Toblach Tähtiviikko Italia - Toblach Tähtiviikko Hyppää satulaan ja rennon retkipyöräilyn kesäisiin vuoristomaisemiin Dolomiiteilla!

Helppotasoista retkipyöräilyä eteläisten Alppien pyöräteillä 17.7.–24.7.2022!

Istu satulaan ja nauti kevyen tason liikunnasta Italian Dolomiiteilla Toblachissa. Lyhyet päivämatkat, maltilliset korkeuserot ja lukuisat nähtävyydet tekevät tästä reissusta täsmävalinnan rentoutta arvostavalle fillaroijalle. Ja matkan kruunaa Venetsia, jossa majoitutaan matkan viimeinen yö!

 • Hyvä kohde aloittaa tutustuminen Alppien pyöräteihin rennommissa merkeissä!
 • Matkan hintaan sisältyy lentokenttäkuljetus, matkanjohtajan palvelut ja viikko-ohjelma.
 • Kuljetuspalvelu kaikilla pyöräetapeilla takaa sen, että pääset takaisin hotellille fillaripäivän jälkeen.
 • Toblachin Tähtiviikkon viimeinen yö laguunikaupunki Venetsiassa!

Lue lisää

Toblach

Lähde tutustumaan Etelä-Tirolin kesäisille fillariteille Toblachin Tähtiviikolla !

Harrasta kevyttä ulkoilua ja liikuntaa pyöräillen. Toblachin Tähtiviikko on retkipyöräilymatka, joka on suunnattu Alpeilla aloitteleville ja pyöräilystä kiinnostuneille harrastajille. Dolomiiteille suuntautuvalla reissulla ei poljeta hampaat irvessä vaan aikaa jää muuhunkin. Viikon aikana pääset nautiskelemaan italialaisen keittiön maailmankuuluista herkuista, vuoristolaiserikoisuuksista sekä erinomaisista viineistä. Nähtävyyksiä riittää ja maisemat ovat kuin postikortista!

Reittimme noudattelee vehreiden laaksojen pohjalla kulkevia pyöräteitä, joten korkeusmetrejä ei pääse kertymään liikaa. Korkealle kurottavat ja jyrkkäpiirteiset Dolomiittien vuoret luovat voimakkaan kontrastin laaksojen kesäiseen ilmapiiriin verrattuna. Niityillä laiduntaa lehmiä ja välillä pysähdytään jäätelölle, mutta kauempana Itävallan puolella on nähtävissä lumisia huippujakin!

Maisemat vaihtelevat järvistä vuoriin ja toisistaan poikkeaviin tunnelmallisiin pikkukyliin. Etelä-Tirolissa vahvat ja omaleimaiset paikalliskulttuurit sekoittuvat. Alue on vanhaa Itävaltaa ja sieltä periytyvä kulttuuri on edelleen voimissaan. Etelä-Tirolissa onkin mahdollista kokea parhaat palat niin Italiasta kuin Itävallasta.

Majoitumme Toblachin kaupungissa, josta teemme päiväretkiä läheisiin laaksoihin ja kyliin. Käytössämme on kuljetuspalvelu, joka reitistä riippuen vie ryhmän etapin alkupisteeseen tai noutaa pyöräilijät takaisin hotellille. Yövymme pyörämatkan ajan samassa majoituspaikassa, joten lepopäivien pitäminen oman maun mukaan viikon aikana on myös mahdollista. Lisäksi kovempikuntoiselle vaihtoehtona on etappien polkeminen myös ilman kuljetuspalvelua, jolloin päivämatkoja saa pidennettyä ja reittien fyysisyyttä nostettua.

Sokerina pohjalla matkan lopuksi odottaa vielä kaupunkiloma. Kun pyöräilyosuus on valmis, siirrymme viettämään yhden yön Venetsiassa!

Alk.  1545 €
FAKTAT

Ajankohta: 17.7.–24.7.2022

Opaskohde:
Mukana on You Travelin matkanjohtaja.

Päiväetapit: Noin 25-60 km

Etappien kesto: Noin 3-5 h

Vaativuustaso: 1-2

Alustava lentoaikataulu:
AY1781: HEL 07:05 – VCE 09:05
AY1782: VCE 09:50 – VCE 13:40

Lentokenttäkuljetukset:
Noin 3 h

Lisätietoja matkasta

Pyörän vuokraus

 • Retkipyörä miehet/naiset: 100 euroa

 • Premium retkipyörä miehet: 150 euroa

 • Sähköpyörä: 200 euroa

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Pyörämatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia-Toblach-Venetsia (n. 2 h 30 min.).

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Venetsiaan
 • Lisämatkatavarat, max. 23kg lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa)
 • Lentokenttäkuljetukset välillä Venetsia-Toblach-Venetsia (n. 2 h 30 min.).
 • You Travelin matkanjohtajan palvelut ja viikko-ohjelma
 • Kuljetuspalvelu jokaisella pyöräetapilla hotellille tai hotellilta reitistä riippuen
 • Puolihoito Toblachissa 6 yötä (buffetaamiainen ja illallinen) sekä 1 yö aamiaisella Venetsiassa.
 • Majoitus 2h huoneessa (1h huoneessa lisämaksusta)

Hyvä tietää

 • Ylimääräisten välipäivien pitäminen on helppoa, koska majoitumme samassa hotellissa kaupungissa koko pyörämatkan ajan. Lepopäivän jälkeen pääset taas ryhmän mukaan kun akut on ladattu!
 • Saat reiteistä helposti selvästi kovempia jos jätät kuljetuspalvelun pois ja poljet etapit molempiin suuntiin.

Pyörämatkan alustava ohjelma

 • 1. päivä, sunnuntai: Saapuminen Venetsiaan ja kuljetus Toblachiin
 • 2. päivä, maanantai: ( Brunicoon noin 25-30 km tai Campo Turesiin 55-60 km)
  Ensimmäisenä pyöräilypäivänä otamme rennosti ja pyöräilemme Rienz-joen vartta eläväiseen ja viehättävään Brunicon kaupunkiin. Tänne on kiva jäädä nautiskelemaan hetkeksi kaupungin ilmapiiristä. Sinulla on myös mahdollisuus vierailla Brunicon linnassa sekä sen Messner Mountain -museossa. Jos haluat polkea vielä pidemmälle, sekin on mahdollista. Voit tehdä lisälenkin Campo Turesiin. Iltapäivällä kuljetus takaisin hotelliin
 • 3.päivä, tiistai: (n. 40 km)
  Pyöräilemme vehreätä Fischleintalin laaksoa pitkin ja Seston Dolomiittien maisemissa.  Pidämme taukoa tunnelmallisen ja historiallisesti merkittävän San Candidon kylän rakennuksia ihaillen,  jonka jälkeen palaamme Dravan joen alkulähteiltä hotellille.
 • 4.päivä, keskiviikko: (n. 50-55 km)
  Dravan pyörätie, Toblachista Lienziin Itävallan puolelle.
  Ajamme kuuluisaa Dravan pyörätietä Lienziin Itävältaan ( Lienz on myös You Travelin vaelluskohde!). Matkan varrella nautimme tietysti upeista maisemista, perillä kannattaa ihailla myös kaupungin historiallista keskustaa ja Schloss Bruckin linnaa. Iltapäivällä kuljetus takaisin hotelliin.
 • 5. päivä, torstai: (n. 30-35 km)
  Kuljetus Cortina d’Ampezzoon, josta lähdemme ajamaan vanhaa rautatietä mukailevaa pyörätietä kohti Cimabanchea. Matkan varrella nähdään Lago di Lendron järvi ja  jylhä Cristallo- vuori sekä Tre Cimen selvästi erottuvat huiput. Matkan varrella kuljetaan myös valaistuissa tunneleissa, jotka alun perin rakennettiin Calalzo di Cadoresta Toblachiin kulkevaa rautatietä varten.
 • 6. päivä, perjantai: (n. 55 km) Aloitamme ajammalla Gsiesertalin rauhalliseen laaksoon. Ihailemme perinteisiä maatiloja ja 1100-luvulla rakennettua  Monguelfon linnaa.
 • 7.päivä, lauantai: On aika jättää hyvästit vuoristomaisemille ja lähteä kohti rannikkoa ja Venetsiaa. Saavumme Piazzale Romalle Venetsian laguunialueelle. Majoittaudumme hotelliin ja sen jälkeen on aika nauttia Venetsiasta. Venetsia on parhaimmillaan iltaisin kun päiväturistit jättävät kaupungin, ja pääsemme nauttimaan maagisesta tunnelmasta. Pysähdy nauttimaan vaikka lasillinen viiniä ja pikkupurtavia ”ombra e cicchetti”, (Venetsialainen aperitiivi) johonkin tunnelmalliseen bàcaroon oli paikalliseen kuppilaan).
 • 8. päivä, sunnuntai:
  Aamuvarhain paikallisbussilla lentokentälle ja lento Helsinkiin

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotel Dolomiten

YLEISTÄ

Viihtyisä ja monilta osin uusittu hotelli, joka on käytössämme myös talven maastohiihtomatkoilla. Oleskelutilat, baari ja ravintola sekä sauna, höyrysauna sekä foot spa. Paikallinen luokitus hotelli ***sup.

HUONEET

Kahden hengen huone parivuoteella tai erillisillä vuoteilla. Huoneissa puulattia tai kokolattiamatto, tallelokero, wlan, TV. Lisämaksusta huone yhdelle. Osassa huoneista on parveke.

SIJAINTI:

Cortinaan menevän päätien varrella lähellä ulkoilureittejä, pyöränvuokraamoa ja eri palveluja. Rautatieasemalle noin 400m, kylän keskusta noin 900m.

HINTAAN SISÄLTYY:

Majoitus 2h huoneessa (1h huoneessa lisämaksusta). Majoitus kuusi yötä su-la Toblachissa puolihoidolla (buffetaamiainen ja useamman ruokalajin illallinen). Matkan viimeinen yö Venetsiassa, jossa hintaan sisältyy aamiaianen.

Kuvia Toblachista

Varaa matka

Ota yhteyttä