Verona-Garda Italia - Verona-Garda Gardajärvi, Valpolicellan ja Soaven viinialueet sekä Verona pyöräillen!

Pyöräilyä ja viininmaistelua Veronan ja Gardajärven eteläisillä pyöräreiteillä!

Verona-Gardan pyörämatka on retkipyöräilyä viininviljelysmaiden ja pienten kylien täplittämässä Gardajärven eteläosassa. Lisäksi matkan loppuosa vietetään Veronassa. Lähde mukaan viininmaistelun, pyöräilyn ja kaupunkilomailun matkalle!

 • Rento ja miellyttävä pyöräilykohde, jossa tutustut eteläisen Gardan alueen etappeihin sekä Veronan alueen pyöräilymaastoon ja kaupunkiin.
 • Matkan hintaan sisältyy lentokenttäkuljetus, matkanjohtajan palvelut ja viikko-ohjelma.
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu huolehtii tavarasi alku- ja loppuosan majoituspaikkojen välillä.
 • Ensimmäiset neljä päivää Pozzolengossa, minkä jälkeen kolme päivää Veronassa.

Vaativuustaso

Veronan ja Gardan pyörämatkalla reitit ovat helpohkoja pyörä- ja sorateitä sekä kapeita asfalttiteitä maksimissaan noin 350 metrin korkeuseroilla. Päiväetapit ovat muutaman tunnin mittaisia ja maksimissaan hieman yli 60 km mittaisia. Päivittäiset korkeuserot ovat maksimissaan noin 350 metrin luokkaa. Matkan pyöräiltävä kokonaispituus on noin 300-350 km

Lue lisää

Verona-Garda

Lähde tutustumaan Lombardian ja Veneton upeisiin järvimaisemiin, viineihin ja historiaan!

Tutustu pyöräillen Veronaan ja Garda-järven eteläosaan, sen kyliin ja niitä ympäröivään maaseutuun. Aja Amarone-viinin kodin, Valpolicellan viinialueen halki ja ihaile Soaven pittoreskia kylää. Lisäksi pääset nauttimaan iki-ihanan Veronan kaupungin romanttisesta tunnelmasta!

Veronan ja Gardan retkipyöräily soveltuu parhaiten mukavuutta arvostavalle, vastaavilla matkoilla kotimaassa tai ulkomailla jo aiemmin käyneelle tai säännölliseti pyötäilyä harrastaville. Pyörämatkan maltilliset etapit ovat pisimmillään hieman yli 60 kilometrin mittaisia ja niiden korkeuserot ovat maksimissaan 350 metrin luokkaa.

Etapit ajetaan oppaan johdolla pääsääntöisesti hyväkuntoisilla pyörä- ja sorateillä sekä kapeilla ja vähän liikennöidyillä asfalttiteillä. Kevyet kantamukset riittävät, koska reiteillä on lounasmahdollisuus (ei sisälly hintaan) ja palaamme aina illaksi takaisin majoituspaikkaan. Veronan ja Gardan alueen pyörämatkalle voit vuokrata kauttamme retki- tai sähköavusteisen pyörän ennakkoon. Ks. hintatiedot kohdasta “Pyörän vuokraus”.

Matkan aikana majoitumme aluksi neljä yötä Peschiera del Gardan kylässä Gardan etelärannalla. Lombardian ja Veneton maakuntien rajalla sijaitsevassa kylässä majoitumme Hotelli Acquadolceen, Piccolin perheen omistamaan hyvätasoiseen hotelliin. Peschieran keskustan läheisyydessä lähellä Mincio-joen suuta sijaitsevan hotellin kattoterassin baarista on hulppeat näkymät Pechieran muureille ja järvelle, joka sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä.

Peschiera del Gardasta siirrymme seuraavaksi kolmeksi yöksi tarunhohtoiseen Veronaan, jossa majoitumme aivan historiallisen keskustan kupeessa. Italian mukavasti lämmittävän auringon alla jatkamme matkaa pyöräilyn ja viininmaistelun merkeissä Veronan lähialueilla, lisäksi aikaa jää vielä kaupunkilomailuunkin!

Alk.  1525 €
FAKTAT

Ajankohta: 28.9.–5.10.2024

Opaskohde:
Paikallinen pyöräopas sekä You Travelin matkanjohtaja lentokenttäkuljetuksessa.

Päiväetapit: Noin 25-60 km

Korkeuserot: Maksimissaan noin 350 m.

Etappien kesto: Noin 3-5 h

Vaativuustaso: 2

Alustava lentoaikataulu:
AY1801: HEL 07:30 – VRN 09:25
AY1802: VRN 10:15 – HEL 14:05

Lentokenttäkuljetukset (n. 20-30min)

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

Valitse haluamasi pyörä osaksi matkapakettia,jotka saat paikallisen yhteistyökumppaniltamme pyörävuokraamosta. Varatessasi pyörää ilmoita myös kunkin pyöräilijän pituus. Vuokra-aika viisi päivää.

 • sähköavusteinen unisex e-Bike (retkipyörä): 200 euroa
 • gravel-pyörä (2×10 vaihdetta): 200 euroa
 • Retkipyörä (naisten tai miesten, 3×10 vaihdetta) 110 euroa

Pyöränvuokrauksen yhtydessä saat kypärän ja puhelimen pidikkeen ohjaustankoon ilman lisämaksua. Pyörälaukku / satulaputkilaukku (gravel) lisämaksu 10 euroa. Ohjaustankolaukku (ei Gravelpyörään) 10 euroa

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Veronaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Pyörämatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset Veronan lentokentälle (kesto noin 20-30min).

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan
 • Lisämatkatavarat, max. 23kg lisämaksu noin 60 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa)
 • Lentokenttäkuljetukset tulopäivänä Peschieraan Gardalle ja Veronan hotellilta lentokentälle (kesto n. 20-30min)
 • Paikallisen pyöräilyoppaan vetämä ohjelma
 • You Travelin matkanjohtajan palvelut lentokenttäkuljetuksella, opas lisäksi tavoitettavissa puhelimitse koko matkan ajan
 • Matkalaukkujen kuljetuksen majoituksesta toiseen
 • Majoitus 2h huoneessa aamiaisella (1h huoneessa lisämaksusta)
 • Kaksi viininmaistelua

Hyvä tietää

 • Majoituspaikkamme Hotel Acquadolce Gardajärvellä sijaitsee Peschiera del Gardan idyllisessä kylässä.
 • Veronassa majoitumme Residenza Pietra di Verona -hotellissa, joka löytyy kaupungin tunnelmallisesta osasta kuuluisan Ponte Pietran sillan läheisyydestä. Majoituksemme sijaitsee myös noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Veronan oopperajuhlista tutulta historialliselta Veronan areenalta.
 • Maistelemme matkan aikana alueen viinejä Valpolicellan ja Soaven viinialueilla!
 • Matkan ajankohtaan suurin kesäsesonki on jo ohi. Sää ei ole myöskään enää liian kuuma, mutta ilmat ovat vielä miellyttäviä.

Pyörämatkan alustava ohjelma

 • 1. päivä: Aamulento Veronaan ja lyhyt kuljetus ensimmäiseen majapaikkaan Peschiera del Gardan kylään. Pyörien testaamista ja matkainfo.
 • 2. päivä: Peschiera, Bardolino ja Lazise (60 km, asfalttia ja vähän hiekkatietä, korkeuserot noin 350 m.)
  Tutkimme Gardajärven itärannikkoa. Reitti alkaa maaseudulta, josta jatkamme järven rantaan Peschiera del Gardan kylään ihailemaan Unescon maailmanperintökohteeksikin julistettua Venezian tasavallan aikaista linnoitusta. Ajamme vähän aikaa järven rantaa, jonka jälkeen suuntaamme sisämaahan oliivilehtojen ja viinitarhojen sekaan. Saavumme Bardolinoon, joka on kuuluisa viinistään. Jatkamme järven rantaa noudattelevaa pyörätietä pittoreskiin Lazisen kylään.
 • 3. päivä: Luganan viinialue ja Sirmione (51km asfalttia ja vähän hiekkatietä.)
  Ajamme ensin Luganan viinialueella, joka tunnetaan valkoviineistään sekä  Torre di San Martino della Battaglia -tornista, joka on rakennettu 1800-luvulla muistoksi Italian yhdistymissodan aikana kaatuneille sotilaille. Jatkamme Desenzanoon Gardajärven rannalle, jossa pääsemme nauttimaan järvimaisemista ja eloisan pikkukaupungin historiallisesta keskustasta. Saavumme maaseututeitä pitkin päivän pääkohteeseen, Sirmioneen, joka on kuuluisa mm. linnastaan sekä antiikin Rooman aikaisista Catulluksen raunioista. Sirmionessa pidämme myös lounastauon.
 • 4.päivä: Solferino ja Borghetto Sul Mincio (56 km asfalttia ja hiekkatietä)
  Tänään suuntaamme Gardajärven eteläpuolelle. Sieltä löytyy paljon kauniita historiallisia kyliä. Käymme mm. Solferinossa, joka myös oli tärkeä paikka Italian yhdistymisen aikaisissa tapahtumissa. Seuraamme Mincio-joen vartta kulkevaa pyörätietä myllyistään ja keskiaikaisesta sillastaan tunnettuun Borghetto sul Mincioon. (Huom! Muista syödä tällä matkalla lounaaksi paikallisia tortellineja!). Poikkeamme vielä Castellaro Lagusello nimiseen kylään, joka sijaitsee sydämen muotoisen järven rannalla.
 • 5. päivä: Valpolicellan viinialue ja siirtyminen Veronaan (62 km asfalttia ja hiekkatietä, korkeuserot noin 300 m.)
  Tänään vaihdamme majapaikkaa Veronan kaupunkiin. Ennen Veronaa vierailemme Custozan ja  Valpolicellan viinialueilla. Lounastaukomme on Fumanen kylässä, Valpolicellan sydämessä. Valpolicellassa pääsemme myös maistelemaan tätä maailmankuulua viiniä pienella viinitilalla. Valpolicellasta jatkamme pyörätietä pitkin iki-ihanaan Veronaan, Romeon ja Julian kaupunkiin!
 • 6. päivä: Soaven viinialue (korkeuserot noin 350 m.)
  Veronasta itään sijaitsee Soaven alue. Vaikka Soaven viini on maailmankuulua, on tämä kaunis ja autenttinen alue matkailullisesti vähemmän tunnettua. Pienten kylien ja viinitarhojen läpi poljettuamme, saavumme Soaven kylään, joka on Veneton kauneimpia keskiaikaisia linnoitettuja kyliä. Pääsemme myös maistelemaan viiniä Soaven historiallisessa viinikellarissa. Lounastauolla on aikaa tutustua kylään ominpäin, minkä jälkeen palaamme Adige-joen vartta Veronaan maissi- ja parsaviljelmien lomitse.
 • 7. päivä: Vapaapäivä Veronassa
  Verona on Pohjois-Italian viehättävimpiä kaupunkeja, jonka vanhassa ja pittoreskissä keskustassa riittää katseltavaa, eihän sitä syyttä ole valittu myös Unescon maailmanperintökohteeksi. Veronassa ollessaan pitää ainakin muistaa nauttia aperitiivi kauniilla Piazza delle Erbellä, ihailla Veronan amfiteatteria, Arena di Veronaa, jossa pidetään vuosittain Veronan oopperajuhlat, kävellä kaupungin läpi virtaavan Adigen tunnelmallisilla rannoilla sekä käydä kurkkaamassa Julian parveketta. Luonnollisesti Veronasta saa myös erinomaista ruokaa, kokeile esimerkiksi Bigoli con le sarde -pastaa sardiinien kera tai Amarone-viinistä valmistettua risottoa.
 • 8. päivä: Kuljetus Veronan kentälle ja lento Helsinkiin

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Gardalta ja Veronasta

Varaa matka

Ota yhteyttä