Passau Wien Itävalta - Passau Wien Pyöräile Tonavan rantamaisemia pitkin Wieniin

Pyöräilyn omatoimimatkat Itävaltaan Tonavan ja Wienin alueelle

Tonavan varren pyöräilyklassikko, Passau – Wien, jonka miellyttävä reitti seurailee Euroopan valtavirtaa Saksan rajalta Itävallan pääkaupunkiin.

 • Erittäin miellyttävä ja leppoisa reitti, jossa aikaa kokea luostareita, linnanraunioita ja muita kulttuuriperintökohteita, niitä kyllä riittää!
 • Muista pitää taukoja Heurigen-viinituvissa, joiden miellyttävä tunnelma ja hyvät viinit on yksinkertaisesti ihan pakko kokea
 • Mahdollisuus viettää aikaa Itävallan pääkaupungissa Wienissä matkan lopuksi

Vaativuustaso

Passau-Wienin pyöräreitti on helpohko retkipyöräilyreitti, jolla vaaditaan pyöräilyn perustaitoja. Päiväetappien pituus vaihtelee 40 – 60 km välillä. Korkeuserot reitillä ovat maltillisia, suuria nousuja ei juuri ole. Valtaosa reiteistä on asfaltoitua tietä tai soratietä

Lue lisää

Passau Wien

Kulttuurimatka pyöräillen

Passau – Wien on yksi omatoimisena toteutettavien pyöräilymatkojemme ehdottomista klassikkoreiteistä! Tonavan jokirannat ovat maan vanhinta kulttuurialuetta, jonka varrella näet ja koet toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä. Reittimme kulkee Unescon maailmanperintökohde Wachaun halki, lisäksi etapeille osuu niin luostareita ja linnanraunioita kuin  viehättäviä kyliä Heurigen viinitupineen. Lähes tasaista reittiä on helppo polkea, mutta perinteisen kuuden ajopäivän lisäksi voit valita myös nopeamman version viidellä tai jopa vain neljällä ajopäivällä.

Kuuden ajopäivän matkalla päiväetapit ovat noin 40-60 km päivässä, joten matka etenee rauhallisesti ja ajamisen lisäksi aikaa jää reitin varrella oleviin nähtävyyksiin ja paikallisiin kyliin ja kaupunkeihin tutustumiseen. Perille päästessäsi ehdit vielä viettää koko päivän Wienissä ennen kotimatkaa. Muista että Wienissä oleiluun on mahdollista varata myös ekstrapäiviä, joiden aikana pääset nauttimaan Itävallan kolmemiljoonaisen asukkaan pääkaupungin tyylikkäästä ja runsaasti mielenkiintoista tekemistä tarjoavasta menosta.

Passau-Wien kartta
Alk.  669 €
FAKTAT

Ajankohta: Huhtikuu-syyskuu 2023, lähdöt kaikkina viikonpäivinä

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Ajoreitti: 320 km

Vaativuustaso: 1

Alustava lentoaikataulu:

Päivittäiset lennot välillä Helsinki – Wien, lentoajat vaihtelevat päivän mukaan.

Varaukset:
Ei online-varauksia. Ota yhteyttä toimistoomme puh. 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Omatoimisilla pyörämatkoilla hoidamme puolestasi majoitukset ja tarjoamme valmiiksi suunnitellut reitit ohjeineen ja matkatavarankuljetuksineen.

Matkapaketin hintaan lisätään You Travelin varausmaksu (70€/hlö).

Lennot voit hankkia itse tai You Travelin kautta.

Lisätietoja matkasta

Alustava matkaohjelma

 • Tulopäivä: Lento Wieniin, josta junamatka lähtöpaikalle joko Schäringin/Passaun kaupunkiin Saksan rajalle. Tutustumista kaupunkiin, reitti-info ja vuokrapyörien säätö.
 • 1. ajopäivä: Passau-Schlögen, noin 40-55km. Ensimmäinen etappi Passaun kaupungista Tonavajokea seuraillen kohti Engelhartszelliin, jossa on Itävallan ainoa Trappistiluostari. Luostari tuottaa tarvikkeita, joiden myynnillä katataan sen ylläpito. Engelszellissä on yksi yhdestätoista maailman luostarista, jolla on oikeus valmista  munkkien valvonnassa kuuluisaa Trappist –luostariolutta. Täältä etappi jatkuu kohti Donauleitin luonnonpuistoa sekä Schlögenin kurvia, jossa Tonavajoki joutuu tekemäänkahteen otteeseen 180 asteen U-käännöksen.
 • 2. ajopäivä: Schlögen-Linz, noin 50km. Pyöräreitti jatkuu vehreitä Tonavan rantoja seuraillen upeaan Linzin kaupunkiin, jossa kannattaa pysähtyä hieman pidempäänkin. Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki oli mm. vuonna 2009 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Historiallisessa vanhassa keskustassa on monia ravintoloita ja kahviloita. Täällä voi nauttia myös Linzer Torte –nimisen leivonnaisen, jonka sanotaan olevan maailman vanhimmalla reseptillä valmistettava kakku (vuodelta 1653!).
 • 3. ajopäivä: Linz-Grein, noin 55km. Matka jatkuu Linzistä kohti itää. Poikkeamme reitiltä aluksi St Florianin augustiinolaisluostariin ja edellee historialliseen Enns nimiseen pikkukaupukiin, joka sijaitsee roomlaisaikaisen Lauriacumin paikalla. Kaupungin aukealla sijaitseva 60m korkea torni on Itävallan vanhimman kaupungin kauas näkyvä maamerkki. Reitti jatkuu edelleen Greinin viehättävään pikkukaupunkiin, jossa sijaitsee mm. Itävallan vanhin, yhä toiminnassa oleva kaupunginteatteri.
 • 4. ajopäivä: Grein-Melk, noin 50-60km. Tonavaa seuraillen kohti Melkin kaupunkia, jota hallitsee uskomattoman kokoinen Benedictiiniläisluostari, Stift Melk. Julkisivulla kerrotaan olevan mittaa lähes 300 metriä.
 • 5. ajopäivä: Melk-Krems, noin 40-60km. Tänään sukellamme kuvankauniisiin Wachaun maisemiin, joka tunnetaan laatuviineistään ja hedelmäpuistaan (etenkin aprikoosista) Se on samalla Unescon suojelma kulttuurikohde. Spitz, Weissenkirchen, Dürnstein.. toinen toistaan viehättävämmät pikkukaupungit ja kylät ovat valokuvauksellisia ja eloisia ja niiden Heurigen –viinituvat houkuttelevat pysähtymään. Etapin päätteeksi voit maistella Wachaun kuuluisia viinejä (sis. hintaan).
 • 6. ajopäivä: Wachau-Wien, noin 45-65km. Viimeinen etappi, Wachaun jylhät terassiviljelmät jäävät taakse ja maasto tasoittuu. Matkan varrelle osuu mm. roomalaisajalta peräisin oleva Tulln. Pian sen jälkeen meno vilkastuu, edetessämme kohti matkan määränpäätä, maan pääkaupunkia ja metropolia Wieniä, osan matkasta keskustaan taitetaan junan kyydillä. Vuokrapyörien palautus, majoittautuminen hotelliin. Iltapäivällä aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia vaikka pala maailmankuulua Sacher –kakkua, jonka alkuperäistä ja aitoa versiota valmistetaan vain hotelli Sacherin konditoriassa.
 • Paluupäivä: Mikäli paluulento on vasta illalla, ehdit vielä tänään hyvin tutustua Wienin lukuisiin nähtävyyksiin ja ostosmahdollisuuksiin. Hyppää vaikka kuuluisien Fiaker hevoskärryjen kyytiin ja siirry mielessäsi ajassa taaksepäin. Wien on lahjoittanut maailmalle myös kahvilakulttuurin, joten istahda hetkeksi nauttimaan vastapaahdettua kahvia. Iltapäivän päätteeksi CAT –junalla lentokentälle, joka liikennöi puolen tunnin välein Wien Mitten asemalta ja matka kestää noin 25min.
Passau-Wien kartta

Ajankohdat ja hinnat

Majoitukset, kategoria A (hotellit, 4 tähteä):

 • 1-14.4. tai 30.9.-7.10.
  869 euroa/hlö
 • 15.4.-5.5. tai 9.-29.9.
  949 euroa/hlö
 • 6.5.-8.9.
  999 euroa/hlö
 • Lisämaksu huone yhdelle 279 euroa

Majoitukset, kategoria B (hotellit, 3-4 tähteä, standard)

 • 1-14.4. tai 30.9.-7.10.
  749 euroa/hlö
 • 15.4.-5.5. tai 9.-29.9.
  829 euroa/hlö
 • 6.5.-8.9.
  899 euroa/hlö
 • Lisämaksu huone yhdelle 269 euroa

Majoitukset, kategoria C (hotellit ja pensionaatit, 2-3 tähteä):

 • 1-14.4. tai 30.9.-7.10.
  669 euroa/hlö
 • 15.4.-5.5. tai 9.-29.9.
  729 euroa/hlö
 • 6.5.-8.9.
  799 euroa/hlö
 • Lisämaksu huone yhdelle 259 euroa

Hintoihin lisätään You Travelin varausmaksu 70 euroa/hlö
Hintoihin ei sisälly lentoja tai kuljetuksia lentokentältä

Lisämaksusta

 • Lentovaraukset Helsinki – Wien, voit varata lennot itse tai toimistomme kautta.
 • Junaliput on mahdollista varata itse Itävallan rautateitten sivustolta www.oebb.at. Osa junista lähtee suoraan Wienin lentokentältä, matkalla 1 tai 2 vaihtoa.

Matkan hintaan sisältyy

 • Pyöräilypaketti
 • Majoitukset 2h tai 1h huoneessa aamiaisella.
 • Englanninkielinen reittiopas ja kartta
 • Viininmaistelu Wachaun aluella
 • Pyöräilyn aikana mahd. tarvittavat paikalliskuljetukset
 • Matkatavaroiden kuljetuspalvelu etappien välillä.

Pyörävuokrat

Retkipyörä, Standard:
130 €

Kaikki alustavat hinnat sisältävät vakuutuksen, vedenpitävän satulalaukun, ohjaustangon laukun, huoltosetin ja pumpun sekä yhdistelmälukon.

Standar unisex

Retkipyörä, Premium:
170 €

Kaikki alustavat hinnat sisältävät vakuutuksen, vedenpitävän satulalaukun, ohjaustangon laukun, huoltosetin ja pumpun sekä yhdistelmälukon.

Premium

E-Bike:
260 €

Kaikki alustavat hinnat sisältävät vakuutuksen, vedenpitävän satulalaukun, ohjaustangon laukun, huoltosetin ja pumpun sekä yhdistelmälukon.

E-Bike

Hyvä tietää

 • Omatoimisilla pyörämatkoilla hoidamme puolestasi majoitukset ja tarjoamme valmiiksi suunnitellut reitit ohjeineen ja matkatavarankuljetuksineen.
 • Lennot voit hankkia itse tai You Travelin kautta. Matkapaketin hintaan lisätään You Travelin varausmaksu (70€/hlö).
 • Muistathan, että omatoimimatkojamme ei voi varata netistä. Ota yhteyttä toimistoomme puh. 0201-551100, sähköpostilla info (at) youtravel.fi tai sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Passaun ja Wienin reitiltä

Ota yhteyttä