Ahvenanmaa Suomi - Åland Koe Ahvenanmaan pyöräreitit, jotka ovat ehdotonta kesän klassikkoainesta!

Lähde Ahvenanmaalle Itämeren hienoimpiin pyöräilymaisemiin!

Ulkomaanmatkalle kotimaassa. You Travelin opastettu pyöräilymatka Ahvenanmaalle 11.–14.7.2022. Ehdottomasti paras ja luonnonläheisin tapa tutustua saarten upeaan luontoon ja vaihteleviin maisemiin.

 • Sopivan monipuolinen reitti, josta jokainen pyöräilijä saa nautintoa
 • Tarjolla parhaimmat palat Ahvenanmaan nähtävyyksistä ja maisemista
 • Matkan hintaan sisältyvät opaspalvelut ja matkatavaroiden kuljetuspalvelu

Lue lisää

Ahvenanmaa

Melkein kuin ulkomailla ajaisi!

Kaikista Suomen pyörämatkojemme kohteista Ahvenanmaa, vai pitäisikö sanoa “Åland”, on kaikkein omaleimaisin. Aikoinaan noin sata vuotta sitten YK:n edeltäjä Kansainliitto päätti saarten kuuluvan Suomelle, mutta kielen, tapojen ja kulttuurin suhteen Ahvenamaa on silti perinteisesti ollut lähempänä Ruotsia. Ei ihme, onhan matkaa naapurimaamme rannikolle esimerkiksi länsirannikolla sijaitsevasta Eckeröstä ainoastaan 40 kilometriä! Maakunnalla on autonominen erityisasemansa ja esimerkiksi ainoa virallinen kieli on ruotsi. Merellinen sijainti ja muuta Suomea leudompi ilmasto on luonut Ahvenanmaalle omintakeisen luonnon pinnanmuotoineen ja kasveineen.

Reittimme etenee kolmen ajopäivän ajan pääsaaren kiinnostavimpia nähtävyyksiä ja kohteita kiertäen vähemmän liikennöidyillä sivuteillä ja reiteillä. Mukana on You Travelin pyöräopas, mutta reitin voi polkea myös itsenäisesti omassa tahdissa aina seuraaville yöpymispaikoille.

Pyörämatkaamme sisältyvät yöpymiset miellyttävissä hotellitason majoituksissa kolmessa eri kohteessa. Matka soveltuu hyvin monen tasoisille harrastajille, sillä reitin varrella on suhteellisen vähän korkeuseroja. Koska hintaan sisältyy matkatavaroiden kuljetus, taitetaan matka leppoisasti kevyellä päivärepulla. Muista, että varsinkin rannikolla puhaltava tuuli tuo kuitenkin omat lisähaasteensa, joten ajaminen kysyy myös kohtalaista kuntoa. Suosittelemmekin ajamaan joitain pidempiä ajolenkkejä ennen matkaa sekä huoltaan oman pyörän, jotta se on parhaassa ajokunnossa.

Ahvenanmaan pyörämatka alkaa ja päättyy Maarianhaminaan, jonne pääsee mantereelta helposti joko Viking Linen tai Tallink-Siljan matkustajalautoilla. Laivoille saa myös oman pyörän helposti mukaan. Menopaluu-matkan kansipaikka ja polkupyörän kuljetus maksavat noin 40-50 euroa/hlö. Turusta lähtevät lautat saapuvat Maarianhaminaan sopivasti klo 13:30-14:10, joten tulopäivänä jää kivasti aikaa tutustua kaupunkiin ja sen erityiseen tunnelmaan. Matkan viimeiseltä etapilta siirrytään paluulautalle, ellet halua varata lisää yöpymisiä Ahvenanmaalta pyörämatkan jälkeen.

ALK.  495 €
FAKTAT

Ajankohta: 11.–14.7.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin pyöräopas.

Pyöräreitit, kesto: Noin 5-8 h/vrk

Pyöräreitit, pituus: Noin 40-60 km/vrk

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

 • HUOM! Ilmoitathan meille hyvissä ajoin, mikäli haluat matkalle oman pyörän sijaan vuokrapyörän.
 • Pyörävuokra (4pv): 106 euroa (retkipyörä, 7 tai 24 vaihdetta),
 • pyörälaukku 16 euroa (4pv)
 • Sähköpyöriä ei valitettavasti saatavilla

Matkan hintaan sisältyy

 • Majoitukset 3 yötä aamiaisella
 • Matkatavarakuljetukset
 • Pyörien lauttamaksut reitin aikana
 • You Travelin opaspalvelut

Tulopäivä

Saapuminen matkustajalautalla iltapäivällä Maarianhaminaan, majoittuminen hotelli Cikadaan ja mahdollinen pyörien vuokraus. Iltapäivällä mahdollista tutustua omin päin kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin tai tehdä lyhyempi lenkki Maarianhaminan ympäristössä. HUOM! Lisäyöt Maarianhaminassa mahdollisia.

1. ajopäivä

1. ajopäivä, Maarianhamina-Kastelholman linna-Saltvik-Havsvidden Resort, pituus noin 60 km, korkeusero nousua ja laskua noin 225 mPyörämatkan ensimmäinen etappi etenee rauhallisia reittejä pitkin kohti Godbytä ja edelleen Kastelholman linnaan, jossa lounastauko (ei sis. hintaan). Keskiajalta peräisin olevat entisöidyt linnanrauniot muistuttavat Ruotsin kuningaskunnan suuruuden ajoista, linna on yksi Ahvenanmaan tunnetuimmista matkailukohteista. Lounaan jälkeen jatkamme Saltvikin lahden ympäri kohti saaren pohjoisrannikkoa ja Selkämerta, jossa majoitumme Havsvidden Resortin tyylikkäissä puitteissa. Kohde on tunnettu muun muassa erinomaisesta ruoastaan.

2. ajopäivä

2. ajopäivä, Havsvidden-Getaberget/Djupviksgrottan-Hällö pyörälautta-Eckerö. Pituus noin 50 km, korkeusero nousua ja laskua noin 150 m:

Toinen ajopäivä kohti länsirannikkoa alkaa. Aamiaisen jälkeen riittävän varhain liikkeelle ja reilun tunnin ajo ihailemaan komeita Selkämeren maisemia Geta-vuorelle ja Djupviksgrottanin lahdelle. Alue tunnetaan monista luolistaan, halkeamistaan ja rotkoistaan. Päiväetapin isommat nousut ja laskut osuvat tälle osuudelle.

Matka jatkuu kohti Hällö-Skarpnåtön pyörälauttaa, jonka ainoa vuoro lähtee klo 11:30. Merimatka suojaista lahtea pitkin kestää noin 25 minuuttia. HUOM! Halutessasi voit lähteä liikkeellä hieman myöhemmin ja ajaa suoraan pyörälautalle, reitti on suhteellisen tasainen ja matkaa noin 17 km, säästät näin päivän kokonaisetapista noin kahdeksan kilometriä ajoa.

Lauttamatkan jälkeen hypätään takaisin pyörän selkään ja ajetaan viehättävän maaseudun halki hyväkuntoista päällystettyä tietä kohti Hammarlandia ja sen kaunista kivikirkkoa. Täältä jatketaan edelleen “ykköstietä” Eckerön saarelle ja Ahvenanmaan länsirannikolle, josta matkaa Ruotsin rannikolle on vain noin 40 km. Ruotsin läheisestä sijainnista johtuen Eckerön kautta kulki aikoinaan historiallinen postireitti Norjasta ja Ruotsista kohti Suomea ja aina Pietariin asti. Näistä ajoista muistuttaa yhä satamalahtea hallitseva upea tulli- ja postitalo, joka on nykyään museona. Majoitus Hotelli Eckerössä.

3. ajopäivä

3. ajopäivä, Eckerö – Hammarland – Maarianhamina, Pituus noin 40 km, korkeusero nousua ja laskua noin 100 m: Aamiaisen jälkeen alkaa Ahvenanmaan pyörämatkamme viimeinen noin kolmen tunnin etappi Eckeröstä kohti Maarianhaminaa. Alkumatka edellisen päivän reittiä pitkin Hammarlandiin, josta ajo etenee maaseutua halkovia viehättäviä pikkuteitä seuraillen Maarianhaminaan. Matkustajalautat lähtevät kohti Turkua iltapäivällä klo 13:40-14.20, joten aikataulun salliessa ehtii vielä viettää hetken Maarianhaminan kaduilla ja kahviloissa.

Kohteen sijainti kartalla

Hotelli

Kuvia Ahvenanmaalta

Varaa matka

Ota yhteyttä