Wengen Sveitsi - Wengenin viikonloppu Wengen Nämä maisemat on vain pakko kokea!

Helmikuun pitkä hiihtoviikonloppu Sveitsin Wengeniin 3.–7.2.2024

Lumivarmaa nautiskelua Sveitsin Alpeilla sydäntalven viikonloppumatkallamme. Jungfraun huippujen elokuvamaiset kulissit sekä laaja hiihtoalue saavat hymyn leviämään paatuneimmankin harrastajan kasvoille.

 • Helmikuun pitkä viikonloppu Sveitsin huippukohteessa
 • Matkanjohtajana Taru Valkeapää
 • Matkan teemana laskea rennosti kaikissa olosuhteissa
 • Jungfraun vuorten jylhyys ja maisemat
 • Autovapaa Wengenin kylä
 • Laaja ja kiinnostavan monipuolinen hiihtoalue
 • Uusien hissien ansioista eri alueiden välillä liikuminen nyt huomattavasti sujuvampaa

Lue lisää

Wengen

James Bondin suksien jäljillä

Sveitsin Jungfraun alueella jo pelkästään maisemat ovat niin komeita, että niitä katsellessa unohtaa helposti itse laskettelualueen hienouden. Kohde on kuin tehty pitkään viikonloppuun, jolle riittää juuri sopivasti vaihtelevaa laskettavaa. Yli 200 km hoidettuja rinteitä levittäytyvät kolmen kylän ympärille ja jokainen hiihtoalueista on ilahduttavan erillainen. Koska lukuisat matkailijat ympäri maailmaa saapuvat paikan päälle ihailemaan jo yksistään fantastisia maisemia, on rinteissä tilaa kurvailla eikä hissijonoista ole monesti tietoakaan.

Hiihtomatkamme majoitus sijaitsee Wengenissä, joka sijaitsee otollisesti rinnekartan keskellä. Autoista vapaaseen kylään pääsee laakson pohjalta Lauterbrunnenista ainoastaan junalla, joka jo osaltaan nostattaa kylän ainutlaatuisuutta ja viehättävyyttä. Alueen miljoonainvestoinnit uusiin hisseihin (huippumoderni Eiger Express) tekevät liikkumisen eri alueiden välillä nykyisin helpoksi. Erityisesti Firstin ja Grindelwaldin alueelle siirtyminen on nopeampaa. Wengen toimii myös näyttämönä alppilajien maailmancupin klassikkoviikonlopulle.

Kokonaan oma juttunsa on Wengeniä vastapäätä sijaitseva Mürren, jonne siirtyminen edellyttää “junailua” Lauterbrunnenin kautta. Autovapaa Mürrenin kylä sijaitsee suoraan jyrkkäreunaisen laakson yläpuolella ja tunnelma on, jos mahdollista, vieläkin epätodellisempi. Alppi-idylliä on vaikea pistää paremmaksi, puhumattakaan maisemista, joten varaa aikaa kuvien ottamiseen. Täällä on myös koko Jungfraun hiihtoalueen korkeimmalla sijaitsevat rinteet, kruununa lähes 3000 metriin kohoava Schilthorn sekä kuuluisa pyörivä ravintola. Piz Gloria, joka tuli aikanaan tunnetuksi James Bond, Agentti 007:n elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa.

Jungfraun rinnekartta >>

Rennosti lumilla Tarun kanssa!

Mukana You Travelin pitkällä lasketteluviikonlopulla Wengenissä on hiihdonopettaja, rata- ja vapaalaskija, alppihiihtokilpailujen ja -leirien järjestäjä Taru Valkeapää. Alppisuksien lisäksi Taru pistelee menemään rinteessä näyttävää telemark-käännöstä, ja kun tellut pistetään mökin seinälle, hän saattaa vielä lähteä nautiskelemaan murtsikat jalassa ladulle. Taru työskentelee myös ryhmäliikunta- ja sauvakävelyohjaaja sekä ravintoluennoitsija, joten terveet elämäntavat todellakin ovat hänellä hallussa.

Matkan aikana keskitytään laskemiseen sekä hyvään ruokaan ja hauskanpitoon. Tarun johdolla pääset myös treenaamaan laskuniksejä rennolla otteella ja hallitusti erilaisissa olosuhteissa lumen keskellä. Saat varmuutta omaan laskemiseen ja suksen ohjaamiseeen, lisätietoutta sopivien laskuvälineiden valintaan, vinkkejä lihashuoltoon ja venyttelyyn sekä hyvään ja tasapainoiseen ravintoon.

Mutta ennen kaikkea matkalla nautitaan hyvästä lomasta!

alk.  1195 €
FAKTAT

Ajankohta: 3.–7.2.2024

Opaskohde: Mukana You Travelin matkanjohtaja

Rinteet: 214 km
Siniset: 85 km
Punaiset: 95 km
Mustat:
34 km
Hissejä:
50
Lumetus: 130 km
Ylin / alin hissi:
2970 m / 1035 m
Kyläkorkeus:
1275 m

Alustava lentoaikataulu:
AY1511: HEL 08:00 – ZRH 09:50
AY1514: ZRH 19:05 – HEL 22:50
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 2h 30 min + juna Wengeniin

You Tavelin matkanjohtaja:

Wengenissä You Travelin matkanjohtajana toimii Taru Valkeapää

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Jungfrau Region -hissilippu 4pv:
Aikuiset: 295 euroa
Seniorit (62v tai vanhemmat) : 265 euroa
Nuoret (16-19v) : 180 euroa
Lapset (6-15v) : 130 euroa
Yllä oleviin hintoihin sisältyvät alueen kaikki hiihtokeskukset Wengen, Gridelwald ja First, Mürren sekä juna Wengen-Lauterbrunnen. Lippu voimassa myös lähtöpäivänä, jolloin ehdit vielä hyvin laskea aamupäivän lähirinteissä.
Tilaa lippusi näppärästi toimistomme kautta jo matkavarauksen yhteydessä!

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg lisämaksu (noin 60 euroa) menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa). Huom! Lasketteluvälineistä peritään aina lisämaksu.
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – Wengen (n. 2h 30 min + juna Wengeniin)

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus 1h tai 2h huoneessa, Hotelli Bellevue (puolihoito) tai Hotel Silberhorn (aamiainen)
 • Lisämaksusta Silberhorn 220 euroa/hlö majoitus puolihoidolla
 • Reittilennot Finnairin koneilla
 • Matkan hintaan sis. lentokenttäkuljetus välillä Zürich – Lauterbrunnen. Matkan kesto noin 2h 30 min + Juna Wengeniin.
 • Kohteessa You Travelin matkanjohtajana Taru Valkeapää ja hänen vetämänsä laskuohjelma.

Hyvä tietää

 • James Bond – Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa, kuvattiin keskuksen rinteillä ja Schilthornin pyörivässä ravintolassa!
 • Maailman suurin amatöörikisa Inferno käydään näillä rinteillä.
 • Wengenin (Lauberhorn) syöksylaskurata on alppihiihdon maailmancupin pisin rata. Laskija voi saavuttaa jopa yli 150 kilometrin tuntinopeuden syöksyessään alas 4,5 kilometriä pitkää rataa.
 • Junalipun ostamalla voit körötellä alueella sijaitsevan Jungafraujochin asemalle, joka on Euroopan korkeimmalla sijaitseva juna-asema (3454 m)!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Bellevue Wengen

YLEISTÄ

Viihtyisä, yli 100-vuotiset perinteet ja mahtavat maisemat omaava alppihotelli. Oleskelutilat, baari, ravintola, lämmitetty poreallas ulkona, wifi, TV huone, ei hissiä. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Majoitus kahden hengen tai yhden hengen huoneissa, joista hienot näkymät etelän/laakson suuntaan. Kokolattiamatto, parivuode (erilliset patjat) tai 1 sänky, talletus, suihku/kylpy, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Rauhallinen sijainti noin 400-500m keskustan pääkadulta ja hissiasemalta, ilmainen monojen ja suksien säilytys päähissiaseman vieressä, laukkukuljetus Wengenin rautatieasemalta.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 1h tai 2h huoneissa, turistivero ja puolihoito eli kattava aamiainen ja 3-4 ruokalajin illallinen.

Hotel Silberhorn Wengen

YLEISTÄ

Hyvätasoinen hotelli ydinkeskustassa, ravintola ja a la carte -ravintola, oleskelutilat ja takka, wifi, terassi, baari, suksihuone, wellness-osasto, jossa poreallas, sauna ja höyrysauna. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Huoneissa kokolattiamatto tai puulattia, kahden hengen superior-huoneissa parivuode tai erilliset vuoteet sekä vuodesohva. Huoneissa kaapeli-TV, suihku tai kylpy, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Huippusijainti rautatieasemaa vastapäätä, matkaa päähissille noni 150m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 1h tai 2h huoneissa, aamiainen sekä paikallinen turistivero.

LISÄMAKSUSTA

Puolihoito eli 4 ruokalajin illallinen.

Kuvia Wengenistä

Videoesittely Wengen

Varaa matka

Ota yhteyttä