Laskettelu You Travelin matkojen lisäehdot talvi

You Travelin matkojen lisäehdot talvi

HUOM! Tämän sivun ehdot koskevat talven 2022-2023 matkojamme.
Kesän 2022 You Travelin matkojen lisäehtoihin pääset klikkaamalla tästä

Matkatoimisto You Travel Oy on päivittänyt tietosuojakäytäntönsä vastaamaan 25.5.2018 voimaan tullutta EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR). Lisätietoa näet klikkamalla tietosuojaseloste linkistä.

Voimassa olevat Yleiset Valmismatkaehdot näet klikkaamalla linkistä. Lisäksi voit hakea tai tilata ne toimistostamme, osoite Isokaari 44, 00200 HELSINKI, puhelin 0201-55 11 00. Toimistomme on avoinna ma-pe 11-17.

Matkatoimisto You Travel Oy:llä on 1.7.2018 voimaan tulleen lain mukaisista valmismatkoista annettu takuu kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) www.kkv.fi

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo@kkv.fi

Rekisteri vakuudenasettamisvelvollisista, matkatoimisto You Travelin tunnus: 3275/00/MJ MV.

Matkojemme hinnat perustuvat hinnoitteluhetkellä voimassa olleisiin hintoihin ja euroalueen ulkopuolella kohdemaan valuuttakursseihin (Sveitsi, Kanada, USA, Japani). USAn ja Kanadan omatoimimatkat hinnoitellaan varaushetken mukaisen kurssin mukaan. Matkanjärjestäjällä on oikeus muutoksiin ennen loppulaskun eräpäivää, hintojen ja/tai valuuttakurssien muuttuessa (esim. polttoainelisä lennolla).

Erityisehtojen soveltaminen: Kuljetusmuotojen määräysten (kuten reittilentojen varaus- ja myyntiehdot) sekä matkan erityisluonteesta johtuvien normaalia tiukempien majoitusehtojen vuoksi, sovellamme matkoillamme lisäehtoja.

Kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (reittilentojen varaus- ja myyntiehdot) sekä matkan erityisluonteesta johtuvien poikkeuksellisten
majoitusehtojen vuoksi, sovellamme matkalla erityisehtoja.

Matkan peruutuskulut (per henkilö):
– 45 vrk ennen matkan alkua = 100 euroa/hlö
– 44-32 vrk ennen matkaa = ennakkomaksu 200 euroa/hlö
– 31-16 vrk ennen matkaa = 50% matkan hinnasta
– 15-0 vrk ennen matkaa = 100% matkan hinnasta

HUOM! Majotuskiintiön ulkopuolelta varattavissa lennoissa ja majoituksissa peruutusehdot voivat poiketa yllä mainituista.

Matkavakuutus yms: Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä mahdollisten peruutuskulujen ja sairastumisen varalta. Peruutuskorvauksien saamiseksi vakuutus on maksettava viimeistään 3vrk ennen matkaa. Tarkista korvausehdot vakuutusyhtiöstäsi. Maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin voit tilata KELAlta. Kortilla saa lääketieteellisissä syissä välttämättömän sairaanhoidon EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä.

Kohteiden turvallisuutta ja muita vastaavia tietoja saat ulkoministeriöstä sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta www.formin.fi ja www.thl.fi )

Huolehdi tarvittavista asiakirjoista (passi, viisumi, USA:n sähköinen matkustuslupahakemus ESTA ja Kanadan sähköinen matkustuslupa eTA) ja tarkista että nimet ovat oikein ja vastaavat matkavaraukseen antamiasi tietoja. Emme vastaa vahingoista, mikäli matka estyy tai keskeytyy puutteellisten tai virheellisten asiakirjojen (esim. rikkinäisen passin) tai viisumin epäämisen tai puuttumisen vuoksi. USA:han matkustettaessa EU -alueen matkustajilta vaaditaan passi, jossa on biotunniste.

Matkan hinta on ilmoitettu per henkilö sisältäen: Menopaluu lennot, 7vrk majoitus (ellei toisin mainittu) ja mahdolliset ateriat sekä edestakaiset lentokenttäkuljetukset (tilausbussilla tai paikallisella lentokenttäkyydillä). Sveitsin kohteissa kuljetus kohteeseen on lentokentältä lähtevällä junalla.

Osassa kohteista on You Travelin opaspalvelut. Näihin kohteisiin voit ostaa varauksen yhteydessä hissiliput normaalihintaa edullisemmin. Lapset ja seniorit sekä osassa kohteista myös nuoret saavat hissilipuista lisäalennuksen hissilipuista.

HUOM! Myönnämme em. alennuksen myös sellaisissa kohteissa, joissa paikanpäältä ostettuna ET saisi kyseisiä alennuksia. Alennuksien ikärajat/syntymäajat vaihtelevat kohdekohtaisesti. Voit varauksen yhteydessä hankkia hissiliput myös Amerikan ja Kanadan kohteisiimme.

Matkan varaaminen: Matkavaraus on sitova maksettuasi ennakkomaksun, normaalisti se on 200 euroa/henkilö. Tietyillä erikoisviikoilla sekä  muutamissa kohteen majoituksissa varausmaksu on normaalista poikkeavien varausehtojen vuoksi korkeampi (esim skisafarit), eli 300-400 euroa/hlö. Erikseen räätälöitävillä matkoilla sekä USAn ja Kanadan matkoilla varausmaksu voi joissa tapauksissa olla vielä korkeampi. Maksamalla varausmaksun hyväksyt voimassa olevat yleiset valmismatkaehdot, You Travelin lisäehdot sekä ne esitteen/nettisivujen tietoihin mahdollisesti tulleet muutokset, jotka ilmoitamme matkavarauksen yhteydessä.

Ennakko on maksettava viimeistään eräpäivänä, joka on yleensä 6pv varauksen tekopäivästä. Poikkeuksena ONLINE-varaukset, joiden ennakko suoritetaan maksupalvelussa heti varausvaiheessa. Siksi ONLINE-varauksissa on 6pv kuluton peruutusoikeus ennakkomaksun osalta.

Jos varaat matkan 40pv ennen lähtöpäivää, on matka maksettava heti kokonaan eikä ONLINE-varauksissa ole kulutonta peruutusoikeutta.

Loppumaksu on Euroopan matkapaketeissa noin 35pv ja Amerikan matkapaketeissa noin 60/90 pv ennen matkan alkua. Matkanjärjestä voi purkaa sopimuksen, mikäli et ole maksanut ennakkoa/loppulaskua viimeistään eräpäivänä. Emme kuitenkaan peru matkaasi automaattisesti, siksi pyydämme ilmoittamaan peruutuksesta aina erikseen toimistoomme.
Huom! Maksun laiminlyönti ei vapauta tilaajaa velvoitteista, kuten matkatoimiston jo edelleen maksamista varausmaksuista.

Poikkeus edellä mainittuihin: Matka, joka varataan sopimuskiintiömme ulkopuolelta (esim. erikseen pyydetyt lisähuoneet tai lennot). Näiden kohdalla noudatamme aina majoituksen tarjoajan ja/tai lentoyhtiön varaus- ja peruutus/muutosehtoja.

Mikäli You Travel joutuu maksamaan kyseisen palvelun lyhyen ajan sisällä edelleen palvelun tarjoajalle, perimme nämä kulut ennakkolaskun yhteydessä. Sopimuskiintiön ulkopuolisia palveluita ei vahvisteta esim. hotellille, ennen kuin olemme saaneet niistä maksun. Mikäli maksu myöhästyy, emme takaa että palvelu on yhä saatavana.

Varausten maksaminen: Voit maksaa matkan varaus ja loppulaskun kuluitta kaikkien pankkien verkkopankkien kautta joko suoraan tai OMA LOMA palvelussa Paytrail palvelun kautta. Varatessasi matkan  Paytrail palvelun kautta Visa tai Master luottokorteilla.

Muutokset: You Travel voi tarvittaessa tehdä matkajärjestelyihin kokonaisuuden kannalta vähäisiä muutoksia. Ne eivät ole virheitä, eivätkä oikeuta matkan peruuttamiseen tai hyvitykseen matkasta. Näitä ovat mm. lentoaikataulun muutokset enintään 12 tuntia alkuperäisestä (pois lukien force majeur tapauksista aiheutuvat muutokset) tai majoituksen vaihtuminen vastaavantasoiseen, jos sen sijainti ja muut palvelut eivät olennaisesti muutu.
Nimenmuutoksista ja palvelujen osittaisista peruutuksista perimme toimenpiteestä aiheutuneet todelliset kulut.

Matkan peruminen:

Matkustajan on viipymättä ilmoitettava You Travelille matkan peruutuksesta.

Peruutuskulut (per henkilö):

– 45 vrk ennen matkan alkua = 100 euroa/hlö
– 44-32 vrk ennen matkaa = ennakkomaksu 200 euroa/hlö
– 31-16 vrk ennen matkaa = 50% matkan hinnasta
– 15-0 vrk ennen matkaa = 100% matkan hinnasta

HUOM! Majotuskiintiön ulkopuolelta varattavissa lennoissa ja majoituksissa peruutusehdot voivat poiketa yllä mainituista.

Mikäli matkustajien määrä huoneessa/ huoneistossa muuttuu, perimme muutoksesta aiheutuneet lisäkulut jakamalla ne matkalle lähtevien matkustajien kesken. Mikäli majoitustyypin muutos ei ole mahdollinen (esim. 2 hengen huonetta ei voi vaihtaa 1 hengen huoneeseen) veloitamme matkan peruneelta henkilöltä tästä aiheutuvat todelliset kulut.

Erikoistuotteet ja USA ja Kanada: Ennakkomaksusi suuruus määräytyy sen mukaan, minkä summan You Travel joutuu maksamaan palvelun tarjoajalle (esim. lennon osuus voidaan veloittaa kokonaan). Jos ennakko suoritetaan myöhässä, emme takaa että haluamasi palvelu tai sitä vastaava palvelu ylipäätään on yhä saatavana.

Loppulaskun eräpäivä on yleensä noin 60pv ennen matkaa (tai aiemmin, jos majoituksen ja/tai lentoyhtiön varausehdot niin edellyttävät). Sama koskee matkoja muihin kuin esitteessä mainittuihin hotelleihin ja/tai kohteisiin tai jos matka toteutetaan muina ajankohtina.

Maksulliset lisäpalvelut ja takaisinmaksut: Varatuista lisäpalveluista peritään lisämaksu. Käyttämättä jätettyjä palveluita ei välttämättä palauteta. Emme takaa, että kaikkia esitteessä ja nettisivuillamme mainittuja lisäpalveluja voidaan kaikissa tapauksissa järjestää. Mikäli et jostain syystä saanut maksamiasi lisäpalveluja, palautamme sen osuuden kokonaan.

You Travel voi antaa esim. majoituksen osalta paremmat järjestelyt mitä varauksesi edellyttää. Silti You Travelilla ei ole velvollisuutta hoitaa samoja järjestelyjä esim. kaikille samaan hotelliin majoittuville.

Alennukset: You Travel voi alentaa hintojaan. Alennus ei koske jo aiemmin varattuja matkoja. Alle 2–vuotiaat maksavat reittilennolla 50 euroa. Hintaan ei sisälly omaa vuodetta tai lentopaikkaa ja esim. lastensängystä voi joutua maksamaan lisämaksun.
Mikäli alle 18-vuotias matkustaa ilman huoltajaa, tarvitsemme huoltajan allekirjoittaman suostumuksen.

Mahdollisen lisävuodealennuksen saa niihin kahden hengen huoneisiin, joissa tämä on ylipäätään mahdollista ja kun samaan huoneeseen majoittuu kaksi täyden hinnan maksavaa henkilöä. Alennuksen saa vain lisävuoteeseen majoittuva henkilö. Alennus 2-11 vuotille lapsille on yleensä korkeampi. Joissain hotelleissa hinta voi silti olla sama myös lisävuoteeseen majoittuvan osalta.

Ryhmät: Niihin kohteisiin, missä on You Travelin opas, myönnämme vähintään kahdeksan (8) henkilön ryhmälle alennusta 50-75 euroa/matkustaja, mukaan lukien lapset, nuoret ja seniorit. Alennus edellyttää, että laskutus ja muut järjestelyt (muutokset, nimilistat jne.) tapahtuvat ryhmänjohtajan kautta tai ryhmänjohtaja toimittaa You Travelille tarvittavat nimi- ja laskutustiedot. Ryhmän varaus vahvistuu, kun varausmaksu on suoritettu kaikkien osalta. Huom! Ryhmäalennusta ei saa viikko 8 lähdöille (18/19.2.2023 alkavat viikot).
Mahdollisiin lisämajoituksiin (opaskohteet) sekä niihin kohteisiin, joissa ei ole You Travelin opasta, voimme myöntää ryhmäalennuksen erillisen tarjouksemme mukaisesti.

Majoitus: Matkoillamme ei voi varata erillistä mies- tai naispaikkaa, vaan yksin matkustavan pitää varata yhden hengen huone. Huoneesta/huoneistosta kirjoitetaan yksi lasku. Mikäli varaus halutaan jyvittää huoneeseen majoittuvien kesken, peritään siitä 15 euron lisämaksu. Huoneen/huoneiston saa yleensä käyttöönsä aikaisintaan klo 15.00. Ellei toisin sovittu, huoneen/huoneiston luovutus on klo 10.00 mennessä. Huoneistot on varusteltu väliaikaiseen asumiseen.
Sisään kirjoittautumisen yhteydessä huoneistoista peritään tyypillisesti noin 300-800 euron takuumaksu. Se hoidetaan yleensä kansainvälisellä luottokortilla. Huoneiston siivouksesta matkan aikana sekä loppusiivouksesta lähtöpäivänä on huolehdittava itse, paitsi jos se sisälly matkan hintaan tai voit varata sen paikanpäällä lisähintaan (yleensä noin 50-70 euroa/huoneisto).

Olet velvollinen korvaamaan kaikki huoneessa tai huoneistossa aiheuttamasi vahingot heti paikanpäällä. Jos näin ei menetällä, on You Travelilla oikeus periä kaikki vahingosta aiheutuneet kulut sekä sen päälle 75 euron toimistokulut.

Matkatavarat:
Finnairin lennoilla saat ilman lisämaksua kuljettaa yhden max. 23kg painoisen matkatavaran. Esim. kaksi henkilöä voi kuljettaa ilman lisämaksua yhden laukun sekä yhden max 23kg painavan ja enintään 200 cm pitkän suksi- tai lumilautapussin. Muutoin lisämatkatavarasta peritään lisämaksu, noin 50 euroa meno-paluu. Sen voit maksaa ennen lähtöä lentoyhtiön verkkosivuilla siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelilta matkan lentoliput (sähköisen lipun kuitti) noin 10-14vrk ennen matkaa tai lähtöselvityksen yhteydessä kentällä (hinta voi olla hieman korkeampi). Lisätietoa kuljetusmaksuista www.finnair.fi (matkatavarat)

Käsimatkatavarat: Sisälle lentokoneeseen saat ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka koko yhteismitoiltaan on enintään 115 cm. Turvallisuussääntöjen mukaan henkilö voi viedä matkustamoon nesteitä käsimatkatavarana korkeintaan 100 millilitran kokoisissa pakkauksissa, jotka on pakattava läpinäkyvään pussiin. Lentoaseman lähtöporttialueella tekemäsi ostokset saat viedä koneeseen. Tarkista voimassaolevat määräykset nettisivuilta www.finavia.fi .

Valitukset: Matkaa koskevat valitukset ja huomautukset pitää tehdä heti kohteessa aiheen ilmaannuttua, joko oppaillemme tai omatoimimatkoilla suoraan hotelliin, kuljetusyhtiöön jne. Vahingonkorvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti, viimeistään 1 kk matkan päättymisen jälkeen.

Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka tai koko matkasarja, jos sille ei ole ilmoittautunut riittävästi matkustajia tai matkakohteen olosuhteet ovat olennaisesti muuttuneet esim. terveysviranomaisten määräykset, lentojen keskeykset, sotatila, lakot yms syyt. Mikäli mahdollista, pyrimme ilmoittamaan peruutuksesta viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua. Kohteisiimme, joissa on You Travelin opas tai matkanjohtaja, vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia.

You Travel ei vastaa paikan päällä vallitsevista lumi- tai sääolosuhteista. You Travel ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä internet –sivuillamme mahdollisesti olevista kirjoitus- yms. virheistä. Tämä koskee kaikkia hintoja, alennuksia, lähtöpäiviä, lentoja, hotelleja jne. You Travelin ehtojen lisäksi noudatetaan voimassa olevaa matkapakettilakia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on:
Matkatoimisto You Travel Oy, Isokaari 44, 00200 HELSINKI

Puhelin: 0201 55 11 00
Sähköposti: info@youtravel.fi
IATA 19210424
Valmismatkaliikenteen rekisteritunnus: 3275/00/MJ MV
www.youtravel.fi