Pyöräilymatkat UKK UKK / Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Usein kysyttyä pyörämatkoista

Pyöräilymatka Alppien vuoristoon, Välimerelle, kotoisaan Suomeen tai Balkanin alueelle on elämys. Alta löydät useimmin esitettyjä kysymyksiä matkoistamme.

Onko pyöräilymatka liian vaativa normaalikuntoiselle?

Pyöräilymatkojen valikoimastamme löytyy kattavasti reittejä erilaisille pyöräilijöille. Retkipyöräilyä tarjoamme leppoisassa maastossa ja kevyemmillä etapeilla, maastopyöräily taas normaalisti sijoittuu haastavampaan ympäristöön. Kohdekohtaiset tiedot löydät matkan omilta sivuilta. Voit kysyä tarkempia tietoja soittamalla, ja olet aina tervetullut myös toimistollemme juttelemaan matkoista lisää.

Mitä varusteita pitää ottaa mukaan?

Kevyt setti pyörän korjaamiseen, esim. pumppu, rengasraudat, monitoimityökalu ja vararengas on hyvä olla mukana. Lisäksi mukana on hyvä olla evästä ja tarpeeksi juotavaa.

Miten pitkiä pyöräilyetapit ovat?

Etappien pituus riippuu kohteesta ja siitä, onko kyseessä retki-, maantie- vai maastopyörämatka. Matkan pituuden lisäksi korkeusero ja maaston teknisyys vaikuttavat reitin haastavuuteen. Retkipyöräilyssä etapit ovat helpoimmillaan muutaman tunnin ja joidenkin kymmenien kilometrien luokkaa. Nousua retkipyöräilyssä kertyy yleensä maltillisesti reittien kulkiessa helpohkossa maastossa pyöräteillä, järvien reunoilla, kaupungeissa ja leveillä poluilla.

Maasto- ja maantiepyöräilyssä päiväpituudet vaihtelevat noin 50 – 150 km välillä, jolloin pyörän selässä vietetään 6-8 tuntia ja nousuja kertyy muutamista sadoista metreistä yli kilometriin. Vastaavasti laskuosuudet ovat myös pitkiä ja nautinnollisia. Reitit kulkevat leveitä metsäteitä, kapeita polkuja ja maanteitä pitkin.

Kaikkein raskaimmilla Trans Alp -maastopyörämatkoilla etapit ovat vielä hieman pidempiä ja vaikeampia. Kaikkein haasteellisimmissa paikoissa voi hetkellisesti joutua kantamaan pyörää lyhyen matkan.

Voinko huoltaa pyörää matkan aikana?

Kaikissa pyöräilykohteissamme on pyörälle soveltuva pesu- ja huoltopaikka. Pyörän saa myös yöksi lukittuun suojaan. Sähköpyörille on kaikissa paikoissa latausmahdollisuus. Pyörille löytyy myös normaalisti korjaamoja, joihin voit jättää pyörän huoltoon.

Pärjäänkö ilman sähköavusteista pyörää?

Reittimme soveltuvat normaalisti aivan tavallisille luomupyörille, mutta kauttamme on mahdollista vuokrata sähköavusteisia pyöriä. Lisäksi järjestämme erityisiä sähköpyörämatkoja, jolloin reitit kulkevat erikseen näitä varten suunnitellussa maastossa.

Voiko pyörän vuokrata?

Kaikissa kohteissamme on normaalisti hyvät vuokrapyörämahdollisuudet. Ilmoita kokosi ja pyörän tyyppi (maasto- maantie- tai retkipyörä ja sähköavusteinen tai tavallinen). Olethan meihin riittävän ajoissa yhteydessä, jotta saamme varattua sopivan pyörän.

Voinko ottaa mukaan oman pyörän?

Ainoastaan sähköpyörien kuljetus lentokoneessa on kielletty. Muussa tapauksessa oman pyörän voi ottaa mukaan. Ilmoitathan asiasta meille, jotta voimme varata lentokenttäkuljetukseen sopivasti tilaa. Muista myös varata pyörällesi paikka lennolta ajoissa.

Voiko lennolle ottaa mukaan sähköpyörän?

Sähköpyörän kuljettaminen lennoilla on valitettavasti kielletty vaikka akku olisi poistettu pyörästä.