Grand Massif Ranska - Grand Massif Useimmille tuntematon huippukohde Ranskan Alpeilla!

Alkutalven laskuhuumaa Ranskan Alpeilla 18.1.–8.2.2025.

Grand Massif on monille erinomainen hiihtokeskus  joka sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä lentokentältä. Ranskan viidenneksi laajin yhtenäinen laskettelualue tarjoaa huippuluokan runsaslumiset puitteet ja huimat yli 250 km rinteitä. Nyt voit varata ski-in/out majoitukset Flainesta. Bienvenue!

 • Kiinnostava, laaja ja monipuolinen hiihtoalue, jossa rinteitä sekä puurajan ylä- ja alapuolella
 • Vain reilun tunnin ajomatkan päässä lentokentältä
 • Erittäin lumivarma, alkutalvesta jopa runsasluminen
 • Lämpötiloiltaan mukava jo alkutalvesta
 • Hintataso kohtuullinen
 • Viehättävällä tavalla aito ranskalainen paikallistunnelma
 • Vaihtoehtoisesti majoitukset Flainessa, jossa ski-in/out majoitukset korkealla 1700 metrissä

Lue lisää

Grand Massif

Ranskan napakymppi

Ranskan alpit tunnetaan isoista ja suosituista, maailman suurimpiin lukeutuvista hiihtokeskuksistaan. Ehkäpä siksi moni erinomainen laskettelualue jää syyttä paitsi ansaittua huomiota, hyvänä esimerkkinä uutuuskohteemme Grand Massif.

Kohteen tarjoamista puitteista ja luvuista olisi moni muu keskus erittäin kateellinen. Itse asiassa hiihtoalue, 265km monipuolisia rinteitä, on Ranskan viidenneksi laajin yhtenäinen laskettelukeskus. Grand Massif on lisäksi erittäin lumivarma, vaikka se sijaitsee jonkin verran matalammalla (1140m-2500m) kuin maan tunnetuimmat hiihtoalueet – kiitos lähellä sijaitsevan Genevejärven ja sen luomen erityisen mikroilmaston .

Lumivarma paikallisten suosikki

Otollinen sijainti alppien luoteiskulmassa, jossa lännestä saapuvat säärintamat kohtaavat vuoriston, tuovat runsaasti sateita. Grand Massifin lumimäärät ovatkin usein alppien kärkipäätä. Rinteet sijoittuvat sekä puurajan ylä- että alapuolelle ja tarjoavat suojaisaa laskettavaa myös puppuraisemmalla kelillä ja lumisateessa. Täällä satava lumi ei myöskään pöllyä tuulen mukana ympäriinsä pitkin puuttomia vuorenrinteitä. Maltillisemman korkeuden ansiosta lämpötilatkin pysyvät alkutalvesta sopivan siedettävinä.

Keskuksen rinteissä riittää sopivasti vauhtia, pituutta sekä leveyttä. Eli juuri sitä, mitä isoin osa harrastajista lähtee Alpeilta hakemaan. Pisin loikotus Grand Platiersin huipulta Sixtin kylään on peräti 14km ja korkeuseroakin laskulle kertyy mittavat 1700m! Etenkin alkutalvesta on rinteissä valtavasti tilaa kurvailla ilman ruuhkia tai jonoja. Kokeneemmille laskijoille löytyy myös haastetta, etenkin rinteiden ulkopuolella, jossa laskijoita on ilahduttavan vähän. Offareille suosittelemme paikallisia ammattioppaita, joiden avulla saat takamaastosta eniten irti.

Grand Massifin alueella on yhteensä viisi kylää tai hiihtokeskusta, jotka linkittyvät saumattomasti toisiinsa. Majoitusvaihtoehtoina on Ranskalle tyypillisesti pääosin eri kokoisia huoneistoja, joissa on keittiöt. Majoituksemme sijaitsevat joko hiihtoalueen lounaisreunassa Les Carroz -nimisessä kylässä (1200m), jossa oppaammekin asustelee. Kylässä on asutusta ympäri vuoden ja tunnelma aidolla tavalla positiivisen ranskalainen. Hintataso on myös nimekkäisiin hiihtokeskuksiin verrattuna yllättävän matala. Kylän viehtättävät ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä, maakunnan herkullisia tuotteita voi ostaa myös kotiinvietäväksi paikallisista elitarvikeliikeistä. Elämä keskittyy paljolti keskusaukean ympärille, jossa on tarjolla muitakin palveluja.

Vaihtoehtoisesti voit majoittua 1700m korkeudessa Flainessa, jossa valittavanasi on kaksi ski-in / ski-out tyyppisetä hyvätasoista huoneistohotellia. Laskettelun kannalta majoitukset eivät voisi olla vaivattomampia, halutessasi voit vaikka lounastaa huoneistossasi kesken hiihtopäivää.

Ja mikä parasta, Grand Massif sijaitsee kätevästi lähellä lentokenttää, jonne on vain reilun tunnin ajomatka. Mikäli haluat, ehdit tulopäivänä aamulennoltamme jopa iltapäiväksi rinteeseen!

Kohteessa on You Travelin opas ja lentokenttäkuljetus sisältyy hintaan – Bienvenue!

Grand Massif WEBKAMERAT>>
Grand Massif RINNEKARTTA >>

alk.  845 €
FAKTAT

Ajankohta: 18.1.–8.2.2025

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 265 km
Sinisiä rinteitä: 135 km
Punaisia rinteitä: 95 km
Mustia rinteitä: 35 km
Lumetus: 135 km
Hissejä: 62
Ylin / alin hissi:
2500 m / 1140 m
Kyläkorkeus:
Les Carroz 1200 m, Flaine 1700m
Grand Massif, kotisivut:
www.grand-massif.com

Alustava lentoaikataulu:
AY1531: HEL 07:55 – GVA 10:05
AY1532: GVA 10:50 – HEL 14:55
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 1h 15-30min

You Travelin opas:
Grand Massifin rinteillä oppaanasi toimii Tove Sundström.

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Hissiliput Grand Massif 6pv (koko hiihtoalue)
 • Aikuiset – 340 euroa
 • Lapset 8-14v – 265 euroa

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia) lisämaksu noin 60-75 euroa menopaluu. Huom! Suksipussi EI voi olla ainoa matkatavara vaan kuljetuksesta peritään aina lisämaksu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Geneve – Les Carroz/Flaine (n. 1h – 15-30 min.).
 • Kohteessa on You Travelin opas

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hintaan sisältyvät lennot ja lentokenttäkuljetus, kesto noin 1h 15-30min.
 • Kohteessa on You Travelin opas, joka on mukana lentokenttäkuljetuksilla
 • Huoneistomajoitus ilman aterioita, keittomahdollisuus.
 • Huoneistoista peritään tyypillisesti saapumisen yhteydessä (check-in) takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Hyvä tietää

 • Grand Massif koostuu kaikkiaan viidestä eri keskuksesta. Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns ja Sixt muodostavat yhdessä jättimäisen laskettelualueen.
 • Grand Massifin lumimäärät ovatkin usein Alppien kärkipäätä. Otollinen sijainti Alppien luoteiskulmassa takaa runsaslumisen talven vuodesta toiseen.
 • Alueen uusin hissi, Vercland gondoli, on Ranskan nopein hiihtohissi!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Huoneistohotelli Odalys Front de Neige

YLEISTÄ

Kohtuuhintainen, useammasta rakennuksesta koostuva majoitus lähellä päähissille johtavaa rinnettä, Les Carroz:n kylän yläpuolella. Ei aterioita, vastaanotto ja suksisäilytys.

HUONEET

Yksiö 1-3 hengelle (n. 26m2), levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä kerrossänky makuualkovissa, jonka voi sulkea oleskelutilasta ovella. Laattalattia, avokeittiö, jossa jääkaappi, keraaminen sähköliesi ja mikro, astianpesukone sekä suihku/kylpy ja wc. Hintaan sisältyy myös lakanat ja pyyhkeet, turistivero, pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit).

SIJAINTI

Rauhallinen sijainti sivukadun päässä lähellä päähissille johtavaa yhdysrinnettä (rinteeseen noin 50-100m), matkaan keskustaan noin 900m, huom. kylästä noustaan ylämäkeen. Lentokenttäbussi ei välttämättä pääse majoitukselle asti.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 18euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä huoneistoista n. 300 euron takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Huoneistohotelli P&V Fermes du Soleil

YLEISTÄ

Hyvätasoinen, useammasta rakennuksesta koostuva huoneistohotelli lähellä keskustaa ja palveluja. Ei aterioita, huoneistoissa keittiö. Vastaanotto, viihtyisät oleskelutilat, spa-osasto, jossa mm. uima-allas, poreallas, sauna ja höyrysauna sekä suksisäilytys.

HUONEET

Kaksiot 1-4 hengelle (n. 32m2), levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä erillinen makuuhuone sekä kolmio 2-5 hengelle (n. 45m2), kaksi makuuhuonetta sekä oleskelutilassa yksi vuode. Oleskelutilassa laattalattia, makuuhuoneissa parketti tai laminaatti, avokeittiö, jossa jääkaappi, astianpesukone, sähköliesi ja mikro jne. Osassa huoneistoja parveke (ei voi taata).

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, keskusaukea non 150m, skibussin pysäkki majoituksen vieressä tai keskusaukealla, hissiasema noin 800m.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 18euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä voidaan huoneistoista periä takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Hotelli La Croix de Savoie

YLEISTÄ

Hyvä hotelli rauhallisella sijainnilla, tunnettu hyvästä ruuastaan. Hintaan sisältyy aamiainen ja yksi sisäänpääsy spa-osastolle, lisämaksusta puolihoito. Vastaanotto, oleskelutilat, baari, brasserie ja a la carte ravintola, viinikellari sekä wellness-osasto, jossa mm. sauna ja höyrysauna.

HUONEET

Valoisat kahden hengen huoneet (n. 18m2), joissa parivuode tai erilleen vedettävät sängyt, parkettilattia, wc, suihku tai kylpy.

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, skibussin pysäkki majoituksen kohdalla, matkaa keskustaan noin 800m, hissiasemalle noin 1km.

HINTAAN SISÄLTYY

Huone aamiaiselle, turistivero ja yksi sisäänpääsy wellness-osastolle

LISÄMAKSUSTA:

Puolihoito 210 euroa/vko. Wellness-osaston sisäänpääsy 19 euroa/kerta, maksu paikan päällä.

Flainessa sijaitsevat hotellit

Huoneistohotelli le Panoramic

YLEISTÄ

Hyvä, jokin aika sitten uusittu ski-in, ski-out huoneistohotelli Flainessa (1700m) Grands Vans tuolihissin vieressä. Vastaanotto, sisäallas, sauna, höyrysauna, wifi, lukittavat suksikaapit. Ei aterioita, hintaan sisältyy lakanat ja pyyhkeet.

HUONEET

Kaksiot 1-4 hengelle (n. 32m2), levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä erillinen makuuhuone. Oleskelutilassa laattalattia, makuuhuoneissa parketti tai laminaatti, avokeittiö, jossa jääkaappi, astianpesukone, sähköliesi ja mikro jne.

SIJAINTI

Flaine Forum (1700m), ski-in, ski-out majoitus Grands Vans tuolihissin vieressä. Kohteen palvelut lyhyen kävelymatkan päässä majoituksesta.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 20 euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä voidaan huoneistoista periä takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Huoneistohotelli P&V Terraces Helios

YLEISTÄ

Hyvätasoinen ja uudehko ski-in, ski-out huoneistohotelli Flaine Hameau (1770m) yhdysrinteen vieressä. Vastaanotto, sisäallas, sauna, höyrysauna, poreallas, wifi, lukittavat suksikaapit. Ei aterioita, hintaan sisältyy lakanat ja pyyhkeet ja loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit).

HUONEET

Kaksiot 1-4 hengelle (n. 35m2), levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä erillinen makuuhuone. Erikseen pyydettäessä tilavampi (n. 50m2) kahden makuuhuoneen ja oleskelutilan kolmio tai kolmen makuuhuoneen ja oleskelutilan n. 75m2 huoneisto. Huoneistoissa parveke, kokolattiamatto, oleskelutilan yhteydessä avokeittiö, jossa jääkaappi, astianpesukone, sähköliesi ja mikro kahvin/vedenkeitin jne.

SIJAINTI

Flaine Hameau uudisosassa (1770m), ski-in, ski-out majoitus yhdysrinteen vieressä. Skibussin pysäkki majoituksen edustalla, huoneistohotellissa supermarket ja mm. La Table d´Helios ravintola (avoinna klo 07-15) josta saa myös takeaway annoksia. Matkaa Flaine Forum (ravintolat jne) noin 700-800m.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 20 euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä voidaan huoneistoista periä takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Grand Massifin kuvia

Videoesittely Grand Massif

Varaa matka

Ota yhteyttä