Napolinlahti Italia - Napolinlahti ja Amalfin rannikko Syksyn vaellustripla tarjoaa peräti kolme kohdetta Italian syysauringossa!

Syksyn vaellusuutuus Napolinlahdella ja Amalfin rannikolla 29.9.–6.10.2022!

Syksyn uutuuksiin kuuluva Napolinlahden ja Amalfin rannikon vaellusviikko Italiassa tarjoaa parhaat palat Välimeren patikkapoluilta ja merimaisemien äärestä. Lähde vaeltamaan syysaurinkoon leppoisaan paisteeseen 29.9.–6.10.2022.

 • Kolme mielenkiintoista ja toisistaan poikkeavaa kohdetta saman matkan aikana
 • Vaellusten lisäksi tarjolla kulttuuria, historiaa ja italialaista elämänmenoa
 • Sään suhteen suomalaista vaeltajaa miellyttävä ajankohta, jolloin lämpötilat ovat maltillisempia, mutta keli edelleen kaunis ja aurinkoinen
 • Upea yhdistelmä vuoristo- ja merimaisemia
 • Vaellusten lisäksi aikaa jää myös omatoimisille retkille ja paikallisiin nähtävyyksiin tutustumisiin

Lue lisää

Napolinlahti

Patikoi Napolinlahden saarilla ja Amalfin rannikolla

Varsinkin Napolinlahdelta voi olla vaikeaa valita vaelluskohdetta, sillä upeita paikkoja on niin paljon. Tällä matkalla näet kaikkiaan kolme kolme eri kohdetta, joten valintaa ei tarvitse tehdä! Aloitamme Ischian saarelta, jonne siirrymme laivalla Napolista. Ischialla viivymme kolme yötä, minkä jälkeen siirrymme Caprin kautta Amalfin rannikolle. Perillä tukikohtanamme toimii neljän yön ajan Amalfin tunnelmallinen kylä.

Ensimmäinen kohteemme Ischia, on tuliperäinen saari, joka jo roomalaisten ajoista lähtien on ollut suosittu kylpypaikka mineraalisten vesien takia. Ischia on perinteisesti ollut Napolilaisten kesänviettopaikka, johon paetaan kaupungin kaoottisuutta ja kuumuutta pahimpien kesähelteiden aikana. Saaren korkein kohta on Epomeo-vuori, joka kohoaa 789 metrin korkeuteen Välimeren aalloista. Saari on täynnä pieniä kyliä, varsinkin ylempänä kukkuloilla patikoidessa elämänmenosta saa aidon italialaisen ja autenttisen silmäyksen.

Ischian jälkeen siirrymme Caprille, joka ei esittelyjä kaipaa. Teemme saarella lyhyemmän vaelluksen siirtyessämme Ischialta Amalfin rannikolle. Capri on kuuluisa muun muassa tunnelmallisesta Piazzetta-aukiosta sekä Axel Munthen huvilasta. Vuosien varrella Caprilla ovat viihtyneet niin Rooman keisari Tiberius, monet taiteilijat ja kirjailijat kuin suihkuseurapiirit Jacqueline Kennedystä Grace Kellyynkin. Caprilla voit pitää vapaata katsellen saarta omaan tahtiin tai lähteä oppaan mukaan patikalle, joka vie hieman tunnetuimpien paikkojen ulkopuolelle.

Amalfin rannikko on pitkäaikainen suosikkikohteemme, joka tarjoilee upeita maisemia ja maailman kuuluja vaelluspolkuja. Tukikohtamme Amalfi on rannikon kylistä tunnelmallisimpia ja tarjoaa myös Italiasta aina yhtä tuttuja kulinaristisia elämyksiä. Amalfissa teemme kaksi vaellusta, lisäksi vapaapäivänä on myös mahdollisuus osallistua englanniksi opastetulle retkelle Unescon maailmanperintökohteeseen Pompeijiin. Historiallisen kaupungin aika pysähtyi kauan sitten vuonna 79 jKr Vesuvius-tulivuoren äkillisen purkauksen myötä. Laava ja tuhka peittivät kaupungin, joka säilyi koskemattomana jälkipolvien ihailtavaksi.

Alk.  1395 €
FAKTAT

Ajankohta: 29.9.–6.10.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas.

Vaativuustaso: 2-3

Alustava lentoaikataulu:
AY1791: HEL 07:20 – NAP 09:50
AY1792: NAP 10:40 – HEL 15:00

Lentokenttäkuljetus:
Napoli – Ischia n. 1,5 h, Amalfi – Napoli n. 1,5 h

Alustava vaellusohjelma

Torstai

Saapuminen Napoliin

Lyhyt kuljetus (n. 30min) Molo Beverellon satamaan. Satamasta laivamatka Ischialle, matkan aikana näemme myös Procidan saaren. Majoittuminen Ischia Porton- satamakaupungin lähettyville. Aikaa tutustua lähialueeseen ja illallinen.

Perjantai

Piani Liguori:
Ensimmäinen patikka tehdään Ischian saaren kaakkoisosassa. Käymme tiettömän taipaleen päässä sijaitsevassa Piani Liguorin kylässä, jossa asuu vain muutama ihminen. Polku kulkee erilaisilla alustoilla upeiden merimaisemien ja viinipengerysten vuorotellessa silmiesi edessä.

Pituus: 10 km

Kesto: noin 3-4 h

Korkeusero: nousua n. 300 m ja laskua n. 250 m

Lauantai

Monte Epomeo:

Toisena patikkapäivänä nousemme Ischian korkeimmalle vuorelle Monte Epomeolle (789 m.)! Vuoren huippu on laavan ja vulkaanisesta tuhkasta syntyneen maa-aineen, tuffin, peittämä. Lähdemme liikkeelle pienestä Fontanan kylästä ja jatkamme vuoren kautta kohti Forion kylään polkuja ja kyläteitä pitkin. Lopuksi päädymme Välimeren rantaan, josta on mahdollisuus jatkaa vielä ulkokylpylään eri lämpöisten altaiden ja suihkujen äärelle lekottelemaan (lisämaksu).

Pituus: noin 11 km

Kesto: noin 4-5 h

Korkeusero: nousua noin 300 m, laskua 600 m

Sunnuntai

Capri ja hotellin vaihto: 

Pakkaamme laukut ja lähdemme kohti Capria. Perillä laukut jätetään säilytykseen satamaan, minkä jälkeen voit pitää vapaapäivän ja tutustua saareen itseksesi. Voit myös lähteä mukaan lyhyemmälle You Travelin patikalle, jonka aikana nähdään Caprin tuntemattomampia polkuja. Päivän lopuksi siirrytään seuraavaan yöpymispaikkaan laivayhteyden päähän Amalfille.

Maanantai

Valle delle Ferriere:

Vehreitä maisemia, vesiputouksia ja luonnon rauhaa. Päivän etappi alkaa bussimatkalla Scalan kylään, josta nousemme Valle delle Ferrieren kauniille luonnonsuojelualueelle. Paluureitti rannikolle kävellään vanhaa muulipolkua pitkin sitrusviljelmien keskellä.

Pituus: 10 km

Kesto: 4-5 tuntia

Korkeusero: Nousua 250 m. ja laskua 600 m.

Tiistai

Vapaapäivä: Tälle päivälle on myös mahdollista varata lisämaksullinen retki kiehtovaan Pompeijiin. Retki on englanninkielinen ja sisältää kuljetuksen Amalfi-Pompei-Amalfi sekä opastuksen Pompeijissa.

Retken kesto: noin 4 h

Hinta: 130 EUR (min. 6 hlö)

Keskiviikko

Sentiero degli Dei, jumalten polku:

Aluksi ajamme paikallisbussilla Bomeranoon, josta lähdemme suositulle Jumalten polulle. Se on yksi Italian kuuluisimpiä patikkareittejä eikä syyttä. Reitin upeat maisemat jättävät hienon muistikuvan viikosta. Polku laskeutuu vilkkaaseen Positanoon joka tunnetaan kauniista pastellinvärisistä rakennuksistaan.

Pituus: 9 km

Kesto: 4-5 tuntia

Korkeusero: Nousua ja laskua 400 m.

Torstai

Aamulla kuljetus lentokentälle n. kello 7:00 ( 1,5 h). Lento Helsinkiin lähtee 10:40

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Suorat Finnairin lennot Napoliin
 • Lentokenttäkuljetukset Napoli – Ischia n. 1,5 h bussi- ja laivamatkoineen sekä Amalfi – Napoli n. 1,5 h sisältyvät matkan hintaan.
 • Laivakuljetukset kohteiden välillä Ischia – Capri  n. 1 h, Capri – Amalfi n. 1 h sisältyvät matkan hintaan.
 • Opas on mukana kaikilla kuljetuksilla.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Napoli-Helsinki
 • Lentokenttäkuljetukset ja kuljetukset kohteiden välillä
 • Majoitukset 3 yötä Ischialla ja 4 yötä Amalfissa aamiaisella
 • Matkaohjelmaan liittyvät kuljetukset ja laivamatkat
 • 4 pidempää ja 1 lyhyt opastettu vaellus
 • Tervetuliaisillallinen.
 • Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

Hyvä tietää

 • Italian syksy on vaeltamisen kannalta erinomainen ajankohta lämpötilojen suhteen.
 • Elena Ferranten Loistava ystäväni -kirjasarja sekä sen pohjalta tehty TV-sarja sijoittuvat osittain Ischian saarelle.
 • Matkan aikana mahdollisuus vierailla Pompeijissa erillisellä retkellä.
 • Amalfilla useat etapeista ovat jopa tuhansia vuosia vanhoja kauppareittejä ja pyhiinvaeltajien käyttämiä polkuja.
 • Majoitukset kolmen tähden hotelleissa aamiaisella keskeisellä sijainnilla. 3 yötä Ischialla ja 4 yötä Amalfissa. Superior-paketissa Ischialla huoneessa merinäköala ja Amalfilla näköala kylän pääkirkolle, Duomolle.
 • Sisäänpääsy Giardini poseidon- ulkoilmakylpylään maksaa 33,00 / iltapäivä.
 • Matkaan sisältyy 4 laivamatkaa.
 • Matkaan sisältyy vierailu Caprilla.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Ulisse

Sijainti Borgo dei Pescatorissa rannan välittömässä läheisyydessä.

Terrazza Duomo

Sijainti kylän keskustassa tuomiokirkon (Duomo) välittömässä läheisyydessä.

Kuvia Napolinlahdelta ja Amalfin rannikolta

Varaa matka

Ota yhteyttä