Lech ja St. Anton Itävalta - Lech ja St. Anton Itävallan tunnetuimpien keskusten mäissä riittää nautiskeltavaa niin rinteessä kuin sen ulkopuolellakin!

Hiihtomatkat Itävallan Alpeille St. Antoniin ja Lechiin 15.1.-19.3.2022

Alppien legendaarisin laskettelukeskus. Itävallan suurin yhtenäinen rinnealue tarjoaa laskemisen riemua monen tasoiselle harrastajalle eikä tahti välttämättä hidastu hiihtopäivän jälkeenkään.

 • Itävallan suurin ja koko maailman viidenneksi suurin yhtenäinen hiiihtoalue
 • Sopii monen tasoiselle harrastajalle, rinteiden kunnostus laadukasta
 • Erityisen lumivarma, Itävallan suurimmat lumimäärät mitataan usein täällä
 • Sopivasti erityyppiset kylät valintasi mukaan
 • Erinomaiset off-pisteet, lisäksi heliski-mahdollisuus (Lech)

Lue lisää

Lech ja St. Anton

Isosti Itävallassa

Muutama vuosi sitten avattu hissiyhteys Zürsin ja Alpe Rauzin välillä liitti kohteet lopultakin yhteen ilman bussisiirtymisiä. Ski Arlbergin hissilippu on yksi Alppien laajimmista ja kattaa peräti 305km rinteitä sekä lähes 200km hiihtoreittejä (ski-route).

Rinteiden hoito etenkin Lechissä on tunnetusti huippuluokkaa, joille St. Antonin osin hoitamattomat rinteet tarjoavat sopivasti vastapainoa (toki Antonissakin on runsaasti hyvinhoidettuja rinteitä, mutta laskijoita on jonkin verran enemmän).

Lechissä rinneprofiili on pääosin sinipunaista nautiskelua, erityisesti Warth-Schröckenin pitkät ja leveätbaanat ovat mitä hauskinta laskettavaa. Mutta toki haastettakin löytyy, esimerkkeinä vauhdikkaat rinteet Zürsin yläpuolella sekä lukuisat hiihtoreitit eli ski-routet. St. Antonissa laskijioita on yleensä enemmän, mutta sopivasti taktikoimalla (eli älä liiku laskijoiden valtavirran mukaan, hyvänä esimerkkinä Lechin yhdyshissi aamuisin) vältät sekä hissijonot että ruuhkat. Kapallin ja Rendlin rinteet ovat erinomaisia, samaten pitkä lasku Vallugalta Alpe Rauziin, josta kannattaa suunnata edelleen Stubenin rinteisiin, sillä ne ovat yleensä lähes tyhjillään.

Eikä sovi unohtaa mittavia mahdollisuuksia rinteiden ulkopuolella! Hiihtomatkan parhaat puuterit löytyy yleensä Lechin puolelta, jossa lunta sataa usein ja laskijoita on vähemmän. Warth-Schröckenin pohjoisen suuntainen, kumpuileva maasto on tässäkin suhteessa mitä mainion vaihtoehto. Lech on myös ainoa alue Itävallassa, jossa voi laskea heliskitä. St. Antonin puolella riittää valinnan varaa lähes joka puolella, mutta helposti saavutettavat offarit ovat nopeasti täynnä jälkiä. Vähiten laskijoita on yleensä Stubenin yläpuolella Albonassa, jonka pohjoissuuntainen seinämä on uudella lumella mitä mainioin osoite.

Lech on Itävallan tyylikkäin alppikylä, jossa on runsaasti majoitustarjontaa hintahaitarin yläpäässä. Tunnelmaan sopivasti afterskelo rinnepäivän jälkeen on Lechissä hillitympää, eri palveluja mukavasti ja ravintolat laadukkaita.

Myös St. Anton on nostanut viimevuosina kovasti profiiliaan ja kohteessa on yhä enemmän tasokkaampaa majoitusta pensionaattien ja jopa puolihoitoa tarjoavien hotellien vähentyessä vuosi vuodelta. Kylän sykkivä sydän on sen vilkas kävelykatu, Dorfstrasse, jonka varrelle useimmat kaupat ja ravintolat keskittyvät. Hiihtokeskus panostaa jatkossa erittäin voimakkaasti kohteessa majoittuviin asiakkaisiinsa ja ennenkaikkea varsinaiseen lasketteluun. Eloisa iltaelämä sekä apres-ski on aiempaa hillitympää (voisi jopa sanoa onneksi näin), mutta halutessasi sen mukaan on helppo tempautua.

Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Katso Lechin kotisivut: www.lech-zuers.at
Katso St. Antonin kotisivut: www.stantonamarlberg.com
Katso kohteesta 360 PANORAMAKUVAT >>
Katso Lech-Ski Arlberg RINNEKARTTA >>
Lech WEBKAMERAT>>
St. Anton WEBKAMERAT>>

alk.  1125 €
FAKTAT

Ajankohta:
15.1.-19.3.2022

Omatoimikohde:
Kohteessa ei ole You Travelin opasta

Rinteet: 305 km
Sinisiä rinteitä: 109 km
Punaisia rinteitä: 134 km
Mustia rinteitä: 63 km
Lumetus: 187 km
Hissejä: 87
Ylin / alin hissi:
2650 m / 1305 m
Kyläkorkeus:
1450 m (Lech) 1300 m (St. Anton)
Lechin kotisivut:
www.lech-zuers.at
St. Antonin kotisivut:
www.stantonamarlberg.com

Alustava lentoaikataulu INNSBRUCK:
AY1493: HEL 05:55 – MUC 07:35
AY1494: MUC 08:35 – HEL 12:15
Lentokenttäkuljetukset:
Noin 1 h 30 min.

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Hissiliput Ski Arlberg 6pv (hankittavissa etukäteen kohteen nettisivuilta tai paikanpäältä)
HUOM! Alla kauden 2021 hintatiedot, talven 2022 hinnat kevään aikana
(ikäalennettuihin hissilippuihin vaaditaan henkilöllisyystodistus)
 • Aikuiset – 313 euroa
 • nuoret (s. 2001-2004) ja seniorit (s. 1948-1957) – 270 euroa
 • lapset (s.2006-2013) – 188 euroa
 • HUOM! Senior Active (s. 1947 tai aiemmin) päivälippu 28 euroa, 5pv 137 euroa, 6pv tai yli = kausikortti 157 euroa!

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Finnairin reittikoneella, huomaa lentoaikataulun muutos Innsbruck. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran
 • Lisämatkatavarat, esim suksipussi, max. 23kg (voi sisältää useamman parin suksia ja monot) lisämaksu noin 50 euroa menopaluu. Palvelun voi maksaa lentokentällä tai soittamalla Finnairin asiakaspalveluun numeroon 09 818 0800 tai Finnair Plus palveluun.
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset välillä Innsbruck – St. Anton/Lech noin (n. 1h 30 min.) You Travelin tilauskyydillä. You Travelin Serfauksen opas on vastassa lentokentällä

Matkan hintaan sisältyy

Lennot, tilauskuljetukset Innsbruckin lentokentältä (kesto noin 1h 30min) ja majoitus.

Hyvä tietää

 • Aikojen saatossa Lechistä on muodostunut erityisesti kansainvälisten kuuluisuuksien ja kuninkaallisten suihkuseurapiirien lomanviettopaikka.
 • St. Anton isännöi alppihiihdon maailmanmestaruuskisoja vuonna 2001.
 • Alueen pisin lasku on yli 10 km Vallugalta Antoniin!

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Pensionaatti Hasenfluh, Lech

HUOM!

Vain 5.-26.2. sekä 5.-12.3.2022 viikoilla, ei varattavissa online.

YLEISTÄ

Kodikas pensionaatti rinteessä, oleskelutilat, baari, sauna ja höyrysauna. Lämmitetty suksi/ monohuone. Paikallinen luokitus pensionaatti ***.

HUONEET

Huoneissa kokolattiamatto, parisänky, parveke, kaapeli-TV, radio sekä kylpy tai suihku, hiustenkuivaaja ja wc.

SIJAINTI

Ski-in, ski-out kylään laskevan rinteen lähellä keskustan laidalla, skibussin pysäkki n. 100m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneessa, buffetaamiainen.
Lisämaksusta: Yhden hengen huone, jossa wc ja suihku, ei parveketta.

Hotelli Omesberg, Lech

  

HUOM!

Ei varattavissa online

YLEISTÄ

Tasokas hotelli, oleskelutila, baari, ravintola sekä kuntosali, sauna, höyrysauna ja poreallas. Paikallinen luokitus hotelli ****.

HUONEET

Tilavat huoneet (n.40m2), kokolattiamatto, oleskelutila, sat-TV, radio, talletus sekä tilava kylpyhuone, jossa suihku/kylpy, hiustenkuivaaja, osassa erillinen wc. Kaikkiin huoneisiin saatavana lisävuode.

SIJAINTI

Sivukadulla kylään laskeva rinne (skiroute) kulkee hotellin vierestä. Matkaa hissiasemalle ja keskustaan noin 400m. Skibussin pysäkki n. 200m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneessa tai yhden hengen huone. Puolihoito eli buffetaamiainen sekä neljän ruokalajin illallinen (myös kasvisruoka) ja salaattibuffet.

Hotelli Karl Schranz, St. Anton

YLEISTÄ

Perinteikäs, paikallisen alppihiihtolegendan aikoinaan perustama hotelli. Oleskelutila, wlan, baari, ruokasali ja a la carte ravintola sekä sauna, höyrysauna ja uima-allas (9x5m). Suksi/monohuone, paikallinen luokitus hotelli ****.

HUONEET

Kahden hengen standard huone tai parvekkeellinen huone Parivuode (lisäv. mahdollinen), kokolattiamatto, istumanurkkaus, kaapeli-TV, radio, talletus sekä suihku/kylpy, hiustenkuivaaja ja wc.

SIJAINTI

Keskustasta ylämäkeen nousevalla sivukadulla, matkaa päähisseille ja keskustaan (alamäki) noin 900m. Skibussin pysäkki n. 200m, hotellilla oma ilmainen kuljetus keskustaan.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneessa. Puolihoito eli buffetaamiainen sekä kolmen ruokalajin illallinen ja salaattibuffet. Iltapäivällä klo 16-17 afterski snack.

LISÄMAKSUSTA

Huone parvekkeella.

Hotel Arlberg, St. Anton

  

YLEISTÄ

Tirolilaistyylinen tasokas hotelli pääkadulla, oleskelutila, wlan, baari, ruokasali ja viinikellari sekä wellness, jossa sauna, höyrysauna, poreallas
ja uima-allas (10x5m). Suksi/monohuone. Paikallinen luokitus hotelli ****.

HUONEET

Parivuode (lisäv. mahdollinen), kokolattia-matto, istumanurkkaus, kaapeli-TV, minijääkaappi, talletus sekä suihku/kylpy ja wc.

SIJAINTI

Keskustan pääkadulla, matkaa hissiasemalle n. 250m, hotellin lähelle voi laskea (n. 100m), skibussin pysäkki n. 200m.

HINTAAN SISÄLTYY

Majoitus/henkilö 2h huoneessa, lisävuodealennus. Puolihoito eli buffetaamiainen sekä neljän ruokalajin illallinen ja salaattibuffet. Kerran viikossa gaalaillallinen.

LISÄMAKSUSTA

Tilavampi 2h huone, jossa vuodesohva (1-2 hlö).

Kuvia Lechistä ja St. Antonista

St. Antonin ja Lechin videoesittely

Varaa matka

Ota yhteyttä