Grandvalira UKK / Usein
Kysytyt Kysymykset

Usein kysyttyä laskettelumatkoista

Matkustaminen You Travelin lomalla on huoletonta ja mukavaa. Suunnittelemme matkan valmiiksi, jotta sinä voisit keskittyä siihen olennaisimpaan – itse lomaan. Toisinaan kuitenkin ilmenee kysyttävää. Olemme kooneet alla olevaan listaan useimmin meiltä kysyttyjä kysymyksiä ja niihin liittyviä vastauksia.

Mikä vaikuttaa kohteen lumivarmuuteen?

Rinnepohjat, korkeus merenpinnasta, sijainti, jäätiköt, keskuksen huoltotoimenpiteet, alueen mikroilmasto… lumivarmuus syntyy monesta tekijästä. Valikoimme kohteemme niin, että loman ajankohta on suunniteltu mahdollisimman hyvin kohteen lumitilannetta ja kelejä ajatellen.

Mikä on paras ajankohta laskettelumatkalle?

Matkan ajankohtaan vaikuttaa monta tekijää. Pitää kysyä itseltään, mitä matkalta haluaa. Kiinnostaako Ensilumen matka aivan kauden alussa vai arvostatko enemmän Pääsiäisen leppoisaa loppukauden meininkiä Alpeilla? Tahdotko perhematkalle vai oletko enemmän offarilla puuterilumen perässä? Lumivarmojen, korkealla tai jäätiköillä sijaitsevien kohteiden kaudet ovat pidempiä kuin matalalla tai esim. Euroopan eteläisissä osissa sijaitsevissa kohteissa. Keskitalvesta lähtien useimpien kohteiden kaikki rinteet on jo saatu avattua ja rinteiden reunoillakin alkaa olemaan tarpeeksi lunta. Keskusten oma ohjelmakalenteri kannattaa myös tutkailla. Kilpailut, teemaviikot, sesonki, loma-ajat vaikuttaa siihen, mitä kohteessa tapahtuu.

Voiko lasketteluvarusteet vuokrata paikan päältä?

Rinnevarusteita voi vuokrata käyttöönsä mistä tahansa kohteestamme. Paikallisilla kumppaneillamme on normaalisti tarjolla tasokkaita ja monipuolisia laskettelu- ja lumilautailuvarusteita. Useimmiten varusteet saa myös säilytykseen vuokraamoihin hissiasemien yhteyteen. Hinnat vaihtelevat kohteittain.

Millaisia hissejä matkakohteissa on?

Alpeilla, Pyreneillä, Balkkanilla, Japanissa ja Pohjois-Amerikassa iso osa hisseistä on nykyisin tuolihissejä. Monesti näissä 2-8 hengen hisseissä on pehmustetut ja lämmittimillä varustetut penkit sekä suojakuomut. Lisäksi rinteissä on paljon ankkurihissejä sekä gondolihissejä, jotka on tarkoitettu useiden kymmenien ihmisten kuljettamiseen. Lapsille ja aloittelijoille on käytössä myös mm. mattohissejä koulurinteissä.

Missä voin säilyttää lasketteluvarusteitani?

Kaikissa majoituspaikoissamme on mahdollisuus suksien ja lumilautojen säilytykseen. Useimmissa kohteissa on myös maksullisia säilytyspaikkoja vuokraamojen yhteydessä päähissiasemien läheisyydessä.

Mitä sisältyy matkan hintaan?

Matkan hintaan sisältyvät You Travelin matkoilla normaalisti lennot, lentokenttäkuljetukset ja majoitus. Kohdesivuilla on erikseen ilmoitettu tarkemmin muut matkan hintaan sisältyvät asiat.

Soveltuvatko matkat aloittelijoille?

Myös aloittelijat ovat tervetulleita matkoillemme. Kohteissamme on runsaasti erilaisia rinteitä erilaisten laskijoiden tarpeisiin. Jos olosi kuitenkin on epävarma, kannattaa kohteesta kysäistä toimistomme ihmisiltä.