Rannikkoreitti Suomi - Rannikkoreitti Pyöräretket Saaristomeren kansallispuistoon ja Lounais-Suomen maaseutumaisemiin

Opastettu pyörämatka Saaristomeren kansallispuiston maisemiin.

Raikas meri-ilma, sopivasti leppoisat heinäkuun pyöräilypäivät ja historialliset ruukki-miljööt. Lähde nauttimaan Lounais-Suomen maaseudun kulttuurimaisemista ja Saaristomeren kansallispuiston poluista vesireittien varrelle.

 • Rannikkoreitti yhdistää vaihtelevia saaristomaisemia ja maaseudun etappeja käärittynä samaan pakettiin
 • Mukana historian havinaa ruukkimaisemien muodossa
 • Matkan hintaan sisältyvät opaspalvelut ja matkatavaroiden kuljetuspalvelu
 • Pyöränmatkan aikana useita lautta- ja lossiylityksiä

Vaativuustaso

Rannikkoreitin etapit poljetaan pääosin asfalttipintaisilla teillä, mutta joukossa on myös pätkiä sorateillä ja metsäpoluilla. Päiväetapit ovat helpohkoja retkipyörätasoisia etappeja erittäin maltillisilla korkeuseroilla. Jokaisen päivän aikana on mahdollisuus pitää taukoja paikallisissa kahviloissa ja lounasravintoloissa.

Lue lisää

Rannikkoreitti

Heinäkuisen Loma-Suomen pyöräreiteillä

Pitkien kesäpäivien paisteessa pyöräiltävä Rannikkoreitti etenee leppoisasti neljänä ajopäivänä nimensä mukaisesti Lounais-Suomen rantoja pitkin. Saaristomeren vihannat ja kumpuilevat maalaismaisemat vuorottelevat meri-ilman hyväilevien kalliorantojen kanssa. Välillä pysähdytän hörppimään munkkikahvit tai limsat, toisinaan sukelletaan saarien sisällä kulkeville metsäteille tai vanhojen ruukkien maisemiin.
Pyörämatka starttaa Salon kaupungista Kemiönsaaren kautta kohti Saaristomeren äärellä sijaitsevaa Kasnäsiä. Täältä käsin teemme päiväretken Hiittisten ja Rosalan tai vaihtoehtoisesti Örön tai Högsåran maisemiin. Kasnäsistä matka jatkuu edelleen Mathildedalin ja Teijon kautta takaisin Saloon.
Päiväetapit ovat tiestön nähden sopivasti noin 30-70km luokkaa. Pyörää valitessasi kannattaa huomioida, että valtaosa reitistä on hyväkuntoista päällystettyä tietä tai pyörätietä, mutta reittien varrelle osuu myös sora- ja metsäteitä sekä hyväkuntoisia polkuja. Matkapakettiimme sisältyy matkatavaroiden kuljetuspalvelu majoitusten välillä. Voit siis taittaa matkaa kevyellä repulla tai pyörälaukulla auringon paisteessa rallatellen!
Alk.  495 €
FAKTAT

Ajankohta: 31.7.–4.8.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin pyöräopas

Pyöräreitit, kesto: Noin 5-8 h/vrk

Pyöräreitit, pituus: Noin 25-65 km/vrk

Alustava ohjelma

1. ajopäivä

 • 1 ajopäivä, Salo – Kemiönsaari – Dragsfjärd (n. 65 km): Omatoiminen siirtyminen Saloon, jossa tapaaminen oppaan kanssa rautatieasemalla 10:30. Reittibriiffaus ja varusteiden pakkaus, jonka jälkeen starttaamme ensimmäiselle etapille Wiurilan kartanon vehreiden maiden kautta kohti merta ja Angelniemeä. Täältä jatkamme Kokkilan lossilla kapean salmen yli vastarannalle Kemiönsaareen. Reitti jatkuu vehreää omenapuiden täplittämää kumpuilevaa maisemaa pitkin kohti Kemiön keskustaa, jossa mahdollisuus pysähtyä ja vierailla Sagalundin museossa. Loppumatka etenee viehättävään Dragsfjärdiin, jossa ensimmäisen illan majoitus.

2. ajopäivä

 • 2. ajopäivä Dragsfjärd-Kasnäs (n. 35 km): Kuvankaunis pyöräilyreitti kohti saaristomerta. Matkan varrella pysähdytään historiallisessa Söderlångvikin kartanossa, Kartano siirtyi vuonna 1927 tunnetun taidemesenaatin, liikemiehen ja Hufvudsstadsbladetin päätoimittajan, Amos Andersonin omistukseen. Alkumatkan metsäisen osuuden jälkeen Saaristomeren maisemat levittäytyvät eteesi koko komeudessaan, erityisesti Lövön sillan korkeus saattaa jo heikompaa pyöräilijää huimata! Ennen Kasnäsiä teemme vielä lyhyen koukkauksen lautalla Högsåran saarelle, jossa tutustumme saareen ja ruokailemme maankuulussa Farmors Cafen kahvilaravintolassa. Perillä Kasnäsissä majoittuminen ja virkistäytyminen kylpylässä ja illallisella.

3. ajopäivä

 • 3. ajopäivä, Hiittinen ja Rosala (n. 25 km): Kevyempi kolmas ajopäivä poljetaan Saaristomeren ympäröimänä Hiittisissä ja Rosalassa, jonne suunnataan aamusta yhteyslautalla. Perillä pyöräilemme saaren päästä päähän, jolloin matkalle osuu vapaavalintaisesti mahdollisuus tutustua muun muassa Rosalan viikinkikylään, nauttia lounasta ja maistella saaren omaa olutta Rousal Brygghusin panimossa.

4. ajopäivä

 • 4. ajopäivä, Käsnäs – Taalintehdas – Vestlax – Mathildedal (n. 60 km): Saaristomeren merimaisemat jätetään taakse ja matka kohti pohjoista alkaa. Pysähdys Taalintehtaalla, jonka ruukki on merkittävä kappale alueen teollisuushistoriaa, ja jonka juuret ulottuvat aina 1500-luvulle. Taalintehtaan huvivenesataman eli Marinan jälkeen pyöräilemme Kemiönsaaren merenrantaa ja maalaismaisemia mukaillen kohti Strömman kanavaa, joka on tiettävästi ainoa paikka koko Suomessa, jossa voi havaita vuorovesi-ilmiön vaikutuksen. Kanavan jälkeen seuraa vielä lyhyt siirtymä metsäreittejä pitkin idyllisen kauniiseen Mathildedaliin. Ehdoton suositus on muun muassa paikallisoppaan vetämä ruukkikierros, jossa perehdytään paikan historiaan. Lisäksi kannattaa käydä ihastelemassa hellyyttäviä alpakoita, joita alueella laiduntaa runsaasti. Ja kun ilta koittaa, on Mathildedalissa kunnon kylätunnelma. Varsinkin kesäaikaan iltaa on mukava istua hyvässä seurassa ja käydä läpi päivän aikana satulassa koetut asiat yhdessä paikallisten ravintoloiden terasseilla.

5. ajopäivä

 • 5. Teijon kansallispuisto sekä Mathildedal-Teijo-Salo (40km): Aamupäivällä lyhyt patikkakierros Teijon kansallispuistossa. Mainio reitti pitkospuineen tuo matkan aikana esiin Suomen luonnon monimuotoisuuden. Patikan jälkeen siirrymme päivän pyöräreitille viereisen Teijon ja Kirjakkalan ruukkimaisemista metsäisten järvien kautta Pohjankylään ja edelleen kumpuillen takasin Saloon. Arvioitu paluu Salon rautatieasemalle noin 14:30.

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

Sähköpyörä Orbea Keram 10:
250 € / 5 vrk

Hinta sisältää hyvin varustellun eMTB maastopyörän (etujousitettu), jossa tavarateline, lokasuojat, tarakkkalaukku, tankoteline puhelimelle (gps) ja lukko

Orbea Keram 10

Retkipyörä:
100 € / 5 vrk

Kaikki alustavat hinnat sisältävät tavaratelineen ja lukon sekä mallista riippuen 7-24 -vaihteisen vaihteiston ja pullotelineen.

retkipyörä

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus sisältäen aamiaisen
 • Opaspalvelut koko matkan ajan
 • Viisi ajopäivää oppaan johdolla sekä matkatavaroiden kuljetukset etappien välillä

Hyvä tietää

 • Matkalla poljetaan muun muassa Mathildedalin ja Taalintehtaan ruukkimiljöiden sekä lukuisten historiallisten vanhojen kartano- ja maaseutualueiden läpi. Lisäksi merimaisemat ovat paikoitellen erittäin hienot. Pidä kännykkäkamera pyöräilypaidan taskussa valmiina kodak-hetkeä varten!
 • Reitit poljetaan pääsääntöisesti hyväkuntoisilla maanteillä, pyöräteillä tai soralla. Myös kapeampia metsäteitä löytyy, mutta ne ovat myös pääsääntöisesti hyväkuntoisia. Retkipyörällä pärjää hyvin, mutta myös maasto- tai sähköpyörä sopii matkaan mainiosti.
 • Matka alkaa ja päättyy Salon kaupungista, jonne voit saapua joko bussilla, junalla tai omalla autolla (ilmainen pysäköinti).
 • Lisämaksusta voit hankkia kauttamme lisäyöt Salossa, joko ennen tai jälkeen pyöräilyosuutta (tai miksei jopa molemmat).
 • Ajopäivien muutokset ovat mahdollisia ja seuraavan päivän suunnitelma varmistetaan aina mahdollisuuksien mukaan edellisenä iltana.

Kohteen sijainti kartalla

Hotelli

Saaristohotelli Merikruunu

 

YLEISTÄ

HUONEET

SIJAINTI:

Dragsfjärdin keskustassa

HINTAAN SISÄLTYY:

Kasnäs Kylpylä

 

YLEISTÄ

HUONEET

SIJAINTI:

Kasnäsin vierasvenesataman yhteydessä

HINTAAN SISÄLTYY:

Hotel Mathildedal

 

YLEISTÄ

HUONEET

SIJAINTI:

Mathildedalin ruukin yhteydessä

HINTAAN SISÄLTYY:

Kuvia Rannikkoreitiltä

Varaa matka

Ota yhteyttä