St. Moritz Sveitsi - St. Moritz Maastohiihtäjän murtsiparatiisi odottaa!

Sveitsin hiihtomatkojen ykköskohde ladulle 29.1.–12.2.2023.

St. Moritz on alppimatkailun koti ja talviurheilijalle fantastinen yleiskohde. Lumivarmuutta korkealla sijaitsevien latujen ansiosta ja puitteet aina hyvässä kunnossa. Tyylikkyyttä, upeita maisemia ja tekemistä ladulle sekä sen ulkopuolellekin.

 • Alppien paras sekä-että -kohde maastohiihtoon ja lasketteluun
 • Lumivarma, ladut 1700m – 2000m korkeudessa, yhteensä 180 km latuja
 • Hyvä julkinen liikenne, jota kannattaa hyödyntää hiihtolenkeillä
 • Erinomaisesti hoidetut ladut, osin järven jäällä
 • Klassikkokohde Alpeilla, hiihdon lisäksi paljon muutakin näkemistä ja tekemistä

Lue lisää

St. Moritz

Engadinin laduilla

St. Moritz on vuosien varrella isännöinyt muun muassa kahdet talviolympialaiset sekä lukuisia muita eri arvokisoja. Tänä päivänä kohde tarjoaa maailmanluokan puitteet sekä lasketteluun (yli 300 km hoidettuja rinteitä) että maastohiihtoon. Upeassa kunnossa pidettävä latuverkosto on kaikilla mittareilla lumivarma, sillä kaikki ladut ja luistelu-urat, yhteensä yli 200 km, sijaitsevat 1700 – 2000 metrin korkeudessa. Latujen korkea sijainti kannattaa ottaa huomioon varsinkin loman alkuvaiheessa, ennen kuin elimistö tottuu ohuempaan ilmanalaan.

Valtaosa hiihtomatkan laduista sijaitsee laakeassa Engadinin, eli Inn-joen päälaaksossa. Monet laduista kulkevat jokia seuraillen järven jäällä ja peltoaukeilla sukeltaen välillä myös metsän siimekseen. Celerinan kylän kohdalla ladut haarautuvat myös kohti etelää ja Pontresinaa. Alueen rauhallisissa ja kuvankauniissa laaksoissa ladut kulkevat 4000 metriin kohoavien huippujen ja jäätiköiden keskellä, täällä jos missään voi tuntea ympäröivän luonnon jylhyyden. Lunta riittää hyvin koko kauden, kiitos korkean sijainnin ja ensiluokkaisen latujen kunnostuksen.

Maastohiihdon kannalta majoituksemme sijaitsevat kätevästi St. Moritz Badissa suoraan ladun ja maastohiihtokeskuksen vieressä. Hotellimme tarjoavat myös maksuttoman sisäänpääsyn vastapäiseen uintikeskukseen, jossa on mukava palautella väsyneitä jäseniä hiihtolenkkien päätteksi. Kohteessa on saatavilla kahden tyyppisiä latukortteja. Perusmaksu (noin 30 euroa) kattaa oman alueen latujen käytön. Mikäli kuitenkin haluat saada enemmän irti laajasta reittiverkostosta, suosittelemme noin 90 euron hintaista korttia, jolla voit lisäksi käyttää hiihtolenkeillä Sveitsin erinomaisesti toimivaa julkista julkista liikennettä. Voit esimerkiksi ottaa aamulla junan Zuoziin ja hiihtää la Diagonelan reittiä takaisin kohti hotellia. Alue on erittäin laaja, päästä päähän Malojan solalta Zerneziin ja sen ohi kertyy linnuntietä matkaa yli 50 km! Kohteessa on myös useita maastohiihtoon erikoistuneita vuokraamoja ja kauppoja, esimerkkinä Survetta Sports Nordic Center, joka sijaitsee kätevästi hotelliemme vieressä.

Kohteessa on You Travelin opas, joka huolehtii käytännön järjestelyistä ja on mukana lentokenttäkuljetuksilla.

alk.  1545 €
FAKTAT

Ajankohta: 29.1.-12.2.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin opas 29.1.–12.2.2023

Ladut: 220 km
Luistelu: 150 km
Helppoja: 95 km
Keskitaso: 85 km
Haastava: 40 km
Pisin latu:
61 km
Ladut ylin/alin:
2200 m / 1700 m

Kyläkorkeus: 1776 m

St. Moritzin kotisivut:
www.stmoritz.ch

Alustava lentoaikataulu:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:4
AY1512: ZRH 10:55 – HEL 14:45

Lentokenttäkuljetukset: Noin 3 h 30 min

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Zürichiin. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu (noin 60 euroa) menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – St. Moritz (n. 3h 30 min.).
 • Matkalla on mukana You Travelin suomenkielinen opas.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Zürichiin. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – St. Moritz (n. 3h 30 min.).
 • Matkalla on mukana You Travelin suomenkielinen opas

Hyvä tietää

 • St. Moritzissa on järjestetty talviolympialaiset vuosina 1928 ja 1948. Lisäksi keskuksessa on pidetty  alppihiihdon MM-kilpailut vuosina 1934, 1974, 2003 ja 2017.
 • St. Moritz jakautuu kahteen osaan, St. Moritz Dorf on varsinainen keskusta, mutta St. Moritz Bad on hiihdon kannalta toimivampi ratkaisu.
 • St Moritzissa järjestetään vaikka mitä talviurheiluun liittyvää. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii jäällä käytävä laukkakilpailu sekä talviset hevospoolo-ottelut!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Laudinella  

YLEISTÄ

Kohteelle tyypillinen isompi hotelli, vastikään uusitut yleiset oleskelutilat, wlan, illallisravintola, baari. Lisäksi suksihuone sekä hotellin oma spa, jossa sauna ja höyrysauna. Lisäksi Laudinellan asiakkaat voivat käyttää päivittäin läheistä Ovavera Spa uintikeskusta (noin 100-150m), jossa mm. 25m sisäallas, poreallas ulkona, syvä allas hyppytorneineen, iso liukumäki, useampi sauna, höyrysauna jne. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Kahden hengen standard huoneet noin 22m2, joissa kokolattiamatto, parivuode tai erilliset vuoteet, TV, suihku/kylpy wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI:

Hiihdon kannalta erinomainen sijainti St. Moritz Badissa. Matkaa Corviglian hissiasemalle noin 200m. skibussin pysäkki n. 50m, ladut ja Ovavera uintikeskus noin 150m.

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, puolihoito eli buffetaamiainen sekä illallinen.

Hotelli Reine Victoria

YLEISTÄ

Yli satavuotiset perineet omaava Art Noveau -tyylinen hotelli, isot oleskelutilat, wlan, aamiaisravintola, baari. Puolihoidon illalliset (buffet) läheisessä hotelli Laudinellassa. Reine Victorian asiakkaat voivat käyttää päivittäin hotellia vastapäätä sijaitsevaa Ovavera Spa uintikeskusta, jossa mm. 25m sisäallas, poreallas ulkona, syvä allas hyppytorneineen, iso liukumäki, useampi sauna, höyrysauna jne.Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Kahden hengen huoneet noin 22m2, parivuode tai erilliset vuoteet tai yhden hengen huone. Erikseen pyydettäessä hieman tilavampi n. 30-35m2 perhehuone, johon pitää majoittua 2 aikuista sekä 1-2 lasta (max 17v). Huoneissa kokolattiamatto, TV, suihku/kylpy wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Hiihdon kannalta erinomainen sijainti St. Moritz Badissa. Matkaa Corviglian hissiasemalle noin 150m. skibussin pysäkki n. 50m, ladut ja Ovavera uintikeskus hotellia vastapäätä.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, puolihoito eli buffetaamiainen sekä buffetillallinen hotelli Laudinellassa

LISÄMAKSUSTA:

Huone yhdelle.

Kuvia St. Moritzin laduilta

Varaa matka

Ota yhteyttä