Kandersteg Alppitupla - Wengen ja Kandersteg Sveitsin Alppitupla vuoristomaan kuvauksellisimpiin vaellusmaisemiin!

Vaelluksen Alppitupla Sveitsissä 6.–13.8.2023

Sveitsin Alppitupla yhdistää Bernin Alppien kaksi legendaarista vaelluskohdetta, Wengenin ja Kanderstegin. Lähde mukaan vaellukselle ja koe pala aidointa Sveitsiä!

 • Bernin Alppien uskomattomat maisemat kahdesta kohteesta käsin!
 • Matkalla on mukana You Travelin vaellusopas.
 • Autoton Wengenin kylä ja perinteisen sympaattinen Kandersteg tarjoavat erinomaiset tukikohdat Sveitsin kuvauksellisimpien vuorten tutkimiseen.

Vaativuustaso:

Vaellus edellyttää kohtalaisen hyvää kuntoa ja varmaa askellusta osin kivikkoisilla poluilla. Vaellusten pituus noin 9-20 km. Kävelyosuuksien kesto keskimäärin 4-7 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla, nousua ja laskua n. 500-1500m reittivalinnoista riippuen.

Lue lisää

Kandersteg

Sveitsin legendaarisilla poluilla

Wengenin ja Kanderstegin Alppitupla on todellinen vaeltajan unelmamatka. Wengen itsessään on jo ehdoton klassikko, joka vuosi toisensa jälkeen kerää ulkoilmaihmisiä joka puolelta maailmaa poluilleen jylhien vuortenseinämien maisemiin. Tutuksi tulevat muun muassa kuuluisat nimet Kleine Sheidegg, Mürren, Schildthorn ja Via Berna. Kanderstegin osuus taas sisältää kaksi opastettua vaellusta toisistaan poikkeavilla Oeschinenseen ja Gemmipassin alueilla. Myös Kanderstegin vaellukset tarjoavat runsaasti erittäin kauniita näkymiä Bernin Alppien vuoristoon.

Sveitsin vaelluksen Alppitupla sopii parhaiten vaeltajalle, joka haluaa matkaltaan perinteisiä ja klassisia polkuja ja maisemia. Kokonaisuuteen kuuluu viisi You Travelin suomalaisen oppaan johdolla tehtävää vaellusta eri puolilla Kanderstegissä ja Wengenissä. Vaelluspäivien jälkeen molemmissa majoituskohteissa löytyy lisäksi mukavasti hyvätasoisia palveluja ja puuhaa, joten tekeminen ei lopu kesken vaelluksen jälkeenkään.

alk.  1395 €
FAKTAT

Ajankohta: 11.–18.8.2024 (su-su)
Kandersteg 3 yötä ja Wengen 4 yötä

Opaskohde:
Kohteessa on yksi You Travelin opas.

Kyläkorkeus, Wengen: 1274 m.

Kyläkorkeus, Kandersteg: 1174 m.

Vaativuustaso: 3

Alustava lentoaikataulu:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:45
AY1512: ZRH 10:50 – HEL 14:35

Lentokenttäkuljetukset:
Zürich – Kandersteg noin 2 h 15 min.
Wengen – Zürich noin 2 h 30 min.

Alustava vaellusohjelma

Wengenin ja Kanderstegin Alppituplaan sisältyy viisi oppaan johdolla tehtävää vaellusta, joista kaksi Kanderstegin ja kolme Wengenin alueella. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

1. päivä

Lento Sveitsiin ja saapuminen Kanderstegiin.

2. päivä

Oeschinensee- Blüemlisalphütte:
Ensimmäinen vaellus alkaa gondolinousulla Kanderstegista yläasemalle, josta aloitamme kävelyn Oeschinenseen satumaisissa maisemissa. Nousua päivälle tulee mukavasti,  sillä päivän maalinamme on Blüemlisalphütte, joka sijaitsee 2778 metrin korkeudessa!

Pituus: 12 km
Kävelyosuuden kesto: 5-6 tuntia
Korkeusero: Nousua n. 1270 m ja laskua n. 900 m

3. päivä

Gemmi pass:

Kanderstegin alueen vaellukset jatkuvat mielyttävällä vaellusreitillä, jolla näemme upeat näkymät Valaisin kantonin korkeimmille huipuille.

Pituus: n. 20 km
Kesto: 6-7 h
Korkeusero: Nousua n. 1189 m ja laskua n. 986 m

4. päivä

Siirtymispäivä Kanderstegistä Wengeniin. Matka noin 1,5 tuntia junalla ja bussilla.

5. päivä

Allmend – Wengeneralp – Kleine Scheidegg:

Aloitamme vaelluspäivän lyhyellä junamatkalla, jonka jälkeen lähdemme kävelemään kohti jylhien vuorten puristuksissa sijaitsevaa Kleine Scheideggin kylää. Se on täydellinen paikka lounastaa ja ihailla ympärillä nousevia vuorenseiniä ja kauas avautuvia maisemia. Kylästä voi halutessaan palata joko junalla, tai jatkaa vielä kävelyä Männlichenin kabiinille, jolla pääsee alas Wengenin kotikylään.

Pituus: 9 km
Kävelyosuuden kesto: 4 tuntia
Korkeusero: Nousua ja laskua n. 800 m

6. päivä

Lauterbrunnen – Mürren-Birg – Schildthorn:

Lähdemme liikkeelle Grütschalpista kohti Mürreniä Mountain View Trailin vaelluspolkua pitkin. Mürrenistä jatkamme nousua kohti Schilthornia vaihtoehtoisesti jalan tai kabiinilla. Huipulla 2970 metrissä sijaitsee hitaasti pyörivä Piz Gloria -ravintola, josta voi ihailla upeaa näkymää kaikkiaan yli 200 huipulle! Paikalla kuvattiin 1969 James Bond -elokuvaa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, rakennuksessa on myös interaktiivinen elokuvaan liittyvä näyttely.

Pituus: 14 km
Kesto: Kävelyosuuden kesto vaihtelee reittivaihtoehdosta riippuen muutamasta tunnista kokopäivän vaellukseen
Korkeusero: Korkeusero vaihtelee reitistä riippuen muutamasta sadasta metristä  noin 1500 metriin.

7. päivä

First – Faulhorn – Bussalp: 

Siirrymme aluksi kabiinien avulla Firstiin, jossa on mahdollisuus testata First Cliff Walk -kävelysiltaa. Firstistä  kävelemme Via Bernan kuuluisaa Sveitsin läpi kulkevaa reittiä pitkin kohti idyllistä Bachalpseen alppijärveä. Täältä siirrymme päivän korkeimmalle kohdalle, Faulhornille (2680 m.), jonka huipun ravintolassa voimme nauttia lounaan ja virvokkeitta. Reitti päättyy Busalppiin, josta palaamme takaisin Wengeniin.

Pituus: 10 km
Kesto: 4 tuntia
Korkeusero: Nousua n. 550 m. ja laskua n. 900 m.

8. päivä

Paluupäivä, starttaamme Wengenistä kohti lentokenttää aamiaisen jälkeen.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset väleillä Zürich – Kandersteg (n. 2 h 15 min.) sekä Lauterbrunnen – Zürich  (n. 2 h 15 min.) + junamatka Wengen – Lauterbrunnen n. 15 min. Kuljetus kohteiden välillä keskellä viikkoa n. 1 h 30 min. Tämän lisäksi hintaan sisältyvät muut tarvittavat kuljetukset vaelluksilla.
 • Alppituplassa on mukana You Travelin yksi vaellusopas.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Kuljetukset majoituspaikkojen välillä
 • Viiden opastetun vaelluksen ohjelma sekä vaelluksilla tarvittavat kuljetukset ja hissinousut
 • You Travelin vaellusopas
 • Majoitukset

Hyvä tietää

 • Wengen on täysin autoton alppikylä, johon ei edes johda autolla ajettavaa tietä. Kulkeminen kylään tapahtuu junalla. Wengenin alue tunnetaan mm. Lauberhornin maailmancupin syöksylaskurinteestä sekä alueen kolmesta maamerkistä, Eiger-, Mönch- ja Jungfrau-vuorista.
 • Kandersteg sijaitsee historiallisen Sveitsistä Italiaan suuntautuneen etelän ja pohjoisen välisen kauttakulkureitin varrella. Alueella on sijainnut muun muassa jo sadan vuoden ajan kansainvälinen partioliikkeen keskus.

Kohteiden sijainti kartalla

Hotellit

Arenas Resort Victoria Lauberhorn

 

YLEISTÄ

Kylän keskustassa lähellä rautatieasemaa sijaitseva hotelli, jossa uima-allas ja spa-osasto jossa sauna, höyrysauna ja ulkoporeamme.

HUONEET

2hh ja 1hh Comfort-huoneita. Huoneissa kokolattiamatto, taulu-tv, kahvinkeitin ja wifi. Kylpyhuoneissa kylpyamme tai suihku.

SIJAINTI

Kylän keskustassa lähellä palveluita ja rautatieasemaa

HINTAAN SISÄLTYY

Puolihoito (aamiaisbuffet ja illallinen) sekä spa-osaston käyttö.

Hotel Bernerhof

YLEISTÄ

Hotel Bernerhof on sveitsiläisyyttä parhaimmiillaan. Hotellissa on pieni spa jossa sauna, elämyssuihkuja sekä jääluola.  Hotellissa on baari ja upeat näkymät vuorille. Paikallinen luokitus ***

HUONEET

Huoneissa on kokolattiamatto, parveke, suihku/amme, hiustenkuivaaja, tallelokero, wifi ja sat-TV.

SIJAINTI

Hotelli sijaitsee Kanderstegin kylän keskustassa.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus yhden tai kahden hengen huoneissa, aamiainen.

Kuvia Wengenistä ja Kanderstegistä

Videoesittely Alppitupla Kandersteg

Varaa matka

Ota yhteyttä