Wengen Sveitsi - Wengen Wengen Nämä maisemat on vain pakko kokea!

Alkutalven hiihtomatka Sveitsin Wengeniin 23.-30.1.2022 Alppien hienoimpien maisemien keskelle.

Kertakaikkiaan tyrmäävä uutuus. Jungfraun huippujen elokuvamaiset kulissit sekä laaja hiihtoalue saavat hymyn leviämään paatuneimmankin harrastajan kasvoille.

 • Talven 2022 hiihtomatkojen uutuus
 • Jungfraun vuorten jylhyys ja maisemat
 • Autovapaa Wengenin kylä
 • Laaja ja kiinnostavan monipuolinen hiihtoalue
 • Uusien hissien ansioista eri alueiden välillä liikuminen nyt sujuvaa

Lue lisää

Wengen

James Bondin suksien jäljillä

Jungfraun komeissa maisemissa unohtuu helposti, miten hienosta laskettelualueesta on myös kyse. Yli 200km hoidettuja rinteitä levittäytyy kolmen kylän ympärille ja jokainen hiihtoalueista on ilahduttavan erillainen. Koska lukuisat matkailijat ympäri maailmaa saapuvat paikanpäälle ihailemaan yksistään fantastisia maisemia, on rinteissä tilaa kurvailla eikä hissijonoista ole monesti tietoakaan.

Sveitsin hiihtomatkamme majoitukset ovat Wengenissä, joka sijaitsee otollisesti rinnekartan keskellä. Autovapaaseen kylään pääsee laakson pohjalta Lauterbrunnenista ainoastaan junalla, joka jo osaltaan nostattaa kylän ainutlaatuisuutta ja viehättävyyttä. Viimevuosien miljoonainvestoinnit uusiin hisseihin (huippumoderni Eiger Express) mahdollistavat nykyisin huomattavasti sujuvamman liikkumisen eri alueiden välillä, varsinkin siirtyminen Firstin ja Grindelwaldin alueelle käy aiempaa huomattavasti jouhevammin.  Wengen toimii myös näyttämönä alppilajien maailmancupin klassikolle, Lauberhornin syöksykisalle sekä pujottelukisalle, jotka järjestetään reilu viikko ennen matkaamme.

Kokonaan oma juttunsa on Wengeniä vastapäätä sijaitseva Mürren, jonne siirtyminen edellyttää “junailua” Lauterbrunnenin kautta. Autovapaa Mürrenin kylä sijaitsee suoraan jyrkkäreunaisen laakson yläpuolella ja tunnelma on jos mahdollista vieläkin epätodellisempi. Alppi-idylliä on vaikea pistää paremmaksi, puhumattakaan maisemista, joten varaa aikaa kuvien ottamiseen. Täällä on myös koko Jungfraun hiihtoalueen korkeimmalla sijaitsevat rinteet, kruununa lähes 3000 metriin kohoava Schilthorn ja sek kuuluisa pyörivä ravintola. Piz Gloria, joka tuli aikanaan tunnetuksi James Bond 007 elokuvassa (Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa).

Jungfraun rinnekartta >>

Wengen

Haasta itsesi!

Talven ensimmäisellä viikolla Mürrenissä järjestetään myös maailman suurin alppihiihdon amatöörikisa, legendaarinen Inferno Mürren 19-22.1.2022. Nimi juontaa ”paholaismaisen pitkästä”, lähes 15km vaihtelevasta laskusta Schilthornilta Lauterbrunneniin. Kisaan voi osallistua kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt, enemmän tai vähemmän tosissaan, pääasia on hauskanpito ja reilu urheiluhenki. Näin varmasti vuonna 1928 kisan aloittaneet hiihtohullut britit ajattelivat.

Kuuluisan syöksykisan lisäksi voit osallistua superkombiin, jossa edeltävinä päivinä käydään maastohiihtokisa sekä suurpujottelu. Kulttimaineeseen nousseen Infernoon riittää halukkaita ja mukaan mahtuu vain 1850 ensimmäistä innokasta alppinistia (kombikisaan vain 500). Ilmoittautuminen kisaan alkaa kesäkuussa, joten jos haluat osallistua, toimi nopeasti!

alk.  1175 €
FAKTAT

Ajankohta: 23.-30.1.2022

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Rinteet: 214 km
Siniset: 85 km
Punaiset: 95 km
Mustat:
34 km
Hissejä:
50
Lumetus: 130 km
Ylin / alin hissi:
2970 m / 1035 m
Kyläkorkeus:
1275 m

Alustava lentoaikataulu:
AY1511: HEL 07:55 – ZRH 09:45
AY1512: ZRH 10:55 – HEL 14:45
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 2h 30 min + juna Wengeniin

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Jungfrau Region -hissilippu 6pv:
Aikuiset: 365 euroa
Seniorit (62v tai vanhemmat) : 330 euroa
Nuoret (16-19v) : 280 euroa
Lapset (6-15v) : 175 euroa
Yllä oleviin hintoihin sisältyvät alueen kaikki hiihtokeskukset Wengen, Gridelwald ja First, Mürren sekä juna Wengen-Lauterbrunnen.
Tilaa lippusi näppärästi toimistomme kautta jo matkavarauksen yhteydessä!

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran.
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa).
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Zürich – Wengen (n. 2h 30 min + juna Wengeniin)

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot Finnairin koneilla
 • Matkan hintaan sis. lentokenttäkuljetus välillä Zürich – Lauterbrunnen. Matkan kesto noin 2h 30 min + Juna Wengeniin.
 • Kohteessa You Travelin opas.

Hyvä tietää

 • James Bond ja hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa kuvattiin keskuksen rinteillä ja Schilthornin pyörivässä ravintolassa!
 • Maailman suurin amatöörikisa Inferno käydään näillä rinteillä.
 • Wengenin (Lauberhorn) syöksylaskurata on alppihiihdon maailmancupin pisin rata. Laskija voi saavuttaa jopa yli 150 kilometrin tuntinopeuden syöksyessään alas 4,5 kilometrisen rataa.
 • Junalipun ostamalla voit körötellä alueella sijaitsevan Jungafraujochin asemalle, joka on Euroopan korkeimmalla sijaitseva juna-asema (3454 m)!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Belvedere

 

YLEISTÄ

Yli satavuotiset perinteet omaava tunnelmallinen jugend-tyylinen hotelli, hintaan sisältyy puolihoito eli aamiainen ja illallinen. Viihtyisät oleskelutilat (takkahuone ja kirjasto), WIFI, ravintola, baari ja terassi. Paikallinen luokitus hotelli***.

HUONEET

Kokolattiamatto, parivuode (myös erilliset patjat), sat-TV sekä suihku tai kylpy, wc ja hiustenkuivaaja. Kahden hengen huoneet, joissa lisävuode  lapsille mahdollinen (n 18m2) lisämaksusta huone Jungfraun suuntaan tai yhden hengen huone (myös vuoristonäkymällä)

SIJAINTI

Rauhallisen sivutien varrella, matkaa rautatieasemalle n. 500m, päähissiasemalle ja keskustan kävelykadulle noin 300m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h tai 1h huoneessa,  puolihoito (aamiainen ja illallinen) sekä paikallinen turistivero.

Hotelli Silberhorn

YLEISTÄ

Hyvätasoinen hotelli keskustan pääkävelykadulla, huippusijainti  hintaan sisältyy puolihoito eli aamiainen ja neljän ruokalajin illallinen sekä iltapäiväsnack (kahvi/tee, makeaa purtavaa jne). Viihtyisät oleskelutilat, WIFI, ravintola, baari ja terassi sekä spaosasto, jossa mm. sauna, höyrysauna ja poreallas. Paikallinen luokitus hotelli****.

HUONEET

Kokolattiamatto tai puulattia, parivuode (myös erilliset patjat), sat-TV sekä suihku tai kylpy, wc ja hiustenkuivaaja. Kahden hengen huoneet, joissa lisäksi vuodesohva (n 27m2, max 4 hengelle) lisämaksusta huone Jungfraun suuntaan. Lisäksi yhden hengen standard huone (myös vuoristonäkymällä)

SIJAINTI

Wengenin pääkävelytien varrella rautatieasemaa vastapäätä, matkaa hissiasemalle noin 100m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h tai 1h huoneessa,  puolihoito (aamiainen ja illallinen) sekä paikallinen turistivero.

Kuvia Wengenistä

Videoesittely Wengen

Varaa matka

Ota yhteyttä