Wengen Sveitsi - Wengen Lähde vaeltamaan perinteikkäisiin alppimaisemiin Sveitsin jylhimmille vuorille

Koe Wengenin vaellukset Sveitsin Alppien hienoimmissa maisemissa

Sveitsin vuoriston sydämestä löytyvä Wengen on Alppien ehdoton vaellusklassikko! Kahden kesämatkan lisäksi järjestämme Wengenissä myös vaellusviikon syyskuun lopussa. Maisemat eivät voi tästä paremmaksi muuttua ja samaan vaelluspakettiin saat unohtumatonta sveitsiläistä alppitunnelmaa.

  • Poikkeuksellisen hienot vuoristomaisemat ovat Wengenissä arkipäivää
  • Paljon tekemistä ja nähtävää myös vaellusten ulkopuolella
  • Kesämatkan lisäksi syysviikko sekä Alppitupla Sveitsi
  • Majoitus puolihoidolla Wengenin autovapaassa kylässä
  • Mukana You Travelin suomalainen opas

Vaativuustaso

Wengenin vaellukset edellyttävät melko hyvää kuntoa ja varmaa askellusta niityillä, soralla tai kivikkoisilla poluilla. Vaellusten pituudet noin 9-14 km, kävelyosuuksien kestot vaelluksilla keskimäärin noin 4-7 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeuserot vaihtelevat vaelluksilla vaihtoehtoisista reitistä riippuen, nousuissa noin 550-1500 m. ja laskuissa noin 800-900 m. (min./max.) Etappien pituudet saattavat myös vaihdella esimerkiksi vallitsevan sään mukaan.

Lue lisää

Wengen

Wengenin vaellus on Sveitsin klassikko

Nyt kaikki huomio – kamerat mukaan, sillä Wengenissä on luvassa Sveitsin, ehkä jopa Alppien huikeimmat maisemat jylhine vuorenseinämineen, lumihuippuineen ja vehreine niittyineen. Wengenin vaellusmatka on ehdoton klassikko, jota matkailijat ympäri maailman saapuvat ihailemaan.

Wengenin alueelle tyypillisiä maisemia ovat äärimmäisen jylhät, laaksonpohjilta nousevat vuorimassiivit, vihreänä kukoistavat alppiniityt ja muodoiltaan helposti tunnistettavat huiput. Kuuluisa vuorikolmikko Eiger, Mönch ja Jungfrau (Paholainen, Munkki ja Neitsyt) ovat alati läsnä, missäpäin alueella liikutkin.

Nähtävää riittää muutenkin, täällä voit esimerkiksi nousta Euroopan korkeimmalle, Top of Europen juna-asemalle 3454 metrin korkeuteen ihailemaan Aletschin jäätikön kuuluisia maisemia. Tutustumisen arvoinen paikka on myös lähes 3000 metrissä sijaitseva Schilthorn. Huipulla sijaitseva Piz Glorian pyörivä ravintola tuli aikanaan tunnetuksi James Bond 007 -elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa.

Wengenin ja Jungfraun alueen kattavasta ja upeasta reittitarjonnasta olemme poimineet vaelluspakettiimme viisi kaikkein kiinnostavinta vaellusta. Muista, että tämän kohteen varausten kanssa kannattaa olla nopea, paikat myydään loppuun nopeasti.

Alk.  1595 €
FAKTAT

Ajankohta, kesä: 28.7–4.8. ja 11-18.8.2024
Ajankohta, syksy: 22.-29.9.2024

Opaskohde:
Kohteessa on You Travelin suomalainen opas.

Kyläkorkeus: 1274 m.

Vaelluspaketti: Lisämaksulllinen vaelluspaketti (260€) sisältää viisi opastettua vaellusta eri puolilla Wengen lähialueita ja niillä tarvittat kuljetukset ja hissinousut.

Vaativuustaso: 3

Alueen kotisivut:
www.jungfrau.ch

Alustava lentoaikataulu:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:45
AY1512: ZRH 10:50 – HEL 14:35

Lentokenttäkuljetukset:
Zurich-Lauterbrunnen noin 2,5 h, juna Wengeniin noin 15 min.

You Travelin opas:

Wengen vaellusmatkojen oppaanasi toimii Susanna Ansio.

Wengen – alustava vaellusohjelma

You Travelin Wengenin lisämaksullinen vaelluspaketti (260€/hlö) sisältää viisi oppaan johdolla tehtävää vaellusta eri puolilla Jungfraun aluetta. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

Maanantai

Allmend – Wengeneralp – Kleine Scheidegg:

Aloitamme vaelluspäivän lyhyellä junamatkalla, jonka jälkeen lähdemme kävelemään kohti Kleine Scheideggin kylää. Se on täydellinen paikka lounastaa ja ihailla ympärillä nousevia vuorenseiniä ja kauas avautuvia maisemia. Kylästä voi halutessaan palata joko junalla, tai jatkaa vielä kävelyä Männlichenin kabiinille, jolla pääsee alas Wengenin kotikylään.

Pituus: 9 km, kävelyosuuden kesto 4 tuntia, nousua ja laskua 800 m.

Tiistai

Isenflug-Sulssee: 

Rauhallinen ja maisemiltaan hieno vaellus, jossa saamme kulkea väljillä poluille ilman väkijoukkoja. Lauterbrunnenin kylästä bussilla Isenfluhiin, josta pienellä gondolihissillä ylös (Hissin kyytiin mahtuu joko 4-6 henkeä tai yksi lehmä!). Yläasemalta (n. 1500m) lähdemme kapuamaan kohti pientä Sulssee-järveä ja sen vieressä olevaa ihastuttavaa Lobhornhütten vuoristoravintolaa. Täältä käsin Schärlin näköalapaikalle. Paluu pääosin alamäkeä Mürrenbahnin hissin yläasemalle jonka kanssa alas Lauterbrunneniin.

Pituus: Pituus 10 km, kävelyosuuden kesto 5 tuntia, korkeusero nousua 400-500 m. ja laskua 900 m.

Keskiviikko

Lauterbrunnen – Mürren-Birg:

Lähdemme liikkeelle Grütschalpista kohti Mürrenia Mountain View Trailin vaelluspolkua pitkin Allmihubeliin Mürrenin kylän yläpuolelle. Täältä on mahdollisuus jakta nousua kohti Schilthornhütten ravintolaa ja Birgin hissiasemaa. Virgistä voivat halukkaat jatkaa lisämaksullisella hissillä Schilthornin huipulle 2970 metriin, jossa sijaitsee hitaasti pyörivä Piz Gloria -ravintola, josta voi ihailla upeaa näkymää kaikkiaan yli 200 huipulle! Paikalla kuvattiin 1969 James Bond -elokuvaa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, rakennuksessa on myös interaktiivinen elokuvaan liittyvä näyttely.

Pituus: 14 km, kävelyosuuden vaihtelee reittivaihtoehdosta riippuen muutamasta tunnista kokopäivän vaellukseen, korkeusero vaihtelee reitistä riippuen 600-1500 metriin.

Torstai

Vapaapäivä:

Voit patikoida omatoimisesti tai tehdä ainutlaatuisen junamatkan vuoren halki Euroopan korkeimmalle juna-asemalle Top of Europelle (3454 m.) ihailemaan Aletschin jäätikön kuuluisia maisemia. Voit myös pistäytyä esimerkiksi Interlakenin kaupungissa tai käydä tutustumassa vaikkapa Trümmelbachin putouksiin.

Perjantai

Eiger Trail (Grinderwald – Kleine Scheidegg – Wengen):

Aloitamme vaelluksen Grindelwaldista  ja kävelemme aivan kuuluisan Eiger-vuoren pohjoisseinämän juurella. Tämän lähemmäksi et Eigerin hämmentävän jyrkkää seinämää enää kävelemällä pääse. Kleine Scheideggiin saavuttuamme istahdamme vielä hetkeksi virvokkeille ja jatkamme loppumatkan Wengeniin.

Kunto: Pituus 13 km, korkeusero 900m., kesto 5,5 h

Lauantai

Gimmelwald – Berghotel Obersteinberg – Stechenberg:

Viimeisenä päivänä teemme upean patikan Gimmelwaldista ylös Oberstainbergin alppihotellille 1800 metrin korkeuteen. Kuuluisalle hotellille pääsee ainoastaan jalkaisin, ja nousun jälkeen nautimme lounaan hotellilla hyvässä vaellusseurassa.  Levähdettyämme tarpeeksi jatkamme matkaa laskeutumalla Follan kautta Stechelbergiin.

Pituus: 13,5 km, korkeusero 937 m., kesto 6-7 h

Sunnuntai

Paluupäivä:

Varhain aamulla junalla alas Lauterbrunneniin, josta kuljetus Zürichiin lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lisätietoja matkasta

Vaelluspaketti

You Travelin lisämaksullinen vaelluspaketti (260€/hlö) sisältää You Travelin oppaan suunnittelemat vaellukset, joiden vaativuustaso on 3. Hinta sisältää viisi vaellusta viikon aikana, vaelluksilla tarvittavat mahdolliset hissinousut ja paikalliskuljetukset sekä oppaan palvelut.

Lento- ja transfer-tiedot

  • Lennot Finnairin reittikoneella Zürichiin. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
  • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – Lauterbrunnen noin 2,5 h, sekä juna Wengeniin noin 15 min.

Matkan hintaan sisältyy

  • Lennot Finnairin reittikoneella Zurichiin
  • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset
  • Junalippu Lauterbrunnen-Wengen
  • Kohteessa on You Travelin opas
  • Majoitus puolihoidolla

Hyvä tietää

  • Wengenin kylä sijaitsee Jungfraun aluella, jota pidetään yhtenä Sveitsin kauneimmista.

  • Wengen on autoton kylä, johon pääsee Lauterbrunnenista Wengernalpbahn- junalla. Kylässä on siis mukavan rauhallinen tunnelma.

  • Wengen sijaitsee kolmen tunnetun vuoren Eigerin, Mönchin ja Jungfraun juurella.

  • Wengenissä järjestetään Lauberhornin maailman cupin syöksyn osakilpailu, se on myös Jungfraun vuoristomaratonin reitin varrella.

  • Wengenistä pääsee junalla Euroopan korkeimmalle rautatieasemalle Jungfraujochille. Siellä pääsee ihailemaan Aletschin jäätikköä.

  • Patikoille siirtymiseen käytetään tehokasta sveitsiläistä julkista liikennettä:  junia, busseja ja köysiratoja.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Bellevue

 

YLEISTÄ

Viihtyisä, yli 100-vuotiset perinteet ja kylän parhaat maisemat omaava alppihotelli. Oleskelutilat, baari, ravintola, lämmitetty poreallas ulkona, wifi, TV huone, ei hissiä. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Majoitus kahden hengen tai yhden hengen huoneissa, joko kylän suuntaan pohjoiseen tai laakson suuntaan etelään. Kokolattiamatto, parivuode (erilliset patjat) tai 1h huoneissa yksi sänky, talletus, suihku/kylpy, wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Rauhallinen sijainti noin 400-500m keskustan pääkadulta ja hissiasemalta, laukkukuljetus Wengenin rautatieasemalta.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 1h tai 2h huoneissa, turistivero ja puolihoito eli kattava aamiainen ja 3 ruokalajin illallinen.

Kuvia Wengenistä

Varaa matka

Ota yhteyttä