Garda-Molveno Italia - Garda-Molveno MTB Hyppää maastopyörän satulaan, metsäreitit ja vuoristopolut Italian klassisilla mtb-reiteillä odottavat!

Opastetut maastopyörämatkat 30.9.–7.10.2023 Molvenoon ja Gardalle!

Lähde polkemaan maastopyöräviikolle, jossa yhdistyy Dolomiittien upeat alppimaisemat Molvenossa ja huikean kaunis Garda-järven pohjoispää.

 • Pyöräilyohjelman vetäjänä You Travelin pyöräilyopas, lisäksi osalla reiteistä mukana paikallinen pyöräopas
 • Dolomiittien ja Gardan maisemat eivät jätä ketään kylmäksi
 • Kolme eri paikkaa, alkumatka vietetään Molveno-järvellä, yksi yöpyminen Dosso Laricin vuoristomajassa 1838m korkeudessa, ja loput neljä yötä Torbolessa, Gardajärven pohjoisrannalla.
 • Matkalla pääset haastamaan itseäsi niin korkeuserojen vuoksi kuin teknisestikin.
 • Lähde matkaan luomulla tai sähköpyörällä.
 • Vapaapäivänä voit nauttia myös Torbolen ja lähialueen muista liikunta- tai ajanviettomahdollisuuksista: patikointi, kalliokiipeily, purjelautailu, shoppailu, tekemistä riittää!

Vaativuustaso

Lue lisää

Garda-Molveno

Maastopyöräilyä Italian klassikkoreiteillä

Molvenon ja Gardan alueen maastopyöräreitit tarjoavat upeita kokemuksia Italian Alpeilla. Molvenojärven reitit tulevat tutuiksi alkuviikosta ja loppuviikosta siirrymme legendaarisen Gardan ja Tremalzon alueelle muutama kymmenen kilometriä etelämmäs. Reissu sopii jo hieman kokeneemmalle maastopyöräilijälle, joka viihtyy trail-ajon parissa, jota ei haittaa tiukempi lasku tai nousujen välissä pieni tunkkaaminenkin.

Maastopyörämatkan reitit risteilevät vaihtelevissa maastoissa ympäri Trentinoa. Viikon aikana pyöräillään kohtuullista kestävyyttä ja teknistä osaamista vaativilla poluilla maaston vaihdellessa alppiniityistä kapeisiin polkuihin ja metsäteihin sekä kivikkoisiin ja jyrkkiin vuoristoreitteihin. Lopullinen reitistö ja etappien kesto määräytyy tilanteen mukaan, mutta päivät koostuvat normaalisti noin tuhannen metrin korkeuseroista.

Vuokrapyörinä on tarjolla laadukkaita täysjoustofillareita niin luomuna kuin sähkölläkin.

Sami Sarsama

Garda-Molvenon pyörämatkojen vetäjänä ja oppaana toimii kokenut maastopyörällä ja suksilla runsaasti erilaisissa ympäristöissä ja maailman vuorilla samoillut liikunnan ammattilainen Sami Sarsama. Sami on intohimoinen maastopyöräilijä, joka pyrkii etsimään aina parhaat elämykset ja reitit olosuhteita kunnioittaen sekä ryhmän tarpeita ja toiveita kuunnellen.

Alk.  1675 €
FAKTAT

Ajankohta: 30.9.–7.10.2023

Opaskohde:
Italiassa Gardan ja Molvenon reiteillä mukanasi pyöräilee You Travelin opas, joka on myös apunasi hotellissa ja transfereilla. Lisäksi kahtena päivänä mukana on myös paikallinen pyöräopas.

Pyöräreitit: Viikon aikana noin 200 km

Pyöräreittien korkeuserot:
Runsaasti korkeuseroja, nousuja ja laskuja riittää.

Alustava lentoaikataulu:
AY1801: HEL 07:30 – VRN 09:25
AY1802: VRN 10:15 – HEL 14:05

Lentokenttäkuljetukset:
Tulopäivä: Noin 1 h 45 min
Paluupäivä: Noin 1 h

Sami Sarsama

You Travelin opas:

Trentinon ja Dolomiittien traileilla oppaana toimii Sami Sarsama

Lisätietoja matkasta

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella Veronaan. (Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23 kg painoisen matkatavaran.)
 • Maastopyörämatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Verona – Molveno ja Torbole – Verona.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella Veronaan
 • Lisämatkatavarat, max. 23kg lisämaksu noin 50 euroa menopaluu (Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi, noin 2 viikkoa ennen matkaa)
 • Lentokenttäkuljetukset välillä Verona – Molveno (n. 1 h 45 min.) ja Torbole – Verona (n. 1 h)
 • majoitus 2 hh huoneessa sisältäen aamiaisen (6 yötä 3 tähden hotellissa ja yksi vuoristomajassa. 2 yötä Molveno-järvellä, 4 yötä Torbolessa ja yksi Dosso Laricin vuoristomajassa.)
 • Ohjelmaan sisältyvät autokuljetukset
 • You Travelin pyöräilyoppaan palvelut koko loman ajan. Paikallisoppaan palvelut kahtena ajopäivänä.

Lisämaksusta

 • Oman pyörän kuljetus lennolla: 160 euroa. Muistathan, että pyöriä mahtuu koneeseen mukaan rajallinen määrä. Jos haluat varmistaa, että saat pyöräsi mukaan, palvelu kannattaa varata mahdollisimman aikaisin.
 • Vuokrapyörät

Pyörävuokrat

Scott Genius luomu täysjousto:
200 € / 5 vrk

Scott Genius

Scott Patron e-bike täysjousto:
220 € / 5 vrk

Scott Patron

Vakuutus:
25 € / 5 vrk:

Oma pyörä ja muut varusteet mukaan matkalle

Jos lähdet matkaan omalla fillarilla, suosittelemme seuraavaa:

Pyörä: Täysjoustomaastopyörä (optimi joustomatka +-140 mm) miellyttävä ajaa pitkiäkin päiviä vaihtelevassa maastossa. Pyörä voi olla luomu tai sähköpyörä.

Ajovarusteet ajopäiviä varten: Ajohousut, -kengät, ja kypärä. Lisäksi ajolasit ja -hanskat, riittävän iso reppu, johon saa pakattua eväät, varusteet ja muun tarpeellisen. Muista myös juomapullo tai camelbak. Jos olet tottunut käyttämään polvi- ja kyynärsuojia, pakkaa nekin mukaan.

Reppuun: Sadevarustus ja lämmintä vaatetta, sateenkestävä kotelo puhelinta, lompakkoa jne. varten, lisäksi eväät ja juotavaa.

Vakuutukset ja muuta huomioitavaa: Varmista oman vakuutuksesi kattavuus maastopyöräilyn osalta!

 

Hyvä tietää

 • Tällä reissulla riittää teknistä ja monipuolista reittiä, suosittelemme täysjoustopyörää
 • Molvenoa tituleerataan Italian kauneimmaksi järveksi
 • Ledron ja Tremalzon reitit tarjoavat äärimmäisen hienoja maastopyöräilykokemuksia, Gardan rantaan ja Torboleen saa reitistä riippuen runsaasti korkeusmetrejä ja vaihtelevaa haastetta

Alustava pyöräilyohjelma

Lauantai

 • Aamulento Veronaan, josta kuljetus Torboleen (n. 1h 15min). Pyörien vuokraus ja sovitus sekä lounasmahdollisuus (omakustanteinen), jonka jälkeen kuljetus Molvenoon, majoittautuminen, reitti-info ja fiilistelyä Dolomiittien maisemien keskellä.

Sunnuntai

 • 1. ajopvä:  Pyörien testaus ja säätö hotellin läheisyydessä. Sen jälkeen lämitellään ja ajetaan fillarit sisään upeiden Molveno- sekä Nembia- järvien ympäristössä.

Pituus: noin 35 km
Nousu ja lasku:
noin 500 m

Maanantai

 • 2. ajopvä: Aloitamme ajon Molvenosta, josta ajamme ylös Montanarolle. Montanarolta on upeat maisemat Brentan dolomiiteille ja Molveno-järvelle. Sitten ajo takaisin Andaloon ja sitten ylös toiselle puolelle laaksoa Dosso Larici- majataloon, jossa yövymme.

Pituus: noin 30 km
Nousu ja lasku:
noin 1000 m

Tiistai

 • 3. ajopäivä: Aloitamme Dosso Laricilta ja suuntaamme Paganellan huipulle 2125 metrin korkeuteen, josta ajamme hienoa harjannetta pitkin alas Toblino-järvelle. Toblinosta laskeudumme Torboleen ja Garda-järven rannalle seuraavaan majapaikkaamme.

Nousu ja lasku: noin 500 m

Keskiviikko

 • 4. ajopäivä:  Gardan maisemissa ajamme ajoporukan halujen ja mieltymysten mukaan Arco-Tennon tai Malcesinen suunnalla hissejä apuna käyttäen.

Pituus: noin 30-40  km
Nousu ja lasku:
noin 1000 m

Torstai

 • 5. ajopvä: Ajamme Gardan alueen yhden klassisimmista pyöräreiteistä eli upean Tremalzon-reitin. Näemme matkalla upean Ledro-järven. Porukan mukaan käytämme aluksi apunamme shuttlebussi kuljetusta.

Pituus: noin 40-50 km
Nousu ja lasku: noin 1000 m

Perjantai

 • Vapaapäivä: Mahdollisuus esim. patikointiin, purjelautailuun, kalliokiipeilyyn, laivaretkeen järvellä tai sitten ihan vaan tunnelmasta nautiskeluun.

Lauantai

 • Pakkailua ja kotiinlähtö

Kohteen sijainti kartalla

Kuvia Gardalta ja Molvenosta

Varaa matka

Ota yhteyttä