Romania Romania Transilvania Patikointia, kulttuuria ja viiniä Romanian Transilvaniassa!

Romanian ja Transilvanian vaellusmatka Karpaattien vuoristoon 24.9–1.10.2023

Romanian vaelluksella koet Karpaattien upean vuoriston, kansallispuistot ja viinialueet. Monen eri kulttuurin muovaama ja värikäs historia tarjoaa toinen toistaan uskomattomampia myyttejä, joista tunnetuimpana itse kreivi Dracula!

 • Hieman tuntemattomampi vaellusalue, jossa saa nauttia poluista rauhassa
 • Monipuoliset ja mukavan haastavat vaellukset
 • Viimeinen yö Bukarestissa, tutustu Romanian mielenkiintoiseen pääkaupunkiin
 • Matkan aikana pääset tutustumaan erinomaisiin romanialaisiin viineihin
 • Majoitukset siisteissä ja tunnelmallisissa 3* hotelleissa ja Guesthouseissa sekä 4* hotellissa Bukarestissa.

Vaativuustaso

Vaellus edellyttää kohtuullisen hyvää kuntoa ja varmaa askellusta keski- ja hyvätasoisilla poluilla. Päiväetappien pituudet vaihtelevat 10 km molemmin puolin, kävelyosuuksien kesto keskimäärin noin 3-8 tuntia (ei sis. taukoja). Mukaan tarvitset oman päivärepun, johon saat osalla vaelluksista oman mukana kannettavan piknik-eväspaketin. Muut varusteet siirretään kuljetuspalvelun toimesta majapaikkojen välillä seuraavaan kohteeseen. Vaellusetappien päiväkohtaiset nousut ja laskut ovat reittivaihtoehdoista riippuen muutamia satoja metrejä. Myös lisänousut sään ja aikataulun mukaan mahdollisia

Lue lisää

Romania

Karpaattien ja Transilvanian maisemiin

Romanian pitkä ja monivivahteinen historia on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia myyttejä ja tarinoita. Sijaintinsa vuoksi alue on aina ollut portti idän ja lännen välillä, todellinen kansojen sulatusuuni, joka on ollut osallisena lukuisissa historian merkkitapahtumissa. Idän ja lännen vaikutuksen näkee erityisesti pääkaupunki Bukarestissa, jossa vietämme matkan loppuosan.

Vaelluksemme sijoittuvat Karpaattien vuoristoon sekä Transilvaniaan, jossa eteesi avautuu hyvin erityyppinen Romania ja sen kiehtova menneisyys. Alueen luonto on monimuotoista niin maisemiltaan kuin eläimistöltäänkin. Nimi Transilvania lienee kuitenkin useimmille tuttu kreivi Draculan kotina ja hänestä kertovasta vampyyritarinasta. Dracula hahmon taustalta löytyy yhdistelmä verenhimoisina pidettyjä hallitsijoita, paikallista kansantarustoa sekä ihmisten pohjaton kiinnostus selittämättömiä asioita kohtaan.

Matkapakettiimme sisältyy viisi opastettua vaellusta sekä muun muassa viininmaisteluohjelmia, sisäänpääsyt ohjelmissa oleviin luonnonpuistoihin ja nähtävyyksiin sekä piknik-lounaat neljälle vaellukselle. Päiväetapit ovat vaativuustasoltaan keskitasoa kohtuullisilla korkeuseroilla ja etäisyyksillä. Matkan viimeinen yö vietetään Bukarestissa kaupungin keskustassa viihtyisässä neljän tähden hotellissa.

Vaelluksilla on mukana englanninkielentaitoinen paikallinen vuoristo-opas sekä You Travelin matkanjohtaja.

Alk.  1745 €
FAKTAT

Ajankohta: 24.9.–1.10.2023

Opaskohde:
Kohteessa paikallinen vuoristo-opas ja You Travelin suomalainen matkanjohtaja

Vaelluspaketti: You Travelin vaelluspaketti kuuluu matkan hintaan

Vaativuustaso: 3

Alustava lentoaikataulu:
LH2467/LH1650: HEL 06:10 – MUC – 09:00-11:55 OTP
LH1651/LH2464: OTP 12:40 – MUC – 18:55 HEL

Lentokenttäkuljetukset:
Meno: Bucharest – Bran noin 3h 30 min
Paluu: Lentokenttäkuljetus noin 45 min

You Travelin matkanjohtaja:

Romaniassa Karpaattien ja Transilvanian reiteillä matkanjohtajanasi toimii Tove Sundström.

Romania Transilvania – alustava vaellusohjelma

Transilvanian vaellusmatkaan sisältyy 5 vaellusta, 4 piknik lounasta, 2 lounasta ravintolassa/viinikellarissa, 3 illallista Branissa, 2 viininmaistelua sekä sisäänpääsy ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin sekä kansallispuistoihin. Sääolosuhteiden vuoksi muutokset mahdollisia.

1. päivä

Saapuminen Bukarestiin ja kuljetus Transilvanian alueelle Branin kaupunkiin. Matkalla pysähdys viinitilalla Dealu Maren alueella, joka sijaitsee samoilla leveysasteilla Toscanan ja Bordeaux’n kanssa.
Majoittuminen 3* Guesthouseen.

2. päivä

Vaellus Branin kukkuloilla:

Ensimmäinen vaelluspäivämme on lempeä lämmittely tuleville päiville. Vaellamme kukkuloilla Bucegi vuorien juurella, kahden kansallispuiston (Bucegi Natural Parkin ja Piatra Craiului National Parkin) välissä ja pääsemme ihailemaan molempien maisemia. Vaelluksen jälkeen Illallinen hotellissa.

Vaelluksen kesto: 5h
Pituus: 13km
Nousua: 650m

3. päivä

Piatra Caiului kansallispuisto:

Aika: olosuhteista riippuen 3-4 h tai 7-8 h

Aloitamme päivän lyhyellä kuljetuksella jylhään Zarnestin solaan. Se on osa Piatra Crauiuluin vuoria, jotka kuuluvat yhteen Romanian kauneimmista massiiveista. Alueella on toiminut Karpaattien suurpetoprojekti, ja se on koti lähes kolmannekselle Euroopan suurpedoista mukaan lukien karhut, sudet ja ilvekset. Illallinen hotellissa.

4. päivä

Bucegin kansallispuisto:

Vaelluksen kesto: n. 6 h
Nousua: 600m
Lounas: Mukana kannettava piknik-lounas

Aloitamme vaelluksen Moieciu de Susin kylästä ja lähdemme kiipeämään kohti Biceriuta kukkulaa ja Strungan satulaa. Luvassa komeita vuoristomaisemia ja vesiputous. Illallinen hotellissa.

5. päivä

Brasov, Draculan linna ja vapaa iltapäivä:

Aamulla vierailemme kuuluisassa 1300 -luvulla rakennetussa  Branin linnassa, joka tunnetaan paremmin Kreivi Draculan tarinan syntypaikkana. Vierailun jälkeen suuntaamme kauniiseen Brasovin kaupunkin, jossa jää vapaa-aikaa kaupungin nähtävyyksiin tutustumiseen. Majoitumme kaupungin keskustassa hotellissa. Vapaa illlallinen

6. päivä

Ciucas-vuoret:

Korkeusero: nousua noin 800 m
Kesto: noin 6-7 h
Lounas: piknik-lounas

Aloitamme vaelluksen noin tunnin ajomatkan päässä Brasovista olevalta Muntele Rosun majalta. Kiipeämme Ciucasin majalle ja sieltä Ciucasin huipulle (1954m). Ympärillä vaihtelevat mielenkiintoiset kivimuodostelmat  ja jylhät vuoristomaisemat. Lopuksi palaamme Brasoviin, jossa vapaa illallinen.

7. päivä

Seitsemän tikapuun kanjoni ja Bukarest:

Lähellä Brasovia sijaitsevat Piatra Mare -vuoret. Vaellamme ns. Seitsemän tikapuun kanjoniin, jossa kuljetaan välillä metallisia portaita pitkin. Noin kolmen tunnin vaelluksen jälkeen lähdemme kohti pääkaupunki Bukarestia, mutta matkalla pysähdymme vielä kuohuviiniä valmistavalle tilalle lounaalle.

Bukarestissa majoitumme kaupungin keskustaan neljän tähden hotelliin ja käymme vielä opastetulla kävelykierroksella, jonka jälkeen ilta on vapaa.

8. päivä

Kujetus Bukarestista Henri Coandăn lentokentälle ja lähtö takaisin Helsinkiin.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Lufthansan reittikoneella (vaihto Münchenissa)
 • Lentokenttäkuljetukset: Bucharest – Bran (n. 3,5 h) ja Bukarest – lentokenttä (n. 45 min)

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Bukarest
 • Lentokenttäkuljetukset ja kaikki muut ohjelmassa mainitut kujetukset
 • Paikallisopas ja You Travelin matkanjohtaja
 • Majoitus aamiaisella, sekä 4 piknik-lounasta, 2 ravintola-/viinitilalounasta, 3 illallista ja 2 viininmaistelua
 • Sisäänpääsy ohjelmaan sisältyviin kohteisiin ja kansallispuistoihin

Hyvä tietää

 • Transilvania on monipuolinen kohde, joka yhdistää upean luonnon ja kulttuurin.
 • Matkan hintaan sisältyy useita aterioita. Juomat eivät sisälly hintaan paitsi viininmaisteluissa.
 • Majoituskohteet ovat hyvätasoisia ja siistejä. Kaupungeissa Brasovissa ja Bukarestissa majoitumme kaupungin keskustassa.

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Romaniasta

Varaa matka

Ota yhteyttä