Hakuba Japani - Hakuba vaellus Lähde Kaukoidän unohtumattomiin vaellusmaisemiin

Hakuba ja Tokio samalla Japanin vaellusmatkalla 3.–13.10.2024

Upea ja ainutlaatuinen Japani tarjoaa vaeltajalle Hakuban alueen Alpit ja Tokion hämmästyttävän urbaanin miljöön. Ihastuttava Aasian vaellusloma on kaunista luontoa, kulttuurielämyksiä ja modernin miljoonakaupungin sykettä.

 • Todellinen elämys, jossa yhdistyvät vaellus luonnon keskellä sekä urbaani kaupunkimatkailu samalla lomalla
 • Syksyn ruska-aika parhaimmillaan
 • Kattava läpileikkaus japanilaista kulttuuria, ei pelkkää vaeltamista vaan muutakin nähtävää
 • Ruuhkaton ajankohta ja lämpötiloiltaan optimaaliset kelit
 • Hyvät ja siistit majoitukset, hintaan sisältyvät ensimmäisen päivän tervetuloillallinen sekä aamiaiset Hakubassa ja Tokiossa.

Vaativuustaso

Vaellus edellyttää kohtuullista kuntoa ja varmaa askellusta pääosin hyväkuntoisilla poluilla. Kävelyosuuksien kesto keskimäärin noin 3-8 tuntia. Vaellusetappien päiväkohtaiset nousut noin 300 – 800 m. ja laskut noin 300 – 1200 m. Myös lisänousut sään ja aikataulun mukaan mahdollisia

Lue lisää

Japani, Hakuba

Kaukoidän komeat vaellusmaisemat

You Travelin 2024 Japanin vaelluskohteemme on maan tunnetuimpiin lukeutuva vuoristokylä Hakuba, Naganon 1998 talviolympialaisista tutun kylän taustalla kohoavat Japanin pohjoiset Alpit, jotka tekevät kunniaa esikuvalleen jylhyydellään ja monimuotoisuudellaan. Maisemat ja etapit Japanin vaelluksilla ovat hengästyttävän kauniita ylimpien huippujen kohotessa kolmeen kilometriin. Lisäksi matkamme aikana syksyn väriloisto alkaa olla parhaimmillaan ja sää muutoinkin otollinen onnistuneella vaelluslomalle.

Patikoinnin lisäksi saat nauttia japanilaisesta kohteliaasta vieraanvaraisuudesta, herkullisista eksoottisista makuelämyksistä, kuuluisia Onsen-kylpylöitä unohtamatta. Olemme sisällyttäneet matkan päätteeksi myös kaksi yötä maan pääkaupungissa Tokiossa, jonne siirrymme vauhdikkaasti Naganosta kuuluisalla Shinkansen-luotijunalla. Muista, että voit myös muuttaa matkasi paluupäivää ja jäädä halutessasi Tokioon tai Japaniin pidemmäksi aikaa.

Viikko-ohjelmassa on viisi vaihtelevaa ja erityyppistä päivävaellusta Hakuban lähialueella. Osa vaelluksista on helpompia, mutta mukaan on otettu myös haastavampia etappeja tiukkoine nousuineen ja laskuineen. Käymme matkan aikana myös päiväretkellä Togakushissa, jossa vierailemme paikallisessa kuuluisassa pyhäkössä sekä aidossa ninjatalossa ja -museossa.

Matkalla on mukana englanninkielentaitoinen paikallinen vuoristo-opas sekä You Travelin matkanjohtaja.

Alk.  3095 €
FAKTAT

Ajankohta: 3.–13.10.2024

Opaskohde:
Kohteessa paikallinen opas ja vuoristo-opas sekä You Travelin suomalainen matkanjohtaja

Majoitukset: 6 yötä Hakubassa ja 2 yötä Tokiossa

Hakubassa 6 yötä pe-to, Hakuba Yamano Hotel*** aamiainen + tervetuloillallinen
Tokiossa 2 yötä to-la, Hotel Monterey, aamiaisella

Vaelluspaketti: You Travelin vaelluspaketti ja paikalliset oppaat kuuluvat matkan hintaan

Vaativuustaso: 3

Alustava lentoaikataulu:
AY0073: HEL 17:45 – NRT 13:05 (+1)
AY0074: NRT 23:05 – HEL 05:55 (+1)

Lentokenttäkuljetukset:

Narita – Hakuba n. 5 h
Tokio – Narita 50 min.

You Travelin matkanjohtaja:

Japanin ja Hakuban You Travelin matkanjohtaja 2024 toimii Sanna Suomi. Sanna on asunut muutaman vuoden Japanissa, puhuu kieltä ja tuntee paikallista kulttuuria ja elämänmenoa erinomaisesti!

Hakuba – alustava vaellus- ja viikko-ohjelma

Hakuban vaellusmatkaan sisältyy neljä kokopäivän vaellusta paikallisoppaan ja You Travelin matkanjohtajan johdollaa. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat hissinousut ja paikalliskuljetukset. Osalla vaellusreiteistä ei ole lounaspaikkoja, jolloin saamme mukaan piknik-lounaspaketin (sis. hintaan). Vaelluksilla on mukana You Travelin matkanjohtajan lisäksi paikallinen opas. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia. Lisäksi matkan kaksi viimeistä päivää  Japanin pääkaupungissa Tokiossa!

1. päivä

Iltalento Suomesta kohti Japania, jonne aikaeron vuoksi saavutaan seuraavana päivänä.

2. päivä

Saapuminen Tokio Naritan kentälle Japaniin, tilauskuljetus Hakubaan, majoittautuminen, tervetulotilaisuus ja illallinen sekä viikko-ohjelman läpikäynti.

3. päivä

Tsugaiken kansallispuisto:

Matkarasituksen poistava kevyempi vaellus Tsugaiken kansallispuistossa. Noin puolen tunnin bussimatkan jälkeen nousemme ensin ylös gondolihissillä, jonka jälkeen aloitamme varsinaisen vaelluksen aina 1900 metrin korkeuteen. Reitin varrelta aukeavat hienot maisemat Japanin Alpeille sekä seuraavien päivien reiteille.

Korkeuserot: Nousua ja laskua n. 300 m.
Aika: 4-5 h

4. päivä

Goryun vaellus:

Aamun vaellus alkaa lyhyellä kuljetuksella ja hissinousulla, jonka jälkeen suuntaamme ylös Kotomiyaman vuoren näköalapaikalle vievää harjannetta kohti. Massiivisen Goryun vuoren alapuolelta kulkevan reitin varrella on mahdollisuus nauttia aivan erityisen upeista näkymistä, jotka avautuvat edessämme Hakuban laaksoon.

Aika: n. 7 h
Korkeuserot: Nousua ja laskua n. 700 m.

5. päivä

Vapaata ohjelmaa:

Välipäivä vaelluksista, aikaa kierrellä Hakubassa, käydä Onsen kylpylässä tai lähteä retkelle Naganoon tai sen lähellä sijaitsevaan Yamanouchin laaksoon, jonka Shibu Onsenin kuumissa lähteissä voit nähdä kylpemässä kuuluisia lumiapinoita.

6. päivä

Tsugaike-Renge Onsen:

Starttaamme noin puolen tunnin bussimatka Tsugaiken hissiasemalle, josta lähdemme nousun jälkeen vaeltamaan kohti Norikura Daken huippua, Hakuba-järveä ja Renge Onsenin kylpylää. Aluksi nousu polkua vehreän kasvillisuuden keskellä Norikuran juurelle, josta edelleen nousemme louhikkoista reittiä ylös Norikuran laakealle huipulle (2436 m.). Täällä on aika napata muutama kuva kotiin lähetettäväksi, sillä eteemme levittäytyvät Hakuban vuoret sekä sinisenä kimmeltävä Hakuba-järvi koko komeudessaan. Lounaan jälkeen koittaa vielä pitkä laskuosuus kuuluisaan Renge Onsenin kylpylään, joka tunnetaan kuumista lähteistään.

Aika: 7-8 h
Korkeusero: Nousua n. 600 m., laskua n. 1200 m.

7. päivä

Karamatsu Dake:

Viikon viimenen vaellus Karamatsu Dakelle starttaa hissimatkalla Hakuban tunnetuimman hiihtoaleen, Happo Onen yläasemalle (n. 1800 m.). Täältä jatkamme reilun kahden tunnin nousulla ylös Karamatsun vuoristomajalle (2620 m.), josta voit jatkaa ilman reppua aina 2696 metriin kohoavan Karamatsun huipulle. Lounaan jälkeen palaamme Happo-iken kautta (ike= vuoristolampi) hissille ja takaisin alas kylään.

Aika: 6 h
Korkeusero: Nousua ja laskua n. 800 m.

8. päivä

Shinkansen ja Tokio:

Aamiaisen jälkeen kuljetus Naganon rautatieasemalle, josta kuuluisalla Shinkansen-luotijunalla Japanin pääsaaren halki pääkaupunki Tokioon (matkaa noin 2h). Yksistään historiallinen Tokyo Station on nähtävyys. Majoittuminen hotelliin ja tutustumista lähialueeseen.

9. päivä

Koko päivä aikaa tutustua miljoonakaupungin nähtävyyksiin ja hulinaan. Keisarillisen palatsin puutarhat, Ginzan ostoskatu, Tsukijin maailman suurimmat kalamarkkinat ja vaikka mitä, katsottavaa ja koettavaa riittää Japanin pääkaupungissa pikkutunneille saakka!

10. päivä

Huoneiden luovutus aamupäivällä, matkatavarat voi jättää säilöön hotellille tai lisämaksusta saada myöhäisemmän huoneenluovutuksen. Vielä aikaa tutustua Tokioon, tehdä tuliaisostoksia jne. Illalla siirtyminen Tokyo Stationille, josta pikajuna Naritaan (n 50min). Myöhäinen iltalento Suomeen, jonne saavutaan aikaisin seuraavana aamuna.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Tokioon. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Narita – Hakuba ( n. 5 h ) ja Tokio – Narita ( 50 min. ) sekä muut ohjelmaan kuuluvat paikalliskuljetukset vaelluksilla ja matkan loppupuolella Shinkansen luotijunalla Hakubasta Tokioon (noin 2 h )

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Narita, Narita-Helsinki
 • Lentokenttäkuljetukset ja kuljetukset kohteiden välillä
 • Paikallisopas ja You Travelin suomalainen matkanjohtaja
 • Vaellusohjelma ja kaikki siihen liittyvät kuljetukset
 • Majoitus kuusi yötä Hakubassa aamiaisella (sekä ensimmäisenä päivänä tervetuloillallinen) ja kaksi yötä Tokiossa aamiaisella

Hyvä tietää

 • Kaksi paikallista vaellusopasta, joten ryhmä voidaan jakaa kuntotason mukaan. Kovakuntoisimmilla on mahdollisuuksien mukaan tehdä lisänousuja reitin läheisyydessä sijaitseville huipuille.
 • Kaksi eri majoituspaikkaa, kuusi yötä Hakubassa ja kaksi yötä Tokion keskustassa.
 • Hyvätasoiset ja siistit majoituspaikat sekä hotellit, matkapakettiin sisältyy aamiainen ja Hakubassa tervetuloillallinen, matkan kaksi viimeistä yötä Tokiossa aamiasella.
 • Siirtyminen Shinkansen-luotijunalla Japanin pääsaaren halki pääkaupunki Tokioon on kokemus sinänsä.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Japanista ja Hakubasta

Videoesittely Hakuba

Varaa matka

Ota yhteyttä