Teneriffa Espanja - Kanariansaaret Teneriffa Koe Kanaria täysin uudella tavalla!

Talvikauden vaellusmatkat Kanariansaarten Teneriffalle

Teneriffa, Kanariansaarten suurin ja monipuolisin saari tarjoaa maisemiltaan hyvin vaihtelevia ja sopivan haastavia vaelluksia. Viikon aikana pääset fiilistelemään niin vuoristovaellusta kuin aitoa paikallista kaupunkielämääkin!

 • Sydäntalven lisälähtö 2-9.2.2024
 • Koe Teneriffa uudella tavalla!
 • Kiinnostavat patikat vaihtelevissa maastoissa tulivuorimaisemista laakeripuumetsiin.
 • Kaksi erityyppistä majoituspaikkaa: 4 yötä Unescon suojelemassa La Lagunan vanhakaupungissa Pohjois-Teneriffalla sekä 3 yötä saaren aurinkoisella lounaisrannikolla.
 • Hintaan sisältyy viisi opastettua vaelluspäivää.
 • Talven vaellusmatka on parasta valohoitoa vuoden pimeimpään aikaan.

Vaativuustaso

Teneriffan vaellukset edellyttävät pääosin hyvää kuntoa ja varmaa askellusta osittain kivikkoisilla poluilla. Reittien pinnoissa esiintyy runsasta vaihtelua liukkaista savipohjista kiviporrastuksiin, irtokiviin, ja kivikkoisista hiekkateistä aina asfalttiin saakka. Vaellusten pituudet ovat keskimäärin 8-14 km ja kävelyosuuksien kestot keskimäärin noin 3,5-6 tuntia (sis. tauot). Maksimikorkeuserot päiväkohtaisilla vaelluksilla ovat noin 500-900 m. Lounaat tai juomat eivät sisälly vaellusten hintaan.

Lue lisää

Teneriffa

Teneriffalla vaellusmaastot ovat Kanariansaarten parhaimmistoa

Teneriffalla tutustut kattavasti saaren vaihteleviin alueisiin ja yövyt kahdessa aivan erilaisessa kohteessa. Alkumatkalla nautimme kaupunkitunnelmasta saaren vanhassa pääkaupungissa, Unescon suojelemassa historiallisessa La Lagunassa neljä yötä. Täällä meitä odottavat Anagan vuoristoalueen hienot reitit laakeripuumetsineen ja rauhallisine pikku kylineen. Iltaisin voimme tutustua aitoon paikalliseen kanarialaiseen iltaelämään La Lagunan lukuisissa baareissa ja tapaspaikoissa. Hotellimme Laguna Nivaria on tasokas ja tunnelmallinen majoituspaikka ja se sijaitsee kävelyetäisyydellä nähtävyyksistä, kaupoistaja ravintoloista.

Matkan kolme viimeistä päivää majoimme saaren upealla länsirannikolla, joka tunnetaan mm. Los Gigantesin massiivisista rantakallioista. Vaellusten jälkeen on tarjolla uintia, lepäilyä iltapäivän auringossa sekä makunautintoja ravintoloissa.

Teemme viikon aikana myös hienot maisemavaellukset Cañadas del Teiden kansallispuiston tulivuorimaisemissa, sekä kanarianmäntymetsässä.

Talven matkamme vuoden pimeimpään aikaan tarjoaa täydellisen irtioton koti-Suomesta ja antaa energiaa niin keholle kuin mielelle. Patikontiin sää on mitä otollisin, aurinkoa ja lämpöä, muttei liikaa.

Tutustu alueisiin

La Laguna

Saaren vanhin kaupunki ja entinen pääkaupunki perustettiin jo 1400-luvun lopulla. Vuodesta 1999 kaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde. Vanha keskusta on hienosti entisöity, ja siellä on paljon pikkuputiikkeja, baareja ja tapaspaikkoja. La Laguna on myös yliopistokaupunki ja tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kaupunki sijaitsee noin 500 metriä merenpinnasta kohoavalla tasangolla, jonka ilmasto on selkeästi rannikkoa viileämpää.

Anaga

Vuoristoinen niemimaa Teneriffan koillisosassa on aivan oma maailmansa. Eroosio on vuosimiljoonien ajan uurtanut tänne jylhiä rotkolaaksoja. Alue on tänäkin päivänä syrjäseutua, eikä kontrasti läheisiin La Lagunan ja Santa Cruzin kaupunkeihin voisi olla suurempi. Tunnelma ja maisemat Anagassa tuovat mieleen La Palman pohjoispuolen tai La Gomeran. Anagan pikkukylissä elellään yhä viiniä ja perunoita viljellen ja vuohia paimentaen, kuten on tehty jo vuosisatoja. Alue on luonnon monimuotoisuudeltaan täysin ainutlaatuinen, sillä täällä sijaitsevat muun muassa Teneriffan parhaiten säilyneet ikivihreät laakeripuumetsät. Alueelta löytyy vain yhden neliökilometrin alueelta enemmän endeemisiä kasveja kuin mistään koko Euroopassa, Anaga onkin kokonaisuudessaan luonnonsuojelualuetta sekä vuodesta 2015 myös Unescon biosfäärialue.

Alk.  1645 €
FAKTAT

Ajankohdat, talvi:

2.–10.12.2023 (la-su) sekä 2.-9.2.2024 (pe-pe)

Opaskohde:
Kohteessa on You Travelin suomalainen vaellusopas.

Majoitus:
4 yötä La Laguna/hotel Nivaria ja 3 yötä Playa la Arena/hotel Landmar.

Vaelluspaketti: Vaelluspaketti sisältyy matkan hintaan. Viisi opastettua vaellusta eri puolilla Teneriffaa.

Vaativuustaso: 3

Alustava lentoaikataulu 2-10.12.23:

AY1693: HEL 17:15 – TFS 21:50
AY1694:
TFS 23:00 – 07:20

Alustava lent:oaikataulu 2-9.2.24:

AY1691: HEL 08:20- TFS 12:50
AY1692:
TFS 13:50 – 22:10

Lentokenttäkuljetus:

Meno: Noin 1 h.
Paluu: Noin 45 min.

Outi Böök

You Travelin opas:

Teneriffan vaelluspoluilla You Travelin oppaanasi toimii Outi Böök.

Alustava vaellusohjelma

1. vaelluspäivä

La Laguna – Cruz del Carmen:

Ensimmäisenä vaelluspäivänä lähdetään liikkeelle suoraan hotellilta ja noustaan harjanteelle, jolta hienot näkymät La Lagunan ympäristöön. Lisäksi täältä avautuvat upeat maisemat Anagan, Teiden ja Santa Cruzin suuntaan. Loppuosa vaelluksesta kulkee vehreässä ja varjoisassa laakeripuumetsässä. La Lagunaan palaamme paikallisbussilla.

Lisäksi teemme tutustumiskävelyn kaupungilla ja vietämme tervetuliaisillallisen hotellilla.

Pituus: 8 km

Kesto: Taukoineen noin 3,5 tuntia

Korkeusero: 400 m (ylämäkeen)

2. vaelluspäivä

Cruz del Carmen – Batán – Chinamada:

Vaihteleva reitti alkaa laakeripuumetsästä, josta laskeudumme vanhaa vaelluspolkua pitkin kauniiseen Batánin kylään. Täältä jatkamme edelleen pikku polkuja pitkin ylä – ja alamäkeen luola-asumuksistaan tunnettuun Chinamadaan. Liikumme metsämaisemissa, näemme pikkutaloja, kasvimaita ja viljelypengerryksiä, sekä hienoja rotkoja.

Bussi Chinamadasta hotellille n. 40 min, hotellilla viimeistään klo 17.

Pituus: 12 km

Kesto: Taukoineen noin 5 tuntia

Korkeusero: 500 m

3. vaelluspäivä

Taborno – Pico del Inglés – Valleseco:

Vaellus alkaa upealta paikalta harjanteella sijaitsevasta Tabornon kylästä, josta sukellamme hienoon laakeripuumetsään, ja nousemme vähitellen Anagan niemimaan korkeimmalle kohdalle, Cruz de Tabornolle (1020m). Täältä lähdemme laskeutumaan vanhaa kulkureittiä kohti Vallesecon laaksoa. Reitiltä avautuvat upeat maisemat Anagan vuoristoalueen yli ja Teiden, Santa Cruzin ja Gran Canarian suuntaan. Vaelluksen päätteeksi on mahdollisuus virkistäytyä Vallesecon uimarannalla.

Pituus: 12 km

Kesto: Taukoineen noin 5,5 tuntia

Korkeusero: 400 m ylämäkeen, 800 m alamäkeen

4. vaelluspäivä

Cañadas del Teide:

Aamulla pakkaamme matkatavaramme bussiin ja ajamme maisemareittiä saaren keskiosaan Cañadas del Teiden kansallispuistoon. Alue on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Espanjan vanhimpia kansallispuistoja. Täällä sijaitsee myös majesteettisena saaren ylle kohoava koko Espanjan korkein huippu, Teiden tulivuori (3718 m.). Teemme vaelluksen saaren kolmanneksi korkeimmalle huipulle, Guajaran vuorelle (2715 m.), josta avautuvat monen mielestä upeimmat näkymät kansallispuistoon.

Vaelluksen jälkeen siirrymme bussikuljetuksella (noin tunti) saaren lounaisrannikolle Los Gigantesin jylhien rantakallioiden värittämään sijaitsevaan Puerto de Santiagoon, jossa majoitumme Landmar Playa La Arena hotelliin kolmeksi yöksi.

Pituus: 10 km

Kesto: Taukoineen noin 6 tuntia

Korkeusero: 550 m

5. vaelluspäivä

Ifonche – Adeje:

Torstaina vaellamme Teneriffan eteläosan rinteillä kanarianmäntymetsässä ja maalaismaisemissa. Tällä reitillä saamme ihailla maisemia Helvetinrotkoon, saaren etelärannikolle ja naapurisaari La Gomeran suuntaan. Vaelluksemme päättyy kanaravintoloistaan tunnettuun Adejeen, jossa on mahdollisuus lounastaa kuuluisaa Adejen kanaa (pollo con mojo). Yksinkertaista ja tosi hyvää!!

Pituus: 11 km

Kesto: Taukoineen noin 5 tuntia

Korkeusero: 900 m (alamäkeen)

Vapaata

Vapaapäivä:

Vapaapäivänä voit nauttia hotellin uima-altaasta, uida meressä, patikoida rannikkon poluilla, osallistua valassafarille tai meriretkelle Los Gigantesin rannikolla tai jopa ajaa paikallisbussilla Playa de Las Américasiin shoppailemaan jne. Paikallisten matkatoimistojen kautta on mahdollista varata myös kansainvälinen päiväretki naapurisaarelle La Gomeralle.

Lisätietoja matkasta

Vaelluspaketti

 • Opastetut vaellukset ja niillä tarvittavat kuljetukset sisältyvät vaellusmatkan hintaan.

Lento- ja transfer-tiedot

 • Suorat Finnairin lennot Teneriffalle ja lentokenttäkuljetukset (meno: noin 1h 15min, paluu: noin 45 min.) sisältyvät matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy

 • Suorat Finnairin lennot Teneriffalle
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitus 4 yötä La Lagunassa Hotel Laguna Nivaria aamiaisella sekä 3 yötä saaren lounaisrannikolla Puerto de Santiagossa, Landmar Playa la Arena hotellissa, jossa puolihoito (aamiainen ja illallinen). Majoitus 2h huoneessa tai huone yhdelle (rajallisesti)
 • Tervetuloillalllinen
 • Opastettu tutustumiskierros La Lagunassa
 • You travelin suomalainen matkanjohtaja, joka on myös virallinen paikallinen patikointiopas
 • Kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset

Hyvä tietää

 • Tällä matkalla saat täysin uudenlaisen kuvan Teneriffasta upeana vaellus-, luonto- ja kulttuurikohteena.
 • Pääset tutustumaan aitoon kanarialaiseen elämäntapaan La Lagunassa.
 • Sää vaellusreiteillä voi vaihdella paljon yhdenkin päivän aikana riippuen tuulensuunnasta sekä korkeudesta. Varaudu siis sekä auringonpaisteeseen, että sateeseen. Lämpötilat voivat viikon aikana vaihdella 10-25 asteen välillä.
 • Maasto on viikon aikana hyvin vaihtelevaa; on liukasta savipohjaa, kiviporrastusta, irtokiveä, kivikkoista hiekkatietä ja asfalttia.
 • Kohteessa You Travelin paikallisoppaana toimii jo pitkään Teneriffalla asunut Outi Böök.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Teneriffalta

Videoesittely Teneriffa Vaellus

Varaa matka

Ota yhteyttä