Cortina d´Ampezzo Italia - Cortina d´Ampezzo syysvaellus Dolomiittien suosituimmat polut nyt myös syksyllä

Syysvaellusmatka Italian Dolomiiteille Cortinaan 11.9. – 18.9.2022

Italian vaellussuosikkimme Cortina porskuttaa vuodesta toiseen. Syysspesiaalina järjestämme nyt vielä ylimääräisen vaellusviikon syyskuussa yhteen Dolomiittien upeimmista vuoristokylistä!

 • Monipuolinen vuoristokohde myös syksyllä. Pyöräily-, kiipeily- ja patikointimahdollisuudet sekä paljon muuta!
 • Syyskuussa upea ruska-aika kultaa vuoriston uskomattomaan väriloistoon, lisäksi ajankohta on turismin kannalta kesälomakuukausia rauhallisempaa aikaa
 • Dolomiittien upea jyrkkäpiirteinen vuoristo on poikkeuksellisen komeaa aluetta Alpeilla
 • Cortina ei ole mikä tahansa kylä vaan pieni kaupunki runsaine palveluineen, jopa tavaratalo löytyy!
 • Upea ruokakulttuuri ja kahvilatarjonta
 • Ulkoilmamuseoreitit vaelluspoluilla tarjoavat poikkeuksellisen näkökulman alueen historiaan

Lue lisää

Cortina

Italian kuuluisin vuoristokylä

Vaelluksen harrastajille löytyy Dolomiiteilta valtavasti monen tasoisia ja pituisia reittivaihtoehtoja – niin vehreitä niittyjä, metsäpolkuja kuin karunkauniita vuoristosolia. Italian vallusmatkallamme Cortinassa ylimmät reitit kohoavat lähes kolmeen kilometriin ja ympärillesi levittäytyvät maisemat eivät jätä ketään kylmäksi. Kiinnostava yksityiskohta on vaellusreittien varrelle entisöidyt Ensimmäisen Maailmansodan taistelupaikat.

Syysvaellusten ajankohtaan Cortinassa on turismisesonki jo ohi, joten vaelluspoluilla pääset liikkumaan mukavasti omassa rauhassa. Raikas sää, syksyiset pimenevät illat ja unohtumattomat vuoriston auringonlaskut tarjoavat uudenlaisen kulman patikoimiseen. Maisemat värjäytyvät kesään verrattuna raikkailla ruskan sävyttämillä väreillä, ja näet Dolomiitit täysin uusin silmin!

Eniten saat vaellusmatkastasi irti hankkimalla lisämaksullisen You Travelin suunnittelman vaelluspaketin. Suomalaisten oppaittemme valitsemat reitit sijaitsevat eri puolilla Cortinaa ja Dolomiittien laajaa vuoristoa – turvallisesti ja vaivattomasti.

Cortina WEBKAMERA

Alk.  1095 €
FAKTAT

Ajankohta: 11.9.–18.9.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen vaellusopas

Kyläkorkeus: 1215 m.

Vaelluspaketti: 160€
Sisältää viisi You Travelin oppaan valitsemaa vaellusta Cortinaa ympäröivillä vuorilla.

Vaativuustaso: 2½-3½

Alueen kotisivut:
www.dolomiti.org/en/cortina

Alustava lentoaikataulu:
AY1781: HEL 07:05 – VCE 09:05
AY1782: VCE 09:50 – HEL 13:40

Lentokenttäkuljetukset:
Noin 2 h 15 min

Cortinan d´Ampezzon syysvaelluspaketti

Lisämaksulliseen You Travelin Cortina d´Ampezzon syysvaelluspakettiin sisältyy viisi oppaamme valitsemaa vaellusta Cortinaa ympäröivillä vuorilla. Opastuksen lisäksi vaelluspakettiin sisältyvät reiteillä mahdollisesti tarvittavat hissinousut ja paikalliskuljetukset. Lounaat eivät sisälly pakettiin. Sääolosuhteiden yms. vuoksi muutokset mahdollisia.

Vaelluspaketin hinta on 160€/hlö

1. vaelluspäivä

Mukana kaikki hyvän vaelluksen elementit. Nousu Passo Porporcoran solaan, josta edelleen hienoille Fanesin putouksille. Evästauon jälkeen voit kiertää putouksen takaa kulkevaa polkua (huippukokemus!). Vaellus jatkuu joko jokivartta Cortinaan (helpompi) tai nousulla Ra Stuan vuoristomajalle, josta paluukuljetus maastoautoilla Cortinaan.

2. vaelluspäivä

Vaellus Croda da Lagolle, reitti kulkee kauniille alppijärvelle ja ruuastaan tunnetulle vuoristoravintolalle. Reitin varrella saattaa nähdä kuuluisia Edelweiss alppikukkia. Lounaan jälkeen pitkäkö alamäkiosuus ja tiukka nousu valokuvaukselliselle Cinque Torrille eli viidelle tornille, jonka sormimaiset kalliomuodostelmat ovat suosittu kalliokiipeilyalue. Alueella on myös 1. Maailmansodan ulkoilmamuseo. Paluu hissillä tienvarteen, josta bussilla Cortinaan.

Vapaata ohjelmaa

Vapaata ohjelmaa, mahdollisuus käydä Venetsiassa päiväretkellä, kokeilla pyöräilyä jne.

3. vaelluspäivä

Bussilla Misurina-järvelle ja edelleen Auronzon majalle. Vaellus koko Dolomiittien kuuluisimpien vuorenhuippujen eli Tre Cimen alueella (Kolme huippua). Alkumatka Rifugio Locatellin majalle, josta matka jatkuu Passivuoren ympäri kohti pientä Lago di Cingian alppijärveä ja edelleen ylös lounaalle Etelä-Tirolin puolelle Bullelejochhüttelle (2528 m.). Paluu jyrkähköä alamäkeä Locatellille ja bussilla Cortinaan.

4. vaelluspäivä

Bussilla Passo Tre Crocin solaan, josta vaellus kohti vuorten ympäröimässä amfiteatterissa sijaitsevaa Rifugio Vandellin majaa. Matkalla näkyy bunkkereita ja voit piipahtaa katsomassa 1. Maailmansodassa käytettyjä luolia. Reitillä on muutamia lyhyitä vaijerivarmistettuja kohtia ja tukevia metalliportaita. Majan lähellä on syvän turkoosinsininen Sorapiss-järvi, lounas majalla ja paluu samaa reittiä.

5. vaelluspäivä

Bussilla Falzaregon solaan (2105 m.), josta kabiinihissillä Lagazuoille (2762 m.), josta avautuu hieno panoramanäkymä ympäröiville vuorille. Vaellus Focella Travenanzesin kautta Col di Bos –nimiseen solaan ja edelleen vaativampi vaellus keskellä Tofanan jyrkkäseinäisiä huippuja Rifugio Giussanin majalle tai vaihtoehtoisesti reitti A. Dibonan majan kautta.

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Cortina (n. 2 h 15 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan
 • Matkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia – Cortina (n. 2 h 15 min.). You Travelin opas on mukana lentokentällä ja kuljetuksilla mennen tullen.
 • Majoitus ja majoituksen mukaiset ateriat
 • Lisämaksusta vaelluspaketti (5 vaellusta)

Hyvä tietää

 • Cortina on ollut erittäin pitkään vaellusmatkojemme kohteena. Se onkin eräs You Travelin suosituimmista vaelluskohteista vuodesta toiseen!
 • Patikoinnin lisäksi Dolomitit on Euroopan hienoimpia pyöräilykohteita. Reittivaihtoehtoja löytyy runsaasti maastopyöräilyyn, jossa voit hyödyntää hissinousuja. Lisäksi Cortinassa on hyviä etappeja maantiepyörille. Testaa kuuluisien vuoristosolien nousut ja laskut. Lisäksi pyörävuokaamoista löytyy myös gravel- ja sähkömaastopyöriä.
 • Cortinan kujilla ja toreilla on paljon tarjottavaa. Täällä koet aidon italialaisen pikkukaupunkimaisen tunnelman runsaine palveluineen vaelluspäivien vastapainoksi.
 • Cortina on ollut lukuisten elokuvien kuvauspaikka, mm. James Bond on taistellut rikollisia vastaan alueen vuorilla ja kaupungin keskustassakin.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Ciasa Lorenzi

YLEISTÄ

Viehättävä, viimevuosina monilta osin uusittu hotelli, mm uusi hieno saunaosasto (lisämaksu). Aamaishuone, terassi ja baari lisäksi hyvästä ruuasta tunnettu suosittu ravintola (ei puolihoitomahdollisuutta) Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Huoneissa parketti- tai puulattia, parivuode tai erilliset sängyt, TV, sekä suihku tai kylpy ja wc. Myös yhden hengen huone, erikseen pyydettäessä huone kolmelle.

SIJAINTI

Kylää kiertävän päätien varrella, matkaa bussiasemalle noin 150m ja keskustan kävelykadulle noin 250m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus yhden tai kahden hengen huoneissa, buffetaamiainen.

Hotelli Bellevue

  

YLEISTÄ

Yli satavuotiset perinteet omaava tasokas hotelli lähellä keskustaa. Viihtyisät oleskelutilat, wlan, ulkoterassi, baari ja ravintola sekä spaosasto, jossa mm. sauna ja höyrysauna. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Joko 2h classic huone (n. 18m2) tai tilavampi 2h deluxe huone (n. 27m2), Huoneissa parketti- tai puulattia, parivuode tai erilliset sängyt, sat-TV, talletus, minibaari sekä suihku tai kylpy ja wc.

SIJAINTI

Päätien varrella, matkaa ydinkeskustaan noin 200m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus kahden hengen huoneissa joko Classic tai Deluxe taso, buffetaamiainen. Lisämaksusta 270 euroa puolihoito eli aamaisen lisäksi useamman ruokalajin illallinen.

Kuvia Cortinasta

Videoesittely Cortina Vaellus

Varaa matka

Ota yhteyttä