Luzern Sveitsi - Luzern Pyöräillä Keski-Sveitsiin kauneimpiin maisemiiin

Vesireittejä, vuoristoa ja kaupunkilomailua pyöräillen

Luzern tarjoaa vuorten ympäröimiä järviä, vehreitä laaksoja ja sopivasti eloisan urbaanin ympäristön. Yhdistä kaupunkiloma ja pyöräily omatoimimatkoilla Keski-Sveitsin idyllisiin maisemiin huhti-syyskuun välisenä aikana!

 • Pyöräilyn lisäksi matkalla jää sopivasti aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja lähialueeseen.
 • Päivämatkat vaihtelevat 50-65 kilometrin välillä, etapit ovat teknisesti helpohkoja, kumpuilevassa maastossa kulkevia reittejä, myös taukopaikkoja riittää mukavasti.
 • Pyöräetapilla myös risteilyä järvellä

Vaativuustaso

Lue lisää

Bodensee

Pyöräilyä pohjoisten Alppien juurella

Vuonomaisen Vierwaldstättersee-järven rannalla sijaitseva Luzern on syystäkin maan suosituimpia matkakohteita. Etenkin katettu puusilta, Kappel, on varmasti yksi kuuluisimmista ja kuvatuimmista kohteista koko Sveitsissä. Pohjoiset Alpit kohoavat kaupungin vieressä dramaattisen nopeasti ja lähimmät jäätiköt ja 3000 metrin huiput sijaitsevat vain muutaman kymmenen kilometrin päässä keskustasta. Lisäksi Luzernin kotivuori, Pilatus, kohoaa majesteettisesti kaupungin taustalla.

Luzernin pyörämatkoilla päiväetapit lähtevät viuhkamaisesti eri puolille kaupunkia ympäröivää maaseutua ja sen ympäristössä sijaitsevia lukuisia pikkujärviä. Maisemat ovat Sveitsiä tyypillisimmillään, kuvauksellisia pikkukyliä, järvinäkymiä, laidunmaita ja maatiloja sekä horisontissa kohoavia Alppeja. Kahteen etappiin sisältyy myös laivamatka järvellä. Vaikka reitit eivät sisälläkään vuoristoteitä, kertyy kumpuilevassa maastossa sopivasti korkeuseroa ja haastetta ajopäiville.

Matkalla majoitut koko loman ajan samassa hotellissa. Kulkuyhteydet muualle Sveitsiin ovat erinomaiset, joten matkan aikana voit halutessasi lähteä tekemään päiväretkiä toisaalle. Keskellä Sveitsiä liikenteen solmukohdassa sijaitsevassa kaupungissa junat liikkuvat tiheään ja matka taittuu vaivattomasti esim. Zürichiin ja lentokentälle vain noin tunnissa.

Luzern kartta
FAKTAT

Ajankohta: Huhtikuu-syyskuu 2023, lähdöt päivittäin

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Alustava lentoaikataulu:
Lennot Zurichiin päivittäin

Varaukset:
Ei online-varauksia. Ota yhteyttä toimistoomme puh. 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Omatoimisilla pyörämatkoilla hoidamme puolestasi majoitukset ja tarjoamme valmiiksi suunnitellut reitit ohjeineen ja matkatavarankuljetuksineen.

Matkapaketin hintaan lisätään You Travelin varausmaksu (70€/hlö).

Lennot voit hankkia itse tai You Travelin kautta.

Lisätietoja matkasta

Alustava etappiohjelma

 • 1. päivä, Luzern-järvi, 55km:
  Ensimmäinen etappi Vierwaldstätter-järveä seurailevaa kumpuilevaa reittiä kohti Weggisiä, hienot näkymät järven takana siintäville Alpeille sekä läheisen Rigi-vuoren maisemiin. Laivamatka järven etelärannalle Beckenriediin, josta Stansin kautta Lutzernin keskustaan ja hotellille.
 • 2. päivä, Werthensteinin luostari, 60km:
  Päivän etappi poljetaan tyypillisissä sveitsiläismaisemissa maatilojen ja laidunmaiden keskellä Werthensteininluostarille, josta paluu Luzerniin.
 • 3. päivä, Sursee, 65km:
  Tänään etapin määränpäänä on läheisen Sempach-järven päässä sijaitseva Surseen idyllinen maalaiskaupunki, jossa on mukava pysähtyä esim. lounaalle. Paluu järven vastarantaa pitkin Luzerniin.
 • 4. päivä, Zug, 50km:
  Alkumatka järvireittiä pitkin Immenseen kylään ja Zugersee-järvelle, jonka yli siirrytään laivareittiä pitkin viehättävään 30 000 asukkaan Zugin kaupunkiin. Paluu myöhemmin päivällä Luzerniin metsäreittiä pitkin.
 • 5. päivä, Heideggin linna, 60km:
  Viikon viimeisen etapin määränpäänä on kaunis Baldeggerseen pikkujärvi. Läheisyydessä viinitilojen ympäröimällä kukkulalla kohoaa Heideggin linna, jonka kaunis puisto on vierailun arvoinen.
 • 6. päivä: Paluupäivä
  Lentoaikataulusta riippuen paluupäivänä on mahdollista nauttia Luzernin kuapungin tarjonnasta.
Luzern kartta

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus aamiaisella
 • Englanninkielinen matkaohjelma
 • Reittiopas, kartta ja GPS (vaatii oman GPS-lukijan, esimerkiksi puhelimen sovelluksen)
 • Laivamatkat kahtena päivänä ( sis. pyörä)

Pyörävuokrat

Retkipyörä, Standard:
130 €

Kaikki alustavat hinnat sisältävät vakuutuksen, vedenpitävän satulalaukun, ohjaustangon laukun, huoltosetin ja pumpun sekä yhdistelmälukon.

Standar unisex

Retkipyörä, Premium:
170 €

Kaikki alustavat hinnat sisältävät vakuutuksen, vedenpitävän satulalaukun, ohjaustangon laukun, huoltosetin ja pumpun sekä yhdistelmälukon.

Premium

E-Bike:
260 €

Kaikki alustavat hinnat sisältävät vakuutuksen, vedenpitävän satulalaukun, ohjaustangon laukun, huoltosetin ja pumpun sekä yhdistelmälukon.

E-Bike

Lisämaksusta

 • Majoitus yhden hengen huoneessa
 • Pyörävuokra
 • Lisäpäivät mahdollisia
 • Lennot: Lennot voit varata itse tai toimistomme kautta.
 • Lentokenttäkuljetus: junaliput on mahdollista varata itse Sveitsin rautateiden sivustolta www.sbb.ch Osa junista lähtee suoraan Zürich-Klotenin lentokentältä.

Hyvä tietää

 • Omatoimisilla pyörämatkoilla hoidamme puolestasi majoitukset ja tarjoamme valmiiksi suunnitellut reitit ohjeineen ja matkatavarankuljetuksineen.
 • Lennot voit hankkia itse tai You Travelin kautta. Matkapaketin hintaan lisätään You Travelin varausmaksu (70€/hlö).
 • Muistathan, että omatoimimatkojamme ei voi varata netistä. Ota yhteyttä toimistoomme puh. 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Kuvia Luzernista

Kohteen sijainti kartalla

Ota yhteyttä