Serfaus Itävalta - Serfaus Lumivarmaa laatua, Serfauksessa on kaikki kohdillaan!

Suositut hiihtomatkat Itävallan Alpeille Serfaukseen 15.1.-19.3.2022.

Serfaus porskuttaa suosikkien kärjessä vuodesta toiseen. Laaja ja aurinkoinen hiihtoalue sijaitsee korkealla ja tykkänään ilman liikennettä oleva kylä on rauhallinen ja viihtyisä.  Keskuksesta löytyy lisäksi monentasoisille laskijoille juuri passelisti sopivat rinteet.

 • Viehättävä ja vilkas kylä, jossa autoilu on rajoitettu minimiin
 • Laaja hiihtoalue korkealla. Ylin hissi 2828m ja kyläkorkeus 1423m
 • Moderni lumetusjärjestelmä kattaa peräti 80% rinteistä
 • Vähän matkanjärjestäjiä, useimmiten ruuhkaton eikä jonoja
 • Suksien ja monojen säilytys päähissillä sekä ainutlaatuinen Dorfbahn-metro

Lue lisää

Serfaus

Täällä viihtyvät perheen pienimmätkin

Viehättävässä kylässä autoilu on rajoitettu minimiin, sillä Serfaus kehitti aikanaan mainion ratkaisun liikkumiseen. Se on kylän pääkadun alla kulkeva ”maailman lyhin metro”, dorfbahn, joka vie laskettelijat kätevästi päähissille. Kyytiin pääsee kolmelta asemalta, joten majoituksen sijainnilla ei ole täällä niin suurta merkitystä.

Etenkin jos hyödynnät päähissiaseman yhtydessä sijaitsevaa lasketteluvälineiden säilytystä. Palvelu maksaa viikoksi noin 15 euron ja suosittelemme sitä jokaiselle. Sen kun jätät laskupäivän päätteeksi monot yöksi kuivaustelineisiin ja sukset varastoon, todella vaivatonta. Mikä onkaan sen mukavampi tapa aloittaa uusi hiihtopäivä, kun mukava kävely kylän halki ilman kantamuksia tai kävelyä hankaloittavia monoja.

Hiihtoalue on lumivarma, sillä se sijaitsee itävaltalaisittain korkealla. Ylin hissi kohoaa peräti 2828 metriin ja jopa kaksi kolmasosaa rinteistä sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa puurajan yläpuolella. Hiihtoalue on poikkeuksellisen toimiva ja leveät siniset ja punaiset rinteet kuin luotuja vauhdikkaaseen kruisailuun. Pääosa rinteistä kulkee puurajan yläpuolella, jossa aurinko paistaa ja lämmittää sopivasti. Haastetta kaipaaville on rinnealueen yläosissa tarjolla useampia jyrkkiä mustia, joista osa jätetään tarkoituksella hoitamatta. Lumisateella tai heti sen jälkeen alueelta löytyy myös useita helposti saavutettavia freeride-reittejä ja alueita rinteiden välissä.

Lisäksi Lapsiperheet on täällä huomioitu poikkeuksellisen hyvin ja päähissin yläasemann ”family park” lajissaan yksi parhaista. Alpkopfin väliasemalla voit kokeilla hauskaa kelkkarataa (ympärivuotinen kesäkelkkarata). Lisäksi Fissin rinnealueella hurjapäisimmille on ilmava Fissflieger, jossa “lennät” vaijerin varassa vastallasi maaten rinteiden yli sekä 360 astetta ympäri pyörivä Skyswing.

Laskettelun lisäksi Serfauksessa on myös reilut 30km latuja sekä lukuisia kunnostettuja talvivaellusreittejä. Eniten latuja on viereisessä Fissin kylässä, josta alkaa myös 22km pitkä ja peräti 460m korkeuseroa sisältävä reitti Schöngampalmiin. Osalle laduista noustaan Serfauksen kylästä päähissillä.

Kohteessa on You Travelin opas ja viikko-ohjelma.

Serfauksen WEBKAMERAT>>
Serfauksen RINNEKARTTA >>

alk.  775 €
FAKTAT

Ajankohta: 15.1.-19.3.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 197 km
Sinisiä rinteitä: 47 km
Punaisia rinteitä: 121 km
Mustia rinteitä: 28 km
Lumetus: 125 km
Hissejä: 67
Ylin / alin hissi:
2828 m / 1200 m
Kyläkorkeus:
1423 m
Serfauksen kotisivut:
www.serfaus-fiss-ladis.at

Uusi lentoaikataulu Innsbruck:
AY1493: HEL 05:55 – INN 07:30
AY1494: INN 08:35 – HEL 12:15
Lentokenttäkuljetukset: Noin 1h 30 min

Uusi lentoaikataulu 22.1.-12.2. Innsbruck:
AY1491: HEL 12:10 – INN 13:45
AY1492: INN 14:45 – HEL 18:20

Uusi lentoaikataulu 12.-19.2. Innsbruck:
AY1491: HEL 12:10 – INN 13:45
AY1494: INN 08:35 – HEL 12:15

HUOM! Lentoaikataulu München
26.2.-5.3.2022:
AY1401: HEL 09:15 – MUC 10:55
AY1402: MUC 12:00 – HEL 15:35
Lentokenttäkuljetukset: Noin 3h 15min

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Lisämaksullinen hissilippu 6pv
(korkeasesonki 29.1.-19.3.2022 / edullisempi hinta 15.-29.1.2022)
 • Aikuiset: 270 euroa/243 euroa
 • Lapset (s. 2007-2015): 159 euroa/150 euroa
 • Nuoret (s. 2003-2006): 229 euroa
 • Seniorit (s. 1956 tai aiemmin): 257 euroa/236 euroa
 • Pienet lapset (s. 2016 tai aiemmin) ilmainen hissilippu

Vuokraa lasketteluvälineet kauttamme

Suksivuokraus 6 tai 7 päivää (sama hinta)
Hinnat talvi 2021 sukset ja sauvat, ei monoja
 • Sukset*** (top) 99 euroa
 • Sukset**** (vip) 159 euroa
 • Sukset***** (supervip/test) 195 euroa
 • Sukset lapset (13v ja sitä nuoremmat) 46 euroa

Huom! Välineistä peritään vuokrauksen yhteydessä lisäksi pakollinen vakuutus, joka on noin 10% suksien/lumilaudan hinnasta.

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä: Innsbruck – Serfaus (n. 1h 30min) sekä 26.2.2022 München – Serfaus (n. 3h – 3 h 30 min.).
 • Kohteessa on You Travelin opas.

Matkan hintaan sisältyy

Lennot, tilauskuljetukset lentokentältä ja You Travelin opas.

Hyvä tietää

 • Autoilu Serfauksessa on rajoitettu minimiin. Kuljetuksista huolehtii maan alla kulkeva Dorfbahn, jolla sukkuloidaan mm. hissiasemalle.
 • Lapsiperheille löytyy tekemistä poikkeuksellisen hyvin, esim. päähissin yläaseman family parkissa riittää tekemistä perheen pienimmillekin.
 • Päähissiaseman yhteydessä sijaitseva lasketteluvälineiden säilytyspalvelu maksaa viikoksi noin 15 euron ja suosittelemme sitä jokaiselle.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Pensionaatti Olympia

YLEISTÄ

Viihtyisä, keskustassa sijaitseva pensionaatti, wlan, aamiaishuone ja oleskelutila. Majoituksella on oma karjatila ja aamiaisella tarjoillaan tilan omia tuotteita. Paikallinen luokitus pensionaatti***.

HUONEET

Muutama vuosi sitten uusitut huoneet, joko pienempi huone parivuoteella, jonka voi varata lisämakusta myös yhdelle hengelle sekä 2h huone, jossa parveke. Kokolattiamatto, sat-TV, suihku ja erillinen wc. Osalla viikoista myös pienempi 1h huone (ei parveketta, huonetyyppiä ei ole uusittu). Erikseen pyydettäessä huone lisävuoteella (vain lapset max 12v)

SIJAINTI

Keskustan pääkadulla, matkaa dorfbahnin asemalle noin 100m (Zentrum).

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, buffetaamiainen.

Hotelli Jennys Huamatl

YLEISTÄ

Lähellä päähissiasemaa sijaitseva majoitus. Aamiainen nautitaan läheisessä Jennys Schlossl-hotellissa (matkaa n. 100m tasaista kävelyväylää ulkokautta). Hotellissa suksihuone/mononkuivatus, oma sauna, sekä lisäksi isompi saunaosasto Jennys Schlossl -hotellissa. Paikallinen luokitus aamiaishotelli***.

HUONEET

Laminaattilattia, erilliset vuoteet (lisävuode mahd. erikseen pyydettäessä), sat-TV, suihku ja erillinen wc, kylpytakit ja pyyhkeet spaosastolle.
Sijainti: Rauhallisella sivukadulla, päähissi ja rinne noin 100m (hissin suuntaan alamäkeen).

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, päähissi ja rinne noin 100m (hissin suuntaan alamäkeen).

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, kattava buffetaamiainen (nautitaan Jennys Schlossl hotellissa)

LISÄMAKSUSTA:

Puolihoito 280 euroa/hlö, gourmet -tyyppiset illalliset Jennys Schlossl -hotellissa. Hotellin koko 2000-neliöinen wellness spa -osasto.

Hotelli Lawens

YLEISTÄ

Suosittu, hyvätasoinen aamiaishotelli, aamiaishuone, oleskelutilat, jossa kahvin/vedenkeitin sekä mikro, itsepalvelubaari, wlan, suksi/monohuone, pelihuone. Paikallinen luokitus aamiaishotelli***.

HUONEET

Tilavahkot  huoneet (n. 27m2), joissa parivuode sekä levitettävä vuodesohva (lisäpedit 1 aik. tai 1-2 lasta), kokolattiamatto, parveke tai terassi, sat-TV, suihku ja hiustenkuivaaja sekä erillinen wc. Erikseen pyydettäessä tilavammat suitet 4-6 hengelle.

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, kylään laskukeva reitti rinnealueelta noin 50-100m, keskustan pääkatu ja dorfbahin asema noin 200m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa (lisäv. alennus), buffetaamiainen.

Hotelli Garni Alpenjuwel  

YLEISTÄ

Erinomaisella paikalla päähissiaseman vieressä sijaitseva perinteinen hotelli, aamiaishuone, oleskelutilat, baari ja ulkoterassi, wlan, saunaosasto, jossa mm. sauna ja höyrysauna sekä erillinen kuntosali. Samassa rakennuksessa urheiluliike, Paikallinen luokitus aamiaishotelli****.

HUONEET

Tilavahkot  huoneet (n. 25m2), joissa parivuode, lisävuode mahdollinen vain alle 14v lapsille (vuodesohva) kokolattiamatto, parveke, sat-TV, suihku ja hiustenkuivaaja ja wc.

SIJAINTI

Päätien varrella vain noin 50m päähissiasemalta ja dorfbahn -pysäkiltä, ydinkeskustaan noin 200-300m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa (lisäv. alennus lapsille), buffetaamiainen.

Hotelli Alpenruh

YLEISTÄ

Suosittu hotelli, oleskelutilat, snack-baari, ravintola, wlan, lämmitetty suksi/monosäilytys, sauna, höyrysauna (vain yli 15v) ja uima-allas (9x5m), paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Standardhuone ilman parveketta (lisävuode ok), jossa parivuode (myös lisävuodemahdollisuus) sekä tilavampi huone parvekkeella, jossa lisävuode. Huoneissa kokolattia-matto, kaapeli-TV, talletus, kylpy/suihku ja erillinen wc. Erikseen pyydettäessä tilavammat suitehuoneet 2-4 hengelle, jossa makuuhuone ja siitä erotettu oleskelutila, jossa vuodesohva sekä parveke (n. 38m2)

SIJAINTI

Kylän pääkadun alkupäässä, keskustaan noin 300m, dorfbahnin asema (Parkplatz) n. 100m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, puolihoito eli buffetaamiainen sekä 4 ruokalajin illallinen (3 menuvaihtoehtoa), iltapäivä snack, teemabuffet kerran viikossa, lisävuodealennus.

Hotelli Maximilian  

HUOM!

Majoitukset tähän hotelliin erikseen pyydettäessä, ei ON-LINE varauksia

YLEISTÄ

Tyylikäs, perinteinen tirolilaishotelli, oleskelutilat, baari, ravintola, viinikellari, wlan, lämmitetty suksi/monosäilytys, sauna, höyrysauna ja sisäallas (lapset vain aikuisten seurassa), paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Kahden hengen huone (1-2 lisävuodetta mahd.), jossa parivuode, kokolattiamatto, istumanurkkaus , minibaari, parveke, sat-TV, talletus, kylpy/suihku, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Rauhallinen sijainti sivukadulla, lastenrinteen vieressä, keskusta ja dorfbahnin asema n. 150m, hotellin lähelle voi laskea.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, puolihoito+ eli buffetaamiainen sekä 4 ruokalajin illallinen, lisäksi lounasbuffet (keittoja, lämpimiä ja kylmiä ruokia) ja iltapäivä snack kahvi/kakkutarjoilu.

LISÄMAKSUSTA

Tilavampi juniorsuite n. 40m2, max 4 hengelle.

Kuvia Serfaus

Serfauksen videoesittely

Varaa matka

Ota yhteyttä