Grand Massif Ranska - Grand Massif Monille tuntematon huippukohde Ranskan Alpeilla lähellä lentokenttää!

Laskettelun huumaa Ranskan Alpeilla 21.1.-11.2.2023.

Grand Massif on monille tuntematon suuruus, joka sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä lentokentältä ja tarjoaa huippuluokan runsaslumiset puitteet ja huimat yli 250 km rinteitä. Bienvenue!

 • Kiinnostava uutuus, jossa monetkaane eivät ole laskeneet aiemmin
 • Kätevä sijaiti vain reilun tunnin ajomatkan päässä lentokentältä
 • Laaja ja monipuolinen hiihtoalue, jossa rinteitä sekä puurajan ylä- ja alapuolella
 • Erittäin lumivarma, alkutalvesta jopa runsasluminen
 • Lämpötilaltaan siedettävä jo alkutalvesta
 • Hintataso kohtuullinen
 • Viehättävällä tavalla aito ranskalainen paikallistunnelma

Lue lisää

Grand Massif

Ranskan napakymppi

Ranskan alpit tunnetaan isoista ja suosituista, maailman suurimpiin lukeutuvista hiihtokeskuksistaan. Ehkäpä siksi moni erinomainen laskettelualue jää syyttä paitsi ansaittua huomiota, hyvänä esimerkkinä uutuuskohteemme Grand Massif.

Kohteen tarjoamista puitteista ja luvista olisi moni muu keskus erittäin kateellinen. Itseasiassa hiihtoalue, 265km monipuolisia rinteitä, on Ranskan viidenneksi laajin yhtenäinen laskettelukeskus. Vaikkei kohde sijaitsee maan tunnetuimpia hiihtoalueita jonkin verran matalamma (1140m-2500m) on se erittäin lumivarma – kiitos erityisen mikroilmaston.

Lumivarma paikallisten suosikki

Otollinen sijainti alppien luoteiskulmassa, jossa lännestä saapuvat saärintamat kohtaavat vuoriston, tuovat runsaasti sateita. Grand Massifin lumimäärät ovatkin usein alppien kärkipäätä. Rinteet sijoittuvat sekä puurajan ylä- että alapuolelle ja tarjoavat suojaisaa laskettavaa myös puppuraisemmalla kelillä ja lumisateessa. Täällä satava lumi ei myöskään pöllyä tuulen mukana ympäriinsä pitkin puuttomia vuorenrinteitä. Maltillisemman korkeuden ansiosta lämpötilatkin pysyvät alkutalvestakin sopivan siedettävinä.

Keskuksen rinteessa riittää sopivasti vauhtia, pituutta että leveyttä. Eli juuri sitä, mitä isoin osa harrastajista lähtee alpeilta hakemaan. Pisin loikotus Grand Platiersin huipulta Sixtin kylään on peräti 14 km ja korkeuseroakin laskulle kertyy mittavat 1700m! Etenkin alkutalvesta on rinteissä valtavasti tilaa kurvailla ilman ruuhkia tai jonoja. Kokeneemmille laskijoille on myös haastetta, etenkin rinteiden ulkopuolella, jossa laskijoita on ilahduttavan vähän. Offareille suosittelemme paikallisten ammattioppaiden palveluja, joiden avulla saat eniten irti mahdollisuuksista.

Grand Massifin alueella on yhteensä viisi kylää tai hiihtokeskusta, jotka linkittyvät saumattomasti toisiinsa. Majoitusvaihtoehtoina on Ranskalle tyypillisesti jokseenkin yksinomaan eri kokoisia huoneistoja. Ranskan hiihtomatkan majoituksemme sijaitsevat Les Carroz nimisessä kylässä (1200m) hiihtoalueen lounaisreunassa. Kylässä on ympäri vuoden asutusta ja tunnelma aidon positiivisesti ranskalainen, hintatasosta puhumattakaan joka tarjoaa nimekkäisiin hiihtokeskuksiin verrattuna iloisen yllätyksen. Kylän viehtättävät ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä ja maakunnan herkullisia tuotteita ja makuja voi ostaa myös kotiinvietäväksi paikallisista elitarvikeliikeistä. Elämä keskittyy paljolti keskusaukean ympärille, jossa on tarjolla mukavasti muitakin eri palveluja.

Ja mikä parasta, Grand Massif sijaitsee kätevästi lähellä lentokenttää, jonne on vain reilun tunnin ajomatka. Mikäli haluat, ehdit aamulennoltamme jopa iltapäiväksi rinteeseen tulopäivänä!

Kohteessa on You Travelin opas ja lentokenttäkuljetus sisältyy hintaan – Bienvenue!

Grand Massif WEBKAMERAT>>
Grand Massif RINNEKARTTA >>

alk.  685 €
FAKTAT

Ajankohta: 21.1.-.11.2.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 265 km
Sinisiä rinteitä: 135 km
Punaisia rinteitä: 95 km
Mustia rinteitä: 35 km
Lumetus: 135 km
Hissejä: 62
Ylin / alin hissi:
2500 m / 1140 m
Kyläkorkeus:
1200 m
Grand Massif, kotisivut:
www.grand-massif.com

Alustava lentoaikataulu:
AY1531: HEL 07:55 – GVA 10:05
AY1532: GVA 10:50 – HEL 14:55
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 1h 15min

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Hissiliput 6pv Grand Massif (koko hiihtoalue)
HUOM! Alla hintatiedot 2021, tulevan talven 2022 hintatiedot lähiviikkoina.
 • Aikuiset – 267 euroa
 • Lapset 5-14v – 201 euroa
 • Seniorit 65-74v – 254 euroa

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Geneve – Les Carroz (n. 1h – 15 min.).
 • Kohteessa on You Travelin opas.

Matkan hintaan sisältyy

Matkan hintaan sisältyvät lennot ja lentokenttäkuljetus, kesto noin 1h 15min (n. 70km)
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa)
 • Kohteessa on You Travelin opas, joka on mukana lentokenttäkuljetuksilla
 • Huoneistomajoitus ilman aterioita, keittomahdollisuus.
 • Huom! Paikallinen turistivero (noin 18 euroa/hlö) ei sisälly hintaan
 • Huoneistoista peritään tyypillisesti check-in yhteydessä takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Hyvä tietää

 • Grand Massif koostuu kaikkiaan viidestä eri keskuksesta. Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns ja Sixt muodostavat yhdessä jättimäisen laskettelualueen.
 • Grand Massifin lumimäärät ovatkin usein alppien kärkipäätä. Otollinen sijainti Alppien luoteiskulmassa takaa runsaslumisen talven vuodesta toiseen.
 • Alueen uusin hissi, Vercland gondoli, on Ranskan nopein hiihtohissi!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Huoneistohotelli Odalys Sunotel

YLEISTÄ

Edullinen perusmajoitus Les Carroz:n kylän keskustassa lähellä palveluja. Ei aterioita, huoneistoissa keittiö. Vastaanotto ja suksisäilytys.

HUONEET

Yksiö 1-3 hengelle (n. 19m2), jossa  levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä kerrossänky makuualkovissa, jonka voi sulkea oleskelutilasta ovella. Laattalattia, avokeittiö, jossa jääkaappi, sähköliesi ja mikro, suihku ja wc. Osassa huoneistoja parveke (ei voi taata).

SIJAINTI

Keskusaukean laidalla, lähes kaikki palvelut 300m säteellä, skibussin pysäkki majoituksen vieressä, hissiasema noin 500m (ylämäkeen).

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 18euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä huoneistoista n. 300 euron takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Huoneistohotelli P&V Fermes du Soleil

YLEISTÄ

Hyvätasoinen, useammasta rakennuksesta koostuva huoneistohotelli lähellä keskustaa ja palveluja. Ei aterioita, huoneistoissa keittiö. Vastaanotto, viihtyisät oleskelutilat, spaosasto, jossa mm. uima-allas, poreallas, sauna ja höyrysauna sekä suksisäilytys.

HUONEET

Kaksiot 1-4 hengelle (n. 32m2), jossa  levitettävä vuodesohva oleskelutilassa sekä erillinen makuuhuone sekä kolmio 2-5 hengelle (n. 45m2), jossa kaksi makuuhuonetta sekä oleskelutilassa yksi vuode. Oleskelutilassa laattalattia, makuuhuoneissa parketti tai laminaatti, avokeittiö, jossa jääkaappi, astianpesukone, sähköliesi ja mikro jne. Osassa huoneistoja parveke (ei voi taata).

SIJAINTI

Rauhallisella sivukadulla, keskusaukea non 150m, skibussin pysäkki majoituksen vieressä tai keskusaukealla, hissiasema noin 800m.

HINTAAN SISÄLTYY

Lakanat ja pyyhkeet, turistivero (noin 18euroa/vko) pesuainesetti (keittiö) sekä loppusiivous (pois lukien keittiötasot/tiskit). Ei aterioita.

LISÄMAKSUSTA:

Check-in yhteydessä voidaan huoneistoista periä takuumaksu (katevaraus luottokortilta).

Grand Massifin kuvia

Videoesittely Grand Massif

Varaa matka

Ota yhteyttä