Andorra Andorra - La Massana Pyreneiden suositut vaelluspolut entistä upeampina!

Vaellusmatkat Pyreneiden upeille reiteille kesällä ja syksyllä

Andorran vuoristoinen pienoisvaltio on oma mielenkiintoinen maailmansa, joka poikkeaa Keski-Euroopan normista. Koe Pyreneiden vuoriston hienot vaellusreitit oppaiden johdolla sekä välimerellinen tunnelma samassa paketissa.

 • Hyvät vaellukset, joiden vetäjinä ammattitaitoiset paikallisoppaat
 • Viisi opastettua vaellusta ja piknik-lounaat vaelluksilla sisältyvät matkan hintaan
 • Kiinnostava pienoisvaltio, jossa Euroopan toiseksi suurin vuoristo
 • Majoitus puolihoidolla La Massanan kylässä lähellä pääkaupunkia
 • Paikallinen vaellusopas sekä You Travelin suomalainen matkanjohtaja

Vaativuustaso

La Massanan vaellukset edellyttävät helpommassa ryhmässä melko hyvää kuntoa ja varmaa askellusta paikoitellen kivikkoisilla poluilla. Pidemmille vaelluksille osallistuvassa ryhmässä reitit edellyttävät useimpina päivinä hyvää kuntoa ja varmaa askellusta pääsääntöisesti kivikkoisilla poluilla. Vaellusten pituudet noin 8-15 km, kävelyosuuksien kestot vaelluksilla keskimäärin noin 4-7 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla, nousuissa ja laskuissa noin 470-1450 m. (min./max.) Etappien pituudet vaihtelevat eri tasoon jaettavien vaellusryhmien välillä. Myös vallitseva sää ja lämpötila vaikuttavat päiväkohtaisesti reitteihin.

Lue lisää

Andorra

Uusia vaelluspolkuja Pyreneiden vuoristossa!

Ranskan ja Espanjan välissä sijaitseva Andorran vuoristoinen pienoisvaltio tarjoaa sopivasti uudenlaista vaelluskulmaa Keski-Euroopan kohteisiin verrattuna. Andorran matkojen tukikohtamme on lähellä maan pääkaupunkia Andorra la Vellaa sijaitseva eloisa vuoristokylä La Massana. Välimeren läheisyys pitää sään miellyttävänä ja paikallinen ruoka- sekä juomakulttuuri ovat tasoltaan erinomaisia. Kun matkaan kuuluu vielä paikallisten oppaiden vetämät vaellukset ja niillä tarvittavat paikalliskuljetukset, on kasassa erinomaisen vaellusviikon ainekset!

Paikallisen yhteistyökumppanimme oppaat ovat laatineet kattavan viikko-ohjelman, joka sisältää viisi monipuolista ja kiinnostavaa reittiä eri puolilla pienoisvaltion vuoristoa. Olosuhteiden salliessa yhdellä vaelluksista on mahdollista huiputtaa myös maan korkein vuori, Coma Pedrosa (2942m.)!

Kaksi paikallisopasta mahdollistavat eritasoiset ryhmät. Kuntoryhmällä reitit ovat keskitasoa, jolloin korkeuseroa päiväetapeilla kertyy noin 500-700m. Sporttiryhmälle on tarjolla pidempiä ja vaativampia reittejä, joilla korkeuseroa on noin 700-1400m. 

Vaelluksen ja patikoinnin lisäksi La Massana tunnetaan paikallisena pyöräilyn harrastajien mekkana. Laadukkaista maastopyöristään tunnettu andorralainen pyörämerkki, Commencal, sijaitsee La Massanassa.

Alk.  1245 €
FAKTAT

Ajankohta, kesä (su-su): 16.6.–7.7.2024
Ajankohta, syksy (la-la): 14.–28.9.2024

Opaskohde:
Kohteessa on paikallisopas sekä You Travelin suomalainen matkanjohtaja.

Kyläkorkeus: 1230 m.

Vaelluspaketti: Vaelluspaketti sisältyy Andorran matkan hintaan, viisi opastettua vaellusta eri puolilla Andorraa.

Vaativuustaso: 3

Alueen kotisivut:
www.visitandorra.com

Alustava lentoaikataulu:
AY1653: HEL 17:05 – BCN 20:05
AY1654: BCN 10:05 – HEL 15:10

Lentokenttäkuljetukset:
Noin 3 h 15 min

You Travelin matkanjohtaja:

Andorran vaelluspoluilla matkanjohtajanasi toimii You Travelin Petri Verhola.

Andorra – alustava vaellusohjelma

Andorran matkaan sisältyy viisi oppaan johdolla tehtävää vaellusta eri puolilla maata. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset sekä vaelluksille mukaan otettavat piknik-lounaat. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia. Kaksi eri ryhmää (Sportti ja Kunto) mahdollistavat eri tason reittivaihtoehdot.

1. vaellus

Madriu-Perafita-Claror: Viikon avausvaellus laaksoon, jonka kulttuurimaisema ja vuosisatojen taakse ulottuvat perinteet ovat vuodesta 2004 alkaen luokiteltu Unescon perintökohteeksi. Reitti etenee Madriu-jokea seuraillen Bordes de Rámioon (1600m.), josta kuntoryhmä jatkaa suoraan Jovellin solan yli Engolasters-järvelle. Sporttiryhmä koukkaa samaan paikkaan Fontverdin majan kautta. Paluumatkalla vierailemme vielä Andorran suojeluspyhimys Meritxellin Neitsyen pyhäkössä.

Kunto: Pituus 9,5 km, kävelyosuuden kesto 4 tuntia, korkeusero nousua 600m. ja laskua 250m.

Sportti: Pituus 12,5 km, kävelyosuuden kesto 5½ tuntia, nousua 800m., laskua 250m. 

2. vaellus

Sortenyn Luonnonpuisto: Kaunis laakso tunnetaan rikkaasta, yli 800 eri lajia käsittävästä kasvillisuudestaan, joista osa on endeemisiä ja tavataan vain tässä osassa Pyreneitten vuoristoa. Vaellus alkaa 1800m. korkeudesta, josta kuntoryhmä etenee rauhallisempaan tahtiin Estanyn vuoristojärvelle (2320m.) ja takaisin. Sporttiryhmä jatkaa järveltä ylös Estanyn vuoren 2915 metrissä kohoavalle huipuille.

Kunto: Pituus 10 km, kävelyosuuden kesto 5 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 650m.

Sportti: Pituus 15 km, kävelyosuuden kesto 7 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 1250m.

Välipäivä

Välipäivä vaelluksista: Käy tutustumassa vaikkapa maan pääkaupunkiin Andorra la Vellaan tai kokeile esimerkiksi sähköavusteista maastopyörää.

3. vaellus

Vall d´Incles ja Siscaró-järvi: Soldeun kylästä alkunsa saava vaellus kuuluu komeiden maisemien ja monivivahteisen reittinsä ansiosta Andorran vaellusklassikoihin. Reitti etenee mäntymetsien halki ylös kristallinkirkaasta vedestään tunnetulle Siscarón vuoristojärvelle (2340m.). Täältä kuntoryhmä laskeutuu puroa seuraillen Inclesin laaksoon ja sporttiryhmä koukkaa Pas de les Vaquesin (2298m) eli Lehmäsolan kautta Soldeun kylään. 

Kunto: Pituus 12,5 km, kävelyosuuden kesto 5-6 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 650m.

Sportti: Pituus 12 km, kävelyosuuden kesto 5 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 820m.

4. vaellus

Comapedrosan luonnonpuisto: Torstain vaellus suuntautuu lähellä La Massanan kylää sijaitsevaan jylhien vuorten reunustamaan laaksoon. Vaellus alkaa Arinsalista (korkeus noin 1600m.), josta se jatkuu luonnonpuiston suojaisassa metsässä vuoristopuroa seuraillen puurajan yläpuolelle Comapedrosan vuoristomajalle (2230m.). Olosuhteiden salliessa sporttiryhmällä on mahdollisuus nousta maan korkeimmalle huipulle Pic de Comapedrosalle (2942m)!

Kunto: Pituus 11 km, kävelyosuuden kesto 5-6 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 700m.

Sportti: Pituus 14 km, kävelyosuuden kesto 7-8 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 1450m.

5. vaellus

Circ de Pessons: Viikon viimeinen etappi maan länsilaidalla lukuisten pikkujärvien täplittämälle Circ de Pessonsin alueelle, joka lukeutuu maan ihastuttavampiin vaelluskohteisiin. Alue on murmeleiden suosiossa ja mahdollisuudet niiden bongaamiseen ovat erinomaiset! Sporttiryhmällä on mahdollisuus huiputtaa Pic dels Pessons -vuori (2864m).

Kunto: Pituus 8 km, kävelyosuuden kesto 5 tuntia, korkeusero nousua ja laskua 470m.

Sportti: Pituus 13 km, kävelyosuuden kesto 6 tuntia,korkeusero nousua ja laskua 840m.

Lisätietoja matkasta

Vaelluspaketti

Viisi paikallisten oppaiden vetämää vaelluspäivää eri puolilla Andorraa sekä niillä tarvittavat kuljetukset, hissinousut ja piknik-lounaat sisältyvät matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Barcelonaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Barcelona – La Massana (n. 3 h 15 min.). You Travelin matkanjohtaja on mukana lentokentällä ja kuljetuksilla mennen tullen.
 • Kohteessa on You Travelin matkanjohtaja ja paikallinen opas.
 • Majoitus ja majoitukseen kuuluvat ateriat
 • Vaelluspaketti (viisi opastettua vaellusta eri puolilla Andorraa) ja piknik-lounaat vaelluksille sisältyy matkan hintaan.

Hyvä tietää

 • Andorran korkein vuori, Pic de Coma Pedrosa (2 942m.) sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä kylästämme La Massanasta.
 • Kaksi eritasoista vaellusryhmää mahdollistavat vaihtoehtoiset reitit.
 • Laadukkaista maastopyöristään tunnettu andorralainen pyörämerkki, Commencal, sijaitsee La Massanassa.
 • Andorrassa on varsin kohtuullinen hintataso, tätä tukee muun muassa vain 4% paikallinen arvonlisävero.
 • Matkan aikana kannattaa käydä myös lähellä sijaitsevassa pääkaupungissa Andorra la Vellassa. Ehdottoman suosituksen ansaitsee myös huipputason kylpylä Caldea!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Magic la Massana

 

YLEISTÄ

Hyvätasoinen hotelli La Massanan keskustassa, aula ja oleskelutilat, ravintola, tunnelmallinen irlantilaistyylinen pubi, jossa muun muassa biljardipöytä. Lisämaksullinen saunaosasto, jossa poreallas ja lämmitetty sisäallas. Majoituspaikalla on pyöräilysertifikaatti ja hyvät pyörien huolto- ja pesutilat.

HUONEET

Kahden hengen tai yhden hengen huoneet, joissa erilliset sängyt, klinkkerilattia, satelliitti-TV, talletus sekä suihku, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Hotelli sijaitsee La Massanan keskustassa päätien varrella. Kaikki palvelut löytyvät lyhyen kävelymatkan etäisyydeltä.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneessa, puolihoito eli aamiainen ja illallinen

Kuvia Andorrasta

Videoesittely Andorra Vaellus

Varaa matka

Ota yhteyttä