Merialpit ja Ligurian Riviera Ranska ja Italia - Merialpit ja Ligurian Riviera Välimeren rannikon vaelluspolut odottavat

Patikointia Merialppien kylissä ja poluilla

Välimeren kimallus, vuorten rinteillä nököttävät kauniit kylät sekä Ranskan ja Italian rannikon hengästyttävän kauniit polut. Koe uusi ja upea patikointireitti kylästä toiseen hotellitason mukavuuksilla.

 • Uutuusreitti, joka etenee Ranskasta kuvaukselliseen Italian Liguriaan
 • Etappeina kylästä toiseen käveltävä matka, yöpyminen bed & breakfast-tyyppisissä majoituksissa ja hotelleissa
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu eri majoituspaikkojen välillä, mukaan päiväetapeille riittää vain kevyt päiväreppu
 • Erinomainen kohde kevään ja syksyn patikointimatkalle

Vaativuustaso

Merialppien vaellus edellyttää kohtalaista kuntoa. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa ja edellyttää paikkapaikoin varmaa askellusta kapeammilla ja jyrkemmillä poluilla. Päiväkohtaiset kävelyosuudet ovat kestoiltaan keskimäärin 4-6 tunnin välillä (ei sis. taukoja). Reittien päiväkohtaiset nousut vaihtelevat 450 – 850 m välillä ja laskut 200 – 900 m välillä.

Lue lisää

Merialpit ja Ligurian Riviera

Vaella Cote d´Azurin ja Rivieran halki

Merialpit ja Ligurian Riviera on You Travelin kevään ja syksyn uutuus, joka pitää sisällään kaksi eri maata kiehtovine patikkareitteineen. Tämä majalta majalle, tai paremminkin lakanoista lakanoihin kulkeva vaellusmatka alkaa Mentonin kaupungista Ranskan puolelta. Valtaosa reiteistä kulkee Italian puolella Ligurian Merialppien maisemissa, jolle tyypillisiä ovat vuorten rinteillä nököttävät kauniit kylät, rehevä kasvillisuus ja välimerellinen leppoisa tunnelma.

Muutaman tunnin päiväetapeilla ehtii nauttimaan auringosta ja istahtamaan lounaan ajaksi upeiden näkymien ääreen. Ajoittain horisontissa avautuu kimaltava Välimeri. Viiniköynnökset ja oliivilehdot reunustavat eloisia ja viihtyisiä pikkukyliä, joissa nautimme paikallisesta tunnelmasta kaukana rannikon hälinästä. Matkan alussa ja lopussa pääsemme kuitenkin kokemaan lisäksi myös rannikon vilkasta tunnelmaa niin Ranskan kuin Italiankin puolella.

Matkan aikana yövytään joka ilta eri paikassa, joten näet runsaasti vaihtelevia maisemia. Yöpymiset vaihtelevat kevään matkalla pikkukylien yksinkertaisista bead & breakfasteista kolmen tähden kaupunkihotelleihin. Syysvaelluksella majoitusten luokitukset vaihtelevat kahden ja kolmen tähden välillä. Kaikilla vaelluksilla hintaan sisältyy matkatavaroiden kuljetuspalvelu kaikkien majoitusten välillä, joten riittää kun pakkaat etapeille ainoastaan oman päiväreppusi.

Alk.  1545 €
FAKTAT

Ajankohta, syksy: 14.–20.9.2023 (to-ke, 6 vrk)

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Vaelluspaketti: Oppaan vetämä vaellusohjelma sisältyy matkan hintaan.

Vaativuustaso: 3

Alustava lentoaikataulu:
AY1601: HEL 08:05 – NCE 10:25
AY1604: NCE 19:45 – HEL 23:55

Lentokenttäkuljetukset:
Nizza – Menton, noin 50 min.

You Travelin opas:

Merialpeilla ja Rivieralla oppaana toimii Sakke Kerimaa.

Merialpit ja Riviera – alustava vaellusohjelma

Matkaan sisältyy viisi oppaan johdolla tehtävää vaellusta. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät vaelluksilla tarvittavat paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

1. päivä

Saapuminen Nizzaan ja kuljetus Mentoniin. (Noin 50 min.)

2. päivä

Castellar – Passo della Corna – Grimaldi:

Vaelluksen kesto: noin 5 tuntia
Korkeusero: nousua noin 450 m, laskua noin 640 m.

Aamu alkaa lyhyellä bussimatkalla Castellarin kylään, joka sijaitsee Mentonin lahden yläpuolella. Patikkareitin aluksi nousemme Pyhän Bernardin kappelille sekä Italian ja Ranskan rajalla sijaitsevaan Passo della Cornan solaan. Laskeutuminen Italian puolella hemmottelee vaeltajaa upeilla näköaloilla Välimerelle. Päivän patikka päättyy Grimaldin kylään, josta kuljetus yöksi Ventimigliaan.

3. päivä

Airole – Rochetta Nervina:

Vaelluksen kesto: noin 4½ tuntia
Korkeusero: nousua noin 640 m, laskua noin 550 m.

Aamiaisen jälkeen starttaamme päivän vaellukselle 20-minuuttisella junamatkalla Royan laaksoon ja Airolen kauniiseen kylään. Keskiaikaisessa kylässä vierailtuamme lähdemme nousemaan kohti Sella dei Due Abellia. Matka jatkuu laskeutumalla kauniiden maisemissa oliivilehtojen ohi Rochetta Nervinan laaksoon.

4. päivä

Apricale – Dolceacqua – Pigna:

Vaelluksen kesto: noin 4½ tuntia
Korkeusero: nousua noin 450 m, laskua noin 650 m.

Apricalesta nousemme Perinaldon kylään, josta näkymät merelle ovat vertaansa vailla. Paerinaldosta jatkamme pyhiinvaellusreittiä Dolceacquan kylään, joka on kuuluisa upeasta linnastaan, elegantista keskiaikaisesta sillastaan sekä Rossese-viinistä. Dolceaqcuasta siirrymme bussilla yöksi Pignan kylään.

5. päivä

Pigna – Castelvittorio – San Remo:

Vaelluksen kesto: noin 5 tuntia
Korkeusero: nousua noin 825 m, laskua noin 200 m.

Lähdemme kävelemään suoraan hotellista kohti Castelvittorion kylää. Tänään kiipeämme metsän halki  matkan korkeimmalla sijaitsevaan kylään, Baiardoon. Päivän päätteeksi siirrymme bussilla meren rantaan ja majoitumme San Remon legendaariseen rantakaupunkiin. San Remo on rantaelämänsä lisäksi kuuluisa myös jokavuotisista San Remon laulukilpailuista ja 1900-alussa perustetusta kasinostaan.

6. päivä

San Remo – Menton:

Aamiaisen jälkeen voi aamulla vielä tutustua San Remoon, josta lähdemme puolilta päivin junalla takaisin Mentoniin. Noin tunnin mittaisen junamatkan jälkeen on Mentonissa aikaa nauttia kaupungin ja Rivieran tunnelmasta.

7. päivä

Aamupäivällä on vielä aikaa nauttia Ranskan Rivieran tunnelmasta Mentonissa.
Kuljetuksemme kentälle Nizzaan lähtee vasta iltapäivällä. Nizzaan saavuttuamme matkaamme iltalennolla Helsinkiin.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Nizzaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Nizzan – Menton (n. 50 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot Nizzaan
 • Lentokenttäkuljetukset (kesto noin 50min)
 • You Travelin suomalainen opas vaelluksella
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu
 • Majoitukset hotelleissa kahden tai yhden hengen huoneessa
 • Kolme illallista
 • Vaelluksen aikana tarvittavat paikalliskuljetukset

Hyvä tietää

 • Merialppien ja Ligurian Rivieran viikolla pääset patikoimaan kahden maan, Ranskan ja Italian alueella.
 • Sopivasti haastetta tarjoava maltillisen keskitason reitti vaelluskauden alkuun tai loppuun. Etapit sopivat myös aloittelijalle.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Merialppien ja Ligurian Rivieran alueelta

Varaa matka

Ota yhteyttä