Grand Massif Ranska - Grand Massif Monille tuntematon huippukohde Ranskan Alpeilla lähellä lentokenttää!

Laskettelun huumaa Ranskan Alpeilla 21.1.–4.2.2023.

Grand Massif on monille tuntematon suuruus, joka sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä lentokentältä ja tarjoaa huippuluokan runsaslumiset puitteet ja huimat yli 250 km rinteitä. Bienvenue!

 • Kiinnostava uutuus, jossa monetkaan eivät ole laskeneet aiemmin
 • Kätevä sijaiti vain reilun tunnin ajomatkan päässä lentokentältä
 • Laaja ja monipuolinen hiihtoalue, jossa rinteitä sekä puurajan ylä- ja alapuolella
 • Erittäin lumivarma, alkutalvesta jopa runsasluminen
 • Lämpötilaltaan siedettävä jo alkutalvesta
 • Hintataso kohtuullinen
 • Viehättävällä tavalla aito ranskalainen paikallistunnelma

Lue lisää

Grand Massif

Ranskan napakymppi

Ranskan alpit tunnetaan isoista ja suosituista, maailman suurimpiin lukeutuvista hiihtokeskuksistaan. Ehkäpä siksi moni erinomainen laskettelualue jää syyttä paitsi ansaittua huomiota, hyvänä esimerkkinä uutuuskohteemme Grand Massif.

Kohteen tarjoamista puitteista ja luvuista olisi moni muu keskus erittäin kateellinen. Itse asiassa hiihtoalue, 265km monipuolisia rinteitä, on Ranskan viidenneksi laajin yhtenäinen laskettelukeskus. Grand Massif on lisäksi erittäin lumivarma kohde vaikka se sijaitsee jonkin verran matalammalla (1140m-2500m) kuin maan tunnetuimmat hiihtoalueet – kiitos erityisen mikroilmaston.

Lumivarma paikallisten suosikki

Otollinen sijainti alppien luoteiskulmassa, jossa lännestä saapuvat säärintamat kohtaavat vuoriston, tuovat runsaasti sateita. Grand Massifin lumimäärät ovatkin usein alppien kärkipäätä. Rinteet sijoittuvat sekä puurajan ylä- että alapuolelle ja tarjoavat suojaisaa laskettavaa myös puppuraisemmalla kelillä ja lumisateessa. Täällä satava lumi ei myöskään pöllyä tuulen mukana ympäriinsä pitkin puuttomia vuorenrinteitä. Maltillisemman korkeuden ansiosta lämpötilatkin pysyvät alkutalvesta sopivan siedettävinä.

Keskuksen rinteissä riittää sopivasti vauhtia, pituutta sekä leveyttä. Eli juuri sitä, mitä isoin osa harrastajista lähtee Alpeilta hakemaan. Pisin loikotus Grand Platiersin huipulta Sixtin kylään on peräti 14km ja korkeuseroakin laskulle kertyy mittavat 1700m! Etenkin alkutalvesta on rinteissä valtavasti tilaa kurvailla ilman ruuhkia tai jonoja. Kokeneemmille laskijoille löytyy myös haastetta, etenkin rinteiden ulkopuolella, jossa laskijoita on ilahduttavan vähän. Offareille suosittelemme paikallisia ammattioppaita, joiden avulla saat takamaastosta eniten irti.

Grand Massifin alueella on yhteensä viisi kylää tai hiihtokeskusta, jotka linkittyvät saumattomasti toisiinsa. Majoitusvaihtoehtoina on Ranskalle tyypillisesti eri kokoisia huoneistoja. Majoituksemme sijaitsevat hiihtoalueen lounaisreunassa Les Carroz -nimisessä kylässä (1200m), jossa on asutusta ympäri vuoden ja tunnelma aidolla tavalla positiivisen ranskalainen. Hintataso on myös nimekkäisiin hiihtokeskuksiin verrattuna yllättävän matala. Kylän viehtättävät ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä, maakunnan herkullisia tuotteita voi ostaa myös kotiinvietäväksi paikallisista elitarvikeliikeistä. Elämä keskittyy paljolti keskusaukean ympärille, jossa on tarjolla muitakin palveluja.

Ja mikä parasta, Grand Massif sijaitsee kätevästi lähellä lentokenttää, jonne on vain reilun tunnin ajomatka. Mikäli haluat, ehdit tulopäivänä aamulennoltamme jopa iltapäiväksi rinteeseen!

Kohteessa on You Travelin opas ja lentokenttäkuljetus sisältyy hintaan – Bienvenue!

Grand Massif WEBKAMERAT>>
Grand Massif RINNEKARTTA >>

alk.  695 €
FAKTAT

Ajankohta: 21.1.–4.2.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas 21.-28.1.

Rinteet: 265 km
Sinisiä rinteitä: 135 km
Punaisia rinteitä: 95 km
Mustia rinteitä: 35 km
Lumetus: 135 km
Hissejä: 62
Ylin / alin hissi:
2500 m / 1140 m
Kyläkorkeus:
1200 m
Grand Massif, kotisivut:
www.grand-massif.com

Alustava lentoaikataulu:
AY1531: HEL 07:55 – GVA 10:05
AY1532: GVA 10:50 – HEL 14:55
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 1h 15min

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Hissiliput talvi 2023 Grand Massif 6pv (koko hiihtoalue)
 • Aikuiset – 320 euroa
 • Lapset 8-14v – 250 euroa

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu (noin 60 euroa) menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Geneve – Les Carroz (n. 1h – 15 min.).
 • Kohteessa on You Travelin opas 21-28.1. (28.1.-4.2. omatoimikohde)

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hintaan sisältyvät lennot ja lentokenttäkuljetus, kesto noin 1h 15min.
 • Kohteessa on You Travelin opas 21.-28.1., joka on mukana lentokenttäkuljetuksilla
 • Huoneistomajoitus ilman aterioita, keittomahdollisuus.
 • Huoneistoista peritään tyypillisesti saapumisen yhteydessä (check-in) takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Hyvä tietää

 • Grand Massif koostuu kaikkiaan viidestä eri keskuksesta. Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns ja Sixt muodostavat yhdessä jättimäisen laskettelualueen.
 • Grand Massifin lumimäärät ovatkin usein Alppien kärkipäätä. Otollinen sijainti Alppien luoteiskulmassa takaa runsaslumisen talven vuodesta toiseen.
 • Alueen uusin hissi, Vercland gondoli, on Ranskan nopein hiihtohissi!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Huoneistohotelli Odalys Front de Neige

YLEISTÄ

Kohtuuhintainen, useammasta rakennuksesta koostuva majoitus lähellä päähissille johtavaa rinnettä, Les Carroz:n kylän yläpuolella. Ei aterioita, vastaanotto ja suksisäilytys.

HUONEET

Yksiö 1-3 hengelle (n. 26m2), levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä kerrossänky makuualkovissa, jonka voi sulkea oleskelutilasta ovella. Laattalattia, avokeittiö, jossa jääkaappi, keraaminen sähköliesi ja mikro, astianpesukone sekä suihku/kylpy ja wc. Hintaan sisältyy myös lakanat ja pyyhkeet, turistivero, pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit).

SIJAINTI

Rauhallinen sijainti sivukadun päässä lähellä päähissille johtavaa yhdysrinnettä (rinteeseen noin 50-100m), matkaan keskustaan noin 900m, huom. kylästä noustaan ylämäkeen. Lentokenttäbussi ei välttämättä pääse majoitukselle asti.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 18euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä huoneistoista n. 300 euron takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Huoneistohotelli P&V Fermes du Soleil

YLEISTÄ

Hyvätasoinen, useammasta rakennuksesta koostuva huoneistohotelli lähellä keskustaa ja palveluja. Ei aterioita, huoneistoissa keittiö. Vastaanotto, viihtyisät oleskelutilat, spa-osasto, jossa mm. uima-allas, poreallas, sauna ja höyrysauna sekä suksisäilytys.

HUONEET

Kaksiot 1-4 hengelle (n. 32m2), levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä erillinen makuuhuone sekä kolmio 2-5 hengelle (n. 45m2), kaksi makuuhuonetta sekä oleskelutilassa yksi vuode. Oleskelutilassa laattalattia, makuuhuoneissa parketti tai laminaatti, avokeittiö, jossa jääkaappi, astianpesukone, sähköliesi ja mikro jne. Osassa huoneistoja parveke (ei voi taata).

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, keskusaukea non 150m, skibussin pysäkki majoituksen vieressä tai keskusaukealla, hissiasema noin 800m.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 18euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä voidaan huoneistoista periä takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Grand Massifin kuvia

Videoesittely Grand Massif

Varaa matka

Ota yhteyttä