Salzkammergut Itävalta - Salzburg ja 10 järveä Upea Salzburg ja järvimaisemat Alppien juurella

Pyöräilyn omatoimimatkat Itävaltaan Salzkammergutin alueelle 3.4.-9.10.2021

Upeita maisemia ja historian havinaa. Omatoimimatkamme Salzkammergutin alueelle 3.4.-9.10.2021 avaa eteesi Sound of Music -klassikon kuvaukselliset järvimaisemat Alppien juurella, upeaa Salzburgin kaupunkia unohtamatta.

 • Positiivisen eksoottinen ja tavanomaisuudesta poikkeava, uteliaan ja uusia elämyksiä etsivän hiihtoturistin hiihtomatka.
 • Lumivarma kohde, jossa hyvät mahdollisuudet vielä iltamäkeenkin
 • Monipuoliset, erityyppisille laskijoille sopivat ja selkeät rinnealueet.
 • Miellyttävän huokea hintataso Alppeihin ja Pohjoismaihin verrattuna.
 • Kaksi keskusta samalla matkalla.
 • Kohteessa You Travelin opas ja viikko-ohjelma.

Lue lisää

Salzkammergut

Salzkammergutin kauniit järvimaisemat

Useista järvistä muodostuva Salzkammergut edustaa Itävaltaa kauneimmillaan. Alueella on asuttu jo vuosituhansien ajan ja historian havinaa on aistittavissa lukuisissa eri paikoissa. Kauniissa kylissä ja pikkukaupungeissä voi yhä nähdä merkkejä Itävallan Habsburgien keisarikunnan loistokkaimmista päivistä, joille taustalla siintävä Dachsteinin vuoristo jäätiköineen luo arvokkaat kulissit. Silmiinpistävää on myös ympärillä kumpuilevan maaston vehreys ja maisemien monimuotoisuus. Reitit kulkevat jokilaaksoja ja järvenrantoja seuraillen.

Kuuden ajopäivän matkalla päiväetapit ovat noin 30-65km per päivä, osalla etapeista ylös alas kumpuileva reitti nostaa jonkinverran haastavuutta, joten ennen matkalle lähtöä on hyvä kohentaa pyöräilykuntoa kotimaassa. Ajamisen lisäksi jää toki aikaa tutustua reitin varrella oleviin nähtävyyksiin ja paikallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Reitti alkaa ja päättyy Salzburgista, jota monet pitävät Alppialueen kauneinpana.

alk.  729 €
FAKTAT

Ajankohta: 3.4.-9.10.2021

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Ajoreitti: 320 km

Vaativuustaso: 2-3

Majoitusvaihtoehdot:
Kategoria A) Hyvätasoiset 3-4 tähden hotellit, aamiainen, lisämaksusta puolihoito 189 euroa
Kategoria B) viihtyisät 3 tähden hotellit tai aamiaishotellit/pensionaatit, lisämaksusta puolihoito 165 euroa

Pyöränvuokraus:
21-vaihteinen pyörä (miesten malli tai unisex) tai 7 vaihteinen pyörä, hinta 79 euroa
Kevyempi ja urheilullisempi Hybrid pyörä (miesten malli) 27 vaihdetta, hinta 129 euroa
Sähköavusteinen pyörä (e-bike) 179 euroa

Varausmaksu:
Matkan hintaan lisätään You Travelin varausmaksu 65 euroa/hlö

Varaukset:
Ei online-varauksia. Ota yhteyttä toimistoomme puh. 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Lisätietoja matkasta

Lisämaksusta

 • Puolihoito eli aamiasen lisäksi illalliset, kategoria A: 189 euroa, kategoria B: 165 euroa
  HUOM! poislukien majoitus Wienissä, joka aina aamiaisella. Lentovaraukset Helsinki-Wien.
 • Pyöränvuokraus: alk. 79 euroa (7-napavaihdetta tai 21-ketjuvaihdetta, miesten malli tai unisex).
  Pyöränvuokraus PLUS: 129 euroa (urheilullisempi ja kevyempi hybrid-pyörä, 27 ketjuvaihdetta, poikkitanko, hinta sis. vakuutuksen, saatavana rajallisesti)
  E-Bike: 179 euroa (Pedalec, sähköavustin/moottori keskiössä, jalkajarru ja käsijarru).
  Pyöränvuokraan sis. vedenpitävä satulalaukku, ohjaustangon laukku, vakuutus, huoltosetti ja pumppu sekä yhdistelmälukko.
 • Lentoliput
 • Junaliput on mahdollista varata Oebb.at sivustolta online, osa junista lähtee suoraan esim Wienin lentokentältä, matkalla 1 tai 2 vaihtoa.

Matkan hintaan sisältyy

 • Pyöräilypaketti ja valintasi mukaiset (kategoriat) majoitukset 2h tai 1h huoneessa aamiaisella
 • Englanninkielinen reittiopas ja kartta (1 per huone)
 • Pyöräilyn aikana mahd. tarvittavat paikalliskuljetukset
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu etappien välillä

Alustava viikko-ohjelma

 • 1. päivä: Saapumien Salzburgiin, majoittautuminen, reitti-info ja vuokrapyörien säätö.
 • 2. päivä: Alkumatka Salzach jokea seuraillen Oberndorfin kylään (jonka pienessä kappelissa on aikoinaan sävelletty maailman ehkä tunnetuin joululaulu ”Jouluyö, juhlayö”) ja edelleen Trumersee tai Wallersee järvelle. Reitin pituus 45-55km.
 • 3. päivä: Egelsee järven luonnonsuojelualueen halki Schleedorfin kylään, joka tunnetaan käsityötaidoistaan ja juustonvalmistuksesta. Reitti jatkuu idyllisen Irrseen kautta Mondsee tai Attersee järvelle. Reitin pituus noin 50km.
 • 4. päivä: Kesäkaudella 1.7.-31.8. päivä alkaa laivamatkalla Weyreggiin, muina ajankohtina ajamalla Atterseetä seurailevaa reittiä. Weyreggistä etappi jatkuu Aurachtalin laakson läpi Traunsee järvelle, jossa mm. Gmundenin kaupunki ja sen kuuluisa Orthin saarilinna sek Altmünserin pyörämuseo. Reitin pituus 50km (kesäkausi) tai 80km (lisäajomatka päivän alussa).
 • 5. päivä: Junamatka Hallstättersee järvelle Obertraun kylään, jossa voi vierailla mm. Dachsteinin jättimäisissä jääluolissa. Pyöräreitti jatkuu maan kuvatuimpiin ja kuvauksellisimpiin lukeutuvaan Hallstattin kylään, joka tunnetaan myös maailman vanhimmasta suolakaivoksesta. Reitti jatku Bad Goiserniin tai sen lähikyliin. Kevyempi ajopäivä, reitin pituus noin 20-35km.
 • 6. päivä: Pyörällä Bad Ischlin lomakaupunkiin, jossa Itävallan keisarinpariskunta Franz Josef ja Elisabeth eli Sissi viettivät kesiään. Edelleen Ischler-jokea Wolfgansee järvelle, jossa näet mm. Weissen Rössl -majatalon, jonne samannimisen operetin tapahtumat sijoittuvat. Tai nouse Schafbergin huipulle hammasratasjunalla. Reitin pituus 35km.
 • 7. päivä: Viimeinen ajopäivä vie kohti maalauksellista St. Gilgeniä, joka tunnetaan Mozartin kylänä, vaellus Tiefbrunnaulle, pyörällä Strublin padolle, josta edelleen rotkoa seuraillen Salzach –joelle ja reitti kohti Salzburgia. Hieman ennen kaupunkia kannattaa käväistä Schloss Hellbrunnin linnassa (mm. hieno puisto ja eläintarha). Reitin pituus 40-50km.
 • 8. päivä: Paluumatka lentokentälle tai halutessasi lisävuorokaudet upeassa Salzburgissa.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Salzkammergutin alueelta

Ota yhteyttä