Passau Wien Itävalta - Passau Wien Pyöräile Tonavan rantamaisemia pitkin Wieniin

Pyöräilyn omatoimimatkat Itävaltaan Tonavan alueelle 27.3.-9.10.2021

Tonava kaunoinen. Itävallan pyöräilyklassikko, jonka miellyttävä reitti seurailee Euroopan valtavirtaa Saksan rajalta pääkaupunki Wieniin. Kauden 2021 matkat varattavissa ajalle 27.3.-9.10.2021.

 • Sopivan leppoisa reitti, jossa aikaa kokea luostareita, linnanraunioita ja muita kulttuuriperintökohteita
 • Muista pitää taukoja autenttisissa Heurigen-viinituvissa, niitä riittää
 • Mahdollisuus viettää aikaa Itävallan pääkaupungissa Wienissä matkan lopuksi

Lue lisää

Passau Wien

Kulttuurimatka pyöräillen

Tonavan jokirannat ovat maan vanhinta kulttuurialuetta ja reittimme kulkee mm. Unescon maailmanperintökohde Wachaun halki. Matkan varrelle osuu niin luostareita ja linnanraunioita kuin  viehättäviä kyliä Heurigen viinitupineen. Lähes tasaista reittiä on helppo polkea ja perinteisen kuuden ajopäivän lisäksi voit valita myös version, jossa on viisi tai jopa vain neljä ajopäivää. Kuuden ajopäivän matkalla päiväetapit ovat noin 40-60km per päivä ja matka etenee rauhallisesti ja ajamisen lisäksi jää aikaa tutustua reitin varrella oleviin nähtävyyksiin ja paikallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Perille päästessäsi ehdit vielä viettää koko päivän Wienissä ennen kotimatkaa.

alk.  529 €
FAKTAT

Ajankohta: 27.3-9.10.2021

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Ajoreitti: 320 km

Vaativuustaso: 1-2

Majoitusvaihtoehdot:
Kategoria A) tasokkaat 4 tähden hotellit, aamiainen, lisämaksusta puolihoito 165 euroa
Kategoria B) hyvät 3-4 tähden hotellit aamiainen, lisämaksusta puolihoito 149 euroa
Kategoria C) siistit 3 tähden hotellit tai pensionaatit (Gasthof) aamiainen, lisämaksusta puolihoito 149 euroa

Pyöränvuokraus:

 • 21-vaihteinen pyörä (miesten malli tai unisex) tai 7 vaihteinen pyörä, hinta 79 euroa
 • Kevyempi ja urheilullisempi Hybrid pyörä (miesten malli) 27 vaihdetta, hinta 129 euroa
 • sähköavusteinen pyörä (e-bike) 179 euroa

Varausmaksu:
Matkan hintaan lisätään You Travelin varausmaksu 65 euroa/hlö

Varaukset:
Ei online-varauksia. Ota yhteyttä toimistoomme puh. 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Lisätietoja matkasta

Lisämaksusta

 • Puolihoito eli aamiasen lisäksi illalliset, kategoria A: 165 euroa, kategoriat B ja C: 149 euroa
  HUOM! poislukien majoitus Wienissä, joka aina aamiaisella.
 • Lentovaraukset Helsinki-Wien.
 • Pyöränvuokraus: alk. 79 euroa (7-napavaihdetta tai 21-ketjuvaihdetta, miesten malli tai unisex).
  Pyöränvuokraus PLUS: 129 euroa (urheilullisempi ja kevyempi hybrid-pyörä, 27 ketjuvaihdetta, poikkitanko, hinta sis. vakuutuksen, saatavana rajallisesti)
  E-Bike: 179 euroa (Pedalec, sähköavustin/moottori keskiössä, jalkajarru ja käsijarru).
  Pyöränvuokraan sis. vedenpitävä satulalaukku, ohjaustangon laukku, vakuutus, huoltosetti ja pumppu sekä yhdistelmälukko.
 • Junaliput on mahdollista varata Oebb.at sivustolta online, osa junista lähtee suoraan esim Wienin lentokentältä, matkalla 1 tai 2 vaihtoa.

Matkan hintaan sisältyy

 • Pyöräilypaketti
 • Valintasi mukaiset (kategoriat) majoitukset 2h tai 1h huoneessa aamiaisella.
 • Englanninkielinen reittiopas ja kartta
 • Viininmaistelu Wachaun aluella
 • Pyöräilyn aikana mahd. tarvittavat paikalliskuljetukset
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu etappien välillä.

Alustava matkaohjelma

 • Tulopäivä: Lento Wieniin, josta junamatka lähtöpaikalle joko Schäringin/Passaun kaupunkiin Saksan rajalle. Tutustumista kaupunkiin, reitti-info ja vuokrapyörien säätö.
 • 1. ajopäivä: Passau-Schlögen, noin 40-55km. Ensimmäinen etappi Passaun kaupungista Tonavajokea seuraillen kohti Engelhartszelliin, jossa on Itävallan ainoa Trappistiluostari. Luostari tuottaa tarvikkeita, joiden myynnillä katataan sen ylläpito. Engelszellissä on yksi yhdestätoista maailman luostarista, jolla on oikeus valmista  munkkien valvonnassa kuuluisaa Trappist –luostariolutta. Täältä etappi jatkuu kohti Donauleitin luonnonpuistoa sekä Schlögenin kurvia, jossa Tonavajoki joutuu tekemäänkahteen otteeseen 180 asteen U-käännöksen.
 • 2. ajopäivä: Schlögen-Linz, noin 50km. Pyöräreitti jatkuu vehreitä Tonavan rantoja seuraillen upeaan Linzin kaupunkiin, jossa kannattaa pysähtyä hieman pidempäänkin. Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki oli mm. vuonna 2009 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Historiallisessa vanhassa keskustassa on monia ravintoloita ja kahviloita. Täällä voi nauttia myös Linzer Torte –nimisen leivonnaisen, jonka sanotaan olevan maailman vanhimmalla reseptillä valmistettava kakku (vuodelta 1653!).
 • 3. ajopäivä: Linz-Grein, noin 55km. Matka jatkuu Linzistä kohti itää. Poikkeamme reitiltä aluksi St Florianin augustiinolaisluostariin ja edellee historialliseen Enns nimiseen pikkukaupukiin, joka sijaitsee roomlaisaikaisen Lauriacumin paikalla. Kaupungin aukealla sijaitseva 60m korkea torni on Itävallan vanhimman kaupungin kauas näkyvä maamerkki. Reitti jatkuu edelleen Greinin viehättävään pikkukaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Itävallan vanhin, yhä toiminnassa oleva kaupunginteatteri.
 • 4. ajopäivä: Grein-Melk, noin 50-60km. Tonavaa seuraillen kohti Melkin kaupunkia, jota hallitsee uskomattoman kokoinen Benedictiiniläisluostari, Stift Melk. Julkisivulla kerrotaan olevan mittaa lähes 300 metriä.
 • 5. ajopäivä: Melk-Krems, noin 40-60km. Tänään sukellamme kuvankauniisiin Wachaun maisemiin, joka tunnetaan laatuviineistään ja hedelmäpuistaan (etenkin aprikoosista) Se on samalla Unescon suojelma kulttuurikohde. Spitz, Weissenkirchen, Dürnstein.. toinen toistaan viehättävämmät pikkukaupungit ja kylät ovat valokuvauksellisia ja eloisia ja niiden Heurigen –viinituvat houkuttelevat pysähtymään. Etapin päätteeksi voit maistella Wachaun kuuluisia viinejä (sis. hintaan).
 • 6. ajopäivä: Wachau-Wien, noin 45-65km. Viimeinen etappi, Wachaun jylhät terassiviljelmät jäävät taakse ja maasto tasoittuu. Matkan varrelle osuu mm. roomalaisajalta peräisin oleva Tulln. Pian sen jälkeen meno vilkastuu, edetessämme kohti matkan määränpäätä, maan pääkaupunkia ja metropolia Wieniä, osan matkasta keskustaan taitetaan junan kyydillä. Vuokrapyörien palautus, majoittautuminen hotelliin. Iltapäivällä aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia vaikka pala maailmankuulua Sacher –kakkua, jonka alkuperäistä ja aitoa versiota valmistetaan vain hotelli Sacherin konditoriassa.
 • Paluupäivä: Mikäli paluulento on vasta illalla, ehdit vielä tänään hyvin tutustua Wienin lukuisiin nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Hyppää vaikka kuuluisien Fiaker hevoskärryjen kyytiin ja siirry mielessäsi ajassa taaksepäin. Wien on lahjoittanut maailmalle myös kahvilakulttuurin, joten istahda hetkeksi nauttimaan vastapaahdettua kahvia. Iltapäivän päätteeksi CAT –junalla lentokentälle, joka liikennöi puolen tunnin välein Wien Mitten asemalta ja matka kestää noin 25min.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Passaun ja Wienin reitiltä

Ota yhteyttä