Sölden Itävalta - Sölden Nauti Ötztalin huippurinteistä Itävallan Söldenissä!

Laskettelun omatoimimatkat Söldeniin

Ötztal ja Sölden ovat Itävallan ja Alppien parhaimmistoa millä tahansa mittarilla. Söldenin korkealla sijaitsevat rinteet sekä jäätiköt takaavat hyväkuntoiset rinteet koko kauden läpi.

 • Lentokenttäkuljetus sisältyy hintaan
 • 100% lumitakuu jäätiköllä!
 • Söldenin keskuksen lisäksi laadukkaita ja ruuhkattomia rinnekilometrejä Obergurglin ja Hochgurglin hiihtoalueella, joka kuuluu mukaan hissilippuun.
 • Majoituksemme sijaitsevat lähellä jäätikön suuntaan nousevaa päähissiasemaa.

Lue lisää

Sölden

Ensiluokkaista lunta talven ympäri

Sölden, Itävallan yksi kaikkein suosituimmista laskettelukohteista, tarjoaa talvisaikaan jopa 150 kilometriä rinteitä, parkkeja, offaria ja kunnon afterin. Erityisesti alkukaudesta kohteen kaksi jäätikköä, Tiefenbach ja Rettenbach takaavat riittävästi lunta verrattuna moneen muuhun keskukseen ja yksistään niiden rinteillä on jo kylliksi laskettavaa. Pääosa rinteistä on monipuolisia ja hyvätasoisia sinisiä ja punaisia, mutta mustaakin löytyy riittävästi vauhdikkaammalle menijälle, on alla sitten suksi, tellut tai lauta.

Monelle Sölden on myös televisiosta tuttu, sillä näissä maisemissa lasketaan  alppihiihdon maailmancupin avauskisa lokakuussa. Laskettelun lisäksi Sölden tunnetaan vauhdikkaasta after skistä, mutta pelkkää pöydillä tanssimista ei elämä iltaisin keskuksessa ole. Kaupungin runsas ravintola-, urheilukauppa- ja puotitarjonta sekä kylpylät ja muut palvelut takaavat sen, että mukavaa tekemistä todella riittää monipuolisesti jokaiselle.

Söldenin rinteiden lisäksi alueen hissilipulla pääsee laskemaan Hochgurglin ja Obergurglin rinteissä. Laakson eteläosassa puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan naapurikeskukseen kannattaakin ehdottomasti tehdä visiitti, sillä rinteet ovat hyvässä kunnossa ja niissä on yleensä aavistuksen verran enemmän tilaa kurvailuun.  Hissilipulla pääset käyttämään laakson joukkoliikennepalveluja, joten ei muuta kuin skimbat kainaloon ja postibussin kyytiin!

Söldenin kotisivut www.soelden.com

Klikkaa Söldenin WEBKAMEROIHIN>>
Klikkaa Söldenin RINNEKARTTAAN >>

alk.  1245 €
FAKTAT

Ajankohta: 11.1.–15.3.2025

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Rinteet: Yht. 145 km (Ötztal yht. 335km)
Sinisiä rinteitä: 68 km
Punaisia rinteitä: 49 km
Mustia rinteitä: 28 km
Lumetettuja: 97 km
Hissejä: 33
Ylin / alin hissi:
3340 m / 1350 m
Kyläkorkeus:
1380 m

Söldenin nettisivut:
www.soelden.com

Alustava lentoaikataulu Innsbruck:
11.1.–15.2. ja 8.–15.3.2025
AY1493: HEL 06:05 – INN 07:50
AY1494: INN 08:50 – HEL 12:30

Lentokenttäkuljetukset: Noin 1h 30min

Alustava lentoaikataulu München:
15.–22.2.2025
AY1401: HEL 07:50 –MUC 09:30
AY1406: MUC 18:40 – HEL 22:10

22.2.–8.3.2025
AY1405: HEL 16:20 – MUC 17:55
AY1406: MUC 18:40 – HEL 22:10

Lentokenttäkuljetukset: Noin 3h 30min

Lisätietoja

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot Finnairin reittikoneella Innsbruckiiin tai Müncheniin. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu etukäteen ostettuna noin 60-75 euroa menopaluu.HUOM! Suksista ja lumilaudasta menee AINA lisämaksu (vaikka se olisi ainoa matkatavara)
 • Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset joko Innsbruck- Sölden (n. 1h 30min) tai München – Sölden (n. 3,5 h). Mahdollinen yhteiskuljeuts You Travelin Serfaus asiakkaiden kanssa. Bussin vaihto Söldeniin menijöillä Imstin kaupungissa.

Hyvä tietää:

 • Sölden sijaitsee Ötztalin laaksossa Innsbruckista länteen. Laakson kuuluisin “asukas” lienee jäämies Ötzi, korkealta laakson perältä Similaunista 90-luvulla löytynyt tuhansia vuosia vanha muumio.
 • Alppihiihdon maailmancup startataan perinteisesti Söldenin jäätikön suurpujottelukisalla.
 • Söldenin lisäksi alueen hissilipulla pääset laskemaan laakson perällä aivan Italian rajan tuntumassa sijaitsevien Hochgurglin ja Obergurglin rinteissä. Hissilipulla pääset kulkemaan myös paikallisbusseilla, joilla siirtyminen paikasta toiseen käy näppärästi!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Urbanhof

YLEISTÄ

Uusi ja tasokas hotelli Söldenin päähissiaseman ja keskustan läheisyydessä joen toisella puolella rauhallisella sivukadulla. Lyhyt kävelyetäisyys ruokakauppaan, Söldenin päähissiasemalle Gaislachkogelille sekä kylän muiden keskustapalveluiden pariin. Lisäksi lyhyt matka myös skibussipysäkille (noin 20 minuutin bussiyhteys laakson eteläpäässä sijaitseviin Hochgurglin ja Obergurglin laskettelukeskuksiin). Hotellissa muun muassa wifi, wellness-alue (sauna, biosauna, infrapunasauna, vitalbar, terassi), suksihuone ja mononkuivaus. Paikallinen luokitus aamiaishotelli****.

HUONEET

Parivuode, parkettilattia, kaapeli-TV, talletus, pieni jääkaappi, suihku, hiustenkuivaaja, wc. Lisämaksusta huone yhdelle. Erikseen kysyttäessä huone kolmelle.

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla joen varrella, päähissiasema noin 450m, skibussi noin 450m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/hlö 2h huoneissa, buffetaamiainen

LISÄMAKSUSTA

Huone yhdelle (rajallisesti), kolmen hengen huone (mikäli varattavissa)

Hotel Hubertus

YLEISTÄ

Hyvä alppityylinen hotelli pääkadun varrella, hintaan sisältyy puolihoito (aamiainen ja illallinen). Hotellissa on oleskelutilat, aamiaishuone/lounge, illallisravintola, baari, suksihuone sekä hyvä sauna ja höyrysauna.

HUONEET

Huoneissa parivuode, parkettilattia tai kokolattiamatto, kaapeli-TV, tallelokero sekä kylpy/suihku, WC ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Sijainti päätien varrella keskustassa, lähin hissi (Zentrum Shuttle) hotellia vastapäätä ja skibussin pysäkki hotellin edessä.

HINTAAN SISÄLTYY

Hintaan sisältyy puolihoito, eli aamiainen ja illallinen.

Hotelli Tyrolerhof

YLEISTÄ

Oleskelutilat, ravintola, baari, wlan, suksihuone / mononkuivaus sekä uusittu wellness–osasto, jossa kuntosali, saunat, höyrysaunat ja iso
sisäallas. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Kahden hengen huone (standard tai comfort), joissa parivuode, kokolattiamatto, kaapeli-TV, tallelokero sekä kylpy/suihku, wc ja hiustenkuivaaja. Comfort huoneet uusittu muutama vuosi sitten. Lisäksi yhden hengen huone (standard) sekä perhehuone lisävuoteella.

SIJAINTI

Pääkadulla lähellä Giggijochin päähissiähissiä (n. 300m), Freizeitarena noin 150m.

HINTAAN SISÄLTYY

Buffetaamiainen ja usean ruokalajin buffettyyppinen illallinen, salaattibuffet. Lisävuodealennus.

LISÄMAKSUSTA

Yhden hengen huone

Kuvia Söldenistä

Söldenin videoesittely

Varaa matka

Ota yhteyttä