Saariston Rengastie Suomi - Saariston Rengastie Lähde kesäisen saariston pyöräteille ainutlaatuisten maisemien pariin!

Nauti merimaisemista ja saariston tunnelmasta satulasta käsin

Suomen pyöräilymatkojen klassikko saarelta toiselle yhdistää Suomen vanhimman kaupungin Turun sekä saaristomeren ainutlaatuiset maisemat. Reitti etenee kepeästi, sillä  pyörämatkaan sisältyy matkatavaroiden kuljetus ja saat mukaasi reittiohjeet ja gpx tiedoston reitistä.

 • Kiireetön ja luonnonläheinen tapa nauttia saariston raittiista meri-ilmasta, koskemattomasta luonnosta ja hienosta ilmapiiristä ja makuelämyksistä
 • Reitillä peräti 9 lauttamatkaa ja 30 eri saarta
 • Matkan hintaan sisältyvät matkatavaroiden kuljetus ja tarvittavat siirtymät lautoilla (poislukien Mossala-Iniö lautta ms Antonia, pyöräilijän hinta n. 12 euroa, maksu suoraan lautan henkilökunnalle laivamatkan alettua)

Vaativuustaso

Rengastie on pääosin asfalttipintaista maantietä tai pyörätietä. Reitillä on paikoitellen myös sorapäällysteisiä kohtia. Päiväetapit ovat melko helppoja retkipyörätason etappeja pienillä korkeuseroilla ja keskipitkillä etäisyyksillä (45-70 km/vrk). Päivittäin mahdollisuus pitää taukoja paikallisissa kahviloissa ja lounasravintoloissa.

Lue lisää

Saariston kaunis luonto ja pitkät kesäillat

Saariston Rengastie

Saariston Rengastie on eräs Suomen legendaarisimmista reiteistä, joka kerää vuosittain yli 20 000 matkailijaa. Ainutlaatuinen luonto ja merimaiset tarjoavat pyöräilijälle silmänruokaa heti Turusta lähdettäessä. Lukuisat losseilla ja yhteysaluksilla tehtävät ylitykset mahdollistavat maisemien katselun muualtakin kuin pelkiltä pyöräteiltä. Kuljetuspalvelumme huolehtii matkatavarat seuraavaan yöpymispaikkaan, joten mukaan tarvitsee pakata vain päivän tarpeet, poislukien Mossalan majoitus, jonne ei ole laukkukuljetusta eli sinne otettava mukaan kahden päivän / 1 yön varustus!

Alk.  445 €
FAKTAT

Ajankohta: 29.7.–1.8.2024

Omatoimikohde:
Pyöräile itsellesi sopivinta vauhtia reittiohjeita seuraillen

Pyöräreitit, kesto: Noin 5-8 h/vrk

Pyöräreitit, pituus: Noin 45-70 km/vrk

Alueen kotisivut:
Saariston Rengastie

Alustava ohjelma

1. ajopäivä

 • 1. ajopäivä, Turku – Parainen – Nauvo (58km): Tapaaminen You Travelin edustajan kanssa aamupäivällä Kupittaan juna-asemalla 10:30 – 11:00. Tapaamisen jälkeen mahdollinen pyörien vuokraus ja testaus. Tämän jälkeen voit startata matkan ensimmäiselle etapille Turun keskustasta kohti etelää ja saaristoa. Polje Kuusiston saaren läpi Paraisten keskustaan ja satamaan, jossa on hyvä pitää juomatauko. Matkalla käymme ihastelemassa Paraisten valtaisaa, noin kaksi kilometriä pitkää kalkkikivikaivosta. Paraisten jälkeen odottaa ensimmäinen lauttayhteys Nauvon saarelle, josta ajo Nauvon venesatamaan ensimmäiseen yöpymispaikkaan.

2. ajopäivä

 • 2. ajopäivä, Nauvo – Korppoo – Mossala (48km): Toinen ajopäivä on täynnä fantastisia merimaisemia ja upeaa tunnelmaa siirtyessämme etäämmälle saaristoon. Muista pakata yhden yön kevyet tavarat mukaan pyöräreppuun, sillä tällä etapilla ei ole matkatavaroiden kuljetusta. Päivä pitää sisällään kaikkiaan neljä lauttamatkaa, joista etenkin Korppoon saaresta lähtevä Galtby – Houtskär -osuus tarjoaa ihailtavaksesi maailman kauneimpia merimaisemia ja jylhää saariston luontoa. Etapin maali on Mossalassa, jossa voit nauttia paikallisista antimista sekä yöttömän yön saaristomaisemista näköalatornista käsin.

3. ajopäivä

 • 3. ajopäivä, Iniö – Taivassalo – Naantali (n. 65 km): Vielä on aikaa nauttia hetki saariston merimaisemista. Päivä alkaa reilun tunnin lauttamatkalla Iniöön, josta poljetaan ensimmäinen ajo-osuus saarten halki Kustavin lautalle. Kustavissa pyöräreitti vaihtuu hetkeksi maaseudun keskelle ennen matkan viimeistä varsinaista noin tunnin lauttaosuutta Teersaloon. Päivän maali on viehättävässä Naantalissa, jossa pääset palauttelemaan matkan rasituksia kylpylähotellissa ja nauttimaan Naantalin vanhan keskustan ja sataman ainutlaatuisesta kesätunnelmasta.

4. ajopäivä

 • 4. ajopäivä, Naantali – Ruissalo – Turku (46km): Matkan viimeinen etappi johtaa Naantalista Turkuun ja Ruissalon vanhalle telakalle sekä pidemmälle tammimetsien täyttämän saaren uumeniin, missä pyöräilijää odottaa Suomen oloissa ainutlaatuinen luonto moninaisine kasveineen. Ruissalosta matka jatkuu joko lyhyellä yhdyslautalla (lisämaksu noin 3 euroa) läheiseen historiaa henkivään Pikisaareen ja Hirvensaloon, joiden paikallisteillä on vaikea kuvitella olevansa Suomen suurimpiin kaupunkeihin lukeutuvan Turun keskustan läheisyydessä. Tai Ruissalosta Turun linnalle ja sieltä Aurajoen rantaa kohti keskustaa ja Kupittaata. Halutessasi voit varata kauttamme vielä lisämaksusta pari yötä Turussa matkan päätteeksi. HUOM! Vuokrapyörien palautus Kupittaalla klo 15:30-16:00.

Lisätietoja matkasta

Pyörävuokrat

Sähköpyörä Orbea Keram 10:
200 € / 4 vrk

Hinta sisältää hyvin varustellun eMTB maastopyörän (etujousitettu), jossa tavarateline, lokasuojat, tarakkkalaukku, tankoteline puhelimelle (gps) ja lukko

Orbea Keram 10

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus aamiaisella
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu (Huom! Ei toisena yönä, kuljetus suoraan kolmanteen yöpymispaikkaan.)
 • Neljä ajopäivää sekä päiviin kuuluvat lauttakuljetukset (poislukien Mossala-Iniö lautta ms Antonia, pyöräilijän hinta n. 12 euroa, maksu lautalla)

Hyvä tietää

 • Suomen ja maailman oloissa ainutlaatuinen pyöräilyreitti
 • Runsaasti lautta- ja yhteysalusmatkoja, joilla voit hengähtää ja nauttia saariston upeista maisemista
 • Voit vuokrata kauttamme pyörän, tiedustele toimistolta vaihtoehtoja ennakkoon

Kohteen sijainti kartalla

Hotelli

Nauvo Strandbo

 

YLEISTÄ

Pieni ja tunnelmallinen hotelli aivan Nauvon venesataman rannassa keskellä palveluita.

HUONEET

Kaikissa huoneissa on suihku, wc, televisio, hiustenkuivaaja.

SIJAINTI:

Nauvon keskustassa

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus aamiaisella

Mossala Island Resort

 

YLEISTÄ

Viihtyisä ja monipuolinen lomakeskus merellisissä maisemissa Houtskär – Iniö -lauttarannan läheisyydessä.

***.

HUONEET

Uudet ja viihtyisät 2h mökit, joissa on wc ja suihku, keittiö sekä terassi.

SIJAINTI:

Mossala, Houtskär

HINTAAN SISÄLTYY:

Aamiainen Mossalan Saaren ravintolassa.

LISÄMAKSUSTA:

A la carte -ravintolassa voi ruokailla iltaisin, lisäksi kioskimyymälästä voi hankkia virvokkeita ja naposteltavaa. Mossalassa on myös saunomismahdollisuus.

Naantali Spa Hotel

YLEISTÄ

Tyylikäs ja runsaasti palveluja tarjoava hotellikokonaisuus Naantalin keskustan läheisyydessä meren rannassa.****.

SIJAINTI:

Naantalin keskustan kupeessa

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus aamiaisella ja kylpyläpalveluilla

Kuvia Saariston Rengastieltä

Varaa matka

Ota yhteyttä