Trieste Italia - Trieste Yhdistä rento kaupunkiloma ja Adrianmeren kauniit vaelluspolut

Vaellusmatkat Italian Triesteen 11.9.–18.9.2022

Italian Trieste on yhdistelmä kaupunkilomaa, patikointia ja pyöräilyä. Koe loppukesän Välimeri ja sopivasti maltilliset vaelluspolut.

 • Yhdistelmä patikointia ja kaupunkilomaa
 • Monikulttuurinen ja viehättävä kaupunki Välimeren rannalla
 • Yli 200 000 asukkaan kaupungissa on paljon eri palveluja, nähtävyyksiä, kulttuuria ja paljon muuta.
 • Sopii myös vähemmän kokeneille, mahdollisuus pitää välipäivä vaelluksista
 • Miellyttävä sää myös loppukesästä

Lue lisää

Trieste

Liikuntaa ja kulttuuria

Trieste sijaitsee Adrianmeren pohjukassa, aivan Slovenian rajan tuntumassa. Kaupunki omaa pitkän ja värikkään historian, jonka vaiheet näkyvät katukuvassa yhä tänä päivänä. Viimeiset sata vuotta Trieste on kuulunut Italiaan, mutta ruoka, rakennustyyli ja paikalliset tavat ovat saaneet vaikutteita myös lähellä sijaitsevista slaavilaisista naapureista Sloveniasta ja Kroatiasta.

Triestestä huokuu myös sen itävaltalainen menneisyys, jolloin kaupunki eli loistokkainta ja vaikutusvaltaisinta aikakauttaan. Kyseiseltä ajalta on peräisin ydinkeskustan tyylikäs arkkitehtuuri, jonka yhteläisyydet Itävaltaan ja sen pääkaupunkiin ovat selvästi näkyvissä. Syystäkin Trieste tunnetaan myös lempinimeltä pikku-Wien. Välimeren miellyttävässä ilmastossa viihtyivät aikanaan jopa Habsburgien hallitsijat, jotka viettivät ison osan vuotta kaupungissa.

Trieste on myös aina ollut merkittävä satama. Sen kautta kulkee nykyisin valtaosa Eurooppaan tulevasta kahvista ja monista muistakin hyödykkeistä. Triesteä pidetäänkin Italian kahvipääkaupunkina ja eri makujen kirjo lukematon. Paikallisten tavoin suosittelemmekin nauttimaan kupillisen jossain kaupungin lukuisista kahviloista!

Triesten viikko-ohjelmaan sisältyy eri puolelle kaunista rannikkoa suuntautuvat neljä patikkaa sekä yksi naapurimaa Slovenian puolelle tehtävä pyöräretkipäivä. Triesten patikat sopivat parhaiten säännöllisesti ulkoileville kuntoliikkujille. Ohjelma on Alppien rankempiin ja kivikkoisempiin polkuihin verrattuna astetta helpompi. Lisäksi maltilliset nousumetrit ja lyhyet päiväetapit jättävät mukavasti aikaa kaupungin lomatarjonnasta nauttimiseen.

Alk.  1195 €
FAKTAT

Ajankohta: 11.9.-18.9.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Kyläkorkeus: 0–672 m

Vaativuustaso: 1½-2

Alueen kotisivut:
www.turismofvg.it/en

Alustava lentoaikataulu:
AY1781: HEL 07:05 – VCE 09:05
AY1782: VCE 09:50 – HEL 13:40

Lentokenttäkuljetukset:
Noin 1 h 45 min

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Trieste (n. 1 h 45 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Trieste (n. 1 h 45 min.). You Travelin opas on mukana lentokentällä ja kuljetuksilla mennen tullen.
 • Majoitus aamiaisella
 • Oppaan vetämä viikko-ohjelma (patikat ja pyöräilypäivä)

Alustava viikko-ohjelma:

 • Tulopäivä: Lento Venetsiaan, josta kuljetus Triesteen. Iltapäivällä opastettu kaupunkikierros paikallisoppaan johdolla.
 • 1. patikkapäivä: Proseccon kylä ja Miramaren linna. Aamulla siirrymme paikallisbusseilla Obeliscoon, josta loivaa nousua kohti Proseccon kylää, matkan varrella käväisemme erikoisessa kolmion mallisessa Monte Grisan kirkossa (300m merenpinnasta), jonka 50-60 luvun arkkitehtuuri jakaa mielipiteitä yhä tänä päivänä. Päästyämme Proseccoon, nautimme luonnollisesti lasilliset kylän mukaan nimettyä juomaa. Tämän jälkeen laskedumme 538 askelmaa alas meren rantaan ja edelleen Triesten tunnetulle maamerkille eli Miramaren linnalle. Linnan rakennuttaja, Itävallan arkkiherttua Ferdinand Maximilian (keisari Frans Josefin nuorempi veli) ei koskaan nähnyt rakennusta valmiina, sillä juuri ennen sen valmistumista hänet nimitettiin Meksikon kuninkaaksi vuonna 1864, jossa hänet surmattiin kolme vuotta myöhemmin.
 • 2. patikkapäivä: Slovenian rannikko ja Piran. Aamulla bussikuljetus Slovenian Koperiin, josta patikkareittimme etenee kaunista rannikkoa aina Piraniin asti. Perillä voimme ihailla venetsialaisten rakennuttamaa, kaunista rannikkokaupunkia, johon lukuisat matkailijat ympäri maailmaa ovat syystäkin ihastuneet.
 • 3. patikkapäivä: Miramarelta Sistianan rantakylään. Päivän etappi alkaa bussimatkan jälkeen Miramaren puistosta, josta lähdemme nousemaan kalastajien portaita kohti Proseccoa. Ylöspäin noustessa askelmia kertyy hieman reilut sata enemmän, yhteensä 650kpl. Matka jatkuu rannikkoa seuraillen kohti pohjoista jossa määränpäämme on ihastuttava rannikkokylä Sistiana.
 • Vapaapäivä: Välipäivänä voit ottaa rennosti ja tutustua lähemmin Triesten nähtävyyksiin kuten roomalaisaikaisen amfiteatterin raunioihin tai nauttia kahviloiden antimista keskusaukealla.
 • Pyöräretkipäivä Sloveniaan: Patikointi vaihtuu tänään polkupyörään. Aamulla veneellä lahden yli Muggiaan, josta saamme vuokrapyörät käyttöömme. Viehättävä reitti Slovenian puolelle oliivilehtojen ja viiniviljelmien keskellä kohti rannikkoa, jossa halukkaat voivat pulahtaa Välimereen uimaan. Takaisin lounaalle Italian Muggiaan ja paluu Triesteen
 • 4. patikkapäivä. Val Rosendra Viikon viimeinen etappi. Bussikuljetus kaupungin itälaidalle Bazovizzaan, josta patikka San Lorenzon kylän kautta vehreään Val Rosendran jokilaaksoon, jota seuraillen etanemme kohti Triesteä. Matkalla näemme myös Alppien matalimmalla sijaitsevan vuoristomajan. Mahdollinen yhteinen illallinen kaupungin ulkopuolella Tenda Rossassa (ei sis. hintaan)
 • Paluupäivä. Kaikki loppuu aikanaan. Varhainen aamiainen ja kuljetus Venetsian lentokentälle.

Hyvä tietää

 • Triesten päiväpatikoiden kesto on 4-6 tuntia. Reitit eivät sisällä isoja korkeuseroja tai vaikeasti liikuttavaa maastoa. Etapit ovat keskimääräistä helpompia Alppien vastaaviin verrattuna.
 • Triesten kaupunki tarjoaa runsaasti kulttuurielämyksiä, toinen toistaan upeampia kahviloita ja historiallista arkkitehtuuria. Kaupungin elämyksistä ehtii nauttia mainiosti vaelluspäivän jälkeen. Ohjelmasta voi pitää myös välipäivän, jolloin on helppo keskittyä kaupunkiin heti aamusta alkaen!
 • Patikoinnin lisäksi Triesten ohjelmaan kuuluu päiväretki polkupyöräillen Slovenian puolelle. Retki alkaa venematkalla lahden yli Muggiaan, josta saamme vuokrapyörät käyttöömme.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Colombia

YLEISTÄ

Lämmintunnelmainen hotelli Triesten historiallisessa keskustassa. Hotellissa on baari ja aamiaishuone. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Huoneissa on kylpyhuone,hiustenkuivaaja ilmastointi, TV, minibar, tallelokero sekä wifi. Huoneissa on laminaatti tai kokolattiamatto.

SIJAINTI:

Historiallisessa keskustassa Borgo Teresianon kaupunginosassa.

Doubletree by Hilton Trieste

YLEISTÄ

Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva tasokas hotelli jossa on spa ja kuntosali, ravintola ja baari. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

voit valita deluxe- huoneen tai Junior Suiten. Deluxe huone on 30m2 tyylikkäästi sisustettuna ja puulattialla. Huoneessa on ilmastointi, espressokone, vedenkeitin sekä kylpyhuone suihkulla tai ammeella.
Junior Suite on kooltaan 40 m2 ja siinä on myös oleskelutila jossa vuodesohva. Huoneessa on ilmastointi, espressokone, vedenkeitin sekä kylpyhuone suihkulla tai ammeella.

SIJAINTI

Triesten keskustassa

Kuvia Triestestä

Videoesittely Trieste

Varaa matka

Ota yhteyttä