Amalfi Italia - Amalfi Tee syysloikka Italian lämpöön!

Koe syksyn Amalfin patikointiparatiisi!

Syysmatkamme Amalfin rannikolla Sorrentossa Italiassa tarjoaa upeita maisemia ja loppukesän vaelluspolkuja.

 • Upeita kontrasteja ja luonnon kauneutta
 • Huikea ruokakulttuuri, maistuvaa Italiaa parhaimmillaan
 • Vaelluksen kannalta otollinen ajankohta
 • Erinomaiset patikkareitit, yhdistelmä vuoristo- ja merimaisemia
 • Vaellusten lisäksi jää aikaa tutustua kyliin ja nauttia tunnelmasta

Vaativuustaso

Vaikka reitit eivät Amalfissa nousekaan kovin korkealle, tarjoavat ne kummasti haastetta ja edellyttävät varmaa askellusta osin kivikkoisilla poluilla. Päivittäin korkeuseroa kertyy keskimäärin noin 500-600 metriä ja satojen askelmien porrasosuudet pistävät pohkeet tosissaan töihin, reittien läheisyydessä voi paikka paikoin olla jyrkempiä seinämiä.

Lue lisää

Amalfi

Merta, aurinkoa ja kauniita vaelluspolkuja

Kohteemme sijaitsee Sorrenton niemimaalla lähellä Napolia, jonka miellyttävä ilmasto, fantastiset maisemat ja kiireetön elämänmeno ovat kiehtoneet matkailijoita jo Antiikin Rooman keisareista lähtien. Turkoosina kimmeltelevä Välimeri pitää sään leutona ympäri vuoden, saa kukat kukoistamaan ja sitruspuiden hedelmät kypsymään. Amalfista voikin sanoa, että vaelluskohde tarjoaa todellista nautintoa kaikille aisteille!

Paitsi maisemistaan, Amalfi tunnetaan myös viehättävistä kylistään, joiden kapeilla kujilla voi tuntea ajan pysähtyneen. Alue onkin merkittävä osa Italian historiaa, sillä keskiajalla se oli Venetsian, Genovan ja Pisan ohella yksi Välimeren mahtavista merivalloista. Vaaleilla valitut hallitsijat johtivat näitä valtioita, joten niitä pidetään nykyaikaisten demokratioiden esikuvina. Vielä tänäkin päivänä Amalfin symboli esiintyy Italian tasavallan virallisessa lipussa olevassa vaakunassa.

Menneisyyden merten hallinnan loistonpäivät ovat sittemmin vaihtuneet matkailun ja turismin voittokulkuun. Vaikka valtaosa saapuu tänne nauttimaan merestä ja auringosta, tarjoaa vuoristoinen niemimaa hienot puitteet myös patikointiin. Parhaat ajankohdat lomanvietolle löydät keväällä tai syksyllä, jolloin sää on sopiva ja vilkkain turistisesonki ei ole käynnissä. Kevät-ja syysmatkan aikana majoitus on kahdessa eri kohteessa, kaksi yötä vuoristossa sisämaassa ja neljä Amalfissa rannikolla.

Päiväetappien pituudet patikoilla ovat noin 10km ja ne kestävät tyypillisesti 4-6 tuntia, joten aikaa jää myös lomatunnelmasta ja ravintoloiden antimista nauttimiseen!

FAKTAT

Ajankohta: TULOSSA (syksy 2023)

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas.

Vaelluspaketti: Vaelluspaketti sisältyy Amalfin matkan hintaan.

Vaativuustaso: 3

Alustava lentoaikataulu:
AY1761: HEL 07:50 – FCO 10:15
AY1762: FCO 11:15 – HEL 15:40

Lentokenttäkuljetus:
Noin 3 h 30 min.

Amalfi alustava vaellusohjelma

Amalfin matkaan sisältyy viisi oppaan johdolla tehtävää vaellusta. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

Lauantai

 • Aamulento Roomaan, kuljetus Bomeranon kylään (600 m.), jossa tervetuloinfo ja majoitus kaksi yötä. Tutustumista kylään ja illallinen.

Sunnuntai

Monte Tre Calli: Viikko alkaa heti erinomaisella vaelluksella ja huikeilla maisemilla, joita monet pitävät jopa upeampina kuin kuuluisaa jumalten polkua. Aamupäivä nousu vaihtelevassa maastossa osin kivikkoisia uria ja polkuja kohti Monte Tre Callia 1100 metriin, josta avautuvat fantastiset maisemat koko Sorrenton niemimaan yli sekä Välimerelle ja rannikon saarille, kuten Caprille.

Pituus: 11-12 km

Kesto: noin 5 tuntia

Korkeusero: nousu ja lasku noin 600 m.

Maanantai

Bomerano-Amalfi: Kallioleikkausten ja terassiviljelmien ja keskiaikaisten kylien halki kohti Välimerta ja Amalfia, jossa majoitumme matkan loppuajan. Etapin alkuosuudella ohitamme mm. St Barbaran luolan, jossa voi nähdä keskiaikaisia frescoja. Sieltä reitti laskeutuu kohti San Larazzon kylää, jossa aikaa nauttia virvokkeita. Kylästä avautuva maisema Amalfin rannikolle on kerrassaan hieno. Reitin loppuosuus etenee yli 1000 vuotta vanhaa Kylien valtatie -nimistä polkua pitkin Amalfiin.

Pituus: noin 10 km

Kesto: noin 5h

Korkeusero: nousua 250m, laskua 850m.

Tiistai

Ravello: Reitti kohti historiallista Ravellon kylää. Etapin ensimmäinen osuus vie Atranin kylään, joka kapeine kujineen ja pikku aukioineen on kuin muisto menneisyydestä. Reitti nousee lohikäärmeen laaksoa ylös Ravelloon, jossa pidämme tauon virvokkeiden kera. Paluureittimme varrelle osuu muun muassa aatelishuvila Villa Cimbrone dramaattisine näkymineen sekä keskiaikainen vahtitorni Torre dello Ziro, joka on yksi alueen tunnetuimmista maamerkeistä.

Pituus: 11 km

Kesto: 4-5 tuntia

Korkeusero: Nousua ja laskua 550 m.

Keskiviikko

Valle delle Ferriere:

Vehreitä maisemia, vesiputouksia ja luonnon rauhaa. Päivän etappi alkaa bussimatkalla Scalan kylään, josta nousemme Valle delle Ferrieren kauniille luonnonsuojelualueelle. Paluureitti rannikolle kävellään vanhaa muulipolkua pitkin sitrusviljelmien keskellä.

Pituus: 10 km

Kesto: 4-5 tuntia

Korkeusero: Nousua 250 m. ja laskua 600 m.

Torstai

Ansaittu vapaapäivä vaelluksesta, jolloin voit joko nautiskella rannoista ja Välimeren aalloista tai lähteä esimerkiksi lautalla upealle Caprin saarelle. (ei sis. hintaan)

Perjantai

Praiano-Positano:

Matka huipentuu sopivasti viimeisenä päivänä! Aluksi reitti nousee vanhaa pyhiinvaellusreittiä San Domenicon pieneen luostariin, jonka jälkeen on edessä Italian kuuluisimpiin lukeutuva reitti Sentiero degli Dei, Jumalten polku Nocelleen. Reitin upeat maisemat jättävät hienon muistikuvan viikosta. Lopuksi reittimme laskeutuu meren rannalle vilkkaaseen Positanoon, joka tunnetaan kauniista, pastellinvärisistä rakennuksistaan.

Pituus: 9 km

Kesto: 4-5 tuntia

Korkeusero: Nousua ja laskua 400 m.

Lauantai

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aikaa nauttia Amalfin tunnelmasta ja nauttia lounasta, jonka jälkeen kuljetus Rooman lentokentälle ja lento Suomeen.

Lisätietoja matkasta

Vaelluspaketti

 • Opastetut vaellukset ja niillä tarvittavat kuljetukset sisältyvät syksyn vaellusviikolla matkan hintaan.

Lento- ja transfer-tiedot

 • Suorat Finnairin lennot Roomaan
 • Lentokenttäkuljetukset (kesto noin 3h 30min) sisältyvät matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy

 • Suorat reittilennot Roomaan
 • Lentokenttäkuljetus (kesto noin 3h 30min)
 • Opastetut 5 vaellusta
 • Mahdollisuus vierailla Caprin saarella vaelluksen välipäivänä
 • Tarvittavat kuljetukset vaellusetappien aikana
 • Majoitus kaksi yötä Bomeranossa puolihoidolla sekä viisi yötä Amalfin kylässä aamiaisella

Hyvä tietää

 • Italian syksy on vaeltamisen kannalta erinomainen ajankohta Amalfilla.
 • Yövymme vaelluksen aikana kahdessa eri kohteessa, kevät- ja syysmatkalla kolme yötä Bomerano/San Lazzarossa sekä neljä yötä Amalfissa. Majoitusten välillä on kuljetuspalvelu tavaroille.
 • Amalfilla useat etapeista ovat jopa tuhansia vuosia vanhoja kauppareittejä ja pyhiinvaeltajien käyttämiä polkuja.
 • Amalfin rannikkoa pidetään eräänä maailman kauneimmista rannikkoalueista.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Amalfilta

Varaa matka

Ota yhteyttä