Borovets Bulgaria - Bansko ja Borovets Anna positiivisen Balkanin yllättää

Ainutlaatuinen laskettelumatka Bulgariaan 4.-11.3.2023

Näe ja koe Balkanin parhaat hiihtokeskukset, Bansko ja Borovets, samalla matkalla. Perinteisistä Alppikohteista sopivasti poikkeava Bulgaria ja sen mainiot hiihtokohteet yllättävät positiivisesti! Matkalla You Travelin suomenkielinen opas ja viikko-ohjelma.

 • Positiivisen eksoottinen ja tavanomaisuudesta poikkeava, uteliaan ja uusia elämyksiä etsivän hiihtoturistin hiihtomatka.
 • Lumivarma kohde, jossa hyvät mahdollisuudet vielä iltamäkeenkin
 • Monipuoliset, erityyppisille laskijoille sopivat ja selkeät rinnealueet.
 • Miellyttävän huokea hintataso Alppeihin ja Pohjoismaihin verrattuna.
 • Kaksi keskusta samalla matkalla.
 • Kohteessa You Travelin opas ja viikko-ohjelma.

Lue lisää

Bansko

Bansko, Balkanin laskettelukeskusten lippulaiva

Talven 2023 You Travelin matkatarjonnasta löytyvä hiihtomatka, Bulgarian Balkantupla, avaa ennennäkemättömän mahdollisuuden tutustua Banskon ja Borovetsin laskettelukeskuksiin Pirin- ja Rila-vuoristojen parhailla paikoilla. Balkantuplan ensimmäinen puolisko sujuu alppihiihdon maailmancupin osakilpailuistakin tutussa, legendaarisessa Banskossa, jossa tekemistä riittää niin rinteissä kuin kaupungillakin. Mäet ovat monipuolisia, keskitasoltaan sinisiä ja punaisia kruisailupätkiä, joiden ylimmät hissiasemat löytyvät yli kahden ja puolen kilometrin korkeudesta. 75 hyvää ja profiililtaan mielenkiintoista rinnekilometriä, lukuisat ja monipuoliset, parhaimmillaan aivan huipputason rinneravintolat sekä rinteiden reunoilta helposti irtoavat puuterisiivut ja metsälaskut tekevät Banskosta oivan valinnan lumiloman viettoon. Parhaimmillaan 16-kilometrinen ja lähes 1700 korkeusmetriä sisältävä kyläänlasku Ski Road, johtaa  ala-aseman suurimpaan afteripaikkaan, Happy Endiin saakka.

Lähes  kymmentuhannen asukkaan kaupunki sijaitsee aivan Kreikan ja Pohjois-Makedonian rajan kupeessa erittäin lumivarman Pirin-vuoriston alueella. Lämpötilat ovat meikäläisittäin lauhkeita ja lunta riittää runsaasti. Alueen yläosat ovat puutonta ja avonaista, koilliseen aukeavaa baanaa, joka vaihtuu nopeasti metsän reunustamiin rinteisiin. Mutta on Banskossa muutakin, se tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja illanviettoon aina ala-aseman reippaasta afterskistä vanhankaupungin keskiaikaisten kujien hämyisiin ravintoloihin ja historialliseen nostalgiaan.

Katso Bansko webkamerat >>

Katso Bansko rinnekartta >>

Borovets

Borovets, Bulgarian hiihtomatkailun alkulähteillä

Matkan puolivälissä suuntaamme Borovetsiin, Bulgarian vanhimpaan talviurheilukeskukseen, jonka historia periytyy aina 1800-luvulta saakka. Naapurivuoristo Rilan puolella sijaitseva keskus löytyy Balkanin korkeimman huipun, Musalan (2925m.) juurelta. Borovetsin hauskat ja monipuoliset rinneprofililit, toisistaan selkeästi poikkeavat alueet sekä runsas ja positiivisen monipuolinen rinnekuppilatarjonta takaa sen, että keskuksessa jaksaa laskea pidempäänkin.

Kylän läheisyydessä sijaitsevien alueiden (Yastrebetz ja Sitnyakovo) rinteet ovat profiililtaan rentoja ja helppoja, kun taas kauemmas takaosiin (Markudjik) siirryttäessä jyrkkyys ja vaativuus kasvavat aina mustaan luokitukseen saakka. Aivan keskuksen perällä, Musalan huipun välittömässä läheisyydessä, löytyy helposti saavutettavia ja kivoja takamaastoja randoiluun tai puuterilaskuun. Borovetsissa rinteitä löytyy kaikkiaan 24 kpl, joista valtaosa on mukavan vauhdikkaita sinisiä ja punaisia. Pisin lasku huipulta kylään on reippaat 12 kilometriä, joten reisiä kannattaa välillä rauhoitella rinneravintoloiden aurinkoterasseilla. Borovets tarjoaa monipuolista laskettavaa, (plussaa hyvistä iltarinteistä!), kauniit maisemat, erinomaisen afterin ja rennon yleistunnelman, tehden Borovetsista yhden Euroopan kaakkoisosien hauskimmista laskupaikoista.

Katso Borovets webkamerat >>

Katso Borovets rinnekartta >>

Katso lisää Bulgarian kohteistamme Edgen artikkelista!

alk.  1275 €
FAKTAT

Ajankohta: 4.-11.3.2023
Bansko 4 yötä ja Borovets 3 yötä

HUOM! Hiihtomatkaan sisältyy hissilippu 6pv!

Opaskohde:
Kohteessa You Travelin suomalainen opas

Bansko
Rinteet:
 75 km
Sinisiä rinteitä: 8 kpl
Punaisia rinteitä: 8 kpl
Mustia rinteitä: 2 kpl
Pisin lasku: 16 km
Hissejä: 14
Ylin / alin rinne:
2600 m / 936 m
Kyläkorkeus: 936 m

Banskon kotisivut:
www.banskoski.com

Borovets:
Rinteet:
 58 km
Sinisiä rinteitä:
14 kpl
Punaisia rinteitä:
9 kpl
Mustia rinteitä:
 4 kpl
Pisin lasku:
12 km
Hissejä:
12
Ylin / alin rinne:
2560 m / 1315 m
Kyläkorkeus:
1300 m

Borovetsin kotisivut:
www.borovets-bg.com

Alustava lentoaikataulu:
LH855/1426: HEL 07:05 – FRA – SOF 13:40
LH1703/2464: SOF 13:45 – MUC – HEL 23:10

Lentokenttäkuljetukset:
Sofia – Bansko n. 2 h, Bansko – Borovets n. 2 h, Borovets – Sofia n. 1,5 h.

Teemu Kaitanen

You Travelin opas:

Banskon ja Borovetsin keskuksissa oppaana toimii Teemu Kaitanen

Lisätietoja matkasta

Hissiliput

Hissiliput Banskon ja Borovetsin rinnealueille sisältyvät matkan hintaan!

Lento- ja transfer-tiedot

 • Lennot Lufthansan reittikoneella. Ilman lisämaksua ruumassa voi kuljettaa yhden max 23kg painoisen matkatavaran
 • Lasketteluvälineet (yksi pari suksia, sauvat ja monot tai lumilauta) ilman lisämaksua!
 • Laskettelumatkan hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset väleillä Sofia – Bansko (n. 2,5h) ja Borovets – Sofia (n. 2,5h) sekä kuljetus Banskosta Borovetsiin (n. 3h).
 • Hiihtomatkalla on You Travelin opas

Matkan hintaan sisältyy

Lufthansan reittilennot menopaluu välilaskulla Münchenin kautta Sofiaan, lentokenttäkuljetukset sekä kuljetus kohteitten välillä, molemmissa hiihtokeskuksissa 3 päivän hissiliput (yht. 6 hiihtopäivää) ja majoitus puolihoidolla.

Hyvä tietää

 • Bulgarian hintataso on edullinen verrattuna tyypilliseen alppikohteeseen.
 • Bulgarialaisen keittiön antimet ansaitsevat vahvan suosituksen, myös paikalliset viinit saattavat yllättää positiivisesti.
 • Suosittelemme lähtemistä rinteeseen ajoissa. Päähissit saattavat olla yllättävän ruuhkaisia jo aamusta.
 • Bulgarian kieli saattaa olla melko vaikeasti ymmärrettävissä, lisäksi maassa käytetään kyrillisiä aakkosia. Englannilla pärjää kuitenkin mukavasti.

Kohteen sijainti kartalla

Hotellit

Comfort-tason majoitus

YLEISTÄ

Hotellit hyvällä sijainnilla, hintaan sisältyy puolihoito (aamiainen ja illallinen). Neljä yötä Bansko hotelli Casa Karina, kolme yötä Borovets hotelli Iglika Palace.
Hotelleissa ravintola, baari, oleskelutilat sekä spaosasto, joissa muun muassa sauna sekä uima-allas.

HUONEET

Joko 2h huoneet tai huoneet yhdelle, parivuode tai erilliset sängyt, suihku ja wc.

Superior-tason majoitus

 

YLEISTÄ

Hyvätasoiset majoitukset, hintaan sisältyy puolihoito (aamiainen ja illallinen) Neljä yötä Bansko hotelli Boutique Amira, kolme yötä Borovets, hotelli Rila (ski-in/out), huoneet rinteiden suuntaan.
Hotelleissa useampi ravintola, baari, oleskelutilat, ulkoterassi, eri palveluita sekä tyylikkäät spaosastot, joissa mm sauna, höyrysauna sekä uima-allas.

HUONEET

Joko 2h huoneet tai huone yhdelle, huoneissa parivuode tai erilliset vuoteet sekä kylpyhuone, jossa suihku ja wc.

Kuvia Bulgariasta

Bulgarian videoesittely

Varaa matka

Ota yhteyttä