Kilpisjärvi Suomi - Vapaalasku Ylläs ja Kilpisjärvi Kevään nautinnollisimmat vapaalaskut Käsivarren Lapissa

Vapaalaskua 20.-27.4.2022 Lapissa kotimaan komeimmilla tuntureilla!

Kevättalven sporttinen vapaalaskuviikko Lapin tuntureilla on valitettavasti jouduttu tämän kevään osalta perumaan.

 • Parhaat olosuhteet ja pitkät valoisat päivät huhtikuussa
 • Matkapakettimme sisältää kokeneet paikallisoppaat sekä kelkka- tai rekikyydit Kilpisjärvellä
 • Mahdollisuus tutustua turvallisesti randohiihtoon, jopa ilman aiempaa kokemusta
 • Suomen parhaat kohteet ja upeimmat maisemat
 • Miellyttävät majoitukset ja pieni ryhmäkoko
 • Autenttinen kokemus, erittäin kivaa laskemista keväthangilla

Lue lisää

Kilpisjärvi

Lapin puuterilumen perässä

Ylläksen ja Kilpisjärven vapaalaskumatkalla koet todellista liikunnan riemua. Vapaalasku on alppihiihdon autenttisin kokemus, jossa voit kokea mitä laskettelu oli aikaa ennen hiihtohissejä ja rinnekoneita. Jokaisen laskupätkän eteen pitää tehdä konevoiman sijaan työtä nousuissa, mutta sitä paremmalta jokainen käännös ja lasku taatusti maistuu. Nykypäivän varusteilla homma sujuu miellyttävästi ja keväistä hankikantoa on nautinnollista laskea. Yhteistyökumppaneittemme opastuksella myös ne, joilla ei ole aikempaa kokemusta tällaisesta laskettelusta, voivat tutustua lajiin helposti ja turvallisesti.

Reissumme alkaa Ylläksellä, jossa laskemme kaksi ensimmäistä päivää takamaastoissa Kellostapulin, Kesängin ja muiden tunturien maisemissa. Tämän jälkeen siirrymme lyhyen ajomatkan päässä sijaitseviin Pallaksen takamaastoihin päiväksi, jonka jälkeen jatkamme Kilpisjärvelle isompien ja vielä mehevämpien tunturien pariin.

Kilpisjärven yhteistyökumppaninamme toimii Lapland Guiding, jonka pääopas Ville Eskonen on toiminut alueella kohta kymmenen vuotta. Käsivarren Lapin maisemissa asuva Ville sekä toinen oppaamme Antte Lauhamaa tietävät kiinnostavimmat ja monille muille tuntemattomat lasku- ja nousupaikat koko alueella ja omaavat monivuotisen kokemuksen vapaalaskusta ympäri maailmaa. Lisäksi heillä on paikalliset kelkkaluvat ja reet, joten Lapland Guidingin oppaiden kanssa ryhmämme voi liikkua laajalla aluella Käsivarren parhailla laskupaikoilla.

Lumiturvallisuusasiat ovat olennainen osa Lapland Guidingin toimintaa. Vähemmän kokeneetkin vapaalaskijat voivat lähestyä lajia turvallisesti. Muista varata lumiturvallisuuteen kuuluvat välineet etukäteen, jos sinulla ei ole omaa sondia, piipparia, vyörylapiota ja muita vyöryturvallisuuteen kuuluvia välineitä.

FAKTAT

Ajankohta:
Matkan kesto: 7 vrk
Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen matkanjohtaja ja suomalaiset paikallisoppaat

Kohteet:
Ylläksen ja Pallaksen takamaastot, Käsivarren Lappi

Alustava lentoaikataulu:

Lentokenttä- ja muu kuljetus:
Kittilä – Ylläs, 45 min
Ylläs – Pallas, 1 h
Pallas – Kilpisjärvi, 2 h 30 min
Kilpisjärvi – Kittilä, 4 h

Matkan ohjelma

Alustava ohjelma

 • Keskiviikko: Iltalento Ivalon kautta Kittilään, bussikuljetus Ylläkselle, kesto noin 45 min. Majoittuminen Lapland hotelli Saagaan, tervetuloinfo
 • Torstai – perjantai: Aamulla mahdollinen lasketteluvälineiden vuokraus Hill Ski Rent -vuokraamossa. Kaksi laskupäivää takamaastoissa Ylläksen lähituntureilla paikallisen oppaan johdolla
  (Mahdolliset hissinousut Ylläksellä eivät sisälly hintaan).
 • Lauantai: Kohti vielä pohjoisempaa. Aamulla tavarat kyytiin ja hiihtokamat päälle, noin tunnin ajomatka Pallastunturille, jossa laskupäivä Pallaksen takamaastoissa (Mahdolliset hissinousut Pallaksella eivät sisälly hintaan). Iltapäivällä kuljetus Kilpisjärvelle (2h 30min) ja majoittuminen Santa´s Chalets Rakka -huoneistohotelliin. Hotelli sijaitsee lähellä kauppaa ja muita palveluja.
 • Sunnuntai – tiistai: Kilpisjärvellä on vuorossa kolme laskupäivää. Ohjelmasta vastaa laajan paikallistuntemuksen omaava yhteistyökumppanimme Ville Eskonen (Lapland Guiding). Matkalla on mahdollista muodostaa kaksi tarvittaessa eritasoista ryhmää (max 7 laskijaa per opas/rekikuljetus). Opastuksen lisäksi palveluun sisältyvät tarvittavat kelkka-/rekikyydit, joten saamme turvallisuutta unohtamatta kaiken irti Kilpisjärven erämaan mahdollisuuksista. Kelkan ansiosta myös siirtymät tasaisella ovat pitkälti vältettävissä.
 • Keskiviikko: Aamupäivä rentoutumista keväisellä Kilpisjärvellä, iltapäivällä kuljetus Kittilän lentokentälle ja vuokravälineiden palautus.

Varustelista matkalle

 • Vapaalaskusukset ja vaellus-/randohiihtoon soveltuvat siteet
 • Siteisiin soveltuvat monot (esim. joustavammat / kevyemmät randohiihtomonot)
 • Nousukarvat
 • Teleskooppisauvat, muista leveä sompa!
 • Lumiturvallisuusvarusteet, sondi, lapio ja piippari
 • Taukotakki, kypärä sekä toinen päähine nousuosuuksille (esim. pipo tai lippis)
 • Reppu / mahdollinen lumivyöryreppu (Huomioi kaasupanosrepun kuljetus lennolla!)

Varusteiden vuokraus

Varusteiden vuokrausmahdollisuus Hill Ski Rent -vuokraamon kautta

 • Sukset ja vaellusside nousevalla kannalla, hinta noin 140 euroa/6pv
 • Vaellussiteen kanssa voi käyttää tavallisia monoja tai randomonoja. HUOM! Nk. pinnisiteitä EI ole saatavilla
 • Vaellussiteellisiä suksia saatavilla rajallisesti!
 • Asiointi suoraan Hill Ski Rent -suksivuokraamon kanssa

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot Finnairin reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi varata lentoyhtiön nettisivuilta siinä vaiheessa, kun olet saanut You Travelin lähettämän lentolippusi (noin 2 viikkoa ennen matkaa)
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset, kuljetukset kohteiden välillä sekä tarvittavat kelkka- ja rekikuljetukset Kilpisjärvellä
 • Hiihtomatkalla paikallisoppaat ja You Travelin matkanjohtaja
 • Huomioithan, että hinta ei sisällä mahdollisia hissilippuja tai -nousuja Ylläksellä ja Pallaksella, lippumaksut tarvittaessa paikan päällä

Kohteiden sijainti kartalla

Hotellit

Hotelli Saaga
(Ylläs)

YLEISTÄ

Hyvätasoinen ski-in/out hotelli palvelujen ja rinteiden vieressä. Hyvä spaosasto, jossa sauna, uima-allas sekä kuntosali sekä viihtyistät oleskelutilat, baari ja ravintola.

HUONEET

Standardhuone (noin 20 m2) kahdelle tai yhdelle sekä Nordic Chalets huoneisto kolmelle, jossa makuuhuone ja oleskelutila sekä sauna

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus 3h huoneistossa, 2h huoneessa tai huone yhdelle, aamiainen

LISÄMAKSUSTA

Puolihoito. Tilavampi Nordic Chaltes huoneisto neljälle (pyydettävä erikseen)

Huoneistot Santa´s Chalets Rakka
(Kilpisjärvi)

YLEISTÄ

Hyvätasoinen huoneistohotelli, koostuu useammasta vierekkäisestä rakennuksesta. Sijanti sivukadulla lähellä kauppakeskusta ja ravintoloita. Viihtyisät ja hyvinvarustellut sekä tilavat huoneistot.

HUONEET

Pohjoismaiseen tyyliin sisustetut huoneistot (n. 45m2), joissa oleskelutila / hyvin varusteltu keittiö, kaksi makuuhuonetta, joissa erilliset vuoteet sekä wc, suihku ja sauna.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus kahden makuuhuoneen ja oleskelutilan huoneistoissa (1-4 henkeä), keittomahdollisuus sekä lisämaksusta aamiaine 64 euroa (4 aamiaista)

Kuvia Ylläkseltä ja Kilpisjärveltä

Varaa matka

Ota yhteyttä