Molveno Italia - Garda-Molveno Vaellus Lähde syysvaellukselle Pohjois-Italian poluille!

Opastetut syysvaellusmatkat Molvenoon ja Gardalle!

Syksyn Alppitupla matkamme Pohjois-Italiassa yhdistää Dolomiittien upeat alppimaisemat Molvenossa ja monipuoliset vaellusreitit ja järvimaisemat Gardajärvellä.

 • Samalla matkalla Dolomiittien ja Gardan fantastiset maisemat. Nämä eivät jätä ketään kylmäksi
 • Majoitus neljä yötä Molvenossa puolihoidolla ja kolme yötä Gardalla Malcesinessa aamiaisella
 • Monipuoliset vaellusreitit, jotka tarjoavat sopivasti haastetta ja upeita maisemia
 • Vapaapäivä Gardajärvellä, rentoudu Malcesinessa tai vuokraa pyörä ja lähde ajamaan järveä kiertävää uutta hienoa pyöräilyreittiä

Vaativuustaso

Lue lisää

Garda-Molveno

Syysvaelluksia Pohjois-Italian vuoristojärvillä

Molveno ja Garda tarjoavat lisäpotkua You Travelin syysvaelluksiin 2024 syyskuussa kaksiosaisella vaellusmatkalla Pohjois-Italiaan. Vaellusreitit ovat syksyllä rauhallisempia eikä väenpaljoutta juuri ole. Myös kelit ovat tähän aikaan vuodesta viileämpiä. Helteestä ei tarvitse normaalisti enää tässä vaiheessa kautta kärsiä, mutta päivisin lämpötilat ovat suomalaisittain ajateltuna silti varsin miellyttäviä.

Matka alkaa Molvenosta, joka oli vuosituhannen vaihteessa You Travelin kautta aikain ensimmäinen vaelluskohde. Molvenojärvi ja sen joka suunnassa ympäröimät upeat vuorijonot tarjoavat vaellusviikon alkutahdit Brentan Dolomiittien upeissa maisemissa.

Matkan toinen osa jatkaa järvi- ja vuorimaisemien kaunista teemaa. Keskellä viikkoa siirrymme Gardajärven itärannalle Malcesinen kylään Monte Baldo -vuoren juurelle. Gardalle ominaiset vuoriston jyrkät piirteet näkyvät erityisen hyvin Malcesinen rantabulevardilta, jossa on lisäksi mukava nautiskella ilta-auringosta.

Viikon aikana patikoidaan kohtuullista kestävyyttä ja varmaa askellusta vaativilla Brentan ja Gardan vuoristojen poluilla maaston vaihdellessa alppiniityistä kapeisiin ja kivikkoisiin vuoristopolkuihin. Osa vuoristomajoista on tässä vaiheessa kautta jo kiinni, joten osalla vaelluksista kannetaan omat eväät mukana.

Alk.  1445 €
FAKTAT

Ajankohta: 28.9.–5.10.2024

Opaskohde:
Italiassa Gardan ja Molvenon reiteillä mukanasi on You Travelin matkanjohtaja, joka on myös apunasi hotellissa ja transfereilla.

Vaellusreitit: Garda-Molvenon vaellusohjelma kuuluu matkan hintaan, viikko-ohjelma sisältää vaikeustasoltaan kolme keskivaikeaa vaellusta Molvenossa ja kaksi Gardalla.

Vaellusreittien korkeuserot:
500-1200m.

Majoitukset:
– 4 yötä Molvenossa 28.9.–2.10. Hotel Ariston, puolihoito
– 3 yötä Malcesinessa 2.–5.10. Eco Hotel Benacus, aamiainen

Alustava lentoaikataulu:
AY1801: HEL 07:30 – VRN 09:25
AY1802: VRN 10:15 – HEL 14:05

Lentokenttäkuljetukset:
Tulopäivä: Noin 1 h 45 min
Paluupäivä: Noin 1 h 15 min

Teemu Kaitanen

You Travelin matkanjohtaja:

Gardan ja Molvenon poluilla mukanasi opastamassa You Travelin Teemu Kaitanen.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Veronaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Vaellusmatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Verona – Molveno ja Malcesine – Verona sekä kuljetuksen Molvenosta Malcesineen majoitusta vaihdettaessa.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Veronaan
 • Lentokenttäkuljetukset välillä Verona – Molveno (n. 1 h 45 min.) ja Malcesine – Verona (n. 1 h 20min), kohteen vaihto Molveno – Malcesine (n. 1h 20min)
 • majoitus 2h tai 1hh huoneessa, neljä yötä Hotel Ariston Molveno, puolihoito sekä kolme yötä Malcesinessa, aamiainen.
 • Viikko-ohjelmaan sisältyvät vaellukset ja niillä tarvittavat paikalliskuljetukset sekä hissinousut
 • You Travelin matkanjohtajan palvelut viikon aikana sisältäen vaellukset

Hyvä tietää

 • Brentan Dolomiitit ovat samaa ikäluokkaa ja kiviainesta kuin noin 100km päässä sijaitsevat varsinaiset Dolomiitit
 • Molvenoa markkinoidaan Italian kauneimmaksi järveksi, itse asiassa se on padottu tekojärvi
 • Gardajärvi on Italian suurin järvi ja sen syvin kohta on kohta on huikeat 346m. Korkeusero järven syvimmän kohdan ja korkeimman vuoren välillä on huimat 2564 metriä!
 • Järven ansiosta sää on leuto ympäri vuoden ja sitä kiertää uusi hieno 143km pitkä pyörätie
 • Gardan pinta sijaitsee n. 65m merenpinnan yläpuolella. Sen sijaan sitä ympäröivien vuorten huiput kohoavat ylimmillään yli 2000 metriin (Cima Dritta Monte Baldolla 2218m)

Alustava viikko-ohjelma

Lauantai

 • Aamulento Veronaan, josta kuljetus Molvenoon. Majoittuminen hotelli Ariston Molvenoon, reitti-info ja fiilistelyä Dolomiittien maisemien keskellä.

Sunnuntai

 • 1. vaellus:  Andalo-Paganella. Hieno maisemareitti Paganella-vuoren harjanteella, hienot maisemat niin Brentan Dolomiiteille kuin Adige-joen laaksoon.

Pituus: noin 12 km
Nousu ja lasku:
noin 450 m

Maanantai

 • 2. vaellus: Giro dei Rifugi. Hissillä Molvenosta ylös Pradeliin, josta Croz dell Altissimo -vuoren seinämää mukaileva hieno reitti laakson ympäri ja takaisin Molvenoon. Etapilla polut ovat hyväkuntoisia, muutamassa löytyy lisäksi polun varrelle kallioon kiinnitetty kulkemista helpottava metallikaide. Reitin varralle osuvat vuoristomajat ovat lokakuussa jo kiinni eli eväät mukaan.

Pituus: noin 12,5 km
Nousua
noin 650m, laskua noin 1150m

Tiistai

 • 3. vaellus: Kahdella hissillä ylös Pradelin kautta Rifugio Montanaralle (1500m), josta suuntaamme ylös kohti Palon de Tovren harjannetta. Ylhäältä upeat maisemat järvelle ja Brentan Dolomiittien huipuille. Reitti jatkuu Prati del Montelle (1820m) josta laskeudutaan Pradelin hissin yläasemalle. Paluu kylään hissillä tai jos voimia riittää polkua pitkin.

Pituus: 7,5 km
Nousua: noin 550 m, Laskua: 700 m, paluu hissillä alas Molvenoon tai polkua pitkin (laskua lisää n. 450 m)

Keskiviikko

 • Kohteen vaihto ja välipäivä:  Aamiaisen jälkeen jätämme Dolomiittein maisemat ja suuntaamme kohti Gardajärveä ja Malcesinen viehättävää rantakaupunkia (kuljetus noin 1h 30min). Rentoudu järvellä tai vuokraa vaikka pyörä ja lähde ajamaan uutta hienoa pyöräreittiä kohti Riva del Gardaa, jonne pääset myös järvellä liikennöivillä laivoilla.

Torstai

 • 4. vaelluspäivä: Limone Cima Mugera. Päivä alkaa laivamatkalla järven selän poikki vastarannalla sijaitsevaan Limoneen. Täältä hieno, paikoitellen “ilmava” reitti kohti Cima Mugeran huippua (1160m) josta upeat maisemat järvelle ja vastarannalla kohoavalle Monte Baldolle.

Pituus: noin 12 km
Nousu ja lasku: noin 1100 m

Perjantai

 • 5. vaellus: Monte Altissimo di Nago. Viikon viimeinen vaellus huipulle, jota etenkin paikalliset arvostavat suuresti. Bussi Torboleen josta taksikyyti Nagon yläpuolelle Stangaan (1550m). Täältä nousu kohti Monte Altissimoa (2079m). Lounaan jälkeen laskeudutaan yli 600m alemmas Bocca di Navenen solaan, josta viimeinen puristus Monte Baldon hissin yläasemalla ja alas Malcesineen.

Pituus: 13km

Nousua 850m, laskua 650m

Lauantai

 • Varhainen aamiainen ja kuljetus Veronan kentälle josta lento Suomeen

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Ariston Molveno

Molvenossa majoitumme neljä yötä Hotelli Ariston Molvenossa (28.9.–2.10.). Hotellissa on tarjolla yhden ja kahden hengen huoneita. Ariston Molvenossa nautit puolihoidosta sekä hyvätasoisesta ja sijanniltaan erinomaiseta majoituksesta.

Eco Hotel Benacus Malcesine

Gardalla You Travelin majoitus sijaitsee järven länsirannalla Malcesinen kaupungissa, jossa olemme kolmena yönä Hotelli Benacuksessa. Hotellissa on tarjolla yhden ja kahden hengen huoneita, majoitukseen sisältyy aamiainen. Hotelli sijaitsee lähellä järveä noin 1,5 km Malcesinen keskustasta, jonne pääset kaunista järven rantaa seuraavaa kevyenliikenteen väylää Lungolagoa tai alle viidessä minuutissa paikallisbussilla, jonka pysäkki on vain n. 100 m. hotellistamme.

Kuvia Gardalta ja Molvenosta

Varaa matka

Ota yhteyttä