Davos Sveitsi - Davos Sveitsin ehdotonta parhaimmistoa, niin rinteessä kuin kaupungin palveluissakin!

Alppimatkat Sveitsin monipuolisimpaan talvikohteeseen Davosiin 6.2.-27.3.2022.

Davos on yksi harvoista alppikohteista, joka tarjoaa loistavat puitteet sekä lasketteluun että maastohiihtoon. Ja täällä riittään tekemistä ja näkemistä myös hiihtopäivän jälkeen.

 • Lyhyt matka Zürichin lentokenttälle
 • Hintaan sisältyvät kuljetukset lentokentältä junalla tai pikkubussilla/bussilla
 • Laaja ja lumivarma hiihtoalue, noin 300km rinteitä, joista valtaosa yli 1500m korkeudessa
 • Useita pitkiä rinteitä, joissa runsaasti korkeuseroa
 • Yli 100km hiihtolatuja ja luistelu-uria, mukaanlukien maailmancupin kisaladut
 • Vilkas vuoristokaupunki, jossa kattavasti palveluita ja paljon muutakin tekemistä, esim HC Davosin jääkiekko-ottelut
 • Erinomainen kohde myös viikonlopun viettoon

Lue lisää

Davos

Suksikansan suosikki

Davos-Klostersin hiihtoalue on eräs Alppien laajimmista, yhteensä noin 300km rinteitä. Ne jakautuvat useampaan osaan, joiden välillä ei ole hiihtoyhteyttä. Suurin alueista on Parsenn, joka kattaa noin puolet koko rinnemäärästä. Siellä on myös koko hiihtoalueen ylin hissiasema, Weissfluh, joka kohoaa 2844 metriin. Tyypillistä tälle alueelle on alppimaisen pitkät, mukavasti kumpuilevat rinteet.Täältä voit laskea vaikka Klostersin kylään, hienossa rinteessä kertyy noin 1800m korkeuseroa yhdellä laskulla!

Sveitsiläinen erikoisuus ovat rinteet, jotka eivät pääty hissille vaan niistä alataan takaisin kyliin junalla (eli ei paluuhissiä). Esimerkkinä klassikkoreitti Kublisin kylään, jossa pääset kauas hisseiltä ja hälinästä. Rinteelle kertyy mittaa noin 10km ja korkeuseroa yli 2000 metriä. Klostersin toisella puolella on aurinkoinen Madrisan alue. Sieltä käsin on mahdollista tehdä klassinen Madrisa rundtour off-piste reitti Itävallan Montafoniin ja takaisin (suosittelemme ottamaan mukaan paikallisen oppaan). Toinen päähiihtoalue on paikallisten suosima Jacobshorn, jonka vauhdikkaista rinteistä avautuu hienot maisemat alas kaupunkiin ja ympäröiville vuorille.

Davos on Euroopan korkeimmalla sijaitseva vuoristokaupunki (1550m), jossa asuu noin 13 000 asukasta. Turisimilla on täällä erittäin pitkät perinteet ja Davos on yksi Alppien hiihtomatkailun uranuurtajista. Se on myös suosittu kokouskeskus, jossa järjestetään mm. joka vuosi tammikuussa kuuluisa World Economic Forum. Davos jakautuu kahteen osaan, joista Davos Platz lukuisine eri palveluineen ja ravintoloineen on vilkkaampi, kun taasen Davos Dorf on hiihdon kannalta sijainniltaan erinomainen. Davosissa on myös pelicasino sekä maan pääsarjassa pelaavan jääkiekkojoukkueen HC Davosin kotihalli.

Sveitsin hiihtomatkojen majoituksemme sijaitsevat päätien varrella ja niistä on helppo siirtyä eri hiihtoaluille tai laduille joko skibussilla tai Davos Dorfin hotellista jopa kävellen Parsennin hissille (matkaa noin 400m).

Lisää laskettavaa on aurinkoisella Madrisan rinnealueella, jonne pääsee junalla Klostersin kylän kautta. Aivan Itävallan rajan tuntumassa sijaitsevasta Madrisasta alkaa myös klassinen off-piste reitti rajan toiselle puolelle Montafonin hiihtokeskukseen kuuluvaan Gargelleniin.

Kuljetus perille hoituu kätevästi tilauskuljetuksellamme tai suoraan lentokentältä lähtevällä junalla (matkalla 2 vaihtoa).

Katso tästä Davos rinnekartat >>
Tästä näet Davos webkamerat >>

alk.  1025 €
FAKTAT

Ajankohta: 6.2.-.27.3.2022

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Rinteet: 320 km
Rinteitä: 320 km
Hissejä: 59
Ylin / alin hissi:
2844m / 810m
Latuja: 110km
Ylin/alin latu:
1860m / 1180m
Kyläkorkeus: 1550m (Davos)

Alustava lentoaikataulu:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:45
AY1512: ZRH 10:55 – HEL 14:45
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 2 h 15 min

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – Davos (n. 2h – 15 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot Finnairin koneilla
 • Matkan hintaan sis. lentokenttäkuljetus, joko tilaustaksi/bussi tai juna. Matkan kesto noin 2h 15min
 • Paikallinen turistivero EI SISÄLLY hintaan, vaan se pitää maksaa paikanpäällä vastaanottoon, maksu peritään yli 12 vuotiaista ja vero vaihtelee majoitusten mukaan, tyypillisesti hotelleissa 5,90Chf/pv eli noin 38 euroa/viikko per henkilö.

Hyvä tietää

 • Davos on todellinen talviurheilukaupunki. Alue on isännöinyt lukuisia eri kansainvälisiä kilpailuja pika- ja kaunoluistelusta maastohiihtoon ja jääkiekkoon.
 • Davos on yksi Euroopan korkeimmalla sijaitsevista kaupungeista.
 • Maailman talousfoorumi pitää jokavuotisen kokoontumisensa Davosissa!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hilton Garden Inn Davos

 

YLEISTÄ

Hilton ketjuun kuuluva hyvätasoinen, vuonna 2012 avattu hotelli. Oleskelutilat, wlan, ravintola, baari, kuntokeskus höyrysauna ja sauna, suksisäilytys.  Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Mukavat n. 24m2 standard huoneet, joissa kokolattiamatot, parivuode tai erilliset vuoteet, lisämaksusta huone yhdelle tai huone lisävuoteella, sat-TV, parveke kadun tai vuorten suuntaan kylpy/suihku wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Päätien varrella, skibussin pysäkki hotellin kohdalla, Parsennin hissiasema ja Davos Platz keskustaan noin 700m. Kylpylä ja wellness keskus Eau-la-la hotellia vastapäätä.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h (lisäv. mahd. lapset 17v ja alle) tai 1hh huoneissa, puolihoito eli kattava buffetaamiainen sekä neljän ruokalajin illallinen.

LISÄMAKSUSTA:

Lisämaksusta juniorsuite (pyydettävä erikseen, ei online). Kylän turistivero (5,90chf/pv) maksetaan paikan päällä.

Hotelli Turm Victoria

YLEISTÄ

Perinteikäs hotelli Davos Dorfissa, hintaan sisältyy aamiainen. Viihtyisät oleskelutilat, WIFI, ravintola, baari sekä höyrysauna ja sauna. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Kokolattiamatto, parivuode (myös erilliset patjat), sat-TV sekä suihku tai kylpy, wc ja hiustenkuivaaja. Joko 2h tai 1h huone comfort tai tilavampi 2h superior huone, jossa lisävuode alle 16v mahdollinen.

SIJAINTI

Päätien varrella, matkaa Davos Dorfin rautatieasemalle n. 200m, Parsennin hissiasema ja maastohiihtoladut n. 400m, skibussin pysäkki n. 100m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h tai 1h huoneessa,  buffetaamiainen.

LISÄMAKSUSTA:

Kylän turistivero (5,90chf/pv) maksetaan paikan päällä.

Kuvia Davosista

Videoesittely Davos

Varaa matka

Ota yhteyttä