Serfaus Itävalta - Serfaus Serfauksen talvi tarjoaa lumivarmaa laatua kaudesta toiseen!

Suositut hiihtomatkat Itävallan Alpeille Serfaukseen 13.1.-16.3.2024.

Serfaus porskuttaa suosikkien kärjessä vuodesta toiseen. Laaja ja aurinkoinen hiihtoalue hyväkuntoisine ja passelisti monentasoisille laskijoille sopivine rinteineen sijaitsee korkealla. Lisäksi viihtyisässä ja täysin liikenteeltä rauhoitetussa kylässä  kelpaa viettää rinnepäivän jälkeistä aikaa.

 • Viehättävä ja mukavan vilkas kylä, jossa autoilu on rajoitettu minimiin
 • Laaja hiihtoalue korkealla. Ylin hissi 2828m ja kyläkorkeus 1423m
 • Moderni lumetusjärjestelmä kattaa peräti 80% rinteistä
 • Vähän matkanjärjestäjiä, useimmiten ruuhkaton eikä jonoja
 • Suksien ja monojen säilytys päähissillä sekä ainutlaatuinen Dorfbahn-metro

Lue lisää

Serfaus

Täällä viihtyvät perheen pienimmätkin

Viehättävässä kylässä autoilu on rajoitettu minimiin, sillä Serfaus kehitti aikanaan mainion ratkaisun liikkumiseen. Se on kylän pääkadun alla kulkeva ”maailman lyhin metro” Dorfbahn, joka vie laskettelijat kätevästi päähissille. Kyytiin pääsee kaikkiaan kolmelta asemalta, jotka ovat helposti saavutettavissa majoituksesta riippumatta. Päähissiaseman yhteydessä sijaitsee lisäksi noin 15 euroa viikossa maksava lasketteluvälineiden säilytyspaikka, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Sen kun jätät laskupäivän päätteeksi monot yöksi kuivaustelineisiin ja sukset varastoon!

Hiihtoalue on lumivarma, sillä se sijaitsee suhteellisen korkealla. Ylin hissi kohoaa itävaltalaisittain varsin korkealle 2828 metriin, lisäksi kaksi kolmasosaa rinteistä sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa puurajan yläpuolella, jossa aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti. Serfauksen rinnealue on poikkeuksellisen toimiva ja seudun leveät siniset ja punaiset rinteet kuin luotuja vauhdikkaaseen kruisailuun. Haastetta kaipaaville on rinnealueen yläosissa tarjolla useampia jyrkkiä mustia, joista osa jätetään tarkoituksella hoitamatta. Lumisateella ja heti sen jälkeen alueelta löytyy myös useita helposti saavutettavia freeride-reittejä rinteiden välissä.

Lapsiperheet on Serfauksessa huomioitu poikkeuksellisen hyvin ja päähissin yläasemann ”Family Park” lajissaan yksi parhaista. Alpkopfin väliasemalla voit kokeilla hauskaa kelkkarataa (ympärivuotinen kesäkelkkarata). Lisäksi Fissin rinnealueella hurjapäisimmille on tarjolla Fissflieger, jonka kyydissä lennät vaijerin varassa vatsallasi maaten rinteiden yli sekä 360 astetta ympäripyörivä Skyswing.

Laskettelun lisäksi Serfauksessa on myös reilut 30 km hiihtolatuja sekä lukuisia kunnostettuja talvivaellusreittejä. Eniten latuja on viereisessä Fissin kylässä, josta alkaa myös 22 km pitkä ja peräti 460 metriä korkeuseroa sisältävä reitti Schöngampalmiin. Osalle laduista noustaan Serfauksen kylästä päähissillä.

Kohteessa on You Travelin opas ja viikko-ohjelma.

Serfauksen WEBKAMERAT>>
Serfauksen RINNEKARTTA >>

alk.  895 €
FAKTAT

Ajankohta: 13.1.-16.3.2024

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 214 km
Sinisiä rinteitä: 47 km
Punaisia rinteitä: 121 km
Mustia rinteitä: 28 km
Lumetus: 125 km
Hissejä: 67
Ylin / alin hissi:
2828 m / 1200 m
Kyläkorkeus:
1423 m
Serfauksen kotisivut:
www.serfaus-fiss-ladis.at

Alustava lentoaikataulu 13.1.-16.3.2024 München, Finnair:
Lentokenttäkuljetukset: Noin 3h 15min

AY1405: HEL 16:20 – MUC 17:55
AY1406: MUC 18:40 – HEL 22:20

Serfauksen rinteillä oppaanasi viilettää Emil Lehmuskoski.

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Lisämaksullinen hissilippu 6pv
(korkeasesonki 27.1.-16.3.2024 / edullisempi hinta 13.-27.1.2024)
 • Aikuiset: 323 euroa / 291 euroa
 • Lapset (s. 2009-2017): 189 euroa / 181 euroa
 • Nuoret (s. 2005-2008): 273 euroa (koko talvi)
 • Seniorit (s. 1959 tai aiemmin): 307 euroa / 280 euroa
 • Pienet lapset (s. 2018 tai aiemmin) ilmainen hissilippu

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Müncheniin. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu (noin 60-75 euroa) menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset München – Serfaus (n. 3h 15 min.)
 • Kohteessa on You Travelin opas.

Matkan hintaan sisältyy

Lennot, tilauskuljetukset lentokentältä ja You Travelin opas.

Hyvä tietää

 • Autoilu Serfauksessa on rajoitettu minimiin. Kuljetuksista huolehtii maan alla kulkeva Dorfbahn, jolla sukkuloidaan muun muassa hissiasemalle.
 • Lapsiperheille löytyy tekemistä poikkeuksellisen hyvin, esim. päähissin yläaseman family parkissa riittää tekemistä perheen pienimmillekin.
 • Suosittelemme jokaiselle päähissiaseman yhteydessä sijaitsevaa lasketteluvälineiden säilytyspalvelua, joka maksaa noin 15 euroa viikolta.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Pensionaatti Olympia

YLEISTÄ

Viihtyisä, keskustassa sijaitseva pensionaatti, wlan, aamiaishuone ja oleskelutila. Majoituksella on oma karjatila ja aamiaisella tarjoillaan tilan omia tuotteita. Paikallinen luokitus pensionaatti***.

HUONEET

Muutama vuosi sitten uusitut huoneet, joko pienempi huone parivuoteella, jonka voi varata lisämakusta myös yhdelle hengelle sekä 2h huone, jossa parveke. Kokolattiamatto, sat-TV, suihku ja erillinen wc. Osalla viikoista myös pienempi 1h huone (ei parveketta, huonetyyppiä ei ole uusittu). Erikseen pyydettäessä huone lisävuoteella (vain lapset max 12v)

SIJAINTI

Keskustan pääkadulla, matkaa dorfbahnin asemalle noin 100m (Zentrum).

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, buffetaamiainen.

Hotelli Jennys Huamatl

YLEISTÄ

Lähellä päähissiasemaa sijaitseva majoitus. Aamiainen nautitaan läheisessä Jennys Schlossl-hotellissa (matkaa n. 100m tasaista kävelyväylää ulkokautta). Hotellissa suksihuone ja mononkuivatus, oma sauna, sekä lisäksi isompi saunaosasto Jennys Schlossl -hotellissa. Paikallinen luokitus aamiaishotelli***.

HUONEET

Laminaattilattia, erilliset vuoteet (lisävuode mahd. erikseen pyydettäessä), sat-TV, suihku ja erillinen wc, kylpytakit ja pyyhkeet spaosastolle.

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, päähissi ja rinne noin 100m (hissin suuntaan alamäkeen).

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, kattava buffetaamiainen (nautitaan Jennys Schlossl hotellissa)

LISÄMAKSUSTA:

Puolihoito 280 euroa/hlö, gourmet -tyyppiset illalliset Jennys Schlossl -hotellissa. Hotellin koko 2000-neliöinen wellness spa -osasto.

Hotelli Lawens

YLEISTÄ

Suosittu, hyvätasoinen aamiaishotelli, aamiaishuone, oleskelutilat, jossa kahvin-/vedenkeitin sekä mikro, itsepalvelubaari, wlan, suksi-/monohuone, pelihuone. Paikallinen luokitus aamiaishotelli***.

HUONEET

Tilavahkot  huoneet (n. 27 m2), joissa parivuode sekä levitettävä vuodesohva (lisäpedit 1 aik. tai 1-2 lasta), kokolattiamatto, parveke tai terassi, sat-TV, suihku ja hiustenkuivaaja sekä erillinen wc. Erikseen pyydettäessä tilavammat suitet 4-6 hengelle.

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, kylään laskukeva reitti rinnealueelta noin 50-100m, keskustan pääkatu ja dorfbahin asema noin 200m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa (lisäv. alennus), buffetaamiainen.

Hotelli Alpenruh

YLEISTÄ

Suosittu hotelli, hintaan sisältyy aamiainen. Oleskelutilat, snack-baari, josta saa iltaisin kevyitä aterioita kuten keittoa jne. wlan, lämmitetty suksi- ja monosäilytys, sauna, höyrysauna (vain yli 15v) ja uima-allas (9x5m), paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Standard-huone ilman parveketta (lisävuode ok alle 12v lapsille), jossa parivuode sekä tilavampi huone parvekkeella, jossa lisävuode. Huoneissa kokolattia-matto, kaapeli-TV, talletus, kylpy/suihku ja erillinen wc. Erikseen pyydettäessä tilavammat suitehuoneet 2-4 hengelle, jossa makuuhuone ja siitä erotettu oleskelutila, jossa vuodesohva sekä parveke (n. 38m2)

SIJAINTI

Kylän pääkadun alkupäässä, keskustaan noin 300m, dorfbahnin asema (Parkplatz) n. 100m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, buffetaamiainen.

Kuvia Serfaus

Serfauksen videoesittely

Varaa matka

Ota yhteyttä