Algarve Portugali - Algarven rannikkovaellus Patikoi Atlantin rannoilla

Kevät ja loppusyksy. Vaellusmatka Etelä-Portugalin aurinkoisella rannikolla

Patikointia, hiekkarantoja, rantakallioita ja valtameri. Portugalin vaellusmatkamme sisältää Algarven rannikon kiinnostavimmat kohteet sekä päivän Lissabonissa. Täällä aistit Atlantin läheisyyden kävellessäsi upeiden rantojen ja vanhojen kalastajakylien ohi. Ota varaslähtö kevääseen aurinkoisessa Portugalissa!

 • Algarven patikkakohteiden parhaat palat
 • Vaikuttavat kalliomuodostelmat
 • Rauhalliset patikkapolut kaukana tungoksesta
 • Miellyttävä ilmasto on  ympäri vuoden
 • Kuvaukselliset rannat
 • Matkan viimeinen yö pääkaupuki Lissabonissa

Vaativuustaso

Algarven rannikkovaellus on maltillisen tason patikkamatka, jossa rennot etapit ja paikoitellen hieman haastavammat osuudet rytmittävät sopivassa määrin toisiaan. Korkeuserot ovat melko pieniä, kantamukseksi etapeilla riittää kevyt päiväreppu. Maastossa kuljetaan hyväkuntoisilla vaellusreiteillä, hiekkaisilla ja kivisillä poluilla sekä jonkin verran vaativammilla kalliopoluilla ja hiekkateillä. Reitillä ei ole suuria korkeuseroja.

Lue lisää

Algarve

Patikointia Atlantin rannoilla

Aivan eteläisen Portugalin kärjessä Espanjan vieressä sijaitseva Algarve tarjoaa You Travelin uusimmat vaelluspolut alkukevään ja syksyn patikoitsijoille. Matkoillamme yövytään Algarvessa kahdessa viehättävässä rannikkokaupungissa. Kolme ensimmäistä yötä vietät lähellä Espanjan rajaa Tavirassa ja seuraavat kolme yötä Algareven länsilaidalla Lagosissa. Bonuksena maan eloisa pääkaupunki Lissabon, jossa majoitutaan matkan viimeinen yö.  Vaellusetapeille riittää mukaan päiväreppu ja kohteiden vaihto sujuu joutuisasti tilauskyydeillämme.

Algarven patikat ovat maltillisia ja soveltuvat hyvin myös vähemmän kokeneille ulkoilijalle. Sää on Portugalissa on sekä maaliskuussa että loka-marraskuussa miellytävän lämmin, jopa kesäinen. Lisäksi sesongin ulkopuolella tapahtuvat matkamme takaavat ruuhkattomat vaelluspolut eikä Algarven rannikkokaupungeissakaan ole vielä huippusesonkien kaltaista tungosta.

Vaelluspolkujen varrella pääsee ihastelemaan merimaisemia Atlantille ja Gibraltarille päin. Alueen upeat kalliomuodostelmat ovat maailmankuuluja, upeita rantoja riittää ja historiaakin matkalla pääsee kokemaan vanhojen kylien ja kaupunkien maisemissa. Ruokakulttuuri Algarven alueella keskittyy pääasiassa erilaisiin merestä saataviin ensiluokkaisiin herkkuihin. Matkaan kuuluu You Travelin vaelluspaketti ja matkanjohtajan palvelut.

Alk.  1585 €
FAKTAT

Ajankohta, kevät:
9-16.3.2024 (la-la)
26.3.-2.4. 2023 (ti-ti, pääsiäinen)

Ajankohta, syksy:
25.10.-1.11.2024 (pe-pe)

Majoitukset (aamiainen):
3 yötä Tavira, 3 yötä Lagos, 1 yö Lissabon

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Vaelluspaketti: You Travelin vaelluspaketti kuuluu matkan hintaan

Vaativuustaso: 2

Alueen kotisivut:
www.visitalgarve.pt

Alustava lentoaikataulu:
AY1739: HEL 12:30 – LIS 15:25
AY1740: LIS 16:35 – HEL 23:15

Lentokenttäkuljetukset:
Lissabon -Tavira 3h 30 min
Lagos-Lissabon  3h 30 min

Algarve – alustava vaellusohjelma

Portugalin Algarven vaellusmatkaan sisältyy neljä oppaan johdolla tehtävää vaellusta sekä yöpymisen Lissabonissa. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

1. päivä

Lento Lissaboniin, josta kuljetus Algarveen, viehättävään Taviran kaupunkiin (n. 3h 30min), jossa majoitus 3 yötä Hotel Maria Nova Lounge. Tavira jää sopivasti Portugalin suosituimpien matkailuvirtojen ulkopuolelle, joten täällä voit nauttia rauhassa tunnelmasta ja ihastella maurilaisvaikutteista arkkitehtuuria.

2. päivä

Ria Formosan suojelualue:

Vaelluksen pituus: noin 12 km
Korkeusero: nousua ja laskua noin 50 m
Kesto: noin 4 tuntia.

Ensimmäinen vaelluksemme kulkee itäisen Algarven rantamaisemissa. Vaellus on helppokulkuinen ja matkan varrella näemme Manta Rotan upean hiekkarannan lisäksi Ria Formosan suistoaluetta, Cacela Velhan kylän ja Cabanas de Taviran kalastajakylän. Ria Formosa on saarien, laguunien, suoalueiden ja hiekkarantojen labyrintti. Se on luonnonpuistoa ja suosittu kohde lintujen bongaukseen. Cacela Velhan kylä on yksi Algarven viehättävimpiä ja parhaiten alkuperänsä säilyttäneitä. Kylään ovat jättäneet jälkensä kansat toisensa jälkeen ja näköalapaikalta avautuu huikeat näkymät yhdelle upeimmista rannoista. Päätämme patikan Cabanas de Taviran kylään jossa on paljon kivoja rantabaareja ja ravintoloita.

3. päivä

Cerro de Capeca

Pituus: noin 9 km
Korkeuserot: noin  200 m ylös ja alas
Aika: noin 4 h

Toisena päivänä suuntaamme hieman sisämaahan. Aloitamme ja lopetamme Moncarapachon tunnelmalliseen pikkukylään. Kiipeämme Cerro de Cabecan näköalapaikalle josta avautuu näkymä merelle päin. Patikan lopussa vierailemme merkittävällä paikallisella oliiviöljyn tuottajalla. Tilalla pääsemme maistelemaan erilaisia öljyjä sekä tutustumaan tilan toimintaan.

4. päivä

Carveiro-Praia da Marinha:

Vaelluksen pituus: noin 10 km
Korkeusero:  nousua ja laskua noin 150 m
Kesto: noin 4 tuntia.

Kuljetus Atlantin rannikkoa seuraillen kohti Algarven länsiosaa ja Lagosia (noin 1h) jossa majoitus seuraavat 3 yötä hotel Marina Rio.

Päivän patikkaosuus alkaa Carvoeirosta, josta reitti etenee jylhää Atlantin rannikkoa pitkin. Alueelle on ominaista eroosion aikaansaamat luolat ja kalliomuodostelmat. Reitti päättyy Praia da Marinhalle, joka on valittu yhdeksi upeimmista rannoista koko Euroopassa.

5. päivä

Vapaapäivä vaelluksesta. Tänään ehdit tutustua eloisaan Lagosiin ja sen viehättävään vanhaan kaupunkiin, jossa on lukuisia, paikallista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Lagos on historiallinen satamakaupunki, jonka mukaan on nimetty myös Nigerian suuri miljoonakaupunki Lagos! Aikonaan portugalilaiset merenkulkijat ja kauppiaat lähtivät täältä käsin pitkille merimatkoilleen, näistä ajoista muistuttaa mm. Lagosin majakka, Ponta Piedade sekä Mercado des Escravos (orjamuseo). Tiesitkö, että Atlantin äärellä sijaitsevassa Portugalissa syödään keskimäärin vuodessa lähes 60kg mereneläviä per asukas!

6. päivä

Praia do Zavial-Sagres:

Vaelluksen pituus: noin 11 km
Korkeusero:  nousua ja laskua noin 150 m
Kesto: noin 4½ tuntia.

Matkan viimeinen ja pisin patikka saa alkunsa kauniilta Praia do Zavialin rannalta, josta etenemme Ingrinan ja do Barrancon rantojen kautta kohti Portugalin eteläkärkeä Sagresia. Reitti kulkee osin Fisherman´s Trailia (Rota Vicentina). Patikointiosuus on hyvä lopettaa sinne minne maa loppuu, tästä pidemmälle ei enää kävellen pääse.

7. päivä

Aamiaisen jälkeen kuljetus Lissaboniin, jossa perillä noin klo 13. Majoitus 1 yö Hotel Turim Restauradores, jolla keskeinen sijainti lähellä Rossion aukeaa. Loppupäivä aikaa tutustua kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Voit hypätä esimerkiksi raitiovaunuun nr 12 jonka reitti kulkee vanhan kaupungin halki. Portugalilaista ruokakulttuuria voit käydä ihmettelemässä kauppahallissa, jossa on myös useita pieniä ravintoloita.

8. päivä

Aamupäivällä ehdit hyvin vielä tutustua Lissaboniin, tehdä tuliaisostoksia ja nauttia lounasta. Kuljetus Lissabonin lentokentälle (n. 20-30min) ja lento Helsinkiin.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot reittikoneella Lissaboniin. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät ohjelmassa tarvittavat kuljetukset, Lissabon – Tavira ja Lagos – Lissabon (n. 2 h 45 min.). Lissabonin keskustasta lentokentälle matka kestää noin 20-30min.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Lissabon
 • Lentokenttäkuljetukset
 • You Travelin suomalainen matkanjohtaja
 • Vaellusohjelma ja siihen liittyvät kuljetukset
 • Majoitus ja aamiainen, kolme yötä Tavirassa, hotel Maria Nova Lounge, 3 yötä Lagosissa, hotel Marina Rio ja yksi yö Lissabonissa (hotelli keskustassa)
 • Lisämaksusta: Huone yhdelle. Huom! Lisäyöt Lissabonissa myös mahdollisia, kysy lisää toimistoltamme!

Hyvä tietää

 • Portugalissa kevät ja loppusyksy ovat jokseenkin ihanteellisia vaeltamiselle, ei liian kuuma vaikka usein onkin aurinkoista, myös sademäärät ovat vähäiset.
 • Matkojemma ajankohtana on Algarvessa yhä turistmin suhteen rauhallista.
 • Majoitus kolmessa eri hotellissa: 3 yötä Tavirassa, 3 yötä Lagosissa sekä yksi yö Lissabonissa. Tilauskuljetukset kohteiden välillä
 • Hyvätasoiset majoitukset keskeisellä sijannilla
 • Portugalissa ravintolassa syöminen on edullista ja raaka-aineet tyypillisesti tuoreita ja laadukkaita.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Algarvesta

Videoesittely Algarve

Varaa matka

Ota yhteyttä