Tour Dolomiti Italia - Tour Dolomiti Majalta majalle Dolomiiteilla

Italian majalta majalle -vaelluksen klassikkomme Dolomiiteilla

Suosittu majalta majalle vaelluksemme Dolomiittien huikeiden vuoristomaisemien keskellä. Neljä yötä vuoristomajoissa ja kolme Cortinassa hotellissa!

 • Hieno reitti Cortinan komeimpien vuorten maisemissa
 • Eteppaina toteutettavan vaelluksen aikana yövyt Cortinan alueen mukavissa vuoristomajoissa, joissa aamiainen ja illallinen sekä peitot ja tyynyt
 • Majoitus kolmena yönä hotellihuoneissa Cortinassa matkan ensimmäisenä ja viimeisenä yönä sekä keskellä viikkoa, jolloin mahdollisuus täydentää eväsvarusteita ja huoltaa varusteita
 • Cortina ei ole mikä tahansa kylä vaan pieni kaupunki runsaine palveluineen, jopa tavaratalo löytyy!
 • Italian maittava ruoka ja juoma
 • Sopivan haastavat reitit, muttei liikaa

Vaativuustaso

Vaellus edellyttää hyvää kuntoa ja varmaa askellusta osin kivikkoisilla poluilla. Päiväetappien pituus 11-17 km, kävelyosuuden kesto keskimäärin n. 5-8 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla päiväkohtaisesti, nousua n. 550-1100 m ja laskua n. 500-1300 m.

Lue lisää

Tour Dolomiti

Italian kuuluisin vuoristokylä

Tour Dolomitin vaellusmatkamme vaihteleva reitti sopii myös niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta vastaavista matkoista. Klassikkoreittimme risteilee eri puolilla Cortinaa ympäröiviä vuoria Dolomiittien karun mykistävien maisemien keskellä.

Olemme kehitäneet rietistä kahdeksikon muotoisen, joka mahdollistaa yöpymisen keskellä viikkoa Cortinassa hotellissa. Paitsi levon kannalta yöpyminen on erittäin kätevää myös mukana kannettavien tavaroiden osalta eli reppuun tarvitsee pakata vain kolmen päivän tavarat kerralla sillä huone on käytössäsi koko viikon ajan. Makuupusseja tai ruokia ei myöskään tarvitse kantaa mukana, sillä vuoristomajoissa on tarjolla tyynyt ja peitot sekä maittava illlallinen ja aamiainen.

Pääosa etapeista on hyväkuntoisia polkuja, mutta reitin varrella on myös kivikkoisempia osuuksia ja lyhyitä kapeampia osuuksia, joissa voi olla vaijerivarmistuksia helpottamassa kulkua.

Matkalle mahtuu enintään 13 vaeltajaa – toimi nopeasti!

Cortina WEBKAMERA

Alk.  1445 €
FAKTAT

Ajankohta: 14.–21.7.2024 (su-su)

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Vaelluspaketti: Vaellusohjelma sisältyy matkan hintaan.

Kyläkorkeus: Cortina 1215 m

Vaativuustaso: 4

Alueen kotisivut:
www.dolomiti.org/en/cortina

Alustava lentoaikataulu:
AY1781: HEL 07:05 – VCE 09:05
AY1782: VCE 09:50 – HEL 13:40
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 2 h 15 min

You Travelin opas:

Tour Dolomitin reiteillä oppaanasi toimii Sakke Kerimaa.

Tour Dolomiti – alustava vaellusohjelma

Reitin varrella yövytään vuoristomajoissa. Keskimmäinen yö vietetään Cortinassa Hotelli Montanassa. Huomioithan, että ohjelma on alustava ja reitti ja yöpymispaikat voivat vielä muuttua.

1. vaelluspäivä

Kuljetus Misurinalle josta ensimmäinen etappi Dolomiittien kuuluisimmissa maisemissa. Tre Cimen kolme vierekkäistä huippua tulee kuvattua useammasta kulmasta, päivän päätteksi illallinen ja yöpyminen vuoristomajalla, majoitusesimerkki Büllelejochhütte (2528 m.).

2. vaelluspäivä

Vaellus Auronzon ja Misurinan kautta Col di Vardan solaan, josta reitti nr 120 kohti tunnelmallista Rifugio Cittá di Carpin vuoristomajaa (2110 m.).

3. vaelluspäivä

Aamiasen jälkeen laskeutuminen alas Misurinajärvelle, josta reitti jatkuu Monte Cristallon komeiden huippujen katveessa Tre Crocin solaan. Bussilla alas Cortinaan ja majoittautuminen hotelli Montanaan jossa lämmin suihku tekee terää. Iltapäivällä aikaa varusteiden huoltoon, mahdollisiin lisähankintoihin ja illalla syömään.

4. vaelluspäivä

Vielä kolme patikkapäivää edessä. Päivän Reitti Passo Giausta (2236 m.) kohti Croda da Lagon kaunista alppijärveä ja lounaspaikaa. Reitin varrella saattaa nähdä kuuluisia Edelweiss-alppikukkia. Lounaan jälkeen vaellus valokuvaukselliselle Cinque Torrille eli viidelle tornille, jonka sormimaiset kalliomuodostelmat ovat suosittu kalliokiipeilyalue. Alueella on myös 1. Maailmansodan ulkoilmamuseo. Yöpyminen Rifugio Scoiattolissa (2280 m.) tai Rifugio Averaulla (2415 m.).

5. vaelluspäivä

Averaulta kaunista reittiä alas kohti Passo Falzaregon solaa, josta kipakka noin 700 metriä korkeuseroa käsittävä nousu Rifugio Lagazuoille. Tämä on samalla viikon korkeimmalla sijaitseva yöpaikkamme (2790 m.). Aikataulun salliessa täällä on mahdollista tutustua 1. maailmansodan aikaisiin taisteluasemiin ja niitä varten rakennettuihin tunneleihin.

6. vaelluspäivä

Viimeinen etappi komean Tofana di Rozes (3225 m.) vuoren ympäri. Reitti kulkee kuumaisemissa kohti Rifugio Giusanin lounaspaikkaa josta edelleen alas Son dei Praden ravintolaan. Se oli siinä! Onnittelemme itseämme sopivilla virvokkeilla, jonka jälkeen bussilla takaisin Cortinaan jossa viikkoa vaiheita voi kertailla after hiken merkeissä ja vaikkapa yhteisellä illallisella (omakustanteinen, ei sis. hintaan).

Lisätietoja matkasta

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Cortina (n. 2 h 15 min.). You Travelin opas on mukana lentokentällä ja kuljetuksilla mennen tullen.
 • Majoitus ja varauksen mukaiset ateriat

Hyvä tietää

 • Cortinan alueella järjestettävä Tour Dolomit on yksi pitkäaikaisimmista majalta majalle -vaelluksistamme. Vaellusta on järjestetty jo 2000-luvun alkupuolelta saakka.
 • Tour Dolomitin välietappi pidetään keskellä vaellusta Cortinan kaupungissa. Ajankohdaltaan hotelliyöpyminen kaupungissa tarjoaa hyvät mahdollisuudet varusteiden pesuun ja eväiden täydentämiseen.
 • Tour Dolomitin etapeilla saat hyvän kuvan koko Cortina d´Ampezzoa ympäröivästä alueesta.
 • Jos et ole aiemmin kokeillut majalta majalle -vaellusta, on Tour Dolomiti erinomainen valinta aloittaa kokeilemaan.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Montana

YLEISTÄ

Hyvää asiakaspalautetta saava viihtyisä hotelli. Pieni oleskelutila, wlan, aamiaishuone ja erillinen tila vaelluskenkien ja varusteiden kuivatukseen. Paikallinen luokitus hotelli**+.

HUONEET

Muutama vuosi sitten uusitut huoneet, joissa parketti- tai puulattia, parivuode tai erilliset sängyt, TV, sekä suihku tai kylpy ja wc. Myös yhden hengen huone. Erikseen pyydettäessä huone kolmelle.

SIJAINTI:

Kävelykadulla keskusaukion vieressä, hissiasema n. 300m.

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus yhden tai kahden hengen huoneissa, buffetaamiainen.

Kuvia Tour Dolomitilta

Videoesittely Cortina Vaellus

Varaa matka

Ota yhteyttä