Saimaa Suomi - Saimaa Pyöräillen Itä-Suomen upeisiin järvimaisemiin!

Koe Saimaan järvimaisemat, leppoisat kesäkelit ja paikalliset herkut.

Koe Suomen suurimman järven upea ja monipuolinen luonto pyörän satulasta käsin. You Travelin reitillä näet Saimaan kiinnostavimmat kesäkohteet Lappeenrannasta Puumalaan ja nautit paikallisista herkuista sekä mieleenpainuvista järvimaisemista.

 • Pyöräilyä maailman kauneimmalla järvialueella
 • Ruuhkaisimmat etapit korvattu kuljetuspalvelulla
 • Matkaan sisältyy kaikkiaan viisi oppaan johdolla toteutettavaa pyöräilypäivää

Vaativuustaso

Saimaan pyörämatkoilla etappien pituudet vaihtelevat 35-70 km/vrk välillä. Reitit kulkevat pääosin asfalttipintaisilla maanteillä tai pyöräteillä. Korkeuserot ovat maltillisia ja taukopaikkoja on jokaisen päiväetapin varrella. Reitit ovat vaativuustasoltaan pääosin helpohkoa, oppaan johdolla toteutettavaa retkipyöräilyä.

Lue lisää

Saimaa

Maailman kaunein järvimaisema

Maailman kauneimpien järvien joukkoon kuuluva Saimaa on osa yli 500 km mittaista vesistöreittiä. Se saa alkunsa pohjoisesta Iisalmen seudulta ja yhdistyy maailman meriin historiallisen Saimaan kanavan kautta. Kanavan lisäksi Saimaan alue tunnetaan erityisen miellyttävästä säästä. Alue on kesällä tunnetusti yksi Suomen vähäsateisimmista, lisäksi lämpötilat kohoavat Itä-Suomessa usein hellerajan yläpuolelle.

Saimaan pyörämatka yhdistää järven eteläosassa sijaitsevat Etelä-Karjalan tunnetut kaupunkikohteet Lappeenrannan ja Imatran sekä Suomen parhaimpiin ja suosituimpiin kesäkohteisiin kuuluvan Puumalan. Ajopäivien vilkkaimmat tieosuudet on korvattu kuljetuspalvelulla, joten aikaa jää enemmän pyöräiltäville etapeille. Lisäksi reitti on mahdollisimman mielenkiintoinen ja turvallinen. You Travelin versiota vastaavaa Saimaan pyörämatkaa ja kokonaisuutta ei ole tarjolla kellään muulla!

Saimaan kiinnostavinta antia ovat lukuisat saaret sekä vetten ympäröimät kapeat niemet ja kannakset. Pääset tarkastelemaan maisemia mantereen lisäksi myös veden päältä reitille osuvien lossi- ja veneyhteyksien varrella. Pyöräreitille sijoittuu runsaasti kiinnostavia nähtävyyksiä Imatran koskesta ja Valtionhotellista Lappeenrannan satamaan ja linnoitukseen sekä historialliseen Saimaan kanavaan.

Pyröräilyn lisäksi Saimaa tarjoaa makuelämyksiä maankuulujen muikkujen sekä Karjalan paistin ja piirakoiden muodossa. Lappeenrannan torilla voit lisäksi nautiskella Vetyjä ja Atomeja unohtamatta alueen lukuisia paikallisia panimotuotteita, jotka varmasti maittavat ajopäivän jälkeen.

Alk.  665 €
FAKTAT

Ajankohta: 7.–11.7.2024

Opaskohde:
Kohteessa on You Travelin pyöräopas

Pyöräreitit, kesto: Noin 5-8 h/vrk

Pyöräreitit, pituus: Noin 35-60 km/vrk

Alueen kotisivut:
www.visitsaimaa.fi

You Travelin opas:

Saimaan reiteillä fillarioppaanasi pyöräilee Mikko Suomi

Alustava ohjelma

1. päivä

Lappeenranta – Imatra:

Ensimmäisen pyöräilypäivän aikana pyöräilet Lappeenrannan tärkeimpien nähtävyyksien äärellä. Näe venesatama, linnoitus ja järvimaisemat sekä yli 160 vuotta vanha Saimaan kanava, joka yhdistää Saimaan Suomenlahteen. Reitin varrella kannattaa vierailla lisäksi Saimaan kanaalimuseossa tutustumassa alueen historiaan. Päivä jatkuu fillarin selässä vielä Imatralle, jossa yöpyminen tyylikkäässä jugend Imatra Valtionhotellissa aivan upean Imatrankosken vieressä.

Pituus: 48 km

2. päivä

Imatra – Parikkala – Punkaharju: 

Aamu alkaa transfer-kuljetuksella Parikkalaan, jossa pääset nauttimaan suomalaisesta nykytaiteesta Veijo Rönkkösen suunnittelemassa Parikkalan Patsaspuistossa. Yli 500 patsasta sisältävän puiston alueella aamupäivä vierähtää nopeasti, sitten onkin aika aloittaa pyöräily kohti Punkaharjua. Nauti Suomen kiistattomasti kauneimmista järvimaisemista, kun reittisi kulkee pitkin Saimaan välistä kohoavaa kapeaa maakaistaletta. Reitin varrella kannattaa myös pysähtyä tutustumaan Suomen metsiin Luston metsämuseossa.

Pituus: 45 km  (Aamulla lisäksi Transfer-kuljetus Imatralta Parikkalaan)

3. päivä

Punkaharju – Savonlinna – Puumala

Aamulla jatkeraan pyöräilyä luonnon halki kohti Savonlinnaa. Savonlinnassa Kaupunkiin päästyäsi voit vierailla keskiaikaisessa Olavinlinnassa, joka sijaitsee yhdellä kaupungin monista saarista. Kävele vanhan puukaupungin läpi ja maistele paikallisia herkkuja torilla ennen kuin siirryt bussilla Puumalaan. Monta kertaa Suomen parhaimpien kesälomakohteiden joukkoon listattu Puumala tarjoaa sinulle luonnonkauniin tukikohdan seuraavaksi kahdeksi yöksi.

Pituus: 35 km  (Iltapäivällä Transfer-kuljetus Savonlinnasta Puumalaan)

4. päivä

Puumalan kierros

Klassinen Pohjois-Saimaan kierros tarjoaa lisää fantastisia maisemia ja luonnon kauneutta. Pyöräile kesämaisemissa veden äärellä hiljaisia ja kapeita kannaksia, maanteitä, hiekkaharjuja ja siltoja pitkin. Nauti päivästä ja palaa Sahanlahden lomakeskukseen toiseksi yöksi. Muista myös nauttia saunasta!

Pituus: 60 km (Lisäksi yksi lauttamatka)

5. päivä

Utula – Kiviniemi – Lappeenranta:

Matkan viimeinen pyöräilypäivä alkaa Saimaan viimeisellä ylityksellä idästä länteen ja palataan takaisin Lappeenrantaan, josta siirrytään vielä Utulaan. Itse pyöräilyosuus alkaa Utulasta, josta pyöräillään  Saimaan Rivieraksikin kutsuttulle kilometrin mittaiselle Huuhaanrannan upealle hiekkarannalle. Matka jatkuu vielä viimeisellä lauttamatkalla, jonka jälkeen palataan Lappeenrantaan.

Pituus: 55 km (Lisäksi transfer-kuljetus ja lauttamatka)

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

 • Retkipyörä neljä päivää: 125 €
 • E-bike neljä päivää: 320 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus 2 hengen huoneessa sisältäen aamiaisen
 • You Travelin opas
 • Viisi ajopäivää ja neljä yöpymistä
 • Etappien kuljetuspalvelut
 • Matkalaukkujen kuljetukset

Lisämaksusta

 • Majoitus 1 hengen huoneessa 250€/henkilö
 • Vuokrapyörä matkalle varattuna ennakkoon kauttamme: alustavat vuokrahinnat retkipyörä 115 €/4 vrk ja E-bike 315€/4 vrk

Kohteen sijainti kartalla

Hotelli

Hotelli Rakuuna

 

YLEISTÄ

Historian havinaa henkivä viihtyisä Hotelli Rakuuna sijaitsee Lappeenrannan keskustassa lähellä kaunista järvimaisemaa. Hotellilta on kävelymatka Lappeenrannan linnoitukselle, keskustan palveluihin ja satamaan. Hotellissa on Sauna ja spa-osasto johon hotellivieraille on omat vuorot. ****

HUONEET

Mukavat uudistetut huoneet joissa parisänky tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi.

SIJAINTI:

Lappeenrannan keskustassa

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus aamiaisella

Sahanlahti Resort

 

YLEISTÄ

Sahanlahti on perinteikäs matkailukeskus Saimaan rannalla. Se sijoittuu uniikkiin ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen sahaympäristöön. Historiaa täydentävät nykyaikaisesti varustellut majoitustilat. Alueella on kolme lähiruokaa tarjoavaa ravintolaa. Hotellilla on uimaranta ja mahdollisuus varata saunavuoro. ***

HUONEET

Kodikkaissa huoneissa on vanhanajan puulattiat ja nykyaikainen sisustus. Huoneissa on oma kylpyhuone, televisio ja minibaari. Huoneissa on parveke tai kahden huoneen yhteinen kuisti.

SIJAINTI:

Sahalahden vierasvenesataman välittömässä läheisyydessä

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus aamiaisella

Kuvia Saimaan pyörämatkoilta

Varaa matka

Ota yhteyttä