You Travel Koronainfo Alla löydät keräämiämme tietoja koskien koronavirusta ja matkustamista eri kohdemaihin

Koronainfo

Koronainfosivultamme löydät tietoa ja linkkejä yleisellä tasolla eri kohdemaidemme käytännöistä ja toimintatavoista matkustuksen suhteen.

(Päivitetty 6.6.2022)

HUOM! Lähes kaikissa maissa rajoituksia on voimakkaasti lievennetty tai ne on kokonaan poistettu. Tarkista viimeisimmät tiedot joitain päiviä ennen matkaasi.

Vaikkei rokotustodistusta juurikaan enää kysytä, voit varmuuden vuoksi ottaa mukaan EU:n digitaalisen, QR-koodin sisältävä koronatodistuksen, josta käy ilmi täysi rokotesarja tai todistus rokotuksen jälkeen sairastetusta koronasta.

EU:n digitaalisen koronatodistuksen voit käydä lataamassa kirjautumalla esim. pankkitunnuksillasi osoitteesta www.kanta.fi

Joissain maissa on yhä voimassa FFP2 tason maskin käyttösuositus esim. julkisessa liikenteessä.

Alta löydät maittain lisätietoa. Parhaiten tietoa löydät omille välilehdilleen avautuvista linkeistä, jotka johtavat kohdemaiden virallisille sivuille.

Itävalta

1.6. alkaen Itävallassa on luovuttu jokseenkin kaikista koronaa koskevista rajoituksista. Maskeja EI tarvitse enää käyttää. Ainoa poikkeus on pääkaupunki Wienin alue, jossa FFP2 maskia pitää käyttää yhä julkisessa liikenteessä sekä esim. apteekeissa asioidessa.

Lisätiedot

Saksa

EU ja/tai Schengen alueelta tulevilta matkustajilta ei enää vaadita rokotustodistusta maahan tultaessa. Myöskään matkustusilmoituksta ei tarvitse täyttää.

Lisätiedot

Sveitsi

2.5. alkaen Sveitsin maahantuloon tai palveluihin EI enää vaadita rokotustodistusta, eikä digitaalista matkustusilmoitusta tarvitse täyttäää.

Lisätiedot

Ranska

Eu:n ja useimpien Euroopan alueelta tulevien matkustajien EI tarvitse maahan tullessa enää esittää rokotustodistusta

Lisätiedot

Italia

EU/Schengenmaista saavuttaessa EI tarvitse maahantullessa enää esittää rokotustodistusta.

FFP2 tason maskeja on käytettävä 15.6. asti sellaisissa sisätiloissa, joissa on runsaasti väkeä esim. urheilu/teatteri jne sekä  julkisissa kulkuvälineissä kuten busseissa, junissa, laivoissa jne. Myös Italiaan suuntauvilla lennolla pitää käyttää maskia.

Lisätiedot, italia.fi

Lisätiedot, Italian terveysministeriö

Andorra

Andorraan matkustettaessa ei tarvitse esittää rokotustodistusta, mutta se on hyvä ottaa mukaan. Myöskään matkeja ei tarvitse paikanpäällä käyttää.

Muistathan, että Andorran Grandvaliran matkamme lennot lennetään Espanjaan Barcelonaan, joten tarkista myös Espanjan paikalliset rajoitukset.

Lisätiedot

Espanja

Espanjaan matkustavilta (myös kauttakulku) ei vaadita maahan saavuttaessa enää koronarokotustodistusta, eikä matkustajien tarvitse täyttää sähköistä maahantulolomaketta.

Lisätiedot