Hochkönig Saksa ja Itävalta - Tour Hochkönig Majalta majalle Itävallan ja Saksan jylhillä rajaseuduilla ja järvimaisemissa

Majalta majalle hengästyttävän kauniissa maisemissa

Huippusuosittu majalta majalle -vaellusmatkamme Itävallan ja Saksan vaellusmaisemissa massiivisen Hochkönig-vuoren ympäri. Hieno syysvaellusreitti majoitukselta toiselle hotellitason mukavuuksilla. Kanna mukanasi vain kevyttä päiväreppua!

 • Upea klassikkoreitti, joka kiertää kahden maan, Itävallan ja Saksan alueilla
 • Etappeina toteutettava reitti, yöpyminen hyvätasoisessa majoituksessa eri hotelleissa
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu eri majoituspaikkojen välillä, mukana päivävaelluksilla riittää kevyt päiväreppu
 • Juuri sopiva kohde majalta majalle -vaeltamisen aloittamiseen

Vaativuustaso

Vaellus Hochkönigin ympäri edellyttää kohtuullista kuntoa ja sisukkuutta sekä varmaa askellusta pääosin hyväkuntoisilla poluilla ja hiekkateillä. Päiväetappien pituudet ovat noin 13-18 km mittaisia ja kävelyosuuksien kestot vaihtelevat keskimäärin 5-6 tunnin välillä (ei sis. taukoja). Vaellusetappien päiväkohtaiset nousut ovat maksimissaan noin 1200 m ja laskut noin 1000 m.

Lue lisää

Hochkönig

Lähde tutustumaan majalta majalle -vaelluksen parhaimpiin puoliin!

Hochkönigin vaellusmatkalla Alppien moninaisuus tulee upeasti esiin reitin kulkiessa Saksan ja Itävallan raja-alueiden vehreillä alppiniityillä, jylhissä metsissä, Königseen järvimaisemassa sekä karussa mutta hengästyttävän kauniissa vuoristossa. Majalta majalle -reiteillä päästään pidemmälle vuorten syliin, koska yöpyminen tapahtuu vuorilla sijaitsevissa vuoristomajoissa eikä illaksi tarvitse ehtiä takaisin laaksoon. Tällä patikointimatkalla etapit ovat kuitenkin normaalia lyhyempiä ja majoitus tavallista vuoristomajaa parempaa, joten meno passaa mainiosti myös mukavuutta vähän enemmän kaipaavalle vaeltajalle. Mukavuutta lisää myös matkatavaroiden kuljetuspalvelu eri yöpymispaikkojen välillä.

Näkymä illalla auringon hiipuessa vuorten taa ja värjätessä Alpit punaiseksi on uskomaton. Maisemaa kelpaa ihastella vuoristomajan terassilla hyvässä vaellusporukassa päivän kokemuksia kerraten. Hochkönigin vaellusmatka onkin erinomainen valinta yön yli -vaelluksen ensikertalaisille ja niille, jotka haluavat kokea majalta majalle -viehätyksen tinkimättä kuitenkaan mukavuudesta. Ole kuitenkin varovainen, sillä kerran kun tutustut tähän polkuun, ei paluuta ole!

Alk.  1685 €
FAKTAT

Ajankohta: 26.8.–2.9.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Vaelluspaketti: Oppaan vetämä vaellusohjelma sisältyy matkan hintaan.

Vaativuustaso: 3

Alueen kotisivut:
www.hochkonig.at/en

Alustava lentoaikataulu:
AY1401: HEL 09:15 – MUC 10:50
AY1402: MUC 11:40 – HEL 15:05
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 2 h 30 min.

You Travelin opas:

Hochkönigin majalta majalle -vaelluksella opastaa You Travelin Jenni Laine.

Hochkönig – alustava vaellusohjelma

1. vaelluspäivä

Berchtesgaden-Weisbach: Vaelluksen pituus noin 18km, korkeusero nousua ja laskua noin 500m, kesto noin 6 tuntia.
Matka alkaa Berchtesgadenin kansallispuiston sykähdyttävissä vuoristomaisemissa kohti Itävallan rajaa. Reitti kulkee upeaa Seiserbergklammin rotkoa pitkin vesiputousten ja koskien keskellä kohti Weisbachin kylää.

2. vaelluspäivä

Panoramareitti Marie Alm-Dienten: Vaelluksen pituus noin 12km, korkeusero nousua noin 860m, laskua noin 700m, kesto noin 5½ tuntia. Kuljetus Marie Almiin, josta nousemme ylös Pinzgauerin vuorille. Vaellamme kumpuilevaa reittiä vehreiden harjanteiden ja laakeiden huippujen kautta kohti Dientenin kylää. Upeat maisemat Hochkönigille.

3. vaelluspäivä

Dienten – Arhurhaus/Mühlbach: Vaelluksen pituus noin 14km, korkeusero nousua noin 680m, laskua noin 250m, kesto noin 5-5½ tuntia.
Upea etappi alppiniittyjä pitkin aivan Hochkönigin kallioseinämien ja neulamaisten huippujen juurella. Niityillä kauniiden vuoristomökkien seassa laiduntavat lehmät sekä hevoset ja kauempana liikkuvat Alpeilta muut tutut eläimet gemsseistä murmeleihin. Majoitus ja illallinen Arthurhausin vuoristohotellissa.

4. vaelluspäivä

Arthurhaus-Werfen: Vaelluksen pituus noin 13km, korkeusero nousua noin 70m, laskua noin 1000m, kesto noin 4½ tuntia.
Vaellus jakuu kohti itää ja Werfeniä ikivanhaa mainareitten kulkureittiä pitkin. Kallioseinämien reunustama laakso muuttuu reitin aikana Salzach–joen päälaakson avariin maisemiin. Siirtyminen junalla Gollingin kylään, jossa majoitus ja illallinen.

5. vaelluspäivä

Bluntautal-Jenner-Berchtesgaden: Vaelluksen pituus noin 14km, korkeusero nousua noin 1200m, laskua noin 80m, kesto noin 6 tuntia.
Matka huipentuu pitkällä ja sinnikkyyttä vaativalla nousulla ylös Torrener Jochin solaan Saksan rajalle. Sieltä lyhyt alamäkiosuus vuoristomajalle myöhäiselle lounaalle ja edelleen Jennerin hissille, jolla laskeudumme alas Schönaun kylään Königsseelle, josta jatkamme matkan päätepisteeseen Bertchtesgadeniin.

6. päivä

Matkan viimeisenä päivänä on vapaata aikaa tutustua Königsseen järvimaisemiin ja lähiseudun moniin nähtävyyksiin. Kokeile vaikka veneretkeä kuvankauniilla, vuorten ympäröimälle järvellä tai käy kuuluisassa Hitlerin kotkanpesässä. Huom! Viimeisenä päivänä ei ole yhteistä illallista.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Müncheniin. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä München – Berchtesgaden (n. 2 h 30 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot Müncheniin
 • Lentokenttäkuljetukset (kesto noin 2h 30min)
 • You Travelin suomalainen opas vaelluksella
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu
 • Majoitukset kolmen tähden hotelleissa tai viihtyisissä maaseutuhotelleissa kahden tai yhden hengen huoneessa
 • Aamiainen sekä puolihoito kuutena päivänä
 • Vaelluksen aikana tarvittavat paikalliskuljetukset ja hissinousut

Hyvä tietää

 • Tällä vaelluksella pääset seikkailemaan kahden maan, Saksan ja Itävallan alueilla.
 • Hochkönigin vaellus on hyvä kohde majalta majalle -retkiä aloittelevalle tai mukavuutta arvostavalle vaeltajalle.
 • Ajankohdaltaan miellyttävä hetki Alpeilla vaeltamiseen.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Hochkönigiltä

Videoesittely Hochkönig

Varaa matka

Ota yhteyttä