Trieste Italia - Trieste Yhdistä rento kaupunkiloma ja Adrianmeren kauniit vaelluspolut

Vaellusmatkat Italian Triesteen 16.–23.9.

Italian Trieste on yhdistelmä kaupunkilomaa, patikointia ja pyöräilyä. Koe loppukesän Välimeri ja helpot vaelluspolut.

 • Yhdistelmä patikointia, pyöräilyä ja kaupunkilomaa
 • Monikulttuurinen ja viehättävä yli 200 000 asukkaan kaupunki Välimeren rannalla
 • Runsaasti palveluja, nähtävyyksiä, kulttuuria ja paljon muuta
 • Sopii myös vähemmän kokeneille, mahdollisuus pitää välipäiviä retkiltä
 • Miellyttävä sää myös loppukesästä

Vaativuustaso

Triesten helppotasoiset patikkareitit ovat kestoltaan keskimäärin n. 4-6 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla, nousua ja laskua n. 200-300m. Lisäksi yhtenä päivänä helppotasoinen pyöräretki.

Lue lisää

Trieste

Liikuntaa ja kulttuuria

Trieste sijaitsee Adrianmeren pohjukassa, aivan Slovenian rajan tuntumassa. Kaupunki omaa pitkän ja värikkään historian, jonka vaiheet näkyvät katukuvassa yhä tänä päivänä. Viimeiset sata vuotta Trieste on kuulunut Italiaan, mutta ruoka, rakennustyyli ja paikalliset tavat ovat saaneet vaikutteita myös lähellä sijaitsevista slaavilaisista naapureista Sloveniasta ja Kroatiasta.

Triestestä huokuu myös sen itävaltalainen menneisyys, jolloin kaupunki eli loistokkainta ja vaikutusvaltaisinta aikakauttaan. Kyseiseltä ajalta on peräisin ydinkeskustan tyylikäs arkkitehtuuri, jonka yhteläisyydet Itävaltaan ja sen pääkaupunkiin ovat selvästi näkyvissä. Syystäkin Trieste tunnetaan myös lempinimeltä pikku-Wien. Välimeren miellyttävässä ilmastossa viihtyivät aikanaan jopa Habsburgien hallitsijat, jotka viettivät ison osan vuotta kaupungissa.

Trieste on myös aina ollut merkittävä satama. Sen kautta kulkee nykyisin valtaosa Eurooppaan tulevasta kahvista ja monista muistakin hyödykkeistä. Triesteä pidetäänkin Italian kahvipääkaupunkina, eri kahvimakujen kirjo onkin lukematon. Paikallisten tavoin suosittelemme nauttimaan kupillisen jossain kaupungin lukuisista kahviloista!

Triesten viikko-ohjelmaan sisältyy eri puolelle kaunista rannikkoa suuntautuvat kolme patikkaa sekä yksi naapurimaa Slovenian puolelle tehtävä pyöräretkipäivä. Triesten patikat sopivat parhaiten säännöllisesti ulkoileville kuntoliikkujille. Ohjelma on Alppien rankempiin ja kivikkoisempiin polkuihin verrattuna helppo. Lisäksi maltilliset nousumetrit ja lyhyet päiväetapit jättävät mukavasti aikaa kaupungin lomatarjonnasta nauttimiseen.

Alk.  1385 €
FAKTAT

Ajankohta: 16.–23.9.2023

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Vaelluspaketti: Oppaan vetämä vaellus- ja pyöräohjelma sisältyy matkan hintaan.

Kyläkorkeus: 0–672 m

Vaativuustaso: 1

Alueen kotisivut:
www.turismofvg.it/en

Alustava lentoaikataulu:
AY1783: HEL 16:30 – VCE 18:30
AY1784: VCE 19:15 – HEL 23:05

Lentokenttäkuljetukset:
Noin 1 h 45 min

You Travelin opas:

Triesten reiteillä Adrianmeren rannikolla You Travelin oppaana työskentelee Jenni Laine.

Lisätietoja matkasta

Alustava viikko-ohjelma:

 • Lauantai, Triesten kaupunkikierros:
  Iltalento Venetsiaan, josta kuljetus Triesteen.
 • Sunnuntai, Proseccon kylä ja Miramaren linna:
  Aamulla siirrymme paikallisbusseilla Obeliscoon, josta loivaa nousua kohti Proseccon kylää, matkan varrella käväisemme erikoisessa kolmion mallisessa Monte Grisan kirkossa (300m merenpinnasta), jonka 50-60 luvun arkkitehtuuri jakaa mielipiteitä yhä tänä päivänä. Päästyämme Proseccoon, nautimme luonnollisesti lasilliset kylän mukaan nimettyä juomaa. Tämän jälkeen laskedumme 538 askelmaa alas meren rantaan ja edelleen Triesten tunnetulle maamerkille eli Miramaren linnalle. Linnan rakennuttaja, Itävallan arkkiherttua Ferdinand Maximilian (keisari Frans Josefin nuorempi veli) ei koskaan nähnyt rakennusta valmiina, sillä juuri ennen sen valmistumista hänet nimitettiin Meksikon kuninkaaksi vuonna 1864, jossa hänet surmattiin kolme vuotta myöhemmin.
 • Maanantai, Slovenian rannikko ja Piran:
  Aamulla bussikuljetus Slovenian Koperiin, josta patikkareittimme etenee kaunista rannikkoa aina Piraniin asti. Perillä voimme ihailla venetsialaisten rakennuttamaa, kaunista rannikkokaupunkia, johon lukuisat matkailijat ympäri maailmaa ovat syystäkin ihastuneet.
 • Tiistai, pyöräretkipäivä Sloveniaan:
  Patikointi vaihtuu tänään polkupyörään! Aamulla matkaamme veneellä lahden yli Muggiaan, josta saamme vuokrapyörät käyttöömme. Viehättävä reitti Slovenian puolelle oliivilehtojen ja viiniviljelmien keskellä kohti rannikkoa, jossa halukkaat voivat pulahtaa Välimereen uimaan. Takaisin lounaalle Italian Muggiaan ja paluu Triesteen.
 • Keskiviikko ja torstai, vapaapäivät vaelluksista:
  Välipäivinä voit ottaa rennosti ja tutustua lähemmin Triesten nähtävyyksiin kuten roomalaisaikaisen amfiteatterin raunioihin tai nauttia kahviloiden antimista keskusaukealla. Halutessasi voit myös lähteä vaikka visiitille Ljubljanaan tai Venetsiaan. Alueen kuin omat taskunsa tuntevalta oppaaltamme saat myös muita ehdotuksia aktiviteeteista, mahdollisuus on esim. purjehdusretkeen.
 • Perjantai, Prosecco-Sistiana:
  Päivän etappi alkaa bussimatkan jälkeen Miramaren puistosta, josta lähdemme nousemaan kalastajien portaita kohti Proseccoa. Ylöspäin noustessa askelmia kertyy yhteensä 650kpl! Matka jatkuu rannikkoa seuraillen kohti pohjoista Sistianan kylään.
 • Lauantai, paluupäivä:
  Kaikki loppuu aikanaan. Huoneiden luovutus klo 10 mennessä (tavarat voi jättää hotellille) ja vapaata ohjelmaa. Noin klo 14:30 kuljetus Venetsian lentokentälle ja iltalento Suomeen.

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Trieste (n. 1 h 45 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Trieste (n. 1 h 45 min.). You Travelin opas on mukana lentokentällä ja kuljetuksilla mennen tullen.
 • Majoitus aamiaisella
 • Oppaan vetämä viikko-ohjelma (patikat ja pyöräilypäivä)

Hyvä tietää

 • Triesten päiväpatikoiden kesto on 4-6 tuntia. Reitit eivät sisällä isoja korkeuseroja tai vaikeasti liikuttavaa maastoa. Etapit ovat keskimääräistä helpompia Alppien vastaaviin verrattuna.
 • Triesten kaupunki tarjoaa runsaasti kulttuurielämyksiä, toinen toistaan upeampia kahviloita ja historiallista arkkitehtuuria. Kaupungin elämyksistä ehtii nauttia mainiosti vaelluspäivän jälkeen. Ohjelmasta voi pitää myös välipäivän, jolloin on helppo keskittyä kaupunkiin heti aamusta alkaen!
 • Patikoinnin lisäksi Triesten ohjelmaan kuuluu päiväretki polkupyöräillen Slovenian puolelle. Retki alkaa venematkalla lahden yli Muggiaan, josta saamme vuokrapyörät käyttöömme.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Colombia

YLEISTÄ

Lämmintunnelmainen hotelli Triesten historiallisessa keskustassa. Hotellissa on baari ja aamiaishuone. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Huoneissa on kylpyhuone,hiustenkuivaaja ilmastointi, TV, minibar, tallelokero sekä wifi. Huoneissa on laminaatti tai kokolattiamatto.

SIJAINTI:

Historiallisessa keskustassa Borgo Teresianon kaupunginosassa.

Doubletree by Hilton Trieste

YLEISTÄ

Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva tasokas hotelli jossa on spa ja kuntosali, ravintola ja baari. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Deluxe huone ( 30m2) tyylikkäästi sisustettuna ja puulattialla. Huoneessa on ilmastointi, espressokone, vedenkeitin sekä kylpyhuone suihkulla tai ammeella.

SIJAINTI

Triesten keskustassa

Kuvia Triestestä

Videoesittely Trieste

Varaa matka

Ota yhteyttä