Ylläs Pallas MTB Suomi - Ylläs Pallas MTB Ylläksen ja Pallaksen parhaat maastopyöräpolut

Loppukesän opastettu maastopyörämatka Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon 27.8.–3.9.2022.

Lähde maastopyöräilemään kotimaan kamaralle Lappiin! Ylläksen ja Pallaksen parhaimmilla poluilla fillaroitava reitti poljetaan sopivan mittaisina päiväetappeina samasta majapaikasta käsin. Loppukesän parasta ajanvietettä!

 • Maastopyöräilyä kotimaan kiistatta parhaimmilla reiteillä
 • Lapin Ruska-aika alkaa jo kolkutella ovella
 • Matkan hintaan sisältyvät opaspalvelut ja viikko-ohjelma
 • Parhaimmat palat alueen merkityistä reiteistä koottuna samaan pakettiin, kaikki sopivan mittaisina päiväetappeina

Lue lisää

Kukastunturi

Lapin taikaa satulassa

Ylläksen ja Pallaksen parhaat MTB-viikko on maastopyörällä ajettava kokonaisuus, jossa pyöräillään Pallas-Yllästunturin kansallispuiston parhaita maastopyöräreittejä päiväetappeina. Kokeneen ja alueen hyvin tuntevan pyöräoppaan johdolla fillaroitaviin reitteihin on koottu kaikki alueen parhaat palat: haastavat nousut, vauhdikkaat laskut, sopivasti teknisyyttä ja tietenkin upeimmat tunturimaisemat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Pyöräreittien kesto vaihtelee 5-8 h välillä ja matkojen pituudet noin 45-70 kilometrin välillä. Etapeilla pärjää parhaiten maastopyöräilystä jo jonkin verran kokemusta omaava ja fyysisesti hyvässä kunnossa oleva kuski. Reissuun suositellaan ehdottomasti täysjoustopyörää, kokenut kuski pärjää myös hyvin fatbikella. Mukaan voit ottaa oman fillarin tai vuokrata sen paikan päältä pyörävuokraamosta.

Päivät voivat olla välillä pitkiäkin, mutta hampaat irvessä emme aja. Tarkoitus on nauttia Ylläksen alueen maisemista riittävine taukoineen, joita pidämme aina sopivin väliajoin joko polun varressa, erikseen tarkoitetuilla taukopaikoilla tai auki olevissa erämaakahviloissa. Useimmat reittimme aloitellaan suoraan majapaikasta pyörällä, mutta osa vaatii lyhyehkön kuljetuksen tai paluun auton ja trailerin kera.

Sami Sarsama

Ylläksen ja Pallaksen pyörämatkojen vetäjänä ja oppaana toimii kokenut maastopyörällä ja suksilla runsaasti erilaisissa ympäristöissä ja maailman vuorilla samoillut liikunnan ammattilainen Sami Sarsama. Sami on intohimoinen maastopyöräilijä ja Ylläksen kävijä, joka pyrkii etsimään aina parhaat elämykset ja reitit olosuhteita kunnioittaen sekä ryhmän tarpeita ja toiveita kuunnellen.

ALK.  995 €
FAKTAT

Ajankohta: 27.8.–3.9.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin pyöräopas.

Pyöräreitit, kesto: Noin 5-8 h/vrk

Pyöräreitit, pituus: Noin 45-70 km/vrk
Alueen kotisivut:
www.ylläs.fi

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

 • Ylläksen vuokraamoista hinta n. 150€/6 pvä. Vinkkejä vuokraukseen voit kysyä oppaalta jo ennakkoon.
 • Ylläkseltä voit vuokrata myös sähköpyöriä. E-Bike on kokeilun arvoinen kulkupeli jos ajotaitosi riittävät ja haluat tunturissa tapahtuvaan maastopyöräilyyn uutta kulmaa. Sähköpyörällä matka sujuu maastossakin, mutta muista että reiteillä on myös teknisiä osuuksia. Ylläksellä E-Bike vuokra voin 400€/viikko

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitus 2 hengen huoneessa (Ylläs Lodge) sisältäen aamiaisen, petivaatteet, päivittäiset saunat ja loppusiivouksen. Lisäksi vieraiden käytössä on maksuton pieni kuntoiluhuone ja pyykinpesukone sekä kuivausrumpu. Lisämaksusta voit ostaa mukaan pienen eväspaketin ajopäivien ajaksi.
 • Opaspalvelut koko matkan ajan
 • Viisi ajopäivää oppaan johdolla sekä päiviin liittyvät mahdolliset autokuljetukset

Hyvä tietää

 • Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella on useita satoja kilometrejä maastopyöräreittejä. Alue on Suomen oloissa ainutlaatuinen korkeuserojen ja erittäin monipuolisen maaston ansiosta.
 • Ylläkseltä löydät Suomen pisimmät alamäkireitit Ylläs Bike Parkin radoilta, nousu tapahtuu suuren maailman tyyliin gondolihissillä!
 • Äkäslompolosta löytyy useampi ammattimainen pyörähuolto mahdollisia säätöjä, korjauksia tai huoltoja varten. Varaosien saatavuus kannattaa kuitenkin varmistaa etukäteen.
 • Ajopäivien muutokset ovat mahdollisia ja seuraavan päivän suunnitelma varmistetaan aina mahdollisuuksien mukaan edellisenä iltana epävirallisessa ajopalaverissa tai vaihtoehtoisesti viestittämällä. Lähtö tapahtuu pääsääntöisesti klo 9 Lodgelta ( pyörillä tai autolla+trailerilla ).

Tulopäivä

 • Tulopäivä: Kokoontuminen Ylläs Lodgelle klo 16, infotilaisuus ja mahdollinen varusteiden vuokraus.

1. ajopäivä

 • 1 ajopäivä, Lompolon puolen parhaat (n. 45 km): Parhaat reitit Äkäslompolon puolen maastoissa. Ajamme muun muassa Tahkokuru- Hangaskuru-Kesänkijärvi -kierroksen ja Kellostapulin kurun. Tiedossa mukavaa fillarointia, jonka lopuksi upea lasku takaisin kylille.

2. ajopäivä

 • 2. ajopäivä Pallaksen suunnalla, Pahakuru ja Hetan suunnan parhaat palat (n. 45 km): Ajellaan Hetta-Pallas -kesäreitin parhaat palat ja poiketaan myös Pahakurun autiotuvalle. Kierros koostuu helpohkoista poluista, tällä reitillä ei ole pahoja haasteita luvassa. Pippokerolla saa nauttia joka puolelle avautuvista upeista tunturimaisemista!

3. ajopäivä

 • 3. ajopäivä, Ylläs- Velhonkota-Tunturijärvi ja Yllästunturin kierto (n. 45 km): Ajo tunturin ympäri vastapäivään Velhonkodan ja Tunturijärven kautta kohti Ylläsjärveä. Reitti on teknisyydeltään hieman vaativampi, korkeuseroakin löytyy. Ylläsjärveltä ajamme Tuomikurun ja Keskisenlaen kautta takaisin Äkäslompoloon. Kirkkaalla säällä maisemat reitillä ovat todella upeat!

Välipäivä

 • Välipäivä: Valitse mieleisesi aktiviteetti Ylläksen upeista mahdollisuuksista tai pidä leppoisasti lepopäivä. Mahdollisuus esim. hissipyöräilyyn, patikointiin jne.

4. ajopäivä

 • 4. ajopäivä, Ylläs-Levi (n. 50 km): Alueen klassikko kahden tunturikeskuksen välillä. Ylläksen päässä hieman teknisempää ajoa, jossa sivutaan upeasti Aakenuksenkin kylkeä. Matkalla ohitetaan kauniit tunturijärvet Pyhä- ja Aakenusjärvi. Levin päässä kropan jo väsyessä maasto helpottuu teknisyydeltään.

5. ajopäivä

 • 5. Ylläksen Yllätys (50-60 km): Perjantain ajopäivä tarjoaa upeita maisemia ja vaativiakin nousuja. Viikon aikana kerättyjen kokemusten ja porukan toiveiden perusteella valitaan viimeisen päivän kruunaava reitti. Nautitaan vielä kerran joka suuntaan levittäytyvistä huikeista tunturimaisemista ja mukavista taukopaikoista. Muista ottaa mukaan kuvausvälineet!

Paluupäivä

 • Paluupäivä: Pakkailua ja kotiinlähtö

Kohteen sijainti kartalla

Hotelli

Ylläs Lodge 67°N

 

YLEISTÄ

Pieni ja tunnelmallinen hotelli. Yhteinen lounge ja TV-tila, wifi, saunaosasto, kuntoiluhuone, pyörävarasto, pyöränhuoltoteline ja vesipiste pyörien pesua varten, pyykinpesumahdollisuus, maksuton yksityinen pysäköinti.***.

HUONEET

2 hh huone. Minikeittiö, suihku, wc ja kuivauskaappi. Pyyhkeet, aamiainen ja loppusiivous sisältyvät hintaan. Kahden hengen huoneisiin on lisämaksusta saatavilla yksi lisävuode. Kysy myös yhden hengen huoneen varaumahdollisuutta (lisämaksu 350 eur).

SIJAINTI:

Äkäslompolon kylässä.

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus/henkilö 2h tai 1h huoneessa, aamiainen.

Kuvia Ylläksen pyöräreiteiltä

Videoesittely Ylläs Pallas Pyöräily

Varaa matka

Ota yhteyttä