Saimaa Suomi - Saimaa Maailman kaunein järvimaisema pyörän selässä

Saimaan kuvankauniit järvimaisemat, leppoisat kesäkelit ja suussa sulavat paikalliset herkut.

Koe Suomen suurimman järven upea ja monipuolinen luonto pyöräilymatkallamme. You Travelin reitillä näet Saimaan kiinnostavimmat kesäkohteet Lappeenrannasta Puumalaan ja nautit paikallisista herkuista sekä mieleenpainuvista järvimaisemista.

 • Pyöräilyä maailman kauneimmalla järvialueella
 • Ruuhkaisimmat ja tylsät etapit korvattu helpolla kuljetuspalvelulla
 • Matkan hintaan sisältyvät opaspalvelut ja viikko-ohjelma

Vaativuustaso

Saimaan pyörämatkoilla etappien pituudet vaihtelevat 35-70 km/vrk välillä. Reitit kulkevat pääosin asfalttipintaisilla maanteillä tai pyöräteillä. Korkeuserot ovat maltillisia ja taukopaikkoja on jokaisen päiväetapin varrella. Reitit ovat vaativuustasoltaan pääosin helpohkoa retkipyöräilyä.

Lue lisää

Saimaa

Maailman kaunein järvimaisema

Maailman kauneimpien järvien joukkoon kuuluva Saimaa on osa yli 500km mittaista vesistöreittiä, joka saa alkunsa pohjoisesta Iisalmen seudulta. Se on yhteydessä maailman meriin historiallisen Saimaan kanavan kautta. Kanavan lisäksi Saimaan alue tunnetaan erityisen miellyttävästä säästä. Alue on kesällä tunnetusti yksi vähäsateisimmista, lisäksi lämpötilat kohoavat Itä-Suomessa usein hellerajan yläpuolelle.

Saimaan pyörämatka yhdistää järven eteläosassa sijaitsevat Etelä-Karjalan tunnetut kaupunkikohteet Lappeenrannan ja Imatran sekä Suomen parhaimpiin ja suosituimpiin kesäkohteisiin kuuluvan Puumalan, josta käsin teemme myös Suur-Saimaan pohjoisosan saaristokierroksen. Minimoimme ajopäivistä alueen vilkkaat tieosuudet ja korvasimme ne näppärästi kuljetuspalvelulla. Näin aikaa jää enemmän pyöräiltäville etapeille ja reitti on mahdollisimman mielenkiintoinen ja turvallinen ajaa. You Travelin versiota vastaavaa Saimaan pyörämatkaa ja kokonaisuutta ei ole tarjolla kellään muulla!

Saimaan kiinnostavinta antia ovat lukuisat saaret sekä vetten ympäröimät kapeat niemet ja kannakset. Pääset tarkastelemaan maisemia mantereen lisäksi myös veden päältä reitille osuvien lossi- ja veneyhteyksien varrella. Pyöräreitille sijoittuu runsaasti kiinnostavia nähtävyyksiä Imatran koskesta ja Valtionhotellista Lappeenrannan satamaan ja linnoitukseen sekä historialliseen Saimaan kanavaan.

Saimaan eteläisillä rannoilla kohoaa myös maan merkittävimpiin lukeutuvat puunjalostusteollisuuden tehtaat, jotka ovat isolta osalta luoneet maamme vaurastumista. Näistä maisemista moni muistaa myös laulun Nestorista ja norpasta. Täällä seikkaili myös legendaarinen Ruokolahden leijona, joka sykähdytti kansainvälistä lehdistöä muutama vuosikymmen sitten.

Pyröräilyn lisäksi Saimaa tarjoaa makuelämyksiä maankuulujen muikkujen sekä Karjalan paistin ja piirakoiden muodossa. Lappeenrannan torilla voit lisäksi nautiskella Vetyjä ja Atomeja unohtamatta alueen lukuisia paikallisia panimotuotteita, jotka varmasti maittavat ajopäivän jälkeen.

Alk.  595 €
FAKTAT

Ajankohta: 29.7.-2.8.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin pyöräopas

Pyöräreitit, kesto: Noin 5-8 h/vrk

Pyöräreitit, pituus: Noin 35-70 km/vrk
Alueen kotisivut:
www.visitsaimaa.fi

Alustava ohjelma

1. ajopäivä

 • 1 päivä, saapuminen Lappeenrantaan, majoittuminen ja mahdollinen pyörien vuokraus. Mikäli saavut Lappeenrantaan jo aamupäivästä teemme iltapäivällä lenkin (Lähtö 13:00) Lappeenrannan ympäristössä (noin 35-40km): Päivän etappi antaa heti esimakua, mitä on odotettavissa. Nauti komeista järvimaisemistä ajamalla läheiseen Mikonsaareen ja jatka edelleen historialliselle, yli 160 vuotta sitten avatulle Saimaan Kanavalle. Kiinnostavassa kanavamuseossa (lisämaksu) voit kuulla lisää rakentamisen ja kanavan vaiheista. HUOM! Lisäyöt Lappeenrannassa ennen ja jälkeen matkan mahdollisia.

2. ajopäivä

 • 2. ajopäivä, Lappeenranta – Imatra – Ruokolahti-Puumala (n. 70 km + bussikuljetus)Kohti itää ja Imatraa, jonka pitkä teollinen historia ja mahtijoki Vuoksi koskineen sykähdyttävät. Venäjän rajalle on vain muutama kilometri ja heti rajan taakse jäänyt Enson kylä kantaa yhä tänä päivänä nimeään suuryrityksessä. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on luonnollisesti Imatran koski.  Matka jatkuu Vuoksen Stora-Enson tehtaiden lomitse kohti Ruokolahtea. Täällä saat nauttia karjalaisesta vieraanvaraisuudesta, nähdä Albert Edelfeltin kuulusta maalauksesta tunnetun kirkon (jonka multiin on haudattu muun muassa Talvisodan legendaarinen tarkka-ampuja Simo Häyhä) sekä totta kai, kuulla kiinnostavan tarinan siitä, miten tapahtumat etenivät Ruokolahden leijonan kanssa parikymmentä vuotta sitten. Tauon jälkeen pakkaamme itsemme ja pyörät kuljetuksen kyytiin ja suuntaamme kohti Puumalaa, Näin vältämme ajamisen vilkkaalla ja monesti kapealla kantatie 62:lla.  Saavumme Sahanlahti Resortin viehättävään lomamiljööseen, jossa majoitumme kaksi seuraavaa yötä.

3. ajopäivä

 • 3. ajopäivä, Puumala Saaristokierros (60km + pyörälautta)Järven pohjoisosan klassikkokierros, joka nousi suureen suosioon viime kesän pyörämatkoilla. Maisemien monimuotoisuus kapeine kannaksineen, losseineen ja pyörälauttoineen edustavat juuri sitä, mistä pyörämatkat Saimaalla tunnetaan. Saariston tiet saivat kauan kaivattua kohennusta viimekesän tietöissä, joten matkanteko on nyt paljon mukavampaa. Etappimme alkuun osuu myös reitin suurin nousu ja lasku sekä kuvankauniin Pistohiekan monista valokuvista tutut maisemat. Lintusalosta alkava saarien ketju Puumalaan saavutetaan Kivensalmen pyörälautalla. Nestorinrannan letut ja lounas ovat päivän kohokohtia. Juuri täällä eleli Juha Watt Vainion laulusta tunnettu Nestori Miikkulainen (Vanhojapoikia viiksekkäitä). Nestorilla oli tapana soittaa iltaisen järven rannalla ja utelias norppa nousi lähikivelle soittoa usein ihmettelemään.

4. ajopäivä

 • 4. ajopäivä, Saimaan halki Utula – Kiviniemi – Lappeenranta (60km + kuljetus ja pyörälautta)Matkamme viimeinen etappi kulkee Saimaan halki idästä länteen ja takasin Lappeenrantaan. Alkuosan tylsähkö kantatie 62 jää taas väliin kuljetuksemme ansioista. Pyörän selkään pääset Utulan legendaariselle kyläkaupalla, josta kannattaa hankkia eväät päivän etapille. Ajo saarten halki kohti Kiviniemi-Sarviniemi pyörälauttaa. Suosittelemme pyörähtämään myös sopivasti reitin varrelle osuvaan Huuhanrantaan, jonka 2 km pitkä hiekkaranta tunnetaan paikallisittain Saimaan Rivierana. Edelleen ylös alas poimuilevia teitä Taipalsaaren kautta Lappeenrantaan – ja siinä se! Kierros on takana illalla, jolloin on aika kohottaa sopivat After Bike -juomat sataman viehättävässä tunnelmassa. Tämän jälkeen nautitaan rennosta lomanvietosta ja ravintoloiden antimista.

5. päivä

 • 5. päivä: Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus tai lisäyöt Lappeenrannassa

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

 • Retkipyörä neljä päivää: 125 €
 • E-bike neljä päivää: 320 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus 2 hengen huoneessa sisältäen aamiaisen
 • Neljä ajopäivää oppaan johdolla sekä opaspalvelut koko matkan ajan
 • Etappien kuljetuspalvelut
 • Matkalaukkujen kuljetukset

Lisämaksusta

 • Majoitus 1 hengen huoneessa 250€/henkilö
 • Vuokrapyörä matkalle varattuna ennakkoon kauttamme: alustavat vuokrahinnat retkipyörä 115 €/4 vrk ja E-bike 315€/4 vrk

Kohteen sijainti kartalla

Hotelli

Hotelli Rakuuna

 

YLEISTÄ

Historian havinaa henkivä viihtyisä Hotelli Rakuuna sijaitsee Lappeenrannan keskustassa lähellä kaunista järvimaisemaa. Hotellilta on kävelymatka Lappeenrannan linnoitukselle, keskustan palveluihin ja satamaan. Hotellissa on Sauna ja spa-osasto johon hotellivieraille on omat vuorot. ****

HUONEET

Mukavat uudistetut huoneet joissa parisänky tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi.

SIJAINTI:

Lappeenrannan keskustassa

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus aamiaisella

Sahanlahti Resort

 

YLEISTÄ

Sahanlahti on perinteikäs matkailukeskus Saimaan rannalla. Se sijoittuu uniikkiin ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen sahaympäristöön. Historiaa täydentävät nykyaikaisesti varustellut majoitustilat. Alueella on kolme lähiruokaa tarjoavaa ravintolaa. Hotellilla on uimaranta ja mahdollisuus varata saunavuoro. ***

HUONEET

Kodikkaissa huoneissa on vanhanajan puulattiat ja nykyaikainen sisustus. Huoneissa on oma kylpyhuone, televisio ja minibaari. Huoneissa on parveke tai kahden huoneen yhteinen kuisti.

SIJAINTI:

Sahalahden vierasvenesataman välittömässä läheisyydessä

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus aamiaisella

Kuvia Saimaan pyörämatkoilta

Varaa matka

Ota yhteyttä