St. Moritz Sveitsi - St. Moritz Talviurheilun mekka tarjoaa aurinkoa, lunta ja upeaa iltaelämää!

Hiihtomatkat Sveitsin St. Moritziin 29.1.–12.2. sekä 19.–26.3.2023

Sveitsin St. Moritz on alppimatkojen koti ja fantastinen talviurheilun yleiskohde. Lumivarmuutta korkealla ja tilaa laskea, ehdottomasti kohde, jossa jokaisen talviurheilun harrastajan pitäisi käydä ainakin kerran.

 • Hiihtomatkojen legendaarinen alppikohde niin rinteisiin ja laduille
 • Kaikenkattavat rinteet, lumivarma ja vähän laskijoita, voiko enempää toivoa!
 • Usein hyvä sää, fantastiset maisemat
 • Ainutlaatuinen kylä, jossa paljon tapahtumia ja hiihdon lisäksi muutakin tekmistä
 • Hyvät maastohiihtoladut
 • Hissilipputarjous sekä hotellien kampanjahinnat viikon matkoista.

Lue lisää

St. Moritz

Laskettelukulttuurin alkulähteillä

Täällä jos missään riittää perinteitä, sillä ensimmäiset talvituristit saapuivat kohteeseen jo reilu 150 vuotta sitten. Potentiaaliinsa verrattuna hiihtokeskus saa Suomessa aivan liian vähän huomioita, sillä mielestämme St. Moritz on maailman paras yleiskohde kaikenlaiseen talvilomailuun. Samoin kohteeseen liitetään turhan yksipuolinen kuva korkeasta hintatasosta ja luksuksesta. Toki sitäkin haluttaessa löytyy, mutta tarjolla on myös paljon muutakin.

Matkan hintakin on varmasti positiivinen yllätys, sillä majoituksissa on erinomaisia tarjouksia yli kolmen päivän oleskeluista. Hissiyhtiön ja hotellien kampanjahinta pitää hissilipun kilpailukykyisenä verrattaessa vastaavan kokoisiin hiihtokeskuksiin esimerkiksi naapurimaa Itävallassa.

HUOM! Tarjoushinta määräytyy oleskeluöiden mukaan eli 7 päivän hissilippu, joka on voimassa myös tulopäivänä.

Kylä jakautuu kahteen osaan. St. Moritz Dorf on varsinainen keskusta liikkeineen ja ravintoloineen. Hiihdon kannalta jopa ideaalimpi vaihtoehto on majoittua St. Moritz Badissa, jossa myös hotellimme sijaitsevat.

Hyvän ruoan ja juoman ystäville on runsaasti tarjontaa niin kylässä kuin rinteessä – jopa huipputason Gourmet-ravintoloihin asti. Kylässä järjestetään talvella lukuisia eri tapahtumia, esimerkkinä kuuluisa jäällä käytävä laukkakilpailu sekä hevospoolo-ottelut.

Hiihtoalueeseen kuuluu peräti 350 km viimeisen päälle kunnostettuja rinteitä, jotka sijaitsevat korkealla 1700-3300 metrissä. Rinteet jakautuvat kiinnostavasti erityyppisiin osiin, joista kaksi suurinta aluetta, Corviglia sekä Corvatsch, sijaitsevat lähellä majoituksiamme. Suosittelemme ehdottomasti käymään myös erillisellä Lagalp-Diavolezzan alueella, jossa voit useimmiten laskea käytännössä täysin omassa rauhassa. Täältä löytyvät isot korkeuserot, ehkä alueen upeimmat maisemat, mutta vain kourallinen hiihtäjiä. Oma maailmansa odottaa lisäksi rinteiden ulkopuolella, jossa yhtälö on mitä houkuttelevin. Valtaisa alue ja vähän laskijoita!

Paitsi rinteistään, tunnetaan St. Moritz myös eturivin maastohiihtokohteena. Hyvin hoidettu reitistö kattaa lähes 200 km latuja, jotka risteilevät 1700-2000 metrin korkeudessa jopa yli 4000 metristen huippujen keskellä.

Katso St. Moritz-Corviglia RINNEKARTTA >>
Katso St. Moritz-Corvatsch RINNEKARTTA >>

alk.  1345 €
FAKTAT

Ajankohta: 29.1.–12.2. sekä 19.–26.3.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 350 km
Sinisiä 70 km
Punaisia: 245 km
Mustia: 35 km
Lumetettuja: 70 km
Hissejä:
58
Ylin / alin hissi:
3303 m / 1730 m
Kyläkorkeus:
1856 m / 1776 m
St. Moritzin kotisivut:
www.stmoritz.ch

Alustava lentoaikataulu 29.1.–12.2.:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:50
AY1512: ZRH 10:55 – HEL 14:45

Alustava lentoaikataulu 19.–26.3.:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:50
AY1514: ZRH 19:10 – HEL 22:50

Lentokenttäkuljetukset:
Noin 3 h 30 min

You Travelin opas:
St. Moritzin oppaana Sveitsissä hiihtää Tove Sundström.

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Hissilippu St. Moritz/Engadin – 330 euroa
Kaikille sama kampanjahinta 7pv, voimassa tulopäivänä

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Zürichiin. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu (noin 60 euroa) menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – St. Moritz (n. 3h 30 min.).
 • Matkalla on mukana You Travelin suomenkielinen opas.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Zürichiin. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – St. Moritz (n. 3h 30 min.).
 • Matkalla on mukana You Travelin suomenkielinen opas.

Hyvä tietää

 • St. Moritzissa on järjestetty talviolympialaiset vuosina 1928 ja 1948. Lisäksi keskuksessa on pidetty  alppihiihdon MM-kilpailut vuosina 1934, 1974, 2003 ja 2017.
 • St. Moritz jakautuu kahteen osaan, St. Moritz Dorf on varsinainen keskusta, mutta St. Moritz Bad on hiihdon kannalta toimivampi ratkaisu.
 • St Moritzissa järjestetään vaikka mitä talviurheiluun liittyvää. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii jäällä käytävä laukkakilpailu sekä hevospoolo-ottelut!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Laudinella

 

YLEISTÄ

Kohteelle tyypillinen isompi hotelli, isot oleskelutilat, wlan, illallisravintola ja baari. Lisäksi suksihuone sekä hotellin oma spa, jossa sauna ja höyrysauna. Laudinellan asiakkaat voivat käyttää päivittäin läheistä Ovavera Spa uintikeskusta, jossa mm. 25m sisäallas, poreallas ulkona, syvä allas hyppytorneineen, iso liukumäki, useampi sauna, höyrysauna jne. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Kahden hengen standard-huoneet noin 22m2, lisävuodemahdollisuus (vuodesohva), kokolattiamatto, parivuode tai erilliset vuoteet, TV, suihku/kylpy wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI:

Hiihdon kannalta erinomainen sijainti St. Moritz Badissa. Matkaa Corviglian hissiasemalle noin 200m. Skibussin pysäkki n. 50m, ladut ja Ovavera uintikeskus noin 150m.

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, joko huone aamaisella tai puolihoidolla (buffetaamiainen sekä illallinen).

Hotelli Reine Victoria

YLEISTÄ

Yli satavuotiset perineet omaava Art Noveau -tyylinen hotelli, isot oleskelutilat, wlan, aamiaisravintola ja baari. Puolihoidon illalliset (buffet) läheisessä hotelli Laudinellassa. Reine Victorian asiakkaat voivat käyttää päivittäin läheistä Ovavera Spa uintikeskusta, jossa mm. 25m sisäallas, poreallas ulkona, syvä allas hyppytorneineen, iso liukumäki, useampi sauna, höyrysauna jne.Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Kahden hengen huoneet noin 22m2, parivuode tai erilliset vuoteet tai yhden hengen huone Erikseen pyydettäessä hieman tilavampi n. 30-35m2 perhehuone, johon pitää majoittua 2 aikuista sekä 1-2 lasta (max 17v). Huoneissa kokolattiamatto, TV, suihku/kylpy wc ja hiustenkuivaaja.

SIJAINTI

Hiihdon kannalta erinomainen sijainti St. Moritz Badissa. Matkaa Corviglian hissiasemalle noin 150m. skibussin pysäkki n. 50m, ladut ja Ovavera uintikeskus hotellia vastapäätä.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneissa, puolihoito eli buffetaamiainen sekä buffetillallinen hotelli Laudinellassa

LISÄMAKSUSTA:

Huone yhdelle.

Kuvia St. Moritzista

Varaa matka

Ota yhteyttä