainita, näissä kohteissa on joko You Travelin opas tai paikallinen opas ja You Travelin matkanjohtaja.

3) Opastetuilla pyöräilymatkoilla matkan hintaan sisältyy pyöräilyohjelma, mahdolliset ateriat, You Travelin opas tai paikallinen opas sekä lentokenttäkuljetukset.

4) Omatoimisilla (ei opasta) pyöräilymatkoilla lennot ja lentokenttäkuljetukset eivät sisälly matkan alkaen hintaan, vaan ne voi hankkia erikseen lisämaksusta. Lopullinen hinta määräytyy matkan ajankohdan ja lennon hinnan mukaan.

Matkan hintaan EI sisälly:
Kuljetukset kotimaassa, muut retket matkakohteessa, ateriat vaelluksilla tai lisämaksullisilla retkillä (ellei toisin mainittu).

Majoitus:
Huoneen/ huoneiston saa käyttöönsä aikaisintaan klo 15.00. Ellei toisin sovittu, huoneen/huoneiston luovutus tapahtuu klo 10.00 mennessä. Matkoillemme ei voi varata erillistä mies tai naispaikkaa, vaan yksin matkustavan on lunastettava huone tai huoneisto omaan käyttöön. Majoituksiin, joihin on saatavana yhden hengen huone, peritään lisämaksu esitteen hinnaston mukaisesti. Yhden hengen huoneen saatavuus on useimmissa tapauksissa varmistettava erikseen, emmekä takaa niiden saatavuutta.

Asiakas on velvollinen korvaamaan kaikki huoneessa tai huoneistossa aiheuttamansa vahingot suoraan majoituksen tarjoajalle. Mikäli näin ei menetellä, on You Travelilla oikeus periä asiakkaalta kaikki vahingosta aiheutuneet kulut kokonaisuudessaan sekä sen lisäksi 75 euron toimistokulut. HUOM! Huoneistomajoitus. Sisäänkirjoittautumisen yhteydessä huoneistoista peritään takuumaksu, joka pitää hoitaa kansainvälisellä luottokortilla (ellei kohteessa toisin sovittu). Huoneiston siivouksesta matkan aikana ja loppusiivouksesta lähtöpäivänä on huolehdittava itse tai siivous on varattava erikseen paikanpäällä lisähintaan.

Matkan varaaminen:
Matkavaraus on sitova asiakkaan maksettua ennakkomaksun, joka on 200 TAI 300 euroa/henkilö.

Asiakas hyväksyy samalla voimassa olevat yleiset valmismatkaehdot ja You Travelin matkaehdot sekä ne esitteen tietoihin mahdollisesti tulleet muutokset, jotka ilmoitetaan matkavarauksen yhteydessä.

Ennakkomaksu on suoritettava viimeistään eräpäivänä, joka on yleensä 6-7pv varauksen tekopäivästä. Poikkeuksena ONLINE-varaukset, joiden ennakkomaksu suoritettaan maksupalvelussa heti varausvaihteessa. Tästä syystä yli 40pv ennen matkan alkua oleveissa ONLINE-varauksissa on 6pv kuluton peruutusoikeus ennakkomaksun osalta.

Jos matka varataan alle 40pv ennen lähtöpäivää, on matka maksettava kokonaisuudessaan heti eikä ONLINE-varauksissa ole kulutonta peruutusoikeutta.

Mikäli lasku halutaan jyvittää samaan huoneeseen majoittuvien kesken, peritään siitä 10 euron toimituslisä/lasku.

Loppumaksu on suoritettava viimeistään eräpäivänä, joka on noin 30pv ennen matkan alkua. Veloitus muistutuslaskusta on 10 euroa.

Matkanjärjestäjällä on oikeus purkaa sopimus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa viimeistään sovittuna maksupäivänä. Huom! Maksun laiminlyönti ei vapauta tilaajaa matkaan liittyvistä velvoitteista esim. matkatoimiston edelleen maksamista ennakkomaksuista.

Varausten maksaminen: Voit maksaa matkan varaus ja loppulaskun kuluitta Paytrail palvelun kautta lukuisilla eri maksuvälineillä.  Kirjautumalla OMA LOMA palvuun, voit maksaa matkasta myös osan esim. sellaisissa tapauksissa, jossa seurueella on useampi henkilön samalla laskulla.

Poikkeus edellä mainittuihin.
Matka, joka varataan sopimuskiintiömme ulkopuolelta (esim. erikseen pyydetyt lisähuoneet tai lennot sekä räätälöidyt matkat). Näiden lisäpaikkojen kohdalla noudatamme aina majoituksen tarjoajan ja/tai lentoyhtiön varaus-, peruutus- ja muutosehtoja. Mikäli You Travel joutuu suorittamaan niistä maksun palvelun tarjoajalle joko osittain tai kokonaan esim. varausvaiheessa, peritään nämä kulut asiakkaan ennakkolaskun yhteydessä. Sopimuskiintiön ulkopuolista palvelua ei voida vahvistaa esim. hotellille ennen kuin ennakkomaksu on suoritettu. Mikäli ennakkomaksu suoritetaan myöhässä, emme takaa että palvelu on edelleen saatavana.

Muutokset:
You Travel voi tarvittaessa tehdä matkajärjestelyihin kokonaisuuden kannalta vähäisiä muutoksia, jotka eivät ole virheitä, eivätkä oikeuta matkan peruuttamiseen tai hyvitykseen matkasta. Virheitä eivät ole: Lentoaikataulun muutokset enintään 12 tuntia (pois lukien force majeur tapauksista aiheutuvat muutokset) tai majoituksen vaihtuminen vastaavantasoiseen, jos sijainti ja muut palvelut eivät olennaisesti muutu. Nimenmuutoksista ja palvelujen osittaisista peruutuksista perimme palvelumaksun sekä toimenpiteestä aiheutuneet todelliset kulut.

Matkan peruminen:
Matkustajan on viipymättä ilmoitettava You Travelille matkan peruutuksesta, matkan peruutuskulut (per henkilö):

– 45 vrk ennen matkan alkua = 100 euroa/hlö
– 44-32 vrk ennen matkaa = ennakkomaksu 200 euroa/hlö
– 31-16 vrk ennen matkaa = 50% matkan hinnasta
– 15-0 vrk ennen matkaa = 100% matkan hinnasta

HUOM! Majotuskiintiön ulkopuolelta varattavissa lennoissa ja majoituksissa peruutusehdot voivat poiketa yllä mainituista.

Mikäli matkustajien määrä huoneessa tai huoneistossa muuttuu, on You Travelilla oikeus periä muutoksesta aiheutuneet lisäkulut jakamalla ne matkustajien kesken. Mikäli majoitustyypin muutos ei ole mahdollinen (esim. 2 hengen huonetta ei voi vaihtaa 1 hengen huoneeseen) on You Travelilla oikeus periä paikan peruneelta siitä aiheutuvat todelliset kulut.

Maksulliset lisäpalvelut ja takaisinmaksut:
Matkustaja on velvollinen suorittamaan maksun kohteessa käyttämistään lisäpalveluista. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista. Esitteessä ilmoitettua lisämaksua vastaan on mahdollista varata esim. yhden hengen huone. Lisämaksu ei takaa, että näitä lisäpalveluja voidaan aina järjestää. Mikäli asiakas ei jostain syystä saa maksamiaan lisäpalveluja, palautetaan perityt lisämaksut kokonaisuudessaan. You Travelilla on oikeus antaa asiakkaalle paremmat järjestelyt kuin tehty varaus edellyttää. You Travelilla ei ole kuitenkaan velvollisuutta antaa kaikille samoja järjestelyjä. You Travelilla on oikeus alentaa esitteessä mainittuja matkan hintoja. Alennus ei koske aiemmin varattuja matkoja.

Alennukset:
Alle 2-vuotiaat maksavat 50 euroa. Hintaan ei sisälly omaa vuode- tai lentopaikkaa. Osaan majoituksista voidaan varata lisävuode, jonka saatavuus pitää usein vahvistaa erikseen. Lisävuodealennuksen saa siinä tapauksessa, että samaan huoneeseen tai huoneistoon majoittuu myös vähintään kaksi täyden hinnan maksavaa henkilöä. Lapsilla 2-11v on lisävuodealennus tyypillisesti isompi. Mikäli alle 18- vuotias matkustaa ilman huoltajaa, on hänen esitettävä huoltajan allekirjoittama kirjallinen suostumus. Matkustajalle ei myönnetä kahta päällekkäistä alennusta, vaan matkustajan kannalta edullisin alennus.

Ryhmät:
Myönnämme vähintään kymmenen (10) hengen ryhmälle alennusta 50 euroa/matkustaja. Ehtona on, että ryhmälle on määritelty ryhmänjohtaja ja laskutus/muu asiointi tapahtuu hänen kauttaan. Ryhmänjohtaja hoitaa kaikki varaukseen liittyvät järjestelyt, kuten nimilistat, muutokset sekä toimii yhdyshenkilönä You Travelin virkailijan kanssa. Ellei toisin sovita, ryhmän varaus astuu voimaan siinä vaiheessa, kun varausmaksu on kaikkien osalta suoritettu. Ryhmäalennusta ei myönnetä lapsihinnoista (2-11v).

Matkatavarat:
Lennoilla saa yleensä kuljettaa lastiruumassa ilman lisämaksua yhden max. 23 kg painoisen laukun, jonka yhteismitta (leveys, korkeus, pituus) on enintään 158cm. Sisälle koneeseen saa Finnairin lennoille ottaa max kaksi käsimatkatavaraa, joista toinen pitää mahtua koneen laukkuhyllylle ja toinen pienempi kassi jne edessä olevan matkustajan penkin alle. Käsimatkatavaroiden yhteispaino on max. 8kg. Muilla lentoyhtiöillä yleensä sama käytäntö (jos eri niin siitä erikseen maininta).

Valitukset:
Matkaa koskevat valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmaannuttua kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai omatoimimatkoilla suoraan hotelliin, kuljetusyhtiöön, ravintolaan jne. Vahingonkorvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti, viimeistään 1 kk matkan päättymisen jälkeen.

Matkanjärjestäjän peruutusoikeus:
Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka tai koko matkasarja, jos matkalle tai matkasarjaan ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää tai jos matkakohteessa olot ovat sopimuksen päättämisen jälkeen olennaisesti muuttuneet esim.  terveysviranomaisten määräykset, lentojen peruutukset, luonnonmullistukset yms. syyt. Ilmoitus peruutuksesta annetaan mikäli mahdollista viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua. Niihin kohteisiin, joissa on You Travelin opas tai matkanjohtaja, vaaditaan matkojen ja matkasarjojen toteuttamiseen vähimmäismäärä matkustajia.

You Travel ei vastaa paikanpäällä vallitsevista sääolosuhteista ja niistä tai vastaavista syistä mahdollisesti aiheutuvista muutoksista matka/viikko-ohjelmiin. You Travel ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kaikkia hintoja, alennuksia, lähtöpäiviä, lentoja, hotelleja jne.

You Travelin ehtojen lisäksi noudatetaan voimassa olevaa matkapakettilakia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on:
Matkatoimisto You Travel Oy
Isokaari 44
00200 HELSINKI
Puhelin: 0201 55 11 00
Sähköposti: info@youtravel.fi
IATA 19210424
Valmismatkaliikenteen rekisteritunnus: 3275/00/MJ MV